Lähdevainiontien puistoalueen puolesta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lähdevainiontien puistoalueen puolesta!.


Vieras

#1

19.10.2013 10:22

Huolestunut äiti kirjoittaa asiaa, toivon kunnan päättäjiltä ymmärrystä kyseiseen asiaan. Puistoalue on puistoalue! Viekää pylväs asumattomammalle alueelle, on ensisijaisesti ajateltava ihmisten terveyttä, se on kauaskantoisempaa politiikkaa. Törkeää riistää pientä metsäaluetta, jota ympäröi vielä omakotiasutus. t. Marja Nurmi
fiksu ihminen

#2 Niinpäniin...

22.10.2013 19:18

Tukiasemaa ei valitettavasti kannata viedä asumattomalle alueelle, vaan sen pitää olla siellä missä sen käyttäjätkin, eli kännykkään puhuvat ihmiset. Varmasti lähistön asukkaat ovat tyytyväisiä kun kännykkäverkko toimii paremmin ja nopeammin. Tukiasemasta ei ole säteilyvaaraa siinä läheisyydessä lainkaan, sillä se säteilee suoraan sivulle sieltä ylhäältä. Säteily, jota tukiasemasta lähtee, ei ole mitään ydinsaastetta vaan radioaaltoja. Toki se on tehokkaampi kuin kännykkä, eikä tehokkaan antennin eteen kannata tunkea nenäänsä, mutta se säteilyvaara on siis vain ja ainoastaan siellä ylhäällä kymmenen metrin korkeudessa, alle metrin etäisyydellä antennista...

Vieras

#3 Asukas

23.10.2013 13:48

Itse asun ko puiston läheisyydessä, eikä minulla ole ollut tähänkään saakka mitään ongelmia kuuluvuuden kanssa ei myöskään laajakaistan ei nettitikun tai minkään muunkaan viestintävälineen kanssa, joten en todellakaan kaipaa mitään pylvästä ikkunani alle!

Tämän adressin laatinut huolestunut äiti on todellakin ihan oikealla asialla - kiitos hänelle aktiivisuudesta!

Vieras

#4 Lähinaapuri

23.10.2013 16:14

1. Kyseessä on luonnontilainen puisto, minkä keskellä on mm lintujen suosimia kelopuita. Jos keskelle puistoa rakennetaan 36m korkea masto harusvaijereineen, puiston luonne muuttuisi täysin.Puisto on lisäksi pikkulasten suosima leikkialue. Ylöjärven kaupunki on ollut varsin tarkka siitä, mitä puita tältä alueelta yleensä on kaadettu.
2. Puiston vieressä on runsaassa käytössä oleva lasten leikkikenttä.
3. Voiko viestiliikennemaston rakentaa aivan sähköpylvään ja ison muuntajan viereen?
4. Uusi masto tulisi meidän ja useiden muiden talojen ja Teiskon tv-aseman väliin. Mitä se mahdollisesti vaikuttaisi näkyvyyteen?
5. Miksi rakentaa masto tälle pikkupläntille, vaikka näköetäisyydellä olisi mm. korkealla sijaitseva paloaseman torni. Harjulla pururadan vieressä olisi hyvää tilaa eikä asutusta lähellä.
6. Viestiliikennekuuluvuudessa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia.

Vieras

#5 Lähiasukas

24.10.2013 15:43

Olen samaa mieltä Lähinaapurin kanssa.
Itse olen lapsena leikkinyt ko. alueella ja tahtoisin, että minunkin lapseni voivat siellä leikkiä, kun moni muu metsäalue lähiympäristöstä on jo rakennettu. Jos kaikki muukin rakennettava pitää sopia maisemaan ja koska puiden kaatamisestakin ollaan oltu tarkkoja, miten tällainen voidaan hyväksyä? Epäilen vahvasti sitä, ettei tukiasemalla muka olisi mitään haittavaikutuksia asukkaiden terveydelle.
Närkästyneet isovanhemmat Hannele ja Veikko Sarkki Ylöjärven Viljakkalasta

#6 Kysymme:

26.10.2013 14:30

Miten on yleensäkään mahdollista, että aiemmin itseään lapsiystävällisenä kaupunkina mainostanut ja markkinoinut Ylöjärvi voi kaikessa hiljaisuudessa sallia pienen, viihtyisän metsäalueen tuhoamisen matkaviestitukiasemarakennelmalla? Tämä osoittaa kunnan virkamiehiltä, päättäjiltä sekä rakennelman luvan antajilta köyhää näkemystä ja ylimielistä suhtautumista alueen asukkaita kohtaan. Ymmärtääksemme puistoalueet ovat tarkoitetut virkistyskäyttöön. Tämä mainittu alue on kuten adressin laatija valveutunut äiti kirjoittaa naapuruston ja lähialueiden lapsiperheiden sekä päiväkotilastenkin suosittu leikki-ja liikuntapaikka eikä sille pitäisi osoittaa vähäisintäkään rakennusoikeutta. Maisemallisesti kyseinen korkea rakennelma myös rumentaa ympäristöään ja on omiaan vähentämään asukkaiden viihtyvyyttä. Emme usko kenenkään haluavan tällaista rakennelmaa omaan näköpiiriinsä. Kyseiselle tukipylväälle on löydyttävä paikka muualta kuin asutuksen keskeltä.
mummu

#7 säteileekö?

27.10.2013 10:27

Tutkimustuloksia säteilyn pitkäaikaisvaikutuksista ei ole. Sanotaan, että kännykkä korvalla säteilee enemmän, mutta sen vaikutus on hetkellistä, masto säteilee koko ajan. On myös viitteitä siitä, että toiset ovat säteilylle herkempiä kuin toiset. Emmehän halua altistaa lapsiamme tai lapsenlapsiamme vähäisillekään haitoille!

Vieras

#8

27.10.2013 15:41

olen asunut yli 30 vuotta tässä pikkumetsän niinkuin me täällä sitä kutsumme,kyljessä.Metsä on ollut lasten eka retki paikka jossa on opeteltu kiipeileen ynnä muuta.Tämähän sopii tähän samaan , kun lasten luistinrataa aiotaan aikuisten hiihtäjien parkkipaikaks.
Puistojen puolesta

#9 Lähdevainion Soneran antennihanke

30.10.2013 07:51

Antennin paikka on ehdottomasti jossain muualla, kuin päiväkotien ja asutuksen keskellä. Lapsien käyttämä leikkikenttä sekä puistoalue ei ole oikea sijoituspaikka jo turvallisuudenkin puolesta (mahdollinen säteilyvaikutus, sekä talvisin jään aiheuttamat turvallisuus tekijät).Lisäksi antenni keskellä kylää ei ole ainakaan kylän ilmettä parantava rakennelma.
ylöjärveläinen

#10 Nimimerkille fiksu ihminen

30.10.2013 14:54

Eiköhän ihmisten terveys kuitenkin mene teknologian edelle? Säteilyn riskeistä, kun löytyy runsaasti tutkimusnäyttöä kuten mm. niiden vaikutuksista muistiin, keskittymiseen ja oppimiseen muiden vakavien terveysriskien lisäksi. Lääketieteilijöiden mukaan mastojen väärillä sijoitteluilla voidaan vaikuttaa juuri näiden riskien toteutumiseen. Suomessa ei noudateta edes Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan vuonna 2011 vahvistamaa suositusta:"Yleiskokous pyytää jäsenmaita tekemään vaadittavia toimenpiteitä sähkömagneettisten kenttien aiheuttamien riskien pienentämiseksi etenkin asuinalueiden, lastentarhojen ja koulujen läheisyydessä." Meillä ei huomioida säteilyaltistuksen kestoa eikä vuosien kumuloituvaa säteilykuormitusta. Monissa maissa on moninkertaisesti tiukemmat raja-arvot kuin Suomessa, jossa ne perustuvat pelkkään lämpövaikutukseen eivätkä biologisiin vaikutuksiin. Ranskassa esim. ei saa rakentaa tukiasemaa alle 500 metrin etäisyydellä kouluista. 
Edellä muutamia otteita Tampereen yliopiston tutkijan, ylöjärveläisen FT:n ja ympäristöaktiivin Mikko Ahosen tutkimuksista.

