Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Tiedoksi:
Vieras

#526 Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä:

20.10.2010 13:44

Kallis Bjarne, puheenjohtaja (kd)
Salo Petri, varapuheenjohtaja (kok)
Sihteeri: Kansainvälisten asiain yksikkö

Kankaanniemi Toimi (kd)
Kantola Ilkka (sd)
Komi Katri (kesk)
Kärkkäinen Kari (kd)
Nurmi Tuija (kok)
Rauhala Leena (kd)
Oinonen Lauri (kesk)
Palm Sari (kd)
Räsänen Päivi (kd)
Tallqvist Tarja (kd)
Tölli Tapani (kesk)
Ukkola Tuulikki (kok)
Vistbacka Raimo (ps)
Vuolanne Antti (sd)
Zyskowicz Ben (kok)
Tiedoksi:

#527 KESKIVIIKKO 20.10.10

21.10.2010 00:40


1. LINCOLNIN yliopiston professori Kaukab Siddique vaati Israelin vastaisessa mielenosoituksessa Washingtonissa Israelin tuhoamista ”kaikin mahdollisin keinoin”.
”Meidän tulee pysyä yhtenäisiä voittaaksemme, tuhotaksemme, hajottaaksemme Israelin – jos mahdollista rauhanomaisin keinoin –” hän sanoi ja jatkoi. ”Ehkä meidän tulee antaa heille ruokaa ja juomaa, kuten Saladin antoi ristiretkeläisille voitettuaan heidät Jerusalemissa, voidakseen matkustaa takaisin sinne, mistä he tulivat miehittämään toisten maata.”
Hän vaati ”kaikkia muslimeja yhdistämään voimansa taistellakseen tätä monipäistä hirviötä vastaan, joka kutsuu itseään nimellä ”sionismi”.

Siddique teki selväksi puheessaan, ettei hän tarkoittanut vain Juudeaa ja Samariaa tai Gazaa, joista neuvotellaan: ”Setlementit ovat vain sen hirviön lonkeroita, joka asustaa Tel Avivissa.” Hän osoitti sanansa myös juutalaisille yleensä: ”Haluaisinpa nähdä, mitä teille tapahtuu kun muslimit heräävät.” (tämä ”hirviö” toimii Jerusalemissa, ei Tel Avivissa)
Siddique opettaa englantia Lincolnin yliopistossa Pennsylvaniassa, eikä hän suinkaan ollut ainoa, joka mielenosoituksen yhteydessä vaati Israelin tuhoa. Muutamat heistä toivat mukanaan palestiinalaisten lippuja, joissa on Ilmestyskirjan neljän apokalyptisen ratsastajan värit: punainen, musta valkea ja vihreä. (Ilm. 6:1-8; käännöksen ”hallava” tarkoittaa vihreää)

Puolustaessaan teesejään myöhemmin CBN:n haastattelutilaisuudessa hän selitti, että hän tarkoitti juutalaisilla Israelin johtajia ja heidän kannattajiaan eikä juutalaisia yleensä.
Haastattelussa hän väitti juutalaisten ottaneen valvontaansa myös Yhdysvallat. Hän kieltää holokaustin tapahtuneen ja puolustaa WTC:n pommittajaa vuoden 1993 pommi-iskussa
kuten myös muita terrorismista tuomittuja.
Lincolnin yliopisto nauttii valtion tukea, mutta yliopiston hallintoviranomaiset toteavat kysyttäessä, ettei se voi valvoa henkilökuntansa toimia heidän vapaa-aikanaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140169

2. PROFESSORI Geoffrey Alderman, englantilainen tunnustettu historioitsija, sai kutsun osallistua keskusteluryhmään Queens yliopiston vuosittaisen Belfast festivaalien yhteydessä maanantaina. Hänet kutsui vuosi sitten yliopiston johtaja Graeme Farrow, mutta perjantaina hän sai E-mailin, jossa kutsu peruttiin. Alderman tapasi Farrown tuntia ennen tapahtumaa, jonka yhteydessä Alderman esitti, että hän saa osallistua, hänet sijoitetaan eri pöytään toisten keskustelijoiden kanssa ja hän voi halutessaan keskeyttää keskustelut. Tilaisuus oli kuitenkin alkamassa ilman Aldermanin mukaan tuloa.
Keskustelutiimiin osallistuivat myös professori Avi Shlaim st. Anthonyn opistosta (räikeä Israelin politiikan arvostelija ja yksi israelilaisten oppineitten ryhmästä, joka julkisti kriittisiä revisionistisia tulkintoja sionismin ja Israelin historiasta), sekä professori Beverley Milton Edwards Queens yliopistosta (hän kirjoitti kirjan terrorijärjestö Hamasista).

PROFESSORI Alderman, joka on tunnettu historioitsija tutkimuksistaan 19. ja 20. vuosisadan juutalaisyhteisöjen elämästä Englannissa ja toimii myös akateemikkona ja poliittisena neuvonantajana, sanoo saaneensa E-mailin Farrowlta perjantaina, jossa hän peruutti aiemman kutsunsa keskusteluryhmään, mutta esittää pyynnön Aldermanille osallistua tilaisuuteen kuulijoitten joukossa.
Alderman sanoo, että hän tuntee tulleensa henkilökohtaisesti loukatuksi, millaista hän ei ole koskaan ennen kokenut yliopiston taholta, eikä katsonut olevan mitään aihetta osallistua tilaisuuteen. Hän odottaa yliopistolta kattavaa selitystä kutsun peruuttamiseen.

ISLANTI on yksi niistä valtioista, jotka avoimesti toimivat Israelia vastaan. Äskettäin 150 taiteilijan ryhmä valtion tukemasta akatemiasta vakuutti ”boikotoivansa Israelia, kunnes se taipuu noudattamaan kansainvälistä lakia”. Akatemia esitti julkistettavaksi julkilausuman, jossa tuetaan palestiinalaisten filmintekijöitten, taiteilijoitten ja kulttuurityöntekijöitten vaatimusta lopettaa yhteistoiminta Israelin valtion tukemien kulttuuritapahtumien ja instituutioiden kanssa.
INN:n artikkelissa todetaan tämän muistuttavan natsien anti-semiittisiä julkilausumia ennen toista maailmansotaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140176

3. PLO:n johtoryhmään kuuluva, entinen PA:n pääministeri, Ahmed Qurei totesi puhuessaan seminaarissa Kairossa alkuviikosta, ettei hän sulje pois mahdollisuutta väkivallan aloittamisesta Israelia vastaan, elleivät rauhankeskustelut edisty toivotulla tavalla.
Qurei on yksi niistä, jotka solmivat Oslon surullisen kuuluisat sopimukset, jotka valmisteltiin Israelin silloisen pääministeri Yitzhak Rabinin selän takana ja jotka esitettiin hänelle valmiina dokumentteina, eikä hänellä ollut tahdonlujuutta kieltäytyä hyväksymästä niitä.
Tänään on Rabinin murhan 15.vuotispäivä, jonka muistoa kunnioitettiin julkisella tilaisuudella Tel Avivin Rabin-aukiolla.

ISRAELIN hallituksen viranomainen sanoo valittavansa Qurein lausuntoa. ”On valitettavaa, että PA:n vanhemman johdon keskuudessa on edelleen henkilöitä, jotka esittävät väkivallan tien käyttämistä.” Tämä viranomainen sanoi JP :n haastattelijalle, että tämä väkivallan tie johtaa umpikujaan, ja että suorat keskustelut on ainoa tie, joka johtaa rauhaan.

MAHMOUD ABBAS sanoi TV-1:n haastattelussa sunnuntaina uskovansa, ettei tilanne johda väkivaltaan. ”Inshallah (jos Allah niin tahtoo), väkivalta ei puhkea”. Hän kuitenkin varoitti, että díplomaattisen ratkaisun epäonnistuessa toivottomuus ja turhautuneisuus voivat nousta esiin ja antaa mahdollisuuden ääriryhmille saada hallitseva ote tilanteeseen.
Abbas sanoi aiemmin viikolla Ramallahissa, että hän tukee väkivallatonta vastarintaa, millä tarkoitetaan massojen mielenosoituksia ja levottomuuksia, myös kivityksiä. Sellaiset tilaisuudet voivat kuitenkin helposti riistäytyä järjestäjien käsistä ja muuttua väkivaltaisiksi.
Hän kertoi Bilin ja Nilin kyläyhteisöjen arabiedustajille olevansa ylpeä heidän väkivallattomista mielenosoituksistaan, jotka ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta. He osoittavat viikoittain mieltään Israelin rakentamaa turva-aitaa vastaan, jota Abbas kutsuu ”moraalittomaksi ja sivistymättömäksi”. Hän sanoo, ettei hän koskaan hyväksy aitaa palestiinalaisten maalle: ”Jos he haluavat rakentaa muureja, rakentakoot omalle maalleen”, hän sanailee. Hän esitti samalla vastustavansa maitten vaihtoa PA:n ja Israelin kesken, kuten myös Qurei sanoi.

ABBASIN neuvonantajana tunnettu Abu Rudeinah sanoi USA:n välitysyrityksistä keskustelujen aloittamiseksi, että kaikki juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia. Tältä pohjalta hän muitten mukana hylkää maan vaihdon osapuolten kesken.
QUREI selvensi Kairon puheessa esittämäänsä teemaa todeten, että kaikki optiot ovat avoinna, Hän kehotti välttämään odottamasta pelastusta Obamalta, jonka esittämää ruusuista kuvaa hän kutsui piikkiseksi, sillä presidentti ei yksin päätä asioista USA:ssa.
Ahed Qurei, tunnettu nimellä Abu Ala, 73-vuotias veteraani Arafatin ajoilta, selvästi kaipaa aikaa, jolloin terroristit murhasivat joukoittain israelilaisia siviilejä, naisia ja lapsia, räjäytellen hajalleen busseja, ravintoloita, kahviloita, ihmismassoja kaduilla ja missä vain ikään, rotuun, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192047

4. ENTISEN brittikansanedustajan George Gallowayn järjestämä ja kannustama laivasaattue ”Viva Palestine” Syyrian Latakista El-Arishiin Siinailla, joutui yllättävään vastatuuleen, missä Israelilla ei ollut tiettävästi mitään tekemistä. Kysymyksessä on yksi suurimmista laivasaattueista, jolla on tarkoitus murtaa Israel ja Egyptin julistama Gazan kauppasaarto. Saattueen aluksia tukevat monet arabimaat, mm. Algeria, Marokko ja Jordania. Mukana on 150 ajoneuvoa. Alkuperäöinen sopimus tehtiin kreikkalaisen yhtiön kanssa, mutta nyt Galloway väittää, että yhtiö vaatii paljon suurempaa korvausta matkasta El-Arishiin. Kiista aiheutti saattueen matkan siirtämisen päiväkausiksi, kunnes ongelma on saatu selvitettyä.

Galloway on avoimesti Hamasin kannattaja ja on edellisillä matkoillaan Gazaan vienyt mukanaan suuren määrän rahaa. Kuten tunnettua, Hamasin puolueohjelman mukaan Israel tule hävittää ja sen tilalle pystyttää islamilainen hallitus Iranin tapaan.
USA:n aiempi presidentti Jimmy Carter, joka pakotti Menachem Beginin allekirjoittamaan rauhansopimuksen Egyptin kanssa ja luopumaan Siinaista ilman korvauksia, ratsastaa jälleen. Hän lienee tulossa Israeliin ja piipahtanee morjestamassa ystäväänsä Abbasia Ramallahin hallintokeskuksessa Mukatassa. Hän käynee myös Gazassa, jota hän edelleen kutsuu suureksi häkiksi, jossa palestiinalaiset pakotetaan elämään vaatien saarron poistoa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140168

5. UUTISOTSIKOITA
- Olmert sanoo, että hän esitti Abbasille karttoja ja kaavioita viimeisessä tapaamisessaan hänen kanssaan päivää ennen Kadiman vaalitilaisuutta, jossa Tzipi Livni valittiin puheenjohtajaksi Olmertin virallisesti erotessa, joskin hän jäi hoitamaan pääministerin tehtäviä, kunnes Netanyahu valittiin hänen tilalleen. Olmert kiistää Abbasin väitteet, että myös hän esitti karttoja ja dokumentteja PA:n vaatimuksista. Olmert tarjosi 100 %:n luovutuksia siten, että n. 6 % tehtäisiin maan vaihtoina. (JP)
- Kanadan viranomaiset kiistävät huhut, että se olisi pidättänyt yhden Dubaissa tammikuussa tapahtuneen Hamas-johtajan Ali Mahmoud Mabhouhin teloitukseen osallistuneen epäillyn. Hän sanoi, että Dubain poliisipäällikön kenraaliluutnantti Dahi Khalfan Tamimin väite salaisesta pidätyksestä on perätön. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192081
- New York Timesin ristiriitainen kolumnisti Thomas Friedman kertoo artikkelissaan Israelin toimivan kuin hemmoteltu lapsi. Hän sanoo, että Abbas on heikko ja toimii heikon tavoin, kun taas Netanyahu on voimakas mutta toimii heikon tavoin. Hän kehottaa molempia ryhdistäytymään. Hän puolustaa Obaman toimia ja kiistää, että hän olisi Israelin vastainen. ”Hän vain tekee työtään, mikä ei aina ole Israelin mieleen”. Hän kehottaa Israelia alistumaan Obaman vaatimukseen rakennuskiellon jatkumiseksi, sillä Israel saa niin paljon tukea USA:lta. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192082
- OECD konferenssi aloitti tänään Jerusalemissa suunnitelmien mukaan. 26 jäsen-maata tuli mukaan, kolme tarkkailijamaata myös. Englanti ja Espanja olivat niiden 7 maan joukossa, jotka boikotoivat OECD:n turismikonferenssia. PA esitti vastalauseensa selittäen, että myös Jerusalem on kiistanalaista maata. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140178
- Kymmeniä tuhansia juutalaisia tungeksi Rachelin hautakammion lähelle alkaen maanantai-illasta ja jatkuen tiistaina osoittaakseen kunnioitusta tälle matriarkalle hänen kuolemansa vuosipäivänä 11. cheshvan-kuuta Betlehemin ja Efratan tien varrella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140172
- Muutamat Labour puolueen jäsenet haluavat, että Rabinin kuva poistetaan kokoushuoneen seinältä. He sanovat, että oli virhe kanonisoida Rabin ja nostaa hänet marttyyrin asemaan. Toiset pelkäävät, että hänen muistonsa himmenee eikä enää puhuttele ihmisiä, joten vuosittaisia juhlallisuuksiakin tulee vähentää. Puolueen puheenjohtaja Ehud Barak on monien hampaissa. Viimeksi hänen vaimonsa laittomasti palkkaama siivooja Kauko Idästä on herättänyt närää. Siivoojanainen oli kadonnut eikä Shin Bet ja Mossad löytäneet häntä, minkä vuoksi oikeuskansleri poisti hänen kansionsa todisteiden puutteessa. Eräs journalisti löysi naisen kuitenkin ja hän tunnusti palvelleensa Barakin vaimon ohjauksessa, minkä Barakin vaimo nyt tunnusti sanoen haluavansa maksaa siitä säädetyn sakkomaksun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140160
Hannu Suomela
Vieras

#528 Raamatun käsky rakastaa juutalaista kansaa

21.10.2010 18:39

Hyvää tietoa asiasta on tv7.fi /ohjelma-arkistossa laita hakukoneeseen esim.: Israel tai Pekka Sartola.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.10.2010 22:30


Tiedoksi:

#530 TORSTAI 21.10.10

22.10.2010 02:47

Thursday, October 21, 2010

1. HAAGIN kansainvälinen rikosoikeus (ICC) keskusteli keskiviikkona PA:n tekemästä julistuksesta, jossa se ilmoittaa tunnustavansa ICC:n oikeuden käyttää valtaansa ”Palestiinan alueella”, kertoo Dan Izenberg JP:n artikkelissaan. Keskiviikon keskustelu oli viimeinen ennen kuin ICC:n syyttäjä Luis Moreno Ocambo tekee päätöksensä asiassa.
Eilisessä keskustelussa oli neljä edustajaa kummaltakin puolelta.
PA:n julistusta vastustavassa neljän hengen tiimissä oli mukana Dore Gold, Jerusalemin julkisten asiainkeskuksen johtaja; kolme muuta: Malcolm Shaw, David Davenport ja Jay Sekulov Euroopan lain ja oikeuden keskuksesta.
Gold selittää, että ICC:n myönteisellä päätöksellä tulisi olemaan valtavat seuraukset. Se tulisi toteamaan ICC:n tulkinnan, jonka mukaan Palestiina täyttää ehdot, joilla se voidaan tunnustaa valtioksi. PA perustaa julistuksensa Rooman sääntöön (stature) artikkeliin 12/3, jonka mukaan valtio, joka ei ole ICC:n jäsen, voi tekemällä ilmoituksen rekisteriin tunnustaa ICC:n oikeuden käyttää oikeudellista valtaansa sen alueella määrätystä rikoksesta. Avainkysymys on siten: Onko Palestiina valtio?, jonka mukaan Ocambo tekee päätöksensä.
PA:n tekemän julistuksen jälkeen ICC on saanut lukuisia tulkintaesityksiä asiassa puolesta ja vastaan. Keskiviikon keskustelutilaisuus oli viimeinen ennen Ocambon päätöstä.

GOLD selittää, että ICC:n myönteisellä päätöksellä tulisi olemaan kauaskantoiset seuraukset käynnissä olevaan rauhanprosessiin, jonka se tulisi romuttamaan lopullisesti. Gold selittää, että Oslon sopimuksen kakkososa v. 1995 sanoo selkeästi artikkelissa 31, että kumpikin osapuoli pidättyy tekemästä yksipuolisia toimia ja päätöksiä, jotka muuttavat olevaa tilannetta Gazassa, Juudeassa tai Samariassa rauhankeskustelujen ollessa vielä käynnissä.
Erityisesti, kuten Gold toteaa, se kieltää PA:n/PLO:n valtuudet ja oikeudet ulkopolitiikan alueella, minkä PA/PLO selkeästi rikkoo myös tällä julistuksellaan.
Gold sanoo selittäneensä keskusteluissa, ettei PA yksilöinyt Palestiinan aluetta eli sen rajoja. Toiseksi territorioiden asema on kiistanalainen, joten ICC joutuisi myönteisellä päätöksellään sotkeutumaan kiistelyyn maa-alueista. Israel on ulottanut maansa lait Jerusalemin itäosiin muuttaakseen 1949 aselepolinjat vuodesta 1967 lähtien, eikä tunnusta 1949 linjoja rajoiksi.

PA:n hyväksi toimiva John Quigley muistutti, että Palestiinan kansallisneuvosto (PNC) julisti Palestiinan valtion itsenäisyyden 1988, jonka 89 valtiota tunnusti. YK:n yleiskokous totesi Palestiinan valtion itsenäisyysjulistuksen, jonka puolesta äänesti 104 valtiota, 44 pidättyi; vain kaksi valtiota Israel ja USA äänestivät vastaan. PA:n julistusta puolustavat selittävät, ettei ICC:n tarvitse päättää, onko Palestiina kansainvälisen lain mukaan itsenäinen valtio, vaan todeta, täyttääkö Palestiinan julistus ICC:n ehdot, jotka määritellään artikkelissa 12/3, jonka perusteella se voisi käyttää oikeudellista valtaansa Palestiinan alueella.
PA rekisteröi julistuksensa heti Gazan cast lead operaation jälkeen 21.01.2009, jossa se sanoo tunnustavansa ICC:n oikeuden selvittää, syyttää ja tuomita rikosten suunnittelijoita ja tekijöitä, jotka on tehty Palestiinan alueella 01.07.2001 jälkeen.
Gold varoittaa, että ICC:n myönteinen päätös voisi rohkaista PA:n suunnitelmia yksipuolisista toimista etsiessään eri ratkaisuja Palestiinan valtion perustamiseksi. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192194

2. ADL:N johtaja Abe Foxman sanoi Jerusalem Postin haastattelussa tiistai-iltana, että USA:n hallituksen tulee toimia ripeästi estääkseen PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasia julistamasta itsenäistä Palestiinan valtiota.
Foxman, joka on toiminut neuvonantajana USA:n presidenteille Israelia ja muita Lähi Itää koskevissa kysymyksissä vuosikymmenet, sanoi haastattelussa, että Obamalta vaaditaan välittömiä toimia perustuen raportteihin palestiinalaisten harkitsevan itsenäisen valtion perustamista Juudean, Samarian ja Gazan alueille. Hän esitti varoituksen, että tällaista julistusta voisivat tukea sekä EU että YK.

”OLEN turhautunut siitä hiljaisuudesta ja epävarmuudesta, jolla Obaman hallitus suhtautuu raportteihin , joiden mukaan palestiinalaiset harkitsevat itsenäisen Palestiinan valtion julistamiseksi Länsirannalla ja Gazassa. Nyt on aika viestittää palestiinalaisille, Lähi Idän ja Euroopan valtioille, ettei USA tule sietämään ja tunnustamaan sitä. Jos se ei lähetä sitä, se tulee kaivamaan maata Israelin tuntemuksen alta, että PA osallistuu rauhankeskusteluihin hyvässä hengessä.”

Foxman toteaa, että nyt on sopiva hetki tällaisen julistuksen tekemiseksi, koska Obama on ilmoittanut, että hän tulee julkisesti jatkamaan Israelin ”setlementtipolitiikan” tuomitsemista, kuten hän teki 23. syyskuuta YK:n yleiskokouksessa. Foxman toteaa samalla, että USA:n ulkoministeriön edustaja P J Crowley kieltäytyi koskettelemasta asiaa äskeisessä lehdistötilaisuudessa.
”On tehtävä täysin selväksi palestiinalaisille, että heidän on luovuttava tästä unelmasta uskoen, että heidän arabi- ja eurooppalaiset ystävänsä antaisivat heille valtion ilman että he tekevät mitään myönnytyksiä tai uhrauksia”, Foxman selitti. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192195

3. USA:n ulkoministeri Hillary Clinton kehotti keskiviikon puheessaan sekä Israelia että palestiinalaisia työskentelemään kahden valtion perustamiseksi huolimatta keskustelujen keskeytymisestä, mikä aiheutui ongelmista, joita on noussut keskustelujen polulle. Hän mainitsi ongelmista rakennuskiellon päättymisen 26. syyskuuta ja Netanyahun kieltäytymisen jatkamasta kieltoa, minkä johdosta PA kieltäytyy osallistumasta keskusteluihin.
Clinton puhui tilaisuudessa, jonka oli järjestänyt palestiinalaisten hyväksi toimiva järjestö.
”En voi sanoa seisoessani edessänne, että olisin löytänyt jonkun maagisen formulan, jolla keskeytyneet keskustelut saadaan uudelleen käyntiin. Mutta vakuutan, että työskentelemme joka päivä, joskus joka tunti, luodaksemme olosuhteet keskustelujen jatkumiseksi ja onnistumiseksi.”

Clinton vakuutti, ettei keskusteluille ole vaihtoehtoa eikä muuta tietä, joka johtaisi oikeudenmukaiseen ratkaisuun. Hän sanoi lausuntonsa olevan vastauksena New York Timesin kirjoitukseen, jossa kerrottiin PA:n johdon yrityksistä etsiä muita ratkaisuja oman valtionsa perustamiseksi. Artikkelissa kerrottiin PA:n kääntyvän YK:n, ICC:n ja Genevan julkilausuman allekirjoittajamaiden puoleen itsenäisyyskysymyksessä, kuten Times kertoi keskiviikon artikkelissaan.
Clinton varoitti, ettei se ole oikea tie, sillä se hämärtää kahden valtion ratkaisun.
PA:n edustaja Hanan Ashrawi kertoi Timesille, ettei PA voi jatkaa tällä tavoin, vaan sen tulee käyttää muita ratkaisumalleja. Hän sanoi kahden valtion ajatuksen poistuvan kuvioista, ja ellei PA saa ”setlementtitoimintaa” lopetetuksi neuvotteluilla, asia viedään kansainvälisten järjestöjen ratkaistavaksi. Ashrawi totesi, että Fatah tutkii muita ratkaisumalleja.
Clinton sanoo edelleen uskovansa keskustelujen onnistumiseen ja molempien osapuolten vilpittömyyteen. Hän tuomitsi Länsirannalla esiintyvän väkivallan, joista yksi oli PA:n tyttökoulun tuhopoltto, mistä syytetään ”setlereitä”. Clintonin tuomio väkivallalle Länsirannalla kohdistuu oudosti vain juutalaisiin, mikäli artikkelin kirjoittaja tulkitsi asian oikein.
George Mitchell matkustanee lähiaikoina Israeliin tutkimaan tilannetta.
http://www.jpost.com/Home/Article.aspx?id=192208

4. PÄÄMINISTERI Netanyahu puhui eilen Yitzhak Rabinin kunniaksi Knessetissä järjestetyssä muistotilaisuudessa.
Hän sanoi puheessaan, että Rabin vastusti Palestiinan valtion perustamista, Jordanjoen laakson luovuttamista, Jerusalemin jakamista, juutalaisyhteisöjen purkamista ja niiden toiminnan jäädyttämistä Juudeassa ja Samariassa.
Netanyahua lähellä olevat kertoivat, että puhe oli laadittu Labour-puolueen tyynnyttelemiseksi, jonka ministerit ovat kritisoineet häntä siitä, ettei hän mene tarpeeksi pitkälle neuvotteluissa palestiinalaisten kanssa. Labour-puolueen ministerit toistavat uhkauksiaan erota hallituksesta, ellei edistystä tapahdu. Viimeksi ministeri Braverman uhkasi erota, ellei keskustelut ala ennen vuoden loppua.

Netanyahu siteerasi puheessaan Rabinin omia sanoja, lainaten niitä varsinkin Rabinin puheesta Knessetissä lokakuussa 1995, jossa hän määritteli Palestiinan itsenäisyyttä. ”Me haluamme sen olevan vähemmän kuin valtion, ja joka itsenäisesti huolehtii palestiinalaisten elämästä oman hallituksena alaisena. Israelin valtion rajat tulevat lopullisessa sopimuksessa ulottumaan linjojen yli, jotka oli sovittu ennen 1967 sotaa. Me emme tule vetäytymään kesäkuun 4. päivän 1967 linjoille. Israelin turvallisuusraja tulee sijaitsemaan Jordanjoen laaksossa, termin laajimmassa merkityksessä”, Rabin lausui.
Jerusalemista Rabin sanoi näin:
”Jerusalem tulee olemaan yhtenäinen Israelin pääkaupunki Israelin täydessä hallinnossa, ja siihen tulevat kuulumaan sekä Maale Adumim että Givat Zeev.” Hän jatkoi tähän tapaan: ”Teimme päätöksen ja lupasimme Knessetissä, ettemme hajota yhtään setlementtiä tilapäisen sopimuksen puitteissa, emmekä estä rakentamista luonnollisen kasvun osalta”.

JP:n artikkelin kirjoittaja Gill Hoffman toteaa, että Netanyahu asettaa puheessaan itsensä Rabinin vasemmalle puolelle todetessaan, että Rabinin kieltäytyessä lopettamasta rakentamista hän oli julistanut ennen kokemattoman rakennuskiellon. Hän lisäsi tähän oman kommenttinsa Rabinin puheeseen viitaten, ettei rakentaminen ole esteenä keskusteluille.
KNESSETIN puhemies Reuven Rivlin puhui myös tilaisuudessa painottaen Jerusalemin merkitystä ja sitä, että vaikka monessa asiassa on erilaisia mielipiteitä, Jerusalemin yhtenäisyys ja sen pitäminen sellaisena Israelin pääkaupunkina yhdistää kansaa. (JP)

5. UUTISOTSIKOITA
- USA:n johtavien juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssin apulaispuheenjohtaja Malcolm Hoenlein sanoo, että Valta Iranissa on siirtynyt mullaheilta Ahmadinejadille. Hän sanoo yhä useampien heräävän havaitsemaan Iranin pyrkimyksen alueelliseen ylivaltaan. Hän ennustaa, ettei marraskuun 2. päivän välivaalit muuta USA:n Lähi Idän politiikkaa. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=192181
- IDF aloittaa uuden ohjelman, jossa koulutetaan upseereita avustamaan siviiliuhrien vähentämiseksi taistelujen aikana. Ensimmäiset kurssit alkavat joulukuussa. Koulutettujen upseerien tehtävänä on neuvoa joukkojen johtajia alueilla, joissa infrastruktuuri ja siviilit ovat vaarassa. (JP)
- USA:n puolustusministeriön taholta vakuutetaan, ettei 60 miljardin USD asetoimitukset Saudi Arabialle heikennä Israelin puolustuskykyä, eikä Israel todennäköisesti vastusta kauppaa. Toimituksin kuuluu 84 F-15 hävittäjää, 70 saudien ilmavoimien F-15 koneitten uusiminen, 190 helikopteria sekä lukuisa määrä aseita ja ohjuksia, ja mm yönäkökiikareita ja tutkavalvontalaitteita. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=192171
- Fatahin ja Hamasin välinen kokous keskiviikkona Damaskoksessa peruttiin kiivassanaisen keskustelujen jälkeen presidentti Assadin ja Mahmoud Abbasin välillä arabiliiton kokouksen aikana Libyassa. Fatah haluaa kuitenkin jatkaa sovinto-keskusteluja Hamasin kanssa, joita käydään Kairossa Egyptin välityksellä. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=192191
- Rabbi Marc Schneier vastasi PA:n päätuomarin sheikki Taysir al-Tamimin syytöksiin, jonka mukaan Israel miehittää Jerusalemia laittomasti, juutalaistaa sitä ja levittää huumeita palestiinalaisnuorille. Tamimi esitti syytöksensä kansainvälisessä uskontojen välisessä konferenssissa Qatarissa, minkä johdosta rabbi Schneier katsoi, ettei hän enää voi vaieta asiasta. Hän sanoo Tamimin puhetta loukkaavaksi ja hyökkääväksi. Hän kertoi, että Dohan konferenssin tapaiset tilaisuudet ovat tärkeitä, ja että puheen jälkeen monet arabit pyysivät anteeksi Tamimin hyökkäyksiä. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=192209
- CBS-TV-yhtiö lähetti toimittajansa Leskey Stahlin Jerusalemiin tekemään ohjelmaa Davidin kaupungista. Hän esittää ohjelmassaan, ettei ole ollenkaan varmaa, että Davidin kaupunki oli olemassakaan eivätkä löydetyt arkeologiset artikkelit sitä tue, hän väittää. Hän on alusta lähtien vihamielinen Israelille ja juutalaisten läsnäololle Jerusalemissa. Hän syyttää Israelia arkeologian käyttämiseksi politiikassa. Hän puhuu samassa hengessä kuin sheikki Tamimi edellä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140186
- USA lähetti toisen lentokoneitten emäaluksen USS Abraham Lincolnin Persian-lahdelle USS Harry S Trumanin tueksi. Puolustusministeriö vakuuttaa, että sen tarkoituksena on vahvistaa USA:n joukkoja Afganistanissa eikä liity Iraniin. http://www.debka.com/article/9093/
Tiedoksi:

#531 PERJANTAI 22.10.10

25.10.2010 18:08

1. ISRAELIN ja PA:n välinen vuoropuhelu on muuttunut ilkeämieliseksi sanailuksi, johon syyllistyvät varsinkin PA:n neuvottelutiimin johtavat ja PLO:n jäsenet. Israelin puolella sananvalinta on varovaisen puolustelevaa, jossa selitetään asioita, jotka ovat ilman mitään selityksiäkin jokaiselle selviä – tai tulisi olla, mikäli mieli on avoin.
Tästä tulee kuva, ettei palestiinalaiset katso menettävänsä mitään sanoivat he mitä tahansa ja millä tavoin tahansa, kun taas israelilaiset pyrkivät varomaan, etteivät hauraat suhteet katkea kokonaan. ”Parempi huonokin rauha kuin ei mitään rauhaa”, on heidän mottonsa.
Tätä voisi kutsua viisaudeksi, mutta ulkopuoliselle siitä jää kuva heikkoudesta ja päättämättömyydestä, mikä kohdistetaan Netanyahun hallitukseen.

Tähän liittyy vaara, että asioihin perehtymätön tai Israelin vastaisen poliittisen näkemyksen omaava helposti samaistuu mielipiteissään heikomman puolelle, eli tässä tapauksessa PA:n kannalle ymmärtämättä ja haluamatta ymmärtää valheita ja puolitotuuksia, joita sen lausunnot sisältävät. Tämä ruokkii ääriaineksia ja antaa niille sytykkeitä toimiensa tukemiseksi.
Israelin puolusteleva asenne on väärää taktiikkaa. Israelin maasta vastuussa olevien tulee selkeästi ilmaista tosiasiat ja pitää kiinni periaatteista, jotka ovat muotoutuneet maan itsenäisyyden aikana vuodesta 1948 lähtien. Israelin politiikka muistuttaa joukkuetta, joka potentiaalisesti vahvana kuitenkin asettuu heikomman vastustajansa tasolle antaen tälle mahdollisuuden taistella tasapuolisesti voitosta.

2. YASSER ABED RABBO, PLO:n johtavia poliitikkoja jo Arafatin ajoilta, ei säästele sanojaan hyökätessään Israelia vastaan. Hän syyttää kirkkain silmin Israelin johtajia valheiden levittämisestä antaakseen kuvan ulkopuolisille, ettei PA ole kiinnostunut rauhasta.
Hän väitti, että Israel on syyllinen median raportteihin, joiden mukaan PA on asettanut uusia ehtoja USA:n sponsoroimien suorien neuvottelujen uudelleen viriämisen tielle Israelin ja PA:n välillä. ”Israel haluaa vääristää palestiinalaisten aseman”, Rabbo kertoi journalisteille Ramallahissa. ”Tämä tapahtuu samalla kun Israel varastaa maatamme, laajentaa ”setlementtejä”, tuhoaa taloja, polttaa viljapeltoja ja juutalaistaa Jerusalemia,” hän lateli litanian, jonka PA:n neuvottelijat ovat opetelleet ulkoa ja toistavat sitä kaikissa tilanteissa.
Rabbo jatkoi. ”Rakentamisen keskeyttämisen ”setlementeissä” tulisi olla keskeinen perusta uudelle rauhanprosessille ja kansainvälisen yhteisön tulisi tunnustaa 1967 rajat (joita ei ole olemassakaan) Israelin ja Palestiinan väliseksi erottavaksi esteeksi.”

ARAFATIN korvaan kuiskuttelijana ja nyt Abbasin neuvonantajana tunnettu Nabil Abu Rudeinah sanoi ”setlementtien” rakentamisen muodostavan ”rikollisen” (flagrant) haasteen palestiinalaisille, arabeille ja USA:n hallitukselle sekä kansainväliselle yhteisölle rauhanprosessin elvyttämiseksi. Hän sanoi, että PA tulee esittämään arabiliiton ulkoministereille, jotka kokoontuvat ensi kuussa, yksityiskohtaisia tietoja ”setlementtien” toimista. Arabiliitto antoi Libyan kokouksessaan USA:n hallitukselle 30 päivää saada Israelin vakuuttuneeksi, että sen tulee lopettaa rakentaminen juutalaisyhteisöissä.
Rudeinah sanoi, että PA antaa arabimaitten ulkoministereille useita vaihtoehtoja siltä varalta, että rauhanprosessi romahtaa lopullisesti. PA ilmoitti tutkivansa useita vaihtoehtoja, joihin kuuluu pyyntö USA:lle ja YK:n turvallisuusneuvostolle julistaa Palestiinan valtion perustaminen 1949 aselepolinjojen mukaan.

FATAHIn neuvottelutiimin jäsenet kuten Nabil Shaath eivät sulje pois mahdollisuutta aseellisesta taistelusta vaihtoehtona keskusteluille. Shaath olettaa, että USA pystyy niin halutessaan pakottamaan Israelin julistamaan uuden rakennuskiellon ja lopettamaan Gazan kaista kauppasaarron, joka on uusi vaatimus. Hän sanoi, että Abbas lähtee kiertomatkalle arabimaihin keskustellakseen rauhanprosessin edistymisestä, mutta luultavammin hän tunnustelee arabimaitten reaktioita siinä tapauksessa, että hän aloittaa III intifadan.

Saeb Erekat puolestaan vaati ”kansainvälistä yhteisöä” – mitä hän sillä tarkoittaneekin – julistamaan Israelin vastuulliseksi keskustelujen romahtamisesta. Tällä hän etsii etukäteen tämän yhteisön hyväksymistä aseellisen taistelun aloittamiseksi. Hän syytti Netanyahua, että tämä antaa vääristellyn kuvan maailmalle vihjaillessaan moratoriumin jatkamista.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192365

2. ISRAELIN hallituksen lähde, joka informoi JP:n journalistia Tovah Lazaroffia, ilmoittaa, että jos PA toteuttaa uhkaustaan julistaa Palestiinan valtio perustetuksi yksipuolisesti ilman neuvottelutulosta Israelin kanssa joko YK:n turvallisuusneuvon tai USA:n avulla, Israelin hallitus tulee toteuttamaan omia yksipuolisia päätöksiään. Lähteen tiedot antanut henkilö, jota ei yksilöidä, sanoo että yksipuoliset toimet ovat kahdensuuntaisia molempien käytettävissä.

Eräänä vaihtoehtona on tutkittu Olmertin esittämää suunnitelmaa vetäytyä yksipuolisesti Juudean ja Samarian erillisistä osista. Tämä edellyttäisi eristettyjen juutalais-yhteisöjen evakuoimista ja sotilasyksiköitten asettamista niiden tilalle. Tämä lienee kuolleena syntynyt ajatus eikä sitä ole suunniteltu sen pitemmälle.
PA:n johdon kanta on lujittunut vaatimuksille, että kaikki ”setlementtitoimista” Juudeassa ja Samariassa – myös Jerusalemin itäosissa - on lopetettava ja Gazan kauppasaarto on purettava, joka on uusi vaatimus.
Israelin johdon parissa on myös lujittunut näkemys – joka on ollut selviö jo kauan – ettei PA ole kiinnostunut ratkaista Juudean, Samarian ja Gazan ongelmaa neuvottelemalla, vaan halua edetä yksipuolisin ratkaisuin. Hallituslähde toteaa, että Israel vastustaa yksipuolisia ratkaisuja ja uskoo, että paras tapa on sopia ongelmat neuvottelemalla. Siellä kuitenkin todetaan, että Israel tulee vastaamaan PA:n yksipuolisiin toimiin omilla vastaavilla toimillaan.

PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak sanoi puheessaan Kansan politiikan instituutissa, että Israelin tulee laatia yksityiskohtainen suunnitelma B sellaista tilannetta varten. Tämä väistämättä herättää kysymyksen, miksei sellaista suunnitelmaa ole laadittu jo kauan sitten?
Eräänä vaihtoehtoa julkisuudessa on kierrellyt mahdollisuus, että palestiinalaisille lisätään itsemääräämisoikeuksia rajoitetuille alueille, eräänlaisen minivaltion perustamiseksi. Mereztin entinen puheenjohtaja ja yksi Oslon dokumenttien laatijoista Yossi Beilin pitää ehdotusta toteuttamisen arvoisena, jos rauhankeskustelut eivät edisty toivotulla tavalla. ”Parempi jotain kuin ei mitään,” Beilin arvioi. Palestiinalaiset hylkäävät tämän suoralta kädeltä.
Ministeri Yuli Edelstein varoittaa, että uhkaukset yksipuolisista toimista ovat PA:n psykologista sodankäyntiä ja pidettävä sellaisina. PA:n esitys ICC:n puuttumisesta toimiin Juudeassa ja Samariassa antaa kyllä vakavan varoituksen, mihin PA pyrkii tosissaan eikä leikillä.

KNESSETIN puhemies Reuven Rivlin, jota tukee entinen puolustusministeri Moshe Arens, esittää, että Israel liittää Juudean ja Samaria valtioonsa ja antaa siellä asuville arabeille vähitellen Israelin kansalaisoikeudet. Tämä kehittäisi Israelin lopulta yhden kansan valtioksi.
Jännitystä on lisännyt julkisuuteen tulleet tiedot, että juutalaisyhteisöissä on aloitettu 550 asuntoyksikön rakentaminen rakennuskiellon loppumisen jälkeen.
YK:n Lähi Idän erityis-koordinaattori Robert H Sheri väitti virheellisesti, että rakentaminen tänä vuonna on suurempaa kuin edellisinä vuosina huomioimatta 10 kuukauden moratoriumia, jonka aikana ei myönnetty yhtään rakennuslupaa. Vuonna 2009 aloitettiin
1 888 asunnon rakentaminen, edellisenä vuonna 2 197 asuntoa alettiin rakentaa.
On surullista, että YK ja muut kansainväliset järjestöt levittävät valheellista tietoa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192367

3. UNRWA esitti Israelin vahvistettavaksi suunnitelman uusien koulujen rakentamiseksi Gazan kaupunkiin. Tutustuttuaan suunnitelmiin puolustusministeriön edustajat kuitenkin havaitsivat, että koulut aiottiin rakentaa lähes liittyen Hamasin tukikohtiin. Puolustusministeriön edustajien tiedustellessa UNRWA:n edustajalta, miksi ne aiotaan rakentaa näin lähelle sotilaallisia tukikohtia, tämä vastasi, etteivät tukikohdat ole enää käytössä cast lead operaation jälkeen, jossa ne varioituivat. Ministeriön edustaja kiisti tiedon todeten, että Hamas käyttää niitä edelleen.

Israelin helpotettua Gazan kauppasaartoa heinäkuussa hallituksen toimien koordinoija territorioissa on myöntänyt rakennusluvan 151 asuinyksikölle ja kahdeksalle koululle Gazassa. Puolustusministeriön kysymyksiin vastasi UNRWA:n paikallisedustaja Chris Gunness sanoen tienneensä, että koulut oli tarkoitus rakentaa Hamasilta saamalleen maalle ja että rakennuspaikat sijaitsevat Hamasin tukikohtien vieressä.
Hän valitti, että 39 000 koululasta on vailla UNRWA:n opetusta koulutilojen puutteen takia saaden sen sijaan paikallisen opetuksen eikä kansainvälisesti hyväksyttyä.
Puolustusministeriön edustaja muistutti, ettei se suinkaan vastusta UNRWA:n koulutus-ohjelmaa Gazassa, mutta se ei voi hyväksyä useiden koulurakennusten rakentamista aivan Hamasin tukikohtien viereen, sillä IDF:llä on esimerkkejä Hamasin tavasta käyttää koulutiloja ja asuntoja sotilasoperaatioissaan. Tuorein esimerkki tästä on keskiviikkona Gazassa sattunut räjähdys Rafahin kaupungissa, jossa asunnossa sijainnut aselaboratorio räjähti surmaten kaksi lasta läheisessä koulussa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192368

4. UUTISOTSIKOITA
- Israel rakensi useita turvallisuusjärjestelyjä tielle no 443 korkeimman oikeuden päätettyä, että arabien tulee myös voida käyttää tietä. Sillä kulkee päivittäin 5 arabiautoa, joitten vuoksi tuhlattiin 60 miljoonaa NIS. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192366
- Entisten presidenttien ja muitten entisten arvohenkilöitten muodostama ”vanhinten ryhmä” vieraili Israelissa USA:n entisen presidentti Jimmy Carterin johdolla. He uskovat voivansa vaikuttaa Lähi Idän jännityksen lieventämiseen ja mahdolliseen rauhantilaan puhumalla maltillisille edustajille. Käytännössä he puhuivat Hamasin Damaskon kovanaaman Khaled Mashaalin ja Gazassa pääministerin Ismail Haniyehin kanssa. Carter vertasi Gazan kaistaa häkkiin, joka on sullottu täyteen palestiinalaisia. Hän vaati Jerusalemin jakamista. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192372
- Iranin ydinaseuhkan kasvaessa IDF aloitti kolmannen Arrow-ohjuspatteriston rakentamisen Tel Avivin lähelle. Kaksi muuta on jo asennettu, yksi IAF:n tukikohtaan etelässä, toinen Haderaan maan pohjoisosassa. Patteristo on osa Israelin pyrkimystä rakentaa monitasoinen ilmapuolustusjärjestelmä. (JP)
- Gazan lähellä Nir Am ja Saad kibbutseja on tehtylupaava öljylöytö, jossa voi olla raakaöljyä 26 miljoonaa barrelia ja lisäksi kaasua. Kairaukset on tehty 2 kilometrin syvyyteen, mutta niitä aiotaan jatkaa 4 kilometriin saakka. Viereisessä Heletzin öljylähteessä on 16 miljoonaa barrelia raakaöljyä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140164
- Jerusalemin kaupunki jatkaa Silwanin lähiössä ns. Gan Hamelech, Kuninkaan puutarhan, suunnitelman toteuttamista arabien vastustuksesta huolimatta. Vain 22 ilman lupaa yleiselle maalle rakennettua taloa jouduttaisiin siirtämään suunnitelman tieltä, muut 66 laitonta taloa voivat hakea rakennusluvan jälkikäteen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140214
- IAF:n miehittämätön kone suistui maahan Gazan rannikolla. IDF kävi hakemassa koneen jäännökset pois, etteivät joudu vääriin käsiin.
- http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140210
- UAE:n oikeus tutki valituksia kahdesta naisesta, äidistä ja tyttärestä, joita aviomies oli piiskannut. Oikeus totesi, että vaimon piiskaaminen on sallittua, mutta ilman näkyviä jälkiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140195
- Vebezuelan presidentti Hugo Chavez lensi Iranista Syyriaan, jossa hän esitteli Bashar Assadille Iranissa Ahmadinejadin kanssa suunnittelemansa uuden maailman-järjestyksen. Hän lupasi vierailla Golanilla, kun Israel palauttaa sen Syyrialle. http://www.haaretz.com/news/international/chavez-visits-syria-on-tour-to-counter-u-s-sway-1.320469
Tiedoksi:

#532 SUNNUNTAI 24.10.10

25.10.2010 18:09

1. VATIKAANIN synodi kirjoitti Raamattua uudelleen. Paavi Benedict XVI järjestämillä lähes kaksi viikkoa kestäneillä synodipäivillä oli tarkoitus tarkastella kristittyjen synkkenevää asemaa pääosin muhamettilaisissa Lähi Idän maissa. Kristittyjen määrä on laskenut useimmissa näissä maissa siten, että joissakin paikoissa kristityt pelkäävät kirkkojen muuttuvan museoiksi seurakuntien jäsenmäärän pienetessä.
JP:n artikkelin kirjoittaja Liva Palmieri-Billig sanoo sen johtuvan sodasta, konfliktista, syrjinnästä ja talousongelmista. Synodiin osallistuneet piispat julkistivat lausunnon, jossa he kehottavat paavi Benedict XVI:ia käsittelemään kristittyjen vaikeaa asemaa Lähi Idässä uskollisten joukkomuuton valossa alueelta.

VATIKAANIN järjestämässä lehdistötilaisuudessa monsignor Cyril Salim Bustros, Greek Melkite Massachusettsin arkkipiispa kirkossa Lady of the Annunciation ja ”Viestin komitean” presidentti, antoi seuraavan lausunnon lauantaina: ”Me kristityt emme voi puhua ”luvatusta maasta” erikoisena oikeutena juutalaiselle kansalle. Tämä lupaus mitätöitiin Kristuksen toimesta”, hän tulkitsi Raamatun Sanaa. ”Vaikka Israelin valtion johtaja on juutalainen, tulevaisuus perustuu demokratiaan. Palestiinan pakolaiset tulevat lopulta takaisin ja silloin tämä ongelma on voitava ratkaista.”

ISRAELIN Pyhän Meren lähettiläs Mordechai Lewy kertoi JP:lle, että Bustrosin lausunto tarkoittaa palaamista uudelleen ns. ”korvausteologiaan”, jonka mukaan kristillinen kirkko on nyt omaksunut juutalaisille luvatun valitun kansan osan. Hänen lausuntonsa on ristiriidassa toisen Vatikaanineuvoston ja paavi Benedict XVI opetuksen kanssa, jossa tervehditään juutalaisten paluuta ”luvattuun maahansa”.
Lewy jatkoi todeten: ”Myös kutsuen palestiinalaispakolaisia palamaan ja kieltäen Israelin oikeuden määritellä itsensä itsenäisenä juutalaisena valtiona – ainoana maailmassa – hän painottaa kovan linjan politiikkaa, joka kieltää Israelilta sen olemassaolon oikeuden.”
KOKOUSREN aikana useat piispat syyttivät Israelin ja palestiinalaisten välistä konfliktia kristittyjen paon kiihtymisestä Lähi Idässä, mikä heijastui synodin loppulausuntoon. Vaikka piispat tuomitsivatkin terrorismin ja anti-semitismin, he asettivat Israelin harteille suuren osan konfliktin aiheuttamisesta. He viittasivat seuraaviin ilmiöihin: Palestiinalaisten maan miehittäminen; Israelin rakentama turvallisuusaita Länsirannalla; Israelin asettamat tarkastus-pisteet; ”poliittiset vangit”; talojen tuhoaminen; palestiinalaisten sosiaalisen ja taloudellisen toiminnan häirintä, mikä vaikeuttaa suuresti palestiinalaisten elämää. He sanoivat näiden synkentävän kärsimyksiä ja turvattomuutta, joissa israelilaiset elävät, ja Jerusalemin, kristittyjen, juutalaisten ja muslimien Pyhän Kaupungin, asemaa.

PIISPOJEN lausunnossa esitettiin huoli yksipuolisista aloitteista, jotka uhkaavat alueen yhtenäisyyttä ja muuttavat sen demograafista tasapainoa. He vaativat kansainvälistä yhteisöä toteuttamaan ”YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman vuodelta 1967, jossa Israelia vaaditaan vetäytymään arabimaasta, jonka se valloitti kuuden päivän sodassa sinä vuonna”. ”Palestiinan kansa voi siten saada itsenäisen ja suvereenin kotimaan, jossa he voivat elää arvokkuudessa ja turvallisina, mikä antaa mahdollisuuden myös Israelille nauttia rauhasta ja turvallisuudesta.”
Lausunnossa kehotetaan kansainväistä yhteisöä tekemään tarvittavia laillisia toimia ”miehityksen” lopettamiseksi eri arabiterritorioissa, kuten myös lopettamaan verinen sota Irakissa ja edistämään yleistä perusturvallisuutta ja itsenäisyyttä Libanonissa.
Lausunnossa tuomitaan väkivalta, terrorismi, ääriuskonnollisuus, rasismi, kristinuskon vastaisuus sekä islaminpelko. Uskontoja kehotetaan toteuttamaan velvollisuutensa edistääkseen vuoropuhelua kulttuurien ja sivilisaatioiden välillä alueella ja koko maailmassa.
http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192474

2. RINNAN Vatikaanin synodaalikokouksen kanssa Italiassa levitettiin ristiriitaista dokumenttia, italialaista painosta kirjasta ”Kairos Palestine”, jonka julkaisivat Lähi Idän kirkot ja joka ensiksi julkistettiin 2009. Dokumenttia levitettiin Roomassa viime viikolla.
Kirjan esitteli Vatikaanin omistamassa rakennuksessa, jota käyttää Pax Cristi, Catholic Action ja Farnciscan Custodian Pyhässä Maassa, entinen Jerusalemin patriarkka Michel Sabbah, yhdessä Pax Cristi ja Franciscan Terra Santa julkaisijoiden kanssa. Koska etukäteen oli sovittu, ettei synodin aikana puututa politiikkaan, muita piispoja ei ollut kirjan esittelytilaisuudessa, vaikka se oli luonteeltaan puolivirallinen.
KIRJAN ovat allekirjoittaneet Lähi Idän kirkkojen edustajat ja jäsenet. Siinä vaaditaan ”vastarintaa” (aseellista taistelua) Israelin miehitystä vastaan. Useat kirjan kohdat ovat herättäneet voimakasta vastustusta. Yksi niistä on vaatimus aloittaa järjestelmä taloudellisesta sanktioista ja boikotista Israelia vastaan; ponnisteluja ei-väkivaltaisten aseitten käyttämisestä; Israelin syyttäminen selvästä apartheidista ja rasistisesta erottelusta; omavaltainen ”vastarinta” sanan käyttö, joka näyttää osoittavan terrorismiin ilmaisuissa kuten ”ilman miehitystä ei olisi myöskään vastarintaa”, ja ”arvostamme niitä, jotka suuresti kunnioittavat kansansa puolesta henkensä antaneita”. Lopussa tuomitaan maat, jotka eivät hyväksy Hamasin demokraattista vaalivoittoa Gazassa v. 2006.

Dokumenttia levitettiin aiemmin Lähi Idän kirkkojen nimissä, mutta Roomassa sen sanottiin saaneen muotonsa maallikoiden ja joidenkin pappishenkilöiden toimesta, ja ettei se ollut virallinen dokumentti, eikä kirjan julkaisija Franciscan Custodian of the Holy Land pastori Pierbattista Pizzaballa avustanut kirjan kirjoittamisessa. Kuitenkin kirjan etukirjoituksessa esiintyy Jerusalemin patriarkan Fouad Twalin nimi sekä Pizzaballan nimi Jerusalemin patriarkkojen ja kirkonjohtajien luettelossa, jotka allekirjoittivat toteamuksen: ”Me kuulemme lastemme huudon sekä ilmaisun tukea vaatimusta kaikille uskollisillemme kuten myös Israelin ja palestiinalaisjohtajille, kansainväliselle yhteisölle ja maailman kirkoille kiihdyttämään saavutuksia oikeudenmukaisuudesta, rauhasta ja sovinnosta Pyhässä Maassa”.
PIZZABALLA selitti, että kirja on muutamien kristittyjen, mutta ei virallinen kristittyjen mielen ilmaus Lähi Idässä, eikä hän voi edistää sitä sen väitetyn poliittisen luonteen vuoksi.
Israelin Vatikaanin lähettiläs Lewy sanoutui irti dokumentista, mutta ilmoitti samalla, ettei hän ole painostanut Vatikaania kostotoimiin sen laatijoille. Hän painotti Israelin ulkoministeriön toimivan Jerusalemissa eikä Tel Avivissa, kuten Vatikaanin Missionary Press esitti. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192507

3. PLO:n jäsen Yasser Abed Rabbo toisti uhkauksensa, että jos rauhankeskustelut epäonnistuvat, PA vetää siitä johtopäätöksensä ja luopuu Oslon sopimuksista. ”Emme voi pysyä ikuisesti uskollisina sopimuksille, joita solmimme Israelin kanssa. Ei yksi osapuoli voi pysyä niille uskollisena toisen osapuolen rikkoessa niitä ja jopa mitätöiden ne”. Hän jatkoi selittäen, että voi tulla aika harkita uudelleen uskollisuutta sopimuksille Israelin jatkaessa samaa politiikkaansa. PA tutkii mahdollisuuksia alistaa Palestiinan valtion perustaminen joko USA:n ja YK:n turvallisuusneuvoston päätettäväksi.

ISRAELIN hallituksen edustaja vähättelee Rabbon ja muiden PA:n johtohenkilöitten lausuntoja todeten, että ”me kuulemme vastaavanlaisia uhkauksia aika ajoin ilman seurauksia”, kuten Abbasin eroamisesta, viedä asia YK:n tai että he luopuvat kahden valtion periaatteesta. ”Eivät ne ole vakavasti otettavia. Jokainen ymmärtää, että ainoa tie rauhan saavuttamiseksi on suorien keskustelujen kautta.” Samaa toteaa myös USA:n ulkoministeri Hillary Clinton, joka varoittaa PA:n johtajia hylkäämästä keskusteluja.

NETANYAHU sanoo, että tiiviit keskustelut ovat käynnissä Israelin ja USA:n välillä formulan löytämiseksi, jolla umpikuja aukaistaisiin. USA haluaa edes 2 kuukauden kieltoa, mutta Netanyhau sanoo pelkäävänsä, että hallitusyhteistyö hajoaa, jos hän siihen suostuu. Sen tilalle hän tarjoaa äänetöntä kieltoa, jonka mukaan rakentaminen lopetetaan erillisissä juutalaisyhteisöissä, mutta sitä jatketaan suurissa, jotka jäävät Israelin puolelle.
Hän toteaa, että PA pyrkii välttämään suoria keskusteluja, mutta syyttää siitä Israelia.
PA kiistää ehdottomasti Israelin juutalaisena valtiona. Rabbo sanoo sitä valheeksi, jonka tarkoituksena on juutalaistaa ei vain Itä Jerusalem vaan myös Länsiranta ja saattaa Israelin arabit toisen asteen kansalaisiksi. Hän ei sano välittävänsä, mitä USA tarjoaa Israelille rakennuskieltoa vastaan, mutta varoittaa lupaamasta Palestiinan valtion maata, kuten Jordanjoenlaaksoa, jonka Israel haluaa pitää toistaiseksi turvallisuussyistä.
Netanyahun puheissa tuntuu Iranin pitkä käsi siinä, että hän katsoo Juudean ja Samarian ylänkömaan voivan joutua Iranin valvontaan, jos ne luovutetaan PA:lle, josta käsin se pystyy uhkaamaan Israelin asutuksen keskittymiä kuten Hamas Gazasta Sderotia.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=192484

4. UUTISOTSIKOITA
- Andrew Whitley, UNRWA:n New Yorkin toimiston eroava johtaja, kertoi USA-Arab suhteitten vuosikokouksessa Washingtonissa lauantaina, että useitten maitten hallitusten edustajat Euroopassa ja muualla tapaavat Hamasin johtajia. Hän mainitsi erityisesti maat kuten Saksa, Norja ja Sveitsi, joilla on lähes säännölliset yhteydet Hamasin kanssa ilman julkisuutta. Toiseksi hän ennusti, että palestiinalaispakolaiset melkoisella varmuudella sijoitetaan Israelin ulkopuolelle. Virallisesti EU-maat ja kvartetti (USA, Venäjä, EU ja YK) boikotoivat Hamasia, kunnes se tunnustaa kolme vaatimusta: luopuu väkivallasta, tunnustaa Israelin ja hyväksyy aiemmin tehdyt sopimukset Israelin kanssa. Whitley arvioi, että alle miljoona palestiinalaispakolaista 1948-1967 sotien seurauksena on kasvanut 4.8 miljoonaksi. Hän arvioi, että heidät sijoitetaan joko maihin, joissa he nyt asuvat, Gazaan ja Länsirannalle tai pieni osa muualle maailmaan. Whitney totesi, että UNRWA huolehtii pakolaisten elämästä pakolaisleireissä, mutta että jos heidät sijoitetaan muualle, UNRWA voisi toimia siinä tehtävässä. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192485
- Italian parlamentin jäsen ja ulkoasiainkomitean presidentti Fiamma Nirenstein sanoo vastauksena Vatikaanisynodin kokouksen lausuntoon, että islam ei pidä kristityistä. Siksi kristittyjä on enää 6 % muslimiväestöön verrattuna ja vähenee nopeasti, kun taas Israelissa asuu 163 000 kristittyä ja kasvaa vuoteen 2020 mennessä 187 000:en. Hän ihmettelee, että Lähi Idän 50 kirkkoa eivät näytä huomaavan jäsen-määränsä pienenemisen syytä, vaan syyttävät Israelia kaikesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140216
- Israelin ja USA:n armeijan yksiköt päättivät 4-päiväisen simulaatioharjoituksensa Juniper Falcon-11. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140227
- Kamerat avustivat poliisia pidättämään kaksi arabia Jerusalemin vanhassa kaupungissa, jossa he pahoinpitelivät juutalaista miestä sapattina. (INN)
- Poliisi pidätti arabin, joka kuului ryhmään arabeja, vasemmistolaisia ja anarkisteja ulkomailta, jotka osoittivat mieltään rakentamisen aloittamista vastaan Karmei Tzur yhteisössä Hebronin ja Gush Etzionin välillä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140223
- PA:n johdon uhatessa avoimesti Israelia väkivallalla ja terrorismilla Israelin puolustus-ministeriö suunnittelee luovuttavansa uusia alueita PA:n valvontaan Länsirannalla. Israelin johtajia näyttää vaivaan todellisuustajun puute, ainakin uutisten valossa. Shaath vahvistaa Rabbon sanoja, että ”väkivalta pysyy vaihtoehtona niin kauan kuin miehitys jatkuu”. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192505
- General Dynamics osallistuu Merkava-tankin MK-4 alustalle kehitetyn uuden miehistön kuljetusvaunun Namer APC kehitykseen. Namer on jo osittain Israelin puolustusvoimien käytössä, ja sitä valmistetaan 600 kpl lisää 8 vuoden kuluessa 400 miljoonan USD hinnalla. Sillä on erittäin kestävä erikois-terässuojaus ja ilmastointi, joka toimii myös ei-konventionaalisissa olosuhteissa. (JP)
Tiedoksi:

#533 MAANANTAI 25.10.10

25.10.2010 18:09

1. ISRAELIN ulkoministeriö lähtee olettamuksesta, ettei Iranin ydinaseen valmistusta pystytä enää estämään ja on alkanut valmistelut sitä hetkeä varten, jolloin se on todellisuutta.
Herb Kainon käsittelee asiaa JP:n artikkelissaan todeten, että sunnuntain hallituksen kokouksessa ulkoministeriö paljasti asettamansa työryhmän aloittaneen työskentelynsä valmistellakseen toimia, joita uusi tilanne aiheuttaisi lähtien siitä, että Iranin ydinteollisuus olisi ylittänyt viimeisen kynnyksen ydinaseen valmistumiseksi. Tämä samalla kertoo sen, että hallitus on taipumassa todellisuuteen, ettei Israelin ydinasepelote ole ainoa Lähi Idässä, olkoon sitten oikeutettu tai ei. Keinon vakuuttaa, ettei hallituksen tunnustautuminen tähän tosiasiaan tarkoita sitä, että se hyväksyisi Iranin ydinaseen, vaan sitä, että niin voi käydä maailman vastalauseista ja sanktioista huolimatta.

Artikkelissa kerrotaan, että myös kansallinen turvallisuusneuvosto on tiettävästi aloittanut vastaavanlaiset valmistelut, vaikka siitä ei julkisuudessa ole hiiskuttu mitään.
Julkista keskustelua Iranin ydinaseesta ja sen vaikutuksista tai vastatoimista ei ole Israelissa juuri käyty muutamia yleisönosaston kirjoituksia lukuun ottamatta. Tämän voi katsoa johtuvan siitä, ettei kansaa ole tarpeeksi informoitu asiasta eikä annettu sille tarvittavia virikkeitä.
Artikkelissa viitataan siihen, miten USA:ssa on keskusteltu Iranin ydinteollisuudesta ja varsinkin siihen, miten ”kauhun tasapaino” suojasi sekä Yhdysvaltoja että Neuvostoliittoa kylmän sodan aikana tekemästä vastapuolessa epäilyjä herättäviä toimia tai lausuntoja. Miten tämä tulisi toimimaan mullahien johtaman islamilaisen tasavallan tapauksessa, on kysymys, johon kukaan ei voine antaa tyhjentävää vastausta. Julkisuudessa on maailman media välittänyt tyynnytteleviä lausuntoja, ettei Iranin ydinase välttämättä olisi ”tuomiopäivän ase”, kuten sitä nimitetään, mutta artikkelin vihjaama positiivinen seuraus jää vastaamatta.
http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=192633

2. PUOLUSTUSMINISTERIÖN valmistautumisesta hetkeen, jolloin Iranin ydinase on valmistunut ja käyttökunnossa, ei juuri kerrota julkisuudessa, mutta sillä on toinen läheisempi ongelma, joka vaatii välittömiä toimia.
Haaretz kertoo artikkelissaan, että ministeriö on luovuttanut useiden palestiinalais-kaupunkien turvallisuusvastuun PA:n poliisille, mutta käytännössä IDF partioi niissä yöaikaan lähes jatkuvasti. Nämä operaatiot tehdään yhteistoiminnassa PA:n joukkojen kanssa, jotka liikkuvat kaupungeissa päivisin mutta pysyttelevät poissa öisin yhteenottojen välttämiseksi. PA:n poliisin toiminta on selvästi kohentunut USA:n antaman koulutuksen ja aseistuksen ansiosta. Tämä on myös antanut aiheen poistaa tarkastuspisteitä teillä Juudeassa ja Samariassa. PA:n poliisi vaatii lisäksi, että se saisi vapaan liikkumaoikeuden myös B- ja C-alueilla, joissa B-alueilla PA vastaa siviilihallinnosta ja IDF turvallisuudesta, C-alueella molemmista vastaa Israel. Puolustusministeriön kanta näyttää myöntyvän suuremman vastuun luovuttamiseksi PA:n poliiseille, mutta tässä tulevat vastaan uudet realiteetit. http://www.haaretz.com/print-edition/news/idf-planning-for-potential-pa-ban-on-west-bank-raids-1.320977

JOS rauhankeskustelut etenisivät suunnitellulla ja toivotulla tavalla, tämä heijastuisi positiivisesti IDF:n toimiin Juudeassa ja Samariassa. Kuten viimeaikaiset uutiset ovat paljastaneet, rauhanprosessin taivaalle on kuitenkin tullut uhmaavia pilvimuodostelmia, jotka vaativat suunnitelmien tarkistamista. PA:n neuvottelutiimi on jääräpäisesti puheenjohtajansa Mahmoud Abbasin tukemana takertunut sivuasioihin, ”lillukanvarpuihin”, kuten Suomessa sanottaisiin, aivan ilmeisessä tarkoituksessa etsiäkseen ja toteuttaakseen muita teitä päämääränsä saavuttamiseksi, josta siitäkään ei olla täysin tietoisia. PA:n vaatimus ehdottomasta rakennuskiellosta Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosan juutalais-yhteisöissä kielii auttamatta tekosyyn käyttämisestä neuvottelujen estämiseksi.

YKSI syy Abbasin ja hänen luutnanttiensa jähmettyneeseen asenteeseen voi olla ensi viikolla jatkuvat Fatahin ja Hamasin sovintoneuvottelut, jotka onnistuessaan lopettaisivat niiden välisen konfliktin ja yhdistäisivät Fatahin ja Hamasin poliittisen toiminnan. Ei olla tietoisia, mitä se käytännössä tulisi merkitsemään, mutta varmana voidaan pitää sitä, että PA:n ja Israelin väliset suhteet kylmenisivät ja IDF:n ja PA:n poliisin yhteistoiminta vaikeutuisi. Hamasin toiminnan yhtenä peruspilarina on vaatimus jatkaa aseellista taisteluja Israelia vastaan sekä toisena Israelin laillisuuden kieltäminen. Debkafile kertoi pari päivää sitten Fatahin ja Hamasin välisestä suunnitelmasta turvallisuusjoukkojen vaihtamisesta Länsirannalla ja Gazassa, mikä toisi Iranin vallankumouskaartin kouluttamat Hamasin ”poliisit” Juudean ja Samarian kaupunkeihin. On vaikea nähdä, että yhteistoiminta niiden ja IDF:n välillä jatkuisi kuten se on toiminut IDF:n ja Daytonin kouluttamien PA:n poliisien välillä. Vaikka tätä ei ole virallisesti kerrottukaan laajemmin julkisuudessa, IDF:n keskuudessa mielipiteet jakautuvat, miten USA:n kouluttamat poliisit – joiden koulutus muistuttaa enemmän sotilas- kuin poliisi- koulutusta – tulisivat toimimaan mahdollisessa kriisitilanteessa.

INN kertoo artikkelissaan, että IDF on aloittanut Nachshon-prikaatin joukkojen kouluttamisen tilanteeseen, jossa ne voisivat joutua taistelemaan PA:n poliisijoukkoja vastaan. Tilannetta simuloitiin äskettäin IDF:n keskusjohdon upseereille järjestämillä harjoituksilla Lakiin koulutus-keskuksessa nimellä ”Normaalista turvallisuusoperaatioista tilanteen kiihtymiseen”. Harjoitusten mielekkyyttä lisää Hamasin vaatimus, että PA lopettaa yhteistoimintansa IDF:n kanssa, mikä siirtyessään Fatahin ja Hamasin yhteistoimintasopimukseen lopettaisi nykyisen toimintamallin Juudeassa ja Samariassa.
Kenraalimajuri Avi Mizrahi, IDF:n keskusjohdon komentaja, sanoo olevan mahdollista, että PA:n poliisi uudessa tilanteessa voi kääntää aseensa IDF:n sotilaita vastaan ja siksi siihen on valmistauduttava, joskaan hän itse ei usko niin tapahtuvan.
IDF:n Juudean ja Samarian divisioonan komentaja prikaatikenraali Nitzan Alon on toista mieltä. Hän kehottaa valmistautumaan siihen, että PA muuttuu vihollisjärjestöksi ja sen poliisi lopettaa terrorismin vastaisen toimintansa. PA:n poliisi pidätti satoja Hamasin jäseniä ja tukijoita Hebronin lähellä neljän israelilaisen ampumistapauksen jälkeen etsiessään syyllisiä, mutta miten aitoa se oli, on toinen kysymys vapauttaessaan suuriman osan heistä. PA: pelkää Hamasin vallankaappausyritystä Länsirannalla enemmän kuin Israelia. Jos sopimus Fatahin ja Hamasin välillä saadaan syntymään, kaappaus tapahtuu verettömästi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140244

3. PA:n korkea virkailija Hassan Abu Libda totesi lauantaina, että Rawabin kaupungin rakentaminen Samariassa auttaa boikotoimaan Israelin tarjoamia työpaikkoja ja siellä valmistettuja tuotteita, joiden valmistamiseen palestiinalaiset osallistuvat eri laitoksissa ja yrityksissä. Libda laskeskeli, että Rawabin rakentaminen voi antaa työpaikat 10 000 palestiinalaiselle ja työllistää toiset 3000 valmistuttuaan. Hän katsoi, etteivät boikotin vuoksi työnsä menettävät 10 000 – 20 000 palestiinalaista ole sen etuoikeutetummassa asemassa kuin ne 200 000, jotka ovat myös ilman työtä. Rahoitus tulee pääosin UAE:sta.

RAWABIN kaupunkia rakennetaan Israelin ministereitten tietojen mukaan puutteellisin suunnitelmin, eikä sinne johtavan tien paikka – ainoa käytännöllinen – ole PA:n hallussa, vaan se kuuluu C-alueeseen eli Israelin täyden valvonnan piiriin. PA ilmeisesti oletti lupia myöntäessään, että Israel ilman muuta suostuu luovuttamaan tiepohjan sille.
Israelilla on useita huolia, miten Rawabin kaupungin valmistuminen tulisi vaikuttamaan tilanteeseen alueella. Se häiritsee turvallisuustilannetta viereisellä päätiellä, joka palvellessaan Rawabin asukkaita toisi tielle runsaasti arabiautoilijoita. Ministeri Moshe Kachlon kutsui tilannetta tarkastellessaan kaupungin rakentamista ”pelottavaksi”. Ympäristöministeri Gilad Erdan vaati rakentamisen keskeyttämistä, sillä kaupungin vesi- ja viemärijärjestelmä on laadittu selvittämättä, mistä juomavesi saadaan ja minne jätevedet johdetaan. 40 000 asukkaan sijoittaminen haavoittuvaan ympäristöön voi aiheuttaa raskaita ympäristöhaittoja ja ilman saastumista ilman kattavaa suunnitelmaa.
Kaupungin rakentamista pidetään poliittisena painostuskeinona huomioimatta, mitä käytännöllisiä ja oikeudellisia ongelmia sekä ympäristöhaittoja se tulisi aiheuttamaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140242
PA:n talous on suurissa vaikeuksissa arabimaitten viivytellessä lupaamiensa satojen miljoonien USD tilittämisessä PA:n kassaan. Saudit antoivat 100 miljoonaa USD pahimpaan hätään, mutta PA:n budjettivale tälle vuodelle noussee 1.2 miljardiin USD.

4. UUTISOTSIKOITA
- Haaretzin reportteri Uri Blau, joka sai 2000 salaista ja erittäin salaista dokumenttia IDF:n leivissä toimineelta Anat Kammilta, palasi Israeliin luvaten alistua Shin Betin ja poliisin kuulusteluihin ja tarvittaessa polygrammi-tutkimuksiin. Hän antoi poliisille vielä hallussaan olleet 1500 dokumenttia vakuuttaen, ettei hänelle jäänyt yhtään dokumenttia tai niiden kopiota missään muodossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140245
- Israelin hallitus lupasi OECD:lle, ettei Juudean, Samarian ja Golanin alueita käsitellä Israeliin kuuluvina sille annetuissa raporteissa, vaan erillisissä dokumenteissa. http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/196533
- Sisäministeriön pääsihteeri Gabi Maimon tunnustaa saaneensa taloudellista hyötyä Yad Binyaminin alueen luovutuksen yhteydessä Gush Katifin pakolaisille. http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/196532
- Jordanjoenlaaksossa asuvat juutalaiset esittävät kiivaita vastalauseita siihen, että IDF on aloittanut heidän aseittensa takavarikoinnin. Asukkaat pelkäävät joutuvansa avuttomina seuraamaan mahdollisia palestiinalaishyökkäyksiä heidän koteihinsa. Operaatio aloitettiin, kun havaittiin asevarkaus IDF:n varastoista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140249
- Englannin aiemman pääministerin Tony Blairin veljen vaimo (sister in law) Lauren Booth, joka työskentelee Iranin Press TV:n reportterina, kääntyi viimeisen Iranin matkansa aikana islaminuskoon. Hän sanoo kokeneensa ”pyhän kokemuksen” Iranissa ja nauttineensa ”hengellistä morfiinia” käydessään pyhässä Qomin kaupungissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140238
- Autovarkaat iskivät autoon, joka oli pysähtynyt liikennevaloihin Petah Tikvassa. He poistivat autoa kuljettanen 14-vuotiaan pojan isän ja ajoivat pois poika takapenkillä. Poika soitti ohiajaneen kännykällä Raananan risteyksestä, jonne varkaat olivat hänet jättäneet vieden auton mennessään. Poliisi aloitti massiivisen ajojahdin peläten miesten siepanneen pojan panttivangiksi ja ajavan PA:n alueelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140250
- Arabien ja juutalaisten välinen väkivalta levisi Tzfatin (Safedin) kaupunkiin sen jälkeen, kun haredi-rabbit kielsivät juutalaisia vuokraamasta asuntoa arabeille. Riita alkoi kiistasta juutalaisen asunnonvälittäjän ja asuntoa etsivien arabien välillä. Toisena osapuolena väkivallassa olivat haredi-juutalaiset. Asukkaat kertoivat, että lauantai-iltana PA:n lippuja oli nostettu esiin moskeijassa juutalaisten pyhänä pitämässä kaupungissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140232
- Debkafile kertoo, että Iranissa kehitettyjä uusia pommivöitä on viety paitsi Irakiin
myös sekä Gazaan että Länsirannalle. Näissä on pienoiskamera, joka välittää kuvaa
operaation valvojille. http://www.debka.com/article/9102/

Vieras

#534 Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina

26.10.2010 14:06

Suomen hallitus
Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina
http://www.petitiononline.com/Suomi123/petition.html

Me allekirjoittaneet pidämme Suomen ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions)-järjestön vetoomusta asekaupan lopettamiseksi Israelin kanssa kohtuuttomana ja perusteettomana. Jaamme presidentti Tarja Halosen ja ulkoministeri Alexander Stubbin käsityksen, jonka mukaan Suomen asekauppa Israelin kanssa on vähäistä ja noudattaa tarkasti EU:n linjauksia.

Esimerkiksi Israelin osuus Suomen puolustusmateriaalituonnista on vain 3.6 prosenttia, eikä Israel kuulu asevientikiellon piiriin.

ICAHD on erikoistunut Israelin mustamaalaamiseen. Esimerkiksi vuonna 2009 järjestön Suomen osasto kutsui Suomeen Norman Finkelsteinin, joka jopa Wikipedian antamien tietojen mukaan "on noussut julkisuuteen antisionististen mielipiteidensä vuoksi".

Finkelstein on ottanut tavaksi verrata Israelia natsi-Saksaan. Tällainen vertailu täyttää EU:n silloisen rasismin vastaisen keskuksen, EUMC:n vuonna 2005 laatiman antisemitismin määritelmän, jonka mukaan "Israelin nykypolitiikan vertaaminen natsien politiikkaan" on yksi esimerkki siitä, "millä tavoin antisemitismi voi asiayhteydestä riippuen ilmetä suhteessa Israelin valtioon."

Mikään muu maa, jonka kanssa Suomi on tehnyt asekauppoja, ei ole saanut yhtä näkyvää ja kielteistä huomiota osakseen, ei vaikka kyseinen maa olisi tappanut tuhansia siviilejä (esim. Kiina, Venäjä, USA) viime vuosikymmeninä. Näin ollen yllä mainittu vetoomus ei voi johtua pelkästään moraalisesta närkästyksestä Israelin itsepuolustukseen liittyvistä toimista.

Mikään muu maa, jonka kanssa Suomi on tehnyt asekauppoja, ei ole saanut yhtä näkyvää ja kielteistä huomiota osakseen, ei vaikka kyseinen maa olisi tappanut tuhansia siviilejä (esim. Kiina, Venäjä, USA) viime vuosikymmeninä. Näin ollen yllä mainittu vetoomus ei voi johtua pelkästään moraalisesta närkästyksestä Israelin itsepuolustukseen liittyvistä toimista.

Jäljelle jää siten vain yksi selitys mainitulle vetoomukselle: se edustanee lähinnä - ehkä jopa allekirjoittajien tietämättä - pyrkimystä tehdä Israelista "kansojen juutalaista", koko maailman syntipukkia. Tällainen pyrkimys heijastaa ikivanhaa, eurooppalaisessa kulttuurissa piilevää antisemitismia, joka tänä päivänä löytää antisionismista poliittisesti korrektin muotonsa.

Uskomme, että Suomen poliittinen johto tekee päätöksensä itsenäisesti ja jättää ääriryhmien mielipiteet huomioimatta.

Allekirjoita vetoomuksemme, jos et haluat, että äärimmäiset näkemykset ohjaavat Suomen ulkopolitiikkaa.


IN SWEDISH:

Vi undertecknade anser den finska ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions)-organisationens petition för att upphöra med vapenhandel med Israel vara både orimlig och grundlös. Vi delar president Tarja Halonens och utrikesminister Stubbs uppfattning enligt vilken Finlands vapenhandel med Israel är liten och följer strikt EU:s principer. Till exempel Israels andel av försvarsmaterialimporten är endast 3.6 procent, och Israel hör inte heller till de länder för vilka vapenexportförbud gäller.

ICAHD har specialiserat sig på att svartmåla Israel. Till exempel år 2009 inbjöd denna organisations finska avdelning Norman Finkelstein till Finland. Till och med enligt Wikipedias uppgifter har Finkelstein "blivit känd för allmänheten på grund av sina antisionistiska åsikter". Finkelstein har för vana att jämföra Israel med Nazi-Tyskland, vilket uppfyller den definition på antisemitism som formulerats år 2005 av EU:s dåvarande centrum mot rasism, EUMC. Enligt denna definition är nämligen "jämförelser mellan dagens israeliska politik och nazisternas politik" ett "exempel på hur antisemitismen manifesterar sig i förhållande till staten Israel, när man tar hänsyn till den vidare kontexten".

Inget annat land med vilket Finland har idkat vapenhandel har fått lika synlig och negativ uppmärksamhet, inte ens fastän i fråga varande land skulle ha dödat tusentals civila (t.ex. Kina, Ryssland, USA) under de senaste decennierna. Därför kan ovan nämnda petition inte enbart bero på
moralisk indignation över Israels handlingar i självförsvar.

Sålunda kvarstår endast en förklaring till nämnda petition: den torde representera - kanske till och med underskrivarna ovetandes - en strävan att göra Israel till "nationernas jude", hela världens syndabock. En sådan strävan återspeglar den urgamla antisemitism som ligger djupt i den europeiska kulturen och som idag finner sin politiskt korrekta form i antisionismen.

Vi hoppas att den politiska ledningen i Finland inte hemfaller till att fatta beslut som baserar sig på fördomsdriven påtryckning.

IN ENGLISH:

We, the signatories, consider the petition of the Finnish ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions)-organization to stop the arms trade with Israel to be both exorbitant and unfounded. We share the view of President Tarja Halonen and Foreign Minister Alexander Stubb that the arms trade between Finland and Israel is small and follows strictly the principles set out by the EU. For example, the share of Israel in the import to Finland of defense material is only 3.6 per cent, and no embargo exists on export of arms to Israel.

ICAHD is specialized in defaming Israel. For example, in 2009 the Finnish branch of this organization invited Norman Finkelstein to Finland. Even according to the information given by Wikipedia, Finlelstein has "gained publicity for his anti-Zionist opinions". Finkelstein routinely compares Israel with Nazi-Germany, which fits the definition of antisemitism formulated in 2005 by the EU Monitoring Centre Against Racism (EUMC) of that time. According to this definition, "drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis" is an example "of the ways in which antisemitism manifests itself with regard to the State of Israel, taking into account the overall context".

No other country with whom Finland trades in arms has received equally visible and negative attention, not even if that country would have killed thousands of civilians (e.g., China, Russia, the US) during the last decades. Therefore, the petition mentioned above cannot be motivated only by moral indignation over Israel´s acts of self-defense.

As a consequence, only one explanation for the petition seems to remain: it mainly represents - perhaps even without the signatories´ awareness - an ambition to turn Israel into "the Jew of the nations", the scapegoat of the world. Such an ambition reflects an age-old anti-Semitism which is deep-seated in European culture and nowadays finds its politically correct form in anti-Zionism.

We hope that the political leadership of Finland will not succumb to making decisions which are based on the most extreme views.

Sincerely,

The Undersigned

Tiedoksi:
Vieras

#535 TIISTAI 26.10.10

27.10.2010 00:35

Tuesday, October 26, 2010

1. OBAMAN tärkeimpiä neuvonantajia Dennis Ross varoitti puheessaan maanantaina AIRPAC:in kokouksessa Floridassa, että ”rauhanprosessin juuttuminen pakoilleen vaarantaa edistymisen, mitä PA on saavuttanut turvallisuuspolitiikassaan ja suhteissaan Israelin turvallisuusjoukkojen kanssa”. Hän varoitti, että ”nykyinen tilanne tekee rauhanponnistelujen onnistumisen entistä vaikeammaksi”. Hän osoitti sormellaan Israelia, joka kieltäytyy jatkamasta rakennuskieltoa Juudeassa ja Samariassa. Tosin hän mainitsi, että vastaavasti PA kieltäytyy tulemasta neuvotteluihin ilman kiellon jatkamista, mutta hänen puheensa sävy oli selvästi Israelin vastainen, mikä Rossin tapauksessa ei ole uutta.
ROSS mainitsi myös puheessaan, että Israelin tulee käyttää hyväkseen tilannetta, jossa sekä Abbas että Fayad ovat kieltäneet väkivallan käytön. Hän mainitsi edelleen Amerikan intressien vahvasti edellyttävän rauhan solmimista Lähi Idässä, mikä ei ole edistynyt.

ROSSIN puheen pääpaino oli kuitenkin Iran, jonka hän sanoi työllistäneen Obaman hallitusta enemmän kuin mikään muu turvallisuuskysymys. Hän ylisti Obaman hallitusta saavutuksesta, jonka ansiosta Iranin vastaiset sanktiot purevat entistä tarkemmin ja aiheuttavat ongelmia Iranin taloudelle yhä useamman yhtiön katkaistessa suhteensa Iranin kanssa.
Hän vakuutti, että Obaman hallitus on vakaasti päättänyt estää Irania saamasta ydinasetta.
ROSS myös kiitteli USA:n ja Israelin välisiä suhteita, joissa hän sanoi maitten nauttivan ennen näkemättömästä yhteistoiminnasta, mitä on ihme Obaman Israel-vastaisuudesta huolimatta.
ROSSIN puhe on nähtävä osana Obaman aloittamaa kampanjaa henkilökohtaisten suhteittensa parantamiseksi Netanyahun kanssa, jotka lähes katkeamispisteen jälkeen ovat kehittyneet siedettäviksi, joskin epäluuloisiksi, marraskuun toisen päivän vaalien vuoksi.

ROSSIN VAKUUTUS, että Abbas ja Fayad ovat kieltäneet väkivallan käytön, ei täysin vastaa todellisuutta, sillä marttyyrien ihannointi jatkuu PA:n kouluissa ja instituutioissa kuten myös mediassa entiseen tapaan. Katuja, aukioita, leirejä ja tapahtumia nimetään edelleen terroristien mukaan, joitten omallatunnolla oli useitten israelilaisten murha.
Myöskään PA:n johdon aloittamaa Israelin, sen tuotteiden ja työtilaisuuksien boikotointia ei ole syytä väheksyä, koska se kiihottaa ihmisten mieliä Israelin vastaisuuteen ja väkivaltaan. Kolmanneksi PA:n johto on toistuvasti uhannut väkivallan aloittamisella, ellei Israel suostu sen vaatimuksiin. Mitä suhteitten solmiminen Fatahin ja Hamasin välillä tuo, on arvailujen varassa.
http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192791

2. JP:n artikkelissa H L Krieger tarkastelee, mitä oletettu ja odotettu republikaanien vaalivoitto USA:n marraskuun toisen päivän vaaleissa voi tuoda tullessaan Israelille: ”Enemmän tukea vai lisää eristyneisyyttä?”, kuten artikkelin otsikko kyselee.
Ennusteiden mukaan, joita toistuvat mielipidetiedustelut vahvasti tukevat, republikaanit voittavat enemmistön ainakin edustajainhuoneessa, mutta ehkä myös senaatissa, mikä antaisi sille ehdottoman hallinnan kongressissa.

KRIEGER arvioi, että vaalivoitto republikaaneille voi nopeuttaa ponnisteluja rauhan-keskusteluissa Israelin ja PA:n välillä, mutta ei välttämättä muuta taktiikkaa. Eräs Israelin viranomainen arvioi, että pääpaino keskitetään osapuolten saamiseksi neuvottelupöytään. Hän varoittaa odottamasta liikaa, sillä USA:n ulkopolitiikkaa johtaa edelleen Valkoinen Talo, kongressin ja hallituksen keskittyessä ratkomaan maan pahenevia talouskysymyksiä. Hän sanoo odottavansa, että Obama lisää painostustaan Netanyahulle suostua Abbasin vaatimukseen rakennuskiellon jatkumisesta määräajan ja luopua omasta vaatimuksestaan Israelin tunnustamiseksi juutalaisena demokraattisena valtiona.

REPUBLIKAANIEN vaalivoiton myötä Eric Cantor Virginiasta tulisi nousemaan enemmistö-johtajaksi Steny Hoyerin, Dem. Maryland, sijaan, mikä tekisi hänestä korkeimmalle pallille nousseen juutalaisen republikaanin Talon historiassa. Kaliforniasta kotoisin oleva juutalainen demokraatti Howard Berman menettäisi puheenjohtajuuden Talon ulkomaan asioitten valiokunnassa republikaanien Ileana Ros-Lehtiselle, joka tunnetaan vakaana Israelin ystävänä. Bushin aikana yhteyttä juutalaisten ja hallituksen välillä pitänyt Tevi Troy arvioi, että kongressin sävy voisi muuttua hivenen ystävällisemmäksi, mutta molemmat valtapuolueet ovat perinteisesti Israelille ystävällisiä, joten muutos lienee vähäinen. Tämä voisi kuitenkin aiheuttaa jopa ongelmia Israelille, jos Obama näkee republikaanien estävän hänen kotimaan politiikkaansa, sillä se aktivoisi hänet keskittymään ulkopolitiikkaan, missä Israel on yksi keskeisimmistä. Obama voisi silloin nostaa painostustaan Israelia kohtaan.
Toisen ongelman voi muodostaa ”Tee-puolueen” vaatimus budjettileikkauksista, minkä johdosta USA:n tuki Israelille voi estyä. Tämä n. 3 miljardin USD vuotuinen tuki on liitetty osaksi muita avustuskohteita, joten sitä tuskin kohdeltaisiin eri tavoin.
CANTOR arvioi, että Israelin tuen asettaminen toisten tukien yhteyteen korostaa sitä, ettei se nauti erikoissuosiota toisten kustannuksella, mikä on ulkopoliittisesti hyvä asia. Tämä tuntuisi kuitenkin vähentyneenä tukena, mikä vaikuttaisi varsinkin aseostoihin USA:sta. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192774
Jotkut tarkkailijat ovat varoitelleet, että vaalien jälkeen Obama voi palautua entiseen rooliinsa, koska hänen ei tarvitse enää etsiä juutalaisjärjestöjen tukea ennen presidentin vaaleja 2 vuoden päästä.

3. IRAN asensi ensimmäiset 163 uraanisauvaa Bushehrin ydinvoimalaan tiistaina, mitä luultavasti juhlitaan maassa erikoisena saavutuksena. Voimalan oletetaan tuottavan sähköä ensi vuoden alussa, jos kaikki toimii odotusten mukaan. Asiasta raportoi maan virallinen uutistoimisto Press TV tiistaina.

IRANIN kansanedustaja Boroujerdi vakuutti maanantaina, että Iran tulee jatkamaan ydinohjelmansa toteuttamista riippumatta ulkomaisesta painostuksesta ja sanktioista. ”Huolimatta USA:;n ja EU:n jatkuvasta painostuksesta Bushehrin ydinvoimalan uraanisauvojen lataaminen aloitetaan huomenna,” totesi kansanedustaja Alaeddin Boroujerdi, joka johtaa maan turvallisuus- ja ulkopoliittista valiokuntaa.
http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=192810

EU:n ulkopolitiikan johtaja Catherine Ashton lähetti kirjeen Iranin YK:n lähettiläälle, jossa hän kehotti Iranin ydinneuvottelijaa Saeed Jalilia osallistumaan neuvottelutilaisuuteen marraskuun 15.-17. päivinä Viinissä. Myös Venäjän apulaisulkoministeri Sergei Ryabkov kehotti Irania osallistumaan kolmipäiväisiin Viinin keskusteluihin.
Iranin presidentti Ahmadinejad totesi puhuessaan Ardebílin kaupungissa 600 km koilliseen Teheranista: ”Hyvä on, he ovat tehneet ensimmäisen tarjouksen, siispä keskustellaan.” http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=192433

IRANIN presidentti Ahmadinejadin Libanonin vierailua pidetään arabimaissa onnistuneena, joka nosti sen mainetta ja uskottavuutta arabimassa, kertoo Jonathan Spyer. Jos se olikin voitto Iranille, se merkitsi samalla suurta tappiota Libanonin itsenäisyydelle ja itsemääräämisoikeudelle. Se vahvisti Iranin johtamaa akselia ja alisti sitä vastustavan valtansa alle. Spyer analysoi, että Iran on havainnut vaikeaksi murtautua Saudi Arabiaan ja Egyptiin, mutta se on edistynyt Libanonissa ja Persianlahden öljyvaltioissa, sekä Irakissa. Siinä se hyödyntää perinteistä Lähi Idän suojeluvaltaa, puolisotilaallista voimaa sekä todellisia vaikeuksia, joiden avulla se on hajottanut palestiinalaisen kansallisliikkeen kahteen leiriin, joista Gazassa toimiva Hamas on sen voimakkain elementti.
Spyer toteaa, että Iranin menestys tarkoittaa samalla lännen tappiota, mikä vaikeuttaa yhteisneuvotteluja mm. ydinkysymyksissä. http://www.jpost.com/Features/FrontLines/Article.aspx?id=192349

4. VENEZUELA on Iranin vanavedessä runsaitten öljyvarojensa ansiosta tunkeutumassa yhä näkyvämmin maailman tietoisuuteen. Näkyvin esimerkki tästä on sen presidentin Hugo Chavezin avoin USA:n vallan uhmaaminen ja jopa halventaminen julkisesti ilman seurauksia. Chavez on luonut kiinteitä suhteita Iranin ohella Turkin ja Syyrian kanssa, joita yhdistää avoin USA:n ja Israelin vastaisuus.
AAMUN UUTISET kertovat että Venezuela solmi Libyan kanssa miljardin USD rahaston perustamisesta, jolla ne pyrkivät yhteistoimin rahoittamaan yhteisiä projekteja.
Toiseksi Chavez ilmoitti solmineensa sopimuksen Syyrian kanssa 100 miljoonan USD rahaston perustamiseksi, jolla hän tiistain maratonpuheessaan sanoi voitavan rahoittaa Syyrian haluamia projekteja, kuten öljyn jalostamo ja oliiviöljyä tuottava laitos Lähi Idässä. Hän kielsi syytökset maansa öljyvarojen tuhlaamisesta vakuuttaen, että kaikki on laillista ja näkyvää, vaikka hän solmi 69 kahdenkeskistä taloudellista sopimusta kiertomatkansa aikana. Hän myös kiitti Venäjää, joka solmi sopimuksen ydinvoimalan rakentamiseksi Venezuelaan.
Chavez sanoi öljynviennin Kiinaan kaksinkertaistuvan nykyisesti 500 000 tynnyristä päivässä. Venezuelan suurin öljynostaja on USA, jonka öljy-yhtiön Citgo se omistaa, ja jolla on lukuisia öljynjalostamoja ja huoltoasemia USA:ssa. Chavez sanoo haluavansa kuitenkin myydä koko yhtiön, sillä se ei tuota tarpeeksi voittoa. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=192809

5. UUTISOTSIKOITA
- Hamasin sisäministeri Fathi Hammad totesi eilen, että Hamas tulee vapauttamaan Haifan ja Akkon yhdessä muitten armeijoitten kanssa. Hän puhui Khan Yunisin tiede- ja tekniikkaopistossa Gazan eteläosassa. Hän varoitti, että Israel valmistautuu uuteen hyökkäykseen Gazaa vastaan poistaakseen palestiinalaisten vastarinnan siellä. Hän sanoi, että ”Israel koki tappion ja nöyryytyksen viimeisessä sodassaan, eivätkä sen upseerit uskalla matkustaa ulkomaille pidätyksen pelossa”. Hammadia pidetään Gazan vahvana miehenä, sillä hän johtaa Hamasin turvallisuusjoukkoja. Hän kehotti Abbasia välttämään USA:n ja Israelin kanssa solmittavia sopimuksia, sillä ”ne eivät koskaan ole tyytyväisiä”. Mahmoud Abbas puolestaan totesi varoituksiin yksipuolisista toimista, että ”setlementit ovat Israelin yksipuolinen toimi”. Fatahin edustaja Ahmed Assaf kritisoi Israelin vastustusta saada ”YK:n päätös Palestiinan valtiosta kesäkuun 4. päivän rajoilla”. Hän syytti, että ”Israel vastustaa kansainvälisiä yhteisöjä ja jatkaa palestiinalaisalueitten miehitystä vastoin niiden päätöksiä”. Hän kutsui Netanyahua ja Avigdor Liebermania ”rauhan vastustajiksi”. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192775
- Arabiliiton ulkoministereitten kokoukset ovat toistuvasti epäonnistuneet ratkomaan niiden omia sisäisiä ongelmiaan, mistä lokakuun 9. päivän ylimääräinen kokous Libyassa on kuvaava esimerkki. Ainoa asia, mistä ne voivat löytää yhteisen ratkaisun, koskee Israelia. http://www.jpost.com/Features/InThespotlight/Article.aspx?id=192754
- Paraplektikko entinen F-16 lentäjä Dror Cohen voitti kultaa 2004 Ateenan olympialaisissa. Hän halvaantui vyötäröstä alaspäin auto-onnettomuudessa 1992. Tämä ei kuitenkaan kukistanut hänen sisuaan jatkaa sillä, mitä oli jäljellä. Hän osallistui Sydneyn para-olympialaisiin 2000 ja ajoi Dakarrallissa 2002. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishFeatures/Article.aspx?id=192684
- Turkin tiedustelu lopetti yhteistoimintansa Mossadin kanssa. http://www.haaretz.com/print-edition/news/report-turkish-intelligence-severed-relations-with-the-mossad-1.321167
- Jihadin web-sivulla näytetään miten Mavi Marmaran aktivistit kävivät tervehdyskäynnillä Jihadin luona. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3974911,00.html
- PA:n kouluissa on opetettava ensimmäiseksi taistelemaan Israelia vastaan, kuten PMW:n kääntämä video esittää. Oppiminen on toisella tilalla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140266
- Ministerineuvosto hyväksyi lain, jolla Jerusalem saa erityisaseman myönnettäessä varoja suunnitteluun ja rakentamiseen sen kaikissa lähiöissä. Asuntojen rakentamista varsinkin vähävaraisille ja keskiluokille painotetaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140264
- Saudi Arabian kuningas Abdullah opastaa Libanonin pääministeri Saad Hariria eroamaan ja antamaan tilaa Syyrian ja Iranin johtamalle akselille maan säästämiseksi uhkaavalta sisällissodalta. Hariri oli vihjaillut tästä mahdollisuudesta USA:n lähettiläälle, apulaisulkoministeri Jeffrey Feltmanille. Tämä tulisi melkoisella varmuudella nostamaan Hizbullahin Libanonin johtavaksi voimaksi. http://www.debka.com/article/9103/
pirkko rantala
Vieras

#536 Israel, Jumalan valinta.

27.10.2010 10:09

On järkyttävä tapa miten Suomessa uutisoidaan Israelista.Ne jotka päälisin puolin kuuntelee näitä osatotuuksia Isrelin tilanteista. Vetävät väärät/valheelliset/vääristyneet kannanotot Israelista.Totisesti Israel tarvitsee meidän rukouksiamme ja rinnalla seisomistamme. Jatketaan rukousta Israelin puolesta, ja muistetaan sekin,että jokainen uudestisyntynyt uskova on myös hengellinen Israel. Ja kun siunaamme Israelia saamme myös itse kokea Jumalan hyvyyttä ja siunausta.
Tiedoksi:

#537 KESKIVIIKKO 27.10.10

27.10.2010 23:37

1. NETANYAHUN hallitus toteuttaa ”äänetöntä rakennuskieltoa” Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä antaen julkisuuteen kuvan, että kielto lopetettiin ja rakentaminen voi jatkua normaalisti, vakuuttavat yhteisöjen asukkaat, joita JP:n artikkeli edelleen kutsuu otsikossaan suurin kirjaimin nimellä ”setlerit”.
JUUTALAISYHTEISÖJEN johtajat valittavat, että poliittinen taso pidättää lupien myöntämisen 4 300 asuntoyksikölle, joiden suunnitteluprosessi on täysin valmis ja odottaa lupapäätöstä.
”Juudean ja Samarian kaupungit on tehokkaasti jäädytetty”, sanoo Naftali Bennet, Juudean, Samarian ja Gazan juutalaisyhteisöjen pääsihteeri. ”Hallitus lupasi lopettaa kiellon, kuitenkin se käytännössä jatkaa sitä.”
PÄÄMINISTERIN kanslia kieltäytyi kommentoimasta asiaa tiistai-iltana, kertoo artikkelin kirjoittaja Tova Lazaroff. Pahiten kielto koskee kahta suurinta kaupunkia, Beitar Illit ja Maale Adumim, joiden rakentaminen käsitti rekisterikeskuksen mukaan 38 % rakentamisesta vuosina 2005-2009. Voidakseen paremmin painostaa hallitusta juutalaisyhteisöjen neuvosto aloitti kampanjan nimellä ”Pelasta kaupungit”. Media on viime viikkoina käsitellyt satoja rakennuskohteita, mutta ne ovat yksityisiä pientaloja, eivät yhtenäisiä rakennuskohteita. Yhteisöjohtajat kutsuvat sitä ”pölyn laskeutumiseksi”, joka kestää hetken ennen tappavaa hiljaisuutta, mikä tarkoittaa ”äänettömän rakennuskiellon” alkamista, kuten Givat Zeevin alueneuvoston puheenjohtaja Yossi Abrahami toteaa. Hän selittää, että tämäkin osoittaa suuren tasapainottomuuden sen välillä, mitä hallitus sanoo ja mitä se tekee. Hän sanoo odottavansa lupaa aloittaa 507 asuntoyksikön rakentamisen Agan Ha´ayalot yhteisöön, joka oli hallituksen rakennusohjelmassa 2008, mutta odottaa edelleen lopullista päätöstä.

”Pelasta kaupungit” kampanjan päämääränä on saada rakennusluvat yhdeksään kohteeseen: 978 asuntoyksikköä Beitar Illitiin; 800 Alfei Menasheen; 507 Givat Zeeviin; 503 Arieliin; 435 Efratiin; 265 Elkanaan; 213 Maale Adumimiin, 134 Geva Binyaminiin ja 48 Kiryat Arbaan. Naftali Bennet toteaa, että kaikki edelliset pääministerit myönsivät lupia rakentamiseen, mutta Netanyahun aikana lupia annettiin vain 495 asuntoyksikölle 2009, minkä jälkeen hän julkisti 10 kuukauden rakennuskiellon. Nyt hän pidättää rakentamista edelleen.
”Arielin ollessa jäädytetty, palestiinalaiseen Rawabin kaupunkiin rakennetaan 40 000 asuntoa, vain 10 minuutin matkan päähän Arielista. Jos Juudea ja Samaria ovat kiistanalaisia alueita, miksi vain juutalaisten rakentaminen on jäädytetty?” hän ihmettelee.
MAALE ADUMIMIN pormestari Benny Kashriel toteaa, että kampanja käsittää vain pienen osan kokonaistarpeesta. Hänen kaupunkinsa anoo lupaa 213 asuntoyksikölle, mutta se on pieni prosentti 1682 rakennetusta asunnosta vuosina 2005-2009, eikä kampanja koske pieniä kohteita kuten terassin rakentamista asunnon yhteyteen, joita puolustusministeriö on kieltäytynyt hyväksymästä.
”On korkea aika poistaa puolustusministeri Ehud Barakilta valta myöntää rakennuslupia”, Kashriel toteaa lisäten, että on mieletöntä pidättää rakentamista kaupungissa, joka sijaitsee Jerusalemin kyljessä ja joka säilyy Israelin alueella kaikissa rauhansopimuksissa.
Juutalaisyhteisöjen johtajat ihmettelevät pääministerin tapaa kertoa julkisuudessa, että rakentaminen on vapautettu Juudeassa ja Samariassa ja samalla estää sen aloittaminen. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192928

2. YK:n erityiskoordinaattori Lähi Idän rauhanprosessissa Rober H Serry uhkasi Israelia, että ellei se jatka rakennuskieltoa Juudeassa ja Samariassa, YK:n turvallisuusneuvosto voi suostua PA:n esitykseen Palestiinan valtion perustamiseksi yksipuolisesti ilman sopimuksia Israelin kanssa. Hän totesi tämän osallistuessaan PA:n pääministeri Salaam Fayadin kanssa YK:n perustamisen 65-vuotisjuhliin Turmus Aiyan arabikylässä Binyamin alueella lähellä Shiloan juutalaisyhteisöä. Hän kiirehti kuitenkin lisäämään, että hän on YK:n palkkaama virkailija eikä ole turvallisuusneuvoston jäsen. Voisi tietenkin esittää kysymyksen, oliko hänellä YK:n vastaavana virkailijana oikeus puuttua näin näkyvästi Israelin ja PA:n väliseen arkaan kysymykseen ottaen siinä täysin PA:n omaksuman kannan.

SERRY selitti, ettei ole eduksi asialle asettaa ehtoja kummaltakaan puolelta lisäten, että Israelin tunnustaminen juutalaisena valtiona on ymmärrettävästi osa kahden valtion periaatetta. ”Kahden valtion ratkaisun keskeinen kysymys on kaksi kotimaata kahdelle kansalle, palestiinalaiselle ja Israelilaiselle.” Hän totesi samaan hengenvetoon, että ”setlementtien” rakentaminen vahingoittaa rauhanprosessia lisäten, että on tärkeää, että Israel tekee huomattavia myönnytyksiä, kuten vähentää IDF:n suorittamia operaatioita A-alueelle, joiden siviili- ja turvallisuusjärjestelyistä PA vastaa yksin, sekä lisätä PA:n poliisin oikeuksia operoida B- ja C-alueilla, varsinkin huomioiden PA:n maan kehityspolitiikan.
Serry sanoi – kutsuessaan kylää kauniiksi palestiinalaiskaupungiksi – että ”elleivät sen asukkaat näe Israelin vähentävän ”miehitystään” eikä muita positiivisia toimia, on vaikea vakuuttaa heitä kahden valtion periaatteen onnistumisesta”. Hän sanoi palestiinalaisten olevan valmiit hyväksymään valtion Fayadin esittämän suunnitelman mukaan Palestiinan valtiosta kahden vuoden kuluessa eli vuoteen 2011 mennessä. Hän sanoi kaikkien pelaajien yhtyvän tähän ja lupasi edustamansa YK:n täyden tuen elokuussa 2011. Hänen mielestään Palestiinan valtion perustamien ei ole vain oikea vaan myös mahdollinen toteuttaa.

ULKOMINISTERIÖN edustaja Yigal Plmor totesi, että myös Israel pitää Palestiinan valtion perustamista mahdollisena, mutta vain neuvottelujen kautta ja vaati keskustelujen jatkamista välittömästi ilman ennakkoehtoja, mihin pääministerin kanslia halukkaasti yhtyy.
PA:n pääministeri Fayad vaati, että Israel toteuttaa täydellisen rakennuskiellon Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä, ja että sen tulee kunnioittaa YK:n tekemiä päätöksiä sitovina eikä vain suosituksina, mitä YK:n yleisistuntojen päätökset ovat. Hänen mielestään juutalaisten rakennustoiminta Juudeassa ja Samariassa on vastoin kansainvälistä lakia, eikä hän siten pitänyt 10-kuukauden moratoriumia myönnytyksenä vaan kansainvälisen lain noudattamisena. http://www.jpost.com/VideoArticles/Article.aspx?id=192836

Serryn lausunto, jossa hän vertaa juutalaisasukkaitten väitettyjä puiden tuhoamisia terrorismiin, herätti Israelissa voimakkaita vastalauseita. Hän vaati Israelia puolustamaan palestiinalaisia sellaisilta hyökkäyksiltä. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=192880

3. RANSKALAINEN lehti Le Figaro kertoi lauantain numerossaan, että Syyria avustaa Hizbullahia armeijan yksiköiden ja ohjuspatteristojen rakentamista Libanonin pohjoisosaan, jossa ne ovat YK:n UNIFIL-joukkojen silmien ulottumattomissa. Lehden mukaan Hizbullah on koonnut sinne 40 000 pääosin Iranilais-valmisteista ohjusta ja 10 000 koulutettua pyssymiestä. USA:n tiedustelu on koonnut tietoja ohjusten kuljettamisesta satelliittikuvissaan viime tammikuusta lähtien Libanonin ja Syyrian välisellä rajalla.
Syyriasta saadut uudet ohjukset yltävät Libanonin pohjoisosista pitkälle Israelin alueelle. Syyria uhkaili, että seuraava sota käydään Israelin kaupungeissa tarkoittaen tällä sitä, että lähes kaikki Israelin kaupungit ovat näiden ohjusten kantomatkan sisällä. Ne ovat myös huomattavasti tarkempia kuin aiemmat, mikä lisää niiden vaarallisuutta.

LEHTI kertoo, että Hizbullah on jatkanut maanalaisten bunkkeriverkostojensa korjaamista ja laajentamista Libanonin eteläosassa. Aiempien tietojen mukaan Hizbullahin pyssymiehet asuvat kylissä, joista he käskyn saatuaan siirtyvät nopeasti moottoripyörillä maanalaisen verkoston tukikohtiinsa ennalta laaditun suunnitelman mukaan.
Israelin tiedustelutietojen mukaan Hizbullahilla on kaikkiaan 60 000 ohjusta ja rakettia, eli yli kolme kertaa enemmän kuin ennen 2006 käytyä Libanonin kakkossotaa.

Le Figaro lehti julkisti kuvia ja yksityiskohtia Hizbullahin maa- ja ohjusjoukoista, jotka saavat kalustonsa Syyriasta. Ne koulutetaan ja ne harjoittelevat Syyriassa, koska Libanonin alue on siihen liian pieni. Tämäkin osoittaa lehden arvion mukaan, miten syvälle Syyria valvoo Libanonin aluetta ilman, että Haririn hallituksella on siihen mitään sanottavaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140278

4. SYYRIAN presidentti Bashar Assad sanoi Al-Hayat lehden haastattelussa tiistaina, että minne USA on ulottanut vaikutuksensa, siellä se on aiheuttanut sekasortoa. ”Onko tilanne selkeä Afganistanissa tai Somaliassa, tai Libanonissa, jossa USA puuttui sen sisällissotaan 1983, joka loppui 1990?” hän kyselee. Assadin lausunnot ovat vastauksena USA:n Obaman hallituksen pyrkimyksiin parantaa suhteitaan Syyrian kanssa, asettaen sinne lähettiläänsä ja lähettäen viestejä korkeitten virkailijoittensa kautta. Obaman tarkoituksena on saada Syyria vieroitetuksi Iranin vaikutuspiiristä, mutta tähän saakka ponnistelut ovat kilpistyneet Syyrian välipitämättömyyteen tai jopa halventavaan vastaukseen, kuten Assadin lausunto osoittaa. Sen vastakohtana Syyria on vahvistanut suhteitaan Iranin, Venezuelan ja Turkin kanssa liittyen yhä läheisemmin Iranin johtamaan ”pahan akseliin”, kuten sitä kutsutaan.
Assad varoitti, että Haririn murhaa tutkivan YK:n komitean tulosten julkistaminen voi aiheuttaa Libanonin hajaantumisen. Nykyinen pääministeri Saad Hariri joutui tekemään anteeksipyyntö-matkan Syyrian todeten sen aikana, että hän oli syyttänyt väärin Assadia isänsä murhasta. Vaarana on, että Hizbullah voi kiihottaa uudelleen taistelut sunni- ja shia-muslimien välillä, jossa muut ryhmittymät, kristityt ja druusit joutuvat kahden tulen väliin. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/syria-spurns-u-s-bid-to-mend-ties-1.321312

5. UUTISOTSIKOITA
- Israel on vihollinen, ei Iran, sanoi strategisten tutkimustenkeskuksen edustaja Saudi Arabiassa Al-Jazeeran kysymykseen, mihin saudit tarvitsevat aseita 60 miljardin USD arvosta. Saudien asenne Iraniin on alkanut oudosti muistuttaa Syyrian suhtautumista siihen. Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin vierailua Riadissa suunnitellaan. Jos se toteutuu, siellä jaetaan Lähi Idän kortit uudelleen. Saudi Arabia haluaa selvittää Iranin ja saudien välisen vaikutusalueen rajat, mikä todistaa Iranin voimapolitiikan uudesta voitosta. Kuten aiemmin kerrottiin, saudit haluavat Haririn murhaa tutkivan YK:n komitean lopettavan työskentelynsä ilman loppulausuntoa. Debkafile kertoi jopa, että kuningas Abdullah suositteli Saad Haririn eroa pääministerin virasta jännityksen pienentämiseksi. http://www.haaretz.com/print-edition/features/analysis-iran-s-unlikely-understanding-with-saudi-arabia-1.321362
- Oikeistoa edustavat Baruch Marzel ja Itamar Ben-Gvir saavat poliisin luvalla toteuttaa marssinsa kannattajiansa kanssa Umm al-Fahm arabikaupungissa, vaikka se voi aiheuttaa pahojakin järjestyshäiriöitä. Marssin järjestäjät ihmettelevät, miten joku Peace Now voi tulla metelöimään heidän kotinsa edustalle poliisin myötä-vaikutuksella, mutta jos he menevät arabikaupunkiin Israelissa, sitä pidetään provokaationa. http://www.haaretz.com/print-edition/news/police-on-high-alert-in-arab-town-umm-al-fahm-ahead-of-extreme-rightist-march-1.321342, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3975606,00.html
- Ulkoministeri Clinton sanoo, ettei hänellä ole ongelmia Bushehrin ydinvoimalan kanssa, mutta Natanzin ja Qomin laitokset voivat sitä olla, koska niissä valmistetaan luultavasti ydinpommin rakennusaineita. Bushehrin ydinvoimala on periaatteessa Venäjän tarkan kontrollin alaisena, mutta Iran on vuosien aikana osoittanut etevyytensä peittelyn ja salailun taktiikassa, mikä voi toistua tässäkin tapauksessa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3975474,00.html
- Israelin pankin johtaja Fisher pitää korkotason kahdessa prosentissa. Hän varoittaa, että suuresti lisääntynyt turismi osoittaa hotellihuoneitten lisäämisen tarpeen, joka on ainakin 18 000 huonetta. Tänä vuonna arvioidaan lähes kolmen miljoonan turistin saapuvan Israeliin. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3973760,00.html
- Israelin poliisi joutui käyttämään kyynelkaasua Umm al-Fahmissa hajottaakseen arabien mielenosoittajat, jotka vastustivat n. 70 israelilaisen oikeistoa edustavan joukon marssia kaupungissa. He vaativat Islamilaisen järjestön lakkauttamista. Järjestö on Muslimiveljeskunnan alajärjestö, joka on Egyptin pääoppositiopuolue. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140295
- Druusikansanedustaja Ayoub Kara vakuuttaa, että druusit polveutuvat juutalaisista. Hän sanoo useitten tapojen ja perinteitten todistavan sen puolesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140251

Vieras

#538 Pyydän anteeksi juutalaisilta!

27.10.2010 23:41

Anna heille anteeksi, sillä he eivät ymmärrä mitä tekevät!

Tervo loukkasi monia uskovia pilkkaamalla Jumalan Sanaa ja heittämällä lopuksi Raamatun maahan.
Mielestäni teko loukkasi erityisesti juutalaisia, joille SAPATTI on erittäin tärkeä!

Silloin maa saa hyvityksen sapateistaan, niin kauan kuin se on autiona ja te olette vihollistenne maassa. Silloin maa lepää ja saa hyvityksen sapateistaan. Niin kauan kuin se on autiona, saa se levätä nauttien sitä lepoa, jota se ei saanut teidän sapatteinanne, asuessanne siinä.

Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: "Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät. Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa. Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä tekee työtä sapatinpäivänä, rangaistakoon kuolemalla. Ja pitäkööt israelilaiset sapatin, niin että he viettävät sapattia sukupolvesta sukupolveen ikuisena liittona. Se on oleva ikuinen merkki minun ja israelilaisten välillä; sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti." Ja kun hän oli lakannut puhumasta Mooseksen kanssa Siinain vuorella, antoi hän hänelle kaksi laintaulua, kivitaulua, joitten kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu.
http://www.koivuniemi.com/cgi-bin/raamattuhaku/?hakuehto=2mo+31

Sapatin rikkomisen vuoksi on juutalainen kansa ajettu vuosituhansiksi maastaan ja he ovat totisesti saaneet kokea Jumalan Sana toteutuvan kohdallaan pilkulleen!

"Älkää tehkö itsellenne epäjumalia älkääkä pystyttäkö itsellenne jumalankuvia tai patsaita, älkää myöskään asettako maahanne kiviä, joissa on kuvia, kumartaaksenne niitä, sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne.Pitäkää minun sapattini ja peljätkää minun pyhäkköäni. Minä olen Herra. Jos te vaellatte minun säädöksieni mukaan ja noudatatte minun käskyjäni ja pidätte ne, annan minä teille sateen ajallansa, niin että maa antaa satonsa ja kedon puut kantavat hedelmänsä. Ja puiminen kestää teillä viininkorjuuseen asti, ja viininkorjuu kestää kylvöön asti, ja teillä on kyllin leipää syödäksenne, ja te saatte turvallisesti asua maassanne.
Ja minä annan rauhan teidän maallenne, ja te saatte levätä, kenenkään peljättämättä; ja minä hävitän pahat pedot teidän maastanne, eikä miekka käy teidän maanne ylitse. Te ajatte pakoon vihollisenne, ja he kaatuvat miekkaan teidän edessänne.
Viisi teistä ajaa pakoon sata, ja sata teistä ajaa pakoon kymmenentuhatta, ja teidän vihollisenne kaatuvat miekkaan teidän edessänne. Ja minä käännyn teidän puoleenne ja teen teidät hedelmällisiksi ja annan teidän lisääntyä ja pidän liittoni teidän kanssanne. Ja te saatte syödä vanhaa, viime vuoden satoa, ja te joudutte viemään vanhan pois uuden tieltä. Ja minä panen asumukseni teidän keskellenne enkä viero teitä. Ja minä vaellan teidän keskellänne ja olen teidän Jumalanne, ja te olette minun kansani. Minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka vein teidät pois Egyptin maasta, olemasta heidän orjinansa; ja minä mursin rikki teidän ikeenne puut ja annoin teidän kulkea pää pystyssä.

Mutta jos te ette kuule minua ettekä pidä kaikkia näitä käskyjä, vaan hylkäätte halpana minun ohjeeni ja teidän sielunne vieroo minun säädöksiäni, niin ettette pidä kaikkia minun käskyjäni, vaan rikotte minun liittoni, niin minäkin teen teille samoin ja rankaisen teitä hirmuisilla onnettomuuksilla, hivutustaudilla ja kuumeella, jotka sammuttavat teidän silmänne ja näännyttävät sielunne; ja te kylvätte siemenenne turhaan, sillä teidän vihollisenne syövät sen. Ja minä käännän kasvoni teitä vastaan, ja teidän vihollisenne voittavