VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

22.12.2011 07:33

Kannattanee kohdistaa laajemmalle sektorille koskemaan koko ongelmakenttää...Myös Poro ja karjatalouden harjoittajiin...Kotikissojen omistajiin...Maaseudun koululaisiin ja vanhempiin mm...

Vastaukset

JoVain

#5 Re:

2011-12-22 11:50:38

#1: - Juurolin näin ei yhden asian tähden vaan KOKO ongelman tähden, ei tarvita kuin koira ja lapsi iltalenkillä sekä Köyliön tapainen tilanne........ riittää keltaisen lehdistön lööpeissä mittaa ja poliitikoilla monikäänteisiä selityksiä miksi tilanne on moinen ja kuinka tähän on päädytty.

 

Susialueella elävä

#46 Re: Katolupia kiitos!

2011-12-22 20:33:02

#1: -  

 Todella mukavaa herätä aamulla jänismetsällä kun kokoajan on pelko että sudet vie koiran. Kaatolupia kiitos!

T. Susialueella elävä.


Vieras

#239 Re:

2011-12-25 08:37:52

#1: -  

 Tuohon vielä lisäystä: Herätkää todellisuuteen ajattelemaan tulevaisuutta susien kanssa myöskin Kaikki isojen kaupunkien retkeilijät...Kuntoilijat...Marjastajat...Sienestäjät...Kalastajat...Metsurit/metsäammattilaiset...Urheiluseurat...Partiolaiset, mm Yleensä kaikki luonnossa liikkujat, ja ennen kaikkea suuri enemmistö ihmisistä, jotka vielä pystyvät tuntemaan sympatiaa sukupuuttoon kuolevan Suomenpeuran, ja tuntemattomienkin lähimmäistensä ahdingosta!


Vieras

#390 Re: Korpisutta suojeltava

2011-12-27 17:47:17

#1: -  

 Mielestäni harjoitettu löperö petopolitiikka alkaa olla uhka koko susikannalle.

Päättäjät eivät ole ymmärtäneet miksi osa susista alkaa pyöriä lähellä asutusta. Uskoisin että on kaksi pääsyytä. Ensiksi heikommat yksilöt saavat reviireistä huonoimmat paikat, eli niiden alueet yhdistyvät ihmisasutuksiin suuremmilta osin kuin vahvempien todellisten korpisusien.

Toinen syy on se, että kyseiset yksilöt ovat saaneet niin pitkään siedätyshoitoa ihmisistä, että ovat tottuneet ympäristöön ja muuttuneet "citysusiksi", joilla ei ole luontonsa puolesta paljonkaan tekemistä korpisuden kanssa, joista keskusteluissa kuulee puhuttavan. Mielestäni on vain ajan kysymys koska "citysusi" käy ihmisen kimppuun, todennäköisesti lapsen. Mikäli tämä päästetään tapahtumaan taas kerran yleinen mielipide pakottaa tappamaan kaikki sudet Suomesta sukupuuttoon.

Oikeat korpisudet voidaan vielä pelastaa kun vielä ei ole tullut Suomessa ihmisuhreja. Korpisuden pelastaminen tapahtuu siten, että viranomaiset aikaisempaa aktiivisemmin myöntävät kaatolupia "citysusille". Kauan eläköön korvessa kasvanut ja siellä viihtyvä susi, joka terveen suden tavoin ihmistä kammoaa.


Vieras

#411 Re: Höpö Höpö

2011-12-28 02:34:17


Vieras

#412 Re: Höpö Höpö

2011-12-28 03:53:32

Nirri pois

#544 Paavo Väyrynen ei ole uhanalainen, väyrysongelmaan lopullinen ratkaisu

2011-12-29 22:45:15

#1: -

Susi on arvokkaampi eläin, susi täällä eläköön, ei väyrysläiset rikolliset.

haloo`?

#551 Re:

2011-12-30 00:53:54

#1: -

Susien aiheuttama pelko on ihmisten korvien välissä. Yhtään ihmistä eivät ole sataan vuoteen tappaneet, mutta mielenvikaiset ihmiset ja juopot autoilijat on tappaneet satoja lapsia ja aikuisia!!!

 

Realiteettia kehiin ja aletaan vaatia jotain millä on todellista vaikutusta ihmiskunnan OIKEALLE TURVALLISUUDELLE eikä vain tunteelle, tunteet on muutettavissa ja hallittavissa, JUOPPOKUSKEILTA AUTO LUNASTUKSEEN VALTIOLLE HETI VÄLITTÖMÄNÄ RANGAISTUKSENA NIIN SÄÄSTYY NEKIN LAPSET JOTKA KÄVELEE TIELLÄ TAJUAMATTA EDES PELÄTÄ NIITÄ AUTOILIJOITA JOTKA ON TUHANNESTI ENEMMÄN TAPPANEET KUIN SUDET...

 

VOI ELÄMÄ MITÄ POTASKAA PELKÄSTÄ PELON tunteesta...

Rami

#683 Re: Ns. susiviha lapsellista

2012-01-01 22:45:23

#1: -

Pitäisi hiukan muuttaa tuota adressia. Ei ole susien vika, että niitä on tuotu Suomeen, eikä niiden pidä joutua sen takia tapetuksi. Se taho, joka niitä on tänne päättänyt tuoda, olkoon hyvä, ja pyydystää sudet elävältä ja siirtää ne takaisin sinne, missä ovat varttuneet ja kasvaneet.

On väärin purkaa vihaa susiin, kun vastuussa on itse ihmiset.

 

 


Vieras

#967 Re:

2012-01-07 21:11:06

Mira

#1053 Re: PITÄKÄÄ LEMMIKEISTÄNNE HUOLTA!!

2012-01-11 18:22:14

Pitäkää v*ttu lemmikeistänne huolta niin ei joudu nälkästen susien suihin!
Ei kenelläkään ole oikeutta tappaa susia tai ylipäätään muitakaan eläimiä sen takia,
että toiset eivät pidä tarpeeksi hyvää huolta lemmikistään ja päästävät sen susille!

I_D_I_O_O_T_I_T!
TEIDÄN AMPUMISEEN TÄSSÄ PITÄISI METSÄSTYSLUPA HANKKIA!

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-01-14 16:36:42


Tapio Ruohola

#1548 paikalla asuva

2012-01-21 15:28:13

Yläneellä asuva 30m asunnosta lähimmät suden jäljet. meillä ei ole pieniä lapsia  mutta tyttären lapset 11v/ 7v pitävät hienona asiana että vaarin ja mummin tykönä on lääniä / metsää missä voi temmeltää uskaltaako niitä päästää kartan jakompanssin kanssa ????. riippumatta siitä että se alffa susi menetettiin ovat sudet vierailleet asutusten lähellä jo ennen sitä haluaako tosiaan nämä susien paapojat että jos ennen esim ähtärissä villieläimet "olivat"Häkissä niin nyt maalla asuvat ihmiset halutaan laitaa aitauksee Rintala tila on tehnyt susiaitoja. jotta villi eläimet voivat turvattisesti tarkkailla ihmisten ja kotieläinten touhuja ???      jos yläneen susi ammunnasta tulee sanktioita metsästäjille niin minä olen ainanin yksi joka tulen tukemaan metsästäjien toimintaa. ei voi olla oikein että susien l. Hei tämä ihan vaan siksi että me emme halua susien takia muuttaa täältä johonkin kaupunkiin 3 kerrokseen

 

Metsästäjä

#1797 Re:

2012-01-30 22:34:37

#1: -

Niin, voisihan sitä myös lapsille ja nuorille laittaa kypäräpakon. Saisivat sen päästä pois kun täyttävät 25 -vuotta, ja ovat osoittaneet käyttäytymisellään, etteivät missään olosuhteissa pysty mitenkään loukkaamaan itseänsä. Edellisellä viittaan susihysteriaan. Voisiko voimavarat suunnata todellisiin ongelmiin. Jos ihmisten ja kotieläinten turvallisuudesta halutaan keskustella, niin salama esimerkiksi on huomattavasti vaarallisempi ilmiö kuin petoeläimet. Jos nyt yli sataan vuoteen susi ei ole ihmiselle aiheuttanut ongelmia, niin mistä tämä meuhkaaminen? Kotieläinten suhteen uhka on todellinen, mutta suhteellisuudentajua senkin  ongelman ratkaisuun. Ei se ratkaisu voi olla, että jokainen saa heti ampua suden jos susi sattuu syömään Mustin.

Laumanvartija

#1834 Re: Ei turhia kaatolupia

2012-02-01 19:55:58

#1: -

 

Nähtiinhän se, että kaatolupia ei voi eikä saa noin vain myöntää. Yhden suden sijaan oli kaadettu kaksi, joista toinen oli pantasusi alfanaaras Auli. Ei hitossa ihmisten pelkoon voi lupia myöntää ja metsästäjiä räiskimään susia, välillä ampuvat toisiaan, välillä metsoja karhuina ym. Luvat pitäisi antaa "ammattilaisille", ei metsästysseuroille, jos todella on kyse häiriötä aiheuttavasta, ihmiselle aggressiivisesta sudesta. Laumanvartijakoirat ovat iänikuinen ja varsin tehokas ratkaisu ehkäisemään petovahinkoja esim lammastiloilla. Itsellänikin kotieläimiä turvaamassa ja tunkeilijat tontilta karkoittamassa kaksi owczarek podhalanskia.


Vieras

#2790 rkt

2012-03-26 20:49:32

#1: -

rkt petotilastot on sen oma laskenta tulos,koko laitos pitäisi lakkauttaa ei riistanhoito maksujakäytettäisi,kyseiseen laitokseen.

Ihminen on edelleen kovin tappaja nisäkkäistä

#3150 Metsästäjät ovat totuttaneet sudet ihmisiin

2012-04-14 14:57:56

Koiria on käytetty laajamittaisemmin hirvenmetsästyksessä 10 - 15 vuotta? Susi on oppinut ensin, missä haukku, siellä hirvi. Sitten missä haukku, siellä tyhmä koira, jonka voi pistää poskeen. Ympärillä lauma ihmisiä, jotka eivät puutu millään lailla...  Kun haukku kuuluu sitten taajamassakin, pitäähän se käydä tilanne tarkistamassa.

Koirat pois hirvenmetsästyksestä, ajoketjut ja siimat takaisin. Nyt ajellaan maastureilla ja tuijotellaan näyttöruutuja. Hirvi mönkkärillä tien varteen. Onnistuu isommallakin mahalla. Metsästystä? Pihasudet pitää ampua pois tarvittaessa, ilman hysteriaa.

Maastoon susia myrkyttävät ei kanssa paljon ajattele. Mitä susi oppii varomaan? "Iskä söi haaskaa ja henki lähti, mennään kylälle roskikselle..." Salametsästäjät joka tapauksessa varastavat rehellisiltä metsästäjiltä, jotka eivät koskaan pääse susimetsälle.

Tämä adressi on turha. Maallkoilla vaan ei ole sitä tietovarastoa ja älyä, joka tiedemiehillä on hallussa. Antaahan asioiden mennä lain mukaisessa järjestyksessä. Itse olen muuten ammattitutkinnon suorittanut, mutta ymmärrän mikä arvo on tohtorilla.

 

eki204

#3805 Susillle pitää antaa mahsollisuus...

2012-05-25 17:24:51

..rauhoittumiseen laittamalla vähintään metri maata päälle ettei raadonsyöjät häiritse.

silmä silmästä

#4331 Ei "viherpiipertäjä, meitä ON muitakin

2012-06-29 00:05:55

#1: -

Aulista ja pennusta.. (En ole lukenut koko viestiketjua.) Pitkään harkittu teurastus, (ja jokainen pienikin yksityiskohta erityisesti  kuulusteluiden p#skapuheista tarkasti suunniteltu -asun itse alueella. )

No, eihän tuohon teurastukseen tarvittu kuin 130 k#sipäätä.

Aokiro

#4634 Re:

2012-09-17 12:53:46

En sano tähän juuta enkä jaata, mutta jos susi on hyökännyt ihmisen kimppuun viimeksi 1800-luvulla, niin voimme miettiä seuraavaa:

Onko susista tullut röyhkeämpiä kuin ennen, VAI johtuuko tämä mekastus siitä että ihmisten määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti, olemme itse erkaantuneet luonnosta ja vieneet muilta eläimiltä elintilaa, ja jostain syystä koemme olevamme etuoikeutettuja? Herätkää.

 

Ihmiset tuntevat sellaisen asian kuin kostonhimo, entäpä eläimet?

Sudet metsästävät - niin kuin muutkin eläimet, ruuaksi. Ne hyökkäävät suojellakseen laumaansa, eivät kostaakseen.

 

Eettiseltä kannalta sudet siis toimivat vain pysyäkseen hengissä ja tilanteen eteen tullessa. Entäpä me ihmiset? Oma vikamme se on kun olemme luonnosta erkaantuneet. Elkäämme tuhotko sitä lisää. Katsotaan kaikki näkökulmat ennen kuin alamme vaahdota asioista.

 

P.s. Onko kukaan tutkinut ihmisten rakentamisen yms levittäytymisen aiheuttamaa stressiä elintilan pienennyksestä, reviirille levittäytymisestä yms vaikutuksista petoihin/eläimiin?