Pelastakaa Fazerin lakupoika

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastakaa Fazerin lakupoika.

Joonas Solla
Anjalankoski

#26

15.01.2007 21:25

Se siitä lakupoika on mennyttä saatanan paska EU kaikki pitää vaihtaa eipä paljon ketään haittaa yksi pieni patukan logo
Simo Purhonen
Mikkeli

#27

15.01.2007 21:41

15.1.2007 Ilta-Sanomissa haastateltiin kahta tumma-ihoista "Suomalaista", jotka itkivät Fazerin lakupekasta ja ihmettelivät miksi siinä esiintyy rasistinen kuva. Siis nämä monikulttuurisuuden lahjat Suomelle, jotka ovat täältä kaiken saaneet! (molemmilla oli yllään kalliin näköiset vaatteet) itkevät tuommoisesta, he pelastuivat Afrikan kurjuudesta tänne meidän hyvinvointivaltioon, jossa huolehditaan kaikista, varsinkin maahanmuuttajista.
Jos nämä herrat olisivat joutuneet jäämään, tai niinkuin maahanmuuttajat usein väittävät, saaneet jäädä kotimaahansa syömään multaa ja odottamaan että sissit tulevat teloittamaan heidät, ei varmasti isoin ongelma olisi se, että karamellipaperissa on negroidin kasvonpiirteitä karikatyyrisesti kuvaava kuva!
Sami Blomster
Loviisa

#29

15.01.2007 23:58

SOta taidetaa sit olla hävitty!

http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id51225.html

Että näin tällä kertaa, Ei helvetin perkele että sylettää
Tiia Sinisalo
Helsinki

#30

16.01.2007 09:15

Uutisissa sanottiin etteivät nämä adressit vaikuta mitään asiaan.
Kaisa Saarenmaa
Helsinki

#31

16.01.2007 10:26

Logo on peräisin 1920-luvulta ja käsittääkseni viittaus afro-amerikkalaiseen tanssijatar-taiteilija Josephine Bakeriin (http://en.wikipedia.org/wiki/Josephine_Baker), joka silloin herätti Pariisissa huomiota eksoottisella tanssillaan. Tanssiin kuului mm. ilmeikäs ilvehtiminen ja silmien pyörittely. Ms. Bakerin esitykset ovat katsottavissa YouTubessa (http://www.youtube.com/results?search_query=josephine+baker&search=Search).

Logo liittyy myös 1920-luvun ns. Harlemin renessanssiin, missä afro-amerikkalaiset loivat omaa korkeakulttuuria, johon eurooppalaiset olivat pian hulluina. Esimerkiksi jazz-musiikki oli osa renessanssia. Suomalainen kirjailija Olavi Paavolainen on raportoinut jazz-kiihkosta kirjassaan "Nykyaikaa etsimässä".

1920-luvulla musta rotu yhdistettiin moderniin ja edistykseen. Fazerin logo liittyy tähän perinteeseen.
Richard Järnefelt
Espoo

#32

16.01.2007 11:36

Edellä on jo upeasti sanottu paljon. On tosiaan järjetöntä syyttää rasistiksi niitä, joille ei ole mitään väliä sillä, onko pakkauksessa musta vai valkoinen hahmo. Kaurahiutaleet ovat vaaleita, Elovena-tyttö on loogisesti valkoihoinen, lakritsi on mustaa, on aika johdonmukaista, että lakritsia kuvaava hahmo on tummaihoinen. Onko lakritsi jotenkin vähäarvoisempaa kuin kaura? Minkälaiseen pakkaukseen tummaihoiset ja heidän "ymmärtäjänsä" sitten sallisivat tummaihoisen ihmisen kuvan laittaa? Vain kalliisiin merkkituotteisiin ja niiden mainoksiin? Rolex olisi OK, lakupatukka ei?

Se porukka, joka tällaisista valittaa, elää selvästi aika tyhjää elämää. Ehkä maahanmuuttajilla on liikaa aikaa, kun he voivat päiväkahvilla päivitellä kaikkea tällaista. Ehkä heidät pitäisi panna oikeaan työhön, ja lopettaa veronmaksajien rahoilla "sopeuttaminen", kun he eivät edes halua sopeutua. Ensimmäinen sopeuttamisasia voisi nimittäin olla opettaa, että "maassa maan tavalla tai maasta pois". Suomalainen (etenkin suomenkielinen, ruotsinkieliset ovat sisäänpäinlämpiäviä rasisteja) kansa on hyvin suvaitsevaista ja toisia kunnioittavaa, ja meillä ei ole ikinä uskottu rodun tai ihonvärin merkitsevän mitään. Jonkinlaista rasismia ovat nyt synnyttäneet ne henkilöt itse, jotka aiheetta nyt syyttävät meitä rasisteiksi.

Jos Fazer / LU poistaa logon, niin kuin he ovat jo medioissa luvanneet, lakkaan kaikkien ko. yhtiön tuotteiden käyttämisen ja ostamisen. Toivon, että te muut teette samoin. Samoin perustein olen aikoja sitten luopunut Helsingin Sanomista ja SanomaWSOY:n tuotteista ja niiden ostamisesta.
Ville Lavikainen
Tampere

#33

16.01.2007 12:20

Mitä niin pahaa on tummaihoisissa, ettei heidän kuvaansa saa näkyä missään?
Elsa Marttinen
Helsinki

#34

16.01.2007 18:48

yhdyn kaikkiin edellisiin kommentteihin. seuraavaksi lähtee uncle ben's ja siitä tulee valkoinen heppu.
Kreetta Pietilä
Jyväskylä

#35

17.01.2007 11:49

Tässähän on sitä paitsi kyse erittäin maukkaista tuotteista, itse tykkään lakusta ja neekerin pusujakin on tullut syötyä hyvällä mielellä jo vuosia. Kyllä minäkin haluaisin kuvani (joka olisi siis tässä tapauksessa valkoinen) jonkun karkin kylkeen jos vain saisin. Eihän tässä olla mitään, esim lantaa mainostamassa, jossa tuoteyhteys toisi mieleen huonoja asioita.

Paljon matkustaneena sanoisin samaa kuin moni muukin, että "maassa maan tavalla" tai takaisin kotiin, jossei kelpaa...
Pauliina May
Gorinchem, The Netherlands

#36

17.01.2007 12:08

Lakritsi on mustaa ja lakupekalla on pitkä historia.
Mielestäni lakupekan ulkoasussa ei ole mitään rasistista.
Mikä tekee rasistiseksi mustan pojan kuva lakritsin paketissa??
Edellä kuvattu elovenan ulkoasu olisi todellakin myös rasistista, jos lakupekan mustaihoinen logogin sitä on.
Käsittämätöntä, mihin tässä maailmassa törmää.

hannes rautiainen
espoo

#37

17.01.2007 15:20

Kuka Suomea ohjastaa?...pakolaiset vai Suomalaiset!
Jos jollakin on ongelma lakritsipötkön kanssa, nin pysyköön siellä missä ei ole lakritsipötköjä.
Olisiko aiheellista perustaa enemmistövaltuutetun virka?
Hanna Gröndahl
Sipoo

#38

17.01.2007 16:36

Onko pakko Suomen olla näin rasistinen? Viedään Afrikkaan valkosuklaata jossa on valkonen poitsu. Jos seki logo muutettais!
Sari Kaihlanen
Tampere

#39

17.01.2007 18:05

Eiköhän maassa, josta vaatimus lakupoika-logon poistamisesta on tullut, ole OIKEAA rasismia ihan omasta takaa. Sekä piilevää, että avointa. Myöntäisivät ja hoitaisivat nämä omat asenneongelmansa, sen sijaan että tarttuvat näennäisrasistisiin seikkoihin muissa maissa, kuten lakupoika-logo on!

Kyse on mielestäni vain ja ainoastaan perinteisestä tuotemerkistä, ei rasismista. Rasismi on jotain aivan muuta, kuten tummaihoinen kioskinpitäjäkin ajankohtaisohjelmassa totesi.

Tällä palstalla aikaisemmin heitetty ehdotus logon värien vaihtamisesta niin, että mustalle pohjalle tulisi valkoinen pää, oli muuten todella hyvä!

Ari Pekka Hirvonen
Tampere

#40

17.01.2007 18:24

Fazerin lakun logo on tosiaankin osa 1920-luvun jazz-kulttuuria, jossa soi vanha kunnon viidakon rytmi. Pitäisiköhän EU:n samalla "logiikalla" kieltää myös rhythm & blues ja rock 'n' roll "rasistisena", niin maailma olisi taas vähän ilottomampi paikka. Fazerin lakun logo on suomalaisen makeisteollisuuden eräs hienoimmista ja sen verran perinteikäs, että eiköhän anneta huutia mokoman "moraleksen" ehdotukselle. Terveisin, "Fazerin lakupekan" kaveri.
Johannes Vartia
Helsinki

#41

17.01.2007 19:29

Kiinnostaisi tietää, kuinka moni musta maahanmuuttaja on oikeasti loukkaantunut lakukääreestä. Vai onko koko tämän ruljanssin tarkoituksena nimenomaan saada meidät vihastumaan heille, jotta idean isinä toimineet "suvaitsevaiset" voisivat valittaa meidän rasistisuudestamme ja kokea ylemmyydentuntoa asettuessaan "avuttomien neekerien" puolelle "järjestelmään pesiytynyttä rasismia" vastaan. On se vaan kumma kun niin yksinkertaisesta asiasta kuin ihmisen nahan väristä ei voi puhua ilman tunnelatausta.
Pia Vainio
Laitila

#42

17.01.2007 19:32

Ihmisten vain pitäisi osata elää katsomatta ihon väriin.
kati aho
bulgaria

#43

18.01.2007 01:58

Ihan selvästi "laitetaan vahinko kiertään"-mentaliteettia.... Englantilaisethan itse joutuivat poistamaan vastaavanlaisen hahmon, Robertsons firman tavaramerkkinä, vuodesta 1910 olleen mustan "Golly"-hahmon, joten mikäs sen mukavampaa, kun painostaa muut tekemään saman...