Lapsissa on tulevaisuus. Aiotaanko sekin heiltä riistää? Huolestunut äiti on oikeassa. Maston rakentamista ei saa hyväksyä Lähdevainiontien puistoalueelle.

 

 

 


Vieras

#11

01.11.2013 16:55

Olen juuri laittanut monen sadan euron antenniasennukset talooni ja jos masto tulee leikkipuistoon niin minun täytyy uudestaan asennuttaa antennni.Laitatin antenni asiani kuntoon noin puoli vuutta sitten joten se menisi taas uusiksi sanoi asentaja koska torni tulisi minun ja teiskon antennin väliin.Olisi suotavaa jos vaikka palolaitokselle laittaisiite sen sehän on paljon korkeammaallakin paikalla ja sähköt on jo paikalla ja hei se on lasten leikkipuisto eikä mikään torninpaikka ,pieni puisto vaan saadaan tuhottua taas eikö ylöjärvi kummiminkin ole Puistokaupunki jos näin niin ottakaa järki käteen
Tieto kuuluu kaikille

#12 Tukiasemat julkiseen tietoon

01.11.2013 18:16

Suomi toimii teleteollisuuden ehdoilla. Raja-arvot meillä ovat harvinaisen korkeat. Säteilyturvakeskus haluaa vähätellä ja pimittää ongelmaa. Alan teollisuus ja myyntimiehet (oma lehmä ojassa) puhuvat varsin eri kieltä alan tutkijoiden kanssa. Miksi tutkimukset halutaan heidän taholtaan keskeyttää? Useissa matkapuhelinten ja tukiasemien terveydellisiä vaikutuksia koskeneissa tutkimuksissa muistutetaan säteilyn vaarallisuudesta lapsiin. Tukiasemia ei saisi sijoittaa alle puolen kilometrin päähän kouluista, päiväkodeista ja leikkikentistä kuten meillä tehdään. Tulevaisuuden visio: Meillä lisääntyvät entistä enemmän hermostolliset häiriöt, ADHD, dementia, Alzheimer, pään alueen kasvaimet, syöpä jne. Terveysmenot kasvavat. Tätäkö me haluamme?

Viekääpä nuoli adressin Lähdevainiontien puistoalueen puolesta myös allekirjoittaneen tutkijan Mikko Ahosen nro 65 kohdalle ja napsauttakaa sitä! Saatte hyödyllistä tietoa tukiasemista, jotka olisi saatava julkiseenkin tietoon. Allekirjoittakaa myös tämä kyseinen adressi: Tukiasemat julkiseen tietoon. Näin edistämme asiaa. Kiitos!

Marjo Gratschew.

#13 Re: Lähdevainion Soneran antennihanke

04.11.2013 13:26

  1. Samaa mieltä, antennihankkeet kauemmaksi asutuksesta ja varsinkin lasten leikkipaikoista. Tilaahan tässä maassa on  turvallisissa paikoissa muuallakin.
  2. Olisi aiheellista ja (fiksua), että nämä operaattoreiden hankkeet olisivat asioita, joista pitäisi tiedottaa julkisesti etukäteen, sillä kukapa kotinsa nurkalle tällaista asemaa haluaisi.
  3. Jättäkää rakentaminen lähdevainiontien puistoon ja hakekaa uusi parempi paikka.

#9: Puistojen puolesta - Läh9devainion Soneran antennihanke

 


Vieras

#14

04.11.2013 15:18

Adressin aloite on aiheellinen.
Lapsista ja luonnosta huolestunut

#15 Nettikirja Erja Tammiselta

05.11.2013 14:09

Todella vähän kirjoitetaan säteilyn aiheuttamista biologisista vaikutuksista ihmisten terveyteen. Tietoa pitäisi jakaa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus tehdä omat johtopäätöksensä.
Erja Tamminen on toimittanut nettikirjan, jossa on paljon hyvää, ajankohtaista tietoa langattomien verkkojen vaikutuksesta lapsiin, aikuisiin, eläimiin ja kasveihin.
LANGATON TEKNOLOGIA
JA TERVEYS
- Mitä riskejä rakennamme nyt
lapsillemme ja ympäristölle?

Missä vihreät ja ympäristöaktiivit? Emme todellakaan halua tukiasemaa kyläyhteisömme keskelle.


Anonyymi

#16

07.11.2013 15:20

Jokainen lasten "virallisten" leikkikenttien lähistöllä jäljellä oleva luonnonmukainen pikkumetsä ja puu pitää säilyttää! Leikkikentät ovat kaikki samanlaisia yliturvallisia paikkoja. Tarvittavat mastot voi rakentaa hiukan etäämmällekin, mielellään valmiiksi aukealle paikalle.

Vieras

#17 Tukiasemista pitäisi saada rekisteri ja ympäristövaikutukset selvitettävä

07.11.2013 15:24

Toivoisin, että mahdollisimman moni ehtisi tutustua seuraavaan:

http://www.adressit.com/tukiasemat_julkiseen_tietoon

Tavoitteena on saada salaiset tukiasemat julkisiksi ja uusien tukiasemien rakentaminen ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) piiriin.

Lisäksi aloitteen lopussa on paljon tutkimustietoa mastojen vaikutuksista.

Vieras

#18

10.11.2013 07:39

Asumme suunnitteilla olevasta mastosta (tontin rajalta) 20:m päässä. Emme todellakaan halua ikkunastamme näkymää pelkästään mastolle.
Tiettävästi tälläiselle rakennelmalle on olemassa jonkinmoiset säädökset kuinka kaukana pitää sijainti olla asutuksesta.
Eikö todellakaan Ylöjärveltä muka löydy tälläiseen tarkoitukseen rakentamatonta tilaa että se muka pitää lohkaista lasten leikkipaikan yhteydestä.
Hölmöilyt saisi nyt kyllä Ylöjärven kaupungilta jäädä pois.
Terveisin Ahotie 2
Real

#19 TÄMÄ ON VÄÄRIN

12.11.2013 04:37

Tämä on suuri vääryys ylöjärven kaupungilta ja teen kaikkeni estääkseni tämän rakentamisen, eli tulen taistelemaan viimeiseen asti ja estämään kaikki mahdolliset työt mitä tähän puistoalueelle olisi mahdollisesti tulossa. Jos Ylöjärven kapunkin on niin raaka, että voi vain päättää ja rakentaa maston voi asukkaat olla niin raakoja ja estää tämän rakentamisen! Mielestäni Ylöjärven asukkailla on oikeus päättää mihin masto pystytetään eikä sen tarvitse olla tämä meidän ainoa puisto asutulla alueella, varmasti löytyy muitakin paikkoja syrjemmästä. TAISTELLAAN VASTAAN!
Ei järjen hiventä

#20 Re: TÄMÄ ON VÄÄRIN

13.11.2013 14:32

#19: Real - TÄMÄ ON VÄÄRIN 

Näin on. Puistoalue on säilytettävä koskemattomana eikä mastoa saa myöskään laittaa urheilukentän viereen, jossa se on lähellä Tähkätaskun päiväkotia ja muutakin asutusta. Ajatelkaapa "puistokaupungin" päättäjät maalaisjärjellä ja uskokaa lukuisia tutkimuksia säteilyn terveyshaitoista! Lapset on asetettava etusijalle! Eikö teiltä todellakaan löydy inhimillisyyden rippeitäkään? Ottakaapa oppia Espoon kaupungista, jossa asukkaita sekä arkkitehtiä kuunneltiin eikä matkaviestitukiasemaa rakennettu Lahnukseen, jonne vasta oli suunnitteilla lasten leikkipuisto runsaan parin sadan metrin päähän suunnitellusta pylväästä. Eikö EU:n suositus koskekaan Ylöjärveä?

Päättäjiin pettynyt

#21

13.11.2013 17:11

Saamieni tietojen mukaan Ristimäentien risteyksessä oleva matkaviestintäpylväs piti ensin rakennettaman toiseen paikkaan ja puistoalueella, mutta puiston toisella laidalla asui silloinen kaupungin- tai kunnanvaltuuston puheenjohtaja (en tiedä oliko Ylöjärvi jo silloin kaupunki) ja toisella puolen puistoa asui silloinen rakennustarkastaja, joten viestintäpylvään rakentamispaikka siirrettiin. Liekö rakennuspaikan siirtämisen syynä kaupungin/kunnan vaikutusvaltaiset virkamiehet vai lähiasukkaiden keräämä nimilista, joka toimitettiin päättäjille, sitä en tiedä, mutta pylväs rakennettiin kappaleen alussa mainittuun paikkaan.

Olen myös saanut tietää, että Jalasjärvelle Telia Sonera suunnitteli vastaavan pylvään rakentamista, mutta kyläläiset vastustivat asiaa ja pylvään rakentamisesta ei sittemmin ole alueella puhuttu yhtään mitään.

Samoin olen saanut tietää, että Tampereelle Teiskoon Telia Sonera suunnitteli vastaavanlaisen pylvään rakentamista koulun ja päiväkodin läheisyyteen, mutta asukkaiden vastustaessa asiaa pylväästä ei ole sen enempää puhuttu ja hanketta ei olla toteuttamassa, näin kertovat lähistöllä asuvat asukkaat.

On täysin perusteltua kysyä, miksi Ylöjärvellä ei kuunnella asukkaita eikä kunnioiteta heidän mielipidettään ko asiassa. Eikö tosiaan Ylöjärven päättäjiltä löydy inhimillisyyttä ja kunnioitusta asukkaita ja ennekaikkea lapsia kohtaan? LAPSISSA ON TULEVAISUUS!

Hullu Foliohatuntekijä

#22 Asiantuntijoita onko heitä...

14.11.2013 09:54

Mikko Ahosen asiantuntevuudesta voi olla montaa mieltä. Mies kun on osakkaana "foliohattutehtaassa". Lisäksi mies on tietojenkäsittelytieteen tohtori. Ei lääketieteen, biologian tai radiotekniikan. Olkaa ihmiset kriittisiä lähdetietojen kanssa.

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarinoita-tieteesta/eraanlainen-sateilyasiantuntija
Lukenut

#23 Asiantuntijat?!

14.11.2013 10:49

Vastaus edelliseen kommenttiin: Myös säteilyturvakeskuksen (STUK) asiantuntijoista voidaan kaiketi olla montaa eri mieltä. He tuskin paneutuvat tutkimuksiin perusteellisesti, vaan pyrkivät ne alasajamaan oman etunsa nimissä. Jos olette englannin kielen taitoinen, (voinen epäillä) niin tutustukaapa moniin ulkomaisiinkin tutkimuksiin säteilyn haitoista niin ihmisiin kuin luontoon ennenkuin ryhdytte täällä ketään parjamaan. Hieman fiksuutta. Tutkimustietoa löytyy kyllä riittämiin niin lääketieteen kuin biologian ja radiotekniikankin asiantuntijoilta. Eiköhän myös tutkijana toimivan Ahosen (opettajan ja tohtorin) tehtävänä ole etsiä ja nojata juuri oikeaan tutkimustietoon. Jokaisella suomalaisella niin myös Haaviston alueen lapsilla, aikuisilla ja iäkkäämmilläkin on oikeus puhtaaseen, saasteettomaan elin-ja asuinympäristöön. Siitä lienette kuitenkin kanssani samaa mieltä.

Hullu Foliohatuntekijä

#24 Re: Asiantuntijat?!

14.11.2013 11:41

#23: Lukenut - Asiantuntijat?!

Jokaisella on oikeus juurikin näihin asioihin joita mainitsit. En kyllä ymmärrä miten puhtaus ja saasteet tähän keskusteluun kuuluvat. Puhe taisi olla säteilystä.

Asiantuntijoista kuitenkin sen verran että mielummin nostan STUKin koulutetun henkilökunnan asiantuntemuksen korkeammalle kuin ns. itseoppineen (vai onko se tässä tapauksessa lukeneen) nettitutkijan. Jos matkapuhelinverkon säteilyn vaaroista olisi kunnon tutkimustuloksia, miksei niitä julkistettaisi? Tähän ei käy salaliittoteoria rahan mahdista koska yritysjohtajat asuvat itsekin alueilla jossa on tukiasemia ja käyttävät matkapuhelimia.

Eiköhän näissä tapauksissa ole kyse pääasiassa visuaalisesta puolesta. Ei haluta mastoa omaan näköpiiriin. Tätähän sanotaan ns. Nimby asenteeksi (Not In My Back Yard), eli "ei minun takapihalleni". Todellisuutta kuitenkin on että nykyinen tietoyhteiskunta vaatii riittävän infran toimiakseen.  Matkapuheliverkoista on tullut yhtä tärkeä osa infrastruktuuria kuin sähköstä ja vedestä. Mielestäni paniikin lietsominen on väärin.

 

ps. Käytin argumentissa englanninkielistä viittausta. Toivottavasti tämä tuo painoarvoa tekstille.

Puistoalueen puolesta!

#25 Re: Re: Asiantuntijat?!

14.11.2013 12:43

#24: Hullu Foliohatuntekijä - Re: Asiantuntijat?! 

Ihan kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää. En katsonut aiheelliseksi mainita moneen kertaan säteilyä, koska luulin sen jokaisen suomenkielen taitoisen sentään ymmärtävän. Tukiasemien lähettämä radioaaltojen säteily voitaneen mielestäni lukea "saasteeksi", koska se on monia koskettanut ja sairastuttanutkin. Keskuudessamme on myös sähköyliherkkiä.  En myöskään näe missään paniikin lietsomista. Se lienee teidän näkemyksenne asiasta. Voitte mielestäni ihan vapaasti ottaa maston omalle takapihallenne. On vain niin, että kyseisen Lähdevainiontien puistoalueen ympäristön asukkailla ei ole ollut mitään ongelmia enempää kuuluvaisuuden kuin minkään muunkaan laitteen toiminnan suhteen, joten mastoa ei sinne ole tarpeen pystyttää. Mielestäni olisi myös väärin tuhota lapsilta pienen pieni puistoalue metsiköineen mainitsemanne infran nimissä.  Uskoisin mastolle löytyvän sopivammankin paikan, jos se nyt yleensäkään on Haaviston alueella tarpeen.  Tämä oma ns. loppumainintani koski vain suomalaisten perusoikeuksia, joista kuten luonnon saastumisestakin kannan mielestäni ihan aiheellisestikin huolta. Jos se teitä häiritsee, voitte sen vapaasti unohtaa.

Tutkimuksiin viitaten: Ne usein tyrmätään ja niistä on myös tutkijoidenkin keskuudessa ristiriitaista tietoa, niinpä on katsottukin aiheelliseksi varotoimenpiteeksi antaa juuri tuo EU:n suositus, jonka Suomikin on allekirjoittanut, ettei tukiasemia rakennettaisi asuinalueiden, koulujen, lastentarhojen ja leikkikenttien läheisyyteen. Jos katsotte tämänkin paniikin lietsomiseksi, niin sille en mahda mitään.

P.S. Katson keskustelun omalta osaltani päättyneen tähän.