korkalovaaran peruskoulun itsenäisyyspäiväjuhlan säilyttäminen


Vieras

#1

23.10.2013 15:52

Ilman muuta suomalaisperinteinen itsenäisyysjuhla kuuluu koulun ohjelmakuvioihin. Mielummin amerikkailaisperinteinen juhla perutaan ja sen sijasta järjestetään suomalaisen itsenäisyyden juhla. Emme saa antaa pois itsenäisyyttämme, koska se on kaapattu meiltä laittomin keinoin.
PE
Vieras

#2 Entinen korkalovaaran kuningas

23.10.2013 16:46

Tämä on erinomainen juhla pistää tanssilattia kuumille kiville ja juhlajalka laittaa koreaksi. Juhlan kruunaa komeat pojat ja kauniit tytöt:)


Vieras

#3 Et voi olla tosissa

23.10.2013 18:37

oon Riikka rollosta olin enne korkkiksella ja tykkäsin juhlia tai siis rakastin sitä tai siis rakastan sitä vieläki

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2013 18:39


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2013 18:43


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2013 18:44


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2013 18:45


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

23.10.2013 19:01


Mälli

#9 Entinen Korkalovaaralainen

24.10.2013 07:29

Itsenäisyys tulee olla meille kaikille Suomalaisille tärkeä ja sitä tulee vaalia.
Isoisämme ja Isoäitimme on tämän mahdollistanut.
On todella syytä juhlia ja olla ylpeä siitä. Halloween pois ja itsenäisyysjuhla tilalle johon hieman rennompi meininki.

Vieras

#10

24.10.2013 11:13

Huh huh perustelut juhlan perumiselle tuntuvat tosi oudoilta ja köykäsiltä. Tottakai muutama oppitunti jää pois mutta niin ne jäävät useilta oppilailta turhemmastakin syystä. Juhlan järjestäminen koulussa on aina merkittävä oppimistapahtuma, joka vaatii peruskoulussa vielä voimakasta opettajan ohjausta ja päävastuuta. Voin 30 vuoden kokemuksella ja useita isoja juhlia ja esityksiä yhdessä opettajakollegoiden kanssa järjestäneenä sanoa, että kun opettajat organisoivat järjestelyt niin oppilaat kyllä hoitavat hommansa vastuullisesti ja idearikkaasti. Juhlan järjestäminen vaatii aina myös opettajilta ylimääräistä työtä ja tämä taas on koulun johdon asia miten se huomio ja palkitsee opettajat.
Muutaman vuoden koulumaailmasta poissaolleena tuntuu siltä, että tämän jenkki- eurooppa huminan myllerryksessä unohtuu tärkein eli itsenäinen SUOMI. Pienikin itsenäisyysjuhla antaa arvostusta isänmaallemme ja luo yhteenkuuluvuutta. Marja-Liisa Pietikäinen
Ei juhlia juhlien vuoksi

#11 Lapsellisia ysiluokkalaisia

24.10.2013 18:15

Kummallista, että yhdeksäsluokkalaiset eivät osaa jutella omalla koulullaan opettajien ja rehtorin kanssa. Jos osaisivat, tietäisivät, että tanssiaisetkaan eivät ole kaikkien mielestä oikea saatika mieluinen tapa juhlia Suomen itsenäisyyttä. Itsenäisyydellä ja tanssiaisilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Koulun järjestämä lipunnosto ja aamunavaus on täysin sopiva ja riittävä tapa juhlistaa itsenäisyyspäivää. Koululla on joulujuhla, johon tänä vuonna panostetaan itsenäisyyspäivää enemmän. Jokaista juhlaa ja liputuspäivää ei voi juhlia, koska niiden järjestäminen vaatii niin paljon työtä ja oppitunteja, joita muutenkaan ei riitä kaikkien sisältöjen läpikäymiseen.
Kannattaisiko katsoa peiliin?

#12 Re: Lapsellisia ysiluokkalaisia

24.10.2013 18:51

#11: Ei juhlia juhlien vuoksi - Lapsellisia ysiluokkalaisia 

"Kummallista, että yhdeksäsluokkalaiset eivät osaa jutella omalla koulullaan opettajien ja rehtorin kanssa. Jos osaisivat, tietäisivät, että tanssiaisetkaan eivät ole kaikkien mielestä oikea saatika mieluinen tapa juhlia Suomen itsenäisyyttä."

Tiedän että asiasta ei ole yksinkertaisesti kerrottu oppilaille, olisikohan korkalovaaran koulussa suuri ongelma tiedonttamisessa ja tiedonkulussa?

Pelkkää showmeininkiä kouluihin?

#13 Re: Lapsellisia ysiluokkalaisia

24.10.2013 19:13

#11: Ei juhlia juhlien vuoksi - Lapsellisia ysiluokkalaisia 

 Heh jopa suomalaiset ysiluokkalaiset osaavat asettaa suomalaisuuden ja suomalaisen itsetunnon kaupallisten hörhötysshowjuttujen edelle. He haluavat että itsenäisyysjuhliin panostetaan, MITÄ SINÄ HALUAT?

 

Nuorten osallisuus on pyllystä? ;)

#14 Onko ajatus että juhlia järjestäessä oppilaat eivät opi mitään!?!

25.10.2013 05:30

Missä on nuorten osallisuus ja tekemällä oppimisen kasvatusmallit?? Ai että koulun oppitunnit ovat tärkeämpiä kuin oikean elämän oppitunnit käytännössä? Hurraaa, hyvä opet. Onhan siinä vaivaa, kun antaa nuorten järjestää, ideoida ja toteuttaa...
kysy ensin

#15 tämä on perätön uutinem

25.10.2013 06:25

Koulu järjestää juhlat. Koulu on aina järjestänyt ja tulee järjestämään juhlat. Tämä juttu on lähtenyt liikkele tietämättömyydestä ja liian nopeasta päättelystä
mitä ihmettä

#16 Tämä on totta joka sana

25.10.2013 07:35

oppilaat ovat saaneet rehtorilta ja opettajilta itseltään tietää että ei tule juhlia käymällä kysymässä häneltä luvan lappujen kiinnittämisestä koulun seinille. Tämä asia ei ole tietämättömyyttä vaan hyvä esimerkki hienosta kannan otosta oikeaan asiaan!

Vieras

#17

25.10.2013 08:53

Höpö höpö
höpö homma

#18 näin

25.10.2013 08:56

Ysiluikkalaiset ovat saaneet hyvän media mylläkän aikaan kun eivät ymmärtäneet vastauksia.

Vieras

#19

25.10.2013 08:57

Ainakin hauska lukea ketkä vanhemmat menee höplään
gröhöm

#20 ei näin

25.10.2013 10:00

Miksi ysiluokkalaiset keksisivät tälläistä? Asia on niin että joku on syönyt sanansa sillä ei halua menettää mainettansa. Ymmärrettäväähän tämä on mutta ei oikeuta tuomitsemaan koulutyttöjä jotka ovat saaneet jo monta sataa ihmistä puolelleen. Minusta on naurettavaa touhua koko hässäkkä. jos PERINTEISET itsenäisyyspäiväjuhlat olisivat niin siitä olisi varmaan ilmoitettu jo. Jos tiedät että juhlistä noin paljon mitä muut eivät tiedä sillä asiasta ei ole ilmoitettu kenellekkään taidat ollakkin henkilökunnan jäsen?
Kai Viitanen

#21 Arvomaailma ojennukseen niin oppilaille kuin opettajillekin.

25.10.2013 12:28

Minun näkemykseni on että ... oppilaat olivat oikeassa. Jo perinteeksi muodostuneet itsenäisyyspäivän tanssiaiset saavat väistyä tänä vuonna mm. Pumpkin's dayn ja talent show:n tieltä. Siteeraampa vielä itseäni tuolta entisten nuorten rovaniemeläisten sivulta:
"Arvomaailmani sanoo että peruskoulussa tulisi juhlia kolmea tärkeää asiaa ... oppilaiden päättäjäisiä, kristinuskoa (joulua) ja itsenäisyyttä. En tiedä yhtään syytä, mikä ajaisi hallowwen juhlat itsenäisyysjuhliemme edelle."

Se että korkalovaaran koulussa ei aseteta itsenäisyyttämme sille kuuluvaan kunnia-asemaan, vaan sitä pallotellaan talent show:n ja pumpkin's dayn kanssa, saa minut surulliseksi. Mitenkähän sodassa Suomelle itsenäisyyden taistelleet isät jä äidit, ukit ja mummut kohtelisivat tämän päätöksen tehneitä lanteidensa hedelmiä kuultuaan heidän arvomaailmastansa?

Korkkisope

#22 Väärää tietoa

25.10.2013 20:19

Korkalovaaran koulun vuosisuunnitelmassa lukee, että itsenäisyystanssiaiset järjestetään koulussamme joka kolmas vuosi sekä suurempina juhlavuosina. Näin yhtenäistä peruskoulua käyvä oppilas ehtii juhlia itsenäisyyttä tanssiaisissa kolme kertaa koulutaipaleensa aikana. Joillekin oppilaille tämä ei riitä, vaan heidän mielestään tanssiaiset täytyisi olla joka vuosi. Täytyy kumminkin muistaa, että aika moni oppilas (erityisesti pojat), eivät haluaisi tanssiaisia lainkaan.

Oppilaat ovat itse toivoneet koulussa järjestettävän halloween juhlat, jossa musiikkia opiskelevat oppilaat saavat esittää omia esityksiään. Tämäkään juhla ei ole kaikkien mieleen. ( jos opettajat tekisivät oman mielen mukaan, niin halloweenia ei järjestettäisi ollenkaan). Halloweenjuhla järjestetään myös vuoro vuosin. Ihmeellistä, että vanhemmat kritisoivat näitä halloweenjuhlia, vaikka nimen omaan itse tulevat kuuntelemaan lastensa soittoesiintymisiä. Koulussamme ei siis järjestetä mitään amerikkalaista hömppäjuhlaa vaan se on oppilaiden valinnaisryhmien tuotosta (=musiikkiesityksiä). Lisäksi koulussamme järjestetään upea näytelmä syksyn aikana, jonka ovat aikaan saaneet ilmaisutaitoa opiskelvat oppilaat. Joulujuhla on myös oppilaiden tekemä juhla, jossa opettajat laittavat itsensä likoon kainaloita myöten. Ja keväällä juhlia on tulossa lisää...
Jos oppilaat olisivat vaivautuneet kysymään asiaa rehtorilta suoraan, niin usealta väärinkäsitykseltä oltaisiin selvitty. Koulussamme tiedottaminen toimii erinomaisesti ja olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta useilta vanhemmilta. Tämä ei ole ollenkaan itsestään selvä asia kaikissa kouluissa.
Yksi tärkeä asia on myös opettaa oppilaille, että elämässä kaikki ei mene :" HETI, MULLE, KAIKKI, TÄNNE, HAUSKA, NYT"

Suurin osa oppilaista haluaa keskittyä opiskeluun ja taata itselleen jatko-opiskelupaikan. He ymmärtävät, että arjen keskellä on joskus kiva juhlia, mutta koulusta ei ole tarkoitus tehdä viihdekeskusta. Tätä mieltä on myös meidän opettajien onneksemme suurin osa vanhemmista. Kiitos siitä heille!!

....kyllä, olen Korkalovaaran koulun opettaja
Korkkisope

#23 Suomalaisuus?

25.10.2013 20:29

Vielä piti lisätä tuohon kommenttin #13, että nimen omaan ysiluokkaliset tytöt eivät ole ymmärtäneet suomalaisuuden merkitystä, sillä heille tärkeintä itsenäisyysjuhlassa on tulla tanssimaan liian pienessä mekossa, liian korkeissa koroissa ja liiallisessa meikissä.
Juhlimme itsenäisyyspäivää joka vuosi lipunnostolla, lippulaululla ja juhlapuheella, mutta tämähän ei tietenkään tyttöjä miellytä. Varmasti miellyttää niitä sankarihaudoissa makaavia sotilaita.
kai viitanen

#24 Mielipiteitä pitää olla...

25.10.2013 21:50

#22: Korkkisope - Väärää tietoa 

Vastailempa tähän... 

"Korkalovaaran koulun vuosisuunnitelmassa lukee, että itsenäisyystanssiaiset järjestetään koulussamme joka kolmas vuosi sekä suurempina juhlavuosina. Näin yhtenäistä peruskoulua käyvä oppilas ehtii juhlia itsenäisyyttä tanssiaisissa kolme kertaa koulutaipaleensa aikana. Joillekin oppilaille tämä ei riitä, vaan heidän mielestään tanssiaiset täytyisi olla joka vuosi. Täytyy kumminkin muistaa, että aika moni oppilas (erityisesti pojat), eivät haluaisi tanssiaisia lainkaan."

Oppilaat ovatkin haastaneet tämän säännön, jos et ole ymmärtänyt.  Tähän asti tanssiaisia on ollut useammin kuin joka kolmas vuosi, ymmärtääkseni joka vuosi.

"Oppilaat ovat itse toivoneet koulussa järjestettävän halloween juhlat, jossa musiikkia opiskelevat oppilaat saavat esittää omia esityksiään. Tämäkään juhla ei ole kaikkien mieleen. ( jos opettajat tekisivät oman mielen mukaan, niin halloweenia ei järjestettäisi ollenkaan). Halloweenjuhla järjestetään myös vuoro vuosin. Ihmeellistä, että vanhemmat kritisoivat näitä halloweenjuhlia, vaikka nimen omaan itse tulevat kuuntelemaan lastensa soittoesiintymisiä. Koulussamme ei siis järjestetä mitään amerikkalaista hömppäjuhlaa vaan se on oppilaiden valinnaisryhmien tuotosta (=musiikkiesityksiä). Lisäksi koulussamme järjestetään upea näytelmä syksyn aikana, jonka ovat aikaan saaneet ilmaisutaitoa opiskelvat oppilaat. Joulujuhla on myös oppilaiden tekemä juhla, jossa opettajat laittavat itsensä likoon kainaloita myöten. Ja keväällä juhlia on tulossa lisää..."

Oppilaat ovat tottakai halunneet järjestää erilaisia juhlia. Kyse olikin nyt ettei heidän mielestään niitä pitäisi järjestää itsenäisyysjuhlien sijasta. Meidän opettajien ikävä tehtävä on vain opettaa heidän arvomaailmaansa oikeaan suuntaan, eikä siitä saa aina kiitosta.

"Jos oppilaat olisivat vaivautuneet kysymään asiaa rehtorilta suoraan, niin usealta väärinkäsitykseltä oltaisiin selvitty. Koulussamme tiedottaminen toimii erinomaisesti ja olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta useilta vanhemmilta. Tämä ei ole ollenkaan itsestään selvä asia kaikissa kouluissa.
Yksi tärkeä asia on myös opettaa oppilaille, että elämässä kaikki ei mene :" HETI, MULLE, KAIKKI, TÄNNE, HAUSKA, NYT""

Suurin ongelmahan tässä tuntuu olevan että OPPILAAT OVAT TODELLAKIN KYSYNEET REHTORILTA. oppilaat olivat halunneet vaikuttaa asiaan adressilla, ja rehtori oli hymähtäen vastannut että voittehan te kokeilla, No oppilaat kokeilivat, siksi sinäkin kommentoit tänne. 

Suurin osa oppilaista haluaa keskittyä opiskeluun ja taata itselleen jatko-opiskelupaikan. He ymmärtävät, että arjen keskellä on joskus kiva juhlia, mutta koulusta ei ole tarkoitus tehdä viihdekeskusta. Tätä mieltä on myös meidän opettajien onneksemme suurin osa vanhemmista. Kiitos siitä heille!!

Suurin osa vanhemmista tuntuu myös ymmärtävän että lapsuus ei ole pelkkää opiskelua, ja silti heidän lastensa elämänarvo on kohdallaan. jatko-opiskelupaikoista puhumattakaan. 

....kyllä, olen Korkalovaaran koulun opettaja

t: Kai Viitanen, muksujen puolesta ... avoimesti



 


Vieras

#25

26.10.2013 07:20

Eksyin vahingossa tälle sivulle ja aloin mielenkiinnosta lukemaan kommentteja. Ainut mieleen tullut ajatus on, että koulussa täytyy olla jotain ongelmaa opettajienkin kesken, koska täällä netissä selvitellään asiaa, eikä koulussa avoimesti "nokakkain". Ehkä asioista/päätöksistä ei ole kerrottu niin, että oppilaatkin olisivat ymmärtäneet, mikä juhlien poisjäännin pointti... Toivottavasti tämä julkinen likapyykin pesu opettaa niin oppilaille kuin opettajillekin keskenään puhumisen ja keskustelun taidon. Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää Kaikille!

Mietteitä Alavudelta