"Golly"-hahmon R.I.P. sivuilla on muuten hyvä kommentti ja tässä alku siitä:

"As a black child growing up in East London in the 70's, I have good and bad memories of the golly. It was the only black faced toy I ever owned as a child. I liked the jam. I never associated it with me...

ja varsinkin tämän lainauksen viimeinen osa: I NEVER ASSOCIATED IT WITH ME!

Eli jos ihmisellä on vahva itsetunto, oli tämä sitten vaikka vihreä ihonväriltään, ei tälläiset mielikuvitushahmot paljon heilauta! Keski-ikäisenä, rupsahtaneena ja ylipainoisena naisihmisenä, olisi minullakin syytä olla jatkuvasti tomahawkit pystyssä ryhmääni halventavan mainonnan vuoksi...

http://www.logorip.com/condolences.asp?id=77
mari pihlajamäki
vaasa

#44

18.01.2007 15:04

Tämä on ihan turhaa!miksi lakupoika kuva pitäisi poistaa?mun mielestä se ei ole yhtään rasistinen kuva!jos nämä maahanmuuttajat ynnä muut eivät pidä siitä mitä suomessa on ollu jo kauan!niin ei sitten tule suomeen!jos annamme jokaiselle asialle periksi,niin pian varmaan suomen lippu muutetaan eu:n lipuksi tai kansan laulu muutetaan englanninkieliseksi tai muuksi vastaavaksi!pian suomella ei varmaan ole enään mtn omaa! jo eu:hun liittyminen oli huono asia!!! >:( olen todella vihainen!sekin oli jo liikaa kun NEEKERIN PUSUT olivat liian rasistisia,huoh!mitä vielä???
Stella Stenroos
Bray, Ireland

#45

18.01.2007 19:52

Mielestäni olisi rasistista, jos muilla kuin valkoihoisilla ei olisi oikeutta olla karikatyyrin aiheena. Fazerin lakupoika on ihan viaton ja suloinen kuva.
Mikail Ruutu
Brisbane, Australia

#46

19.01.2007 00:23

Honorary Mr Moraes,

The idea of banning certain group of people from ads is racist itself. How can be justified that symbols presenting black people may not appear in products when, at the same time, white and far-eastern people are continually presented in ads and products?
The initiative should not aim in banning the black 'Lakupoika' character but all references to any race, political or religious background and sex should be banned at same time. I'm certain that - also in Great Britain and elsewhere in the EU - there are several cases when products are promoted with an image of "white people use this great product", "this product is used by cool people [who just appear to be caucasian]", etc. Please, ban all that sort of marketing, as well, at the same time, and don't just boycott one certain race!

All initiatives referring to one race only are racist! The motives of such initiatives has to be questioned and defended in public.
Jouni Sartamo
Tampere

#47

19.01.2007 12:27

Eihän tuossa ole mitään järkeä! Juu kyllä eletään 2000-lukua, mutta Eu:n pitäisi ymmärtää että jokainen maa on omansa. Mitä maahanmuuttajat valittavat, itse he ovat tänne tulleet, heidän se pitäisi sopeutua, pitäisikö meidän sopeutua maahanmuuttajiin? Luopua omista perinteistä jne..
Juho Juvonen
Mikkeli

#48

20.01.2007 13:32

Olette varmaan huomaanneet Fazerin 90-vuotta vanhan Suomen kuunniaksi tuotetun suklaapatukan. Kohta varmaan valitetaan senkin rasistisuudesta, koska eikös se pitäisikin olla Somalia-patukka.

Vielä tuollainen monikansallinen yhtiö kuin Fazer tuskin viitsisi laittaa rasistista kuvaa vain ilveilläkseen.
Tiina Kallioluoma
Pirkkala

#49

20.01.2007 17:48

Muuten, miksi valkoihoiset valittavat rasistisuudesta, joka ei koske heitä itseään? Ja vielä noinkin pienestä asiasta kun karkkipaperista! Niinkuin monet ovat sanoneetkin, ei ole mitään järkeä taas. Paasaisivat jostain vähän tähdellisemmästä asiasta kuin karkkipaperista, kuten sodista, eläin-,ja kasvilajien tai sademetsien häviämisestä. Turhaa ajanhaaskausta ruveta sabotoimaan hyvän karkin paperia, kun siläkin ajalla olisi voinut pelastaa eläinlajeja sukupuutolta... Kukkahattutädit ovat nyt varmaan tyytyväisiä, kun saivat niin kovin rasistisen karkkipaperin pois päiviltä*pyörittelee päätään*
Vilhelm Österman
Helsinki

#50

20.01.2007 19:46

Ei Fazerin Lakupoikaa voi poistaa sen takia että maahanmuuttajat valittaa me ppäästettiin ne suomeen pois sieltä sodista ja ne jaksaa vain valittaa häädetään ne vaikka takaeisn:DDD sori en oo rasisti mut harmittaa ku he valittavat:S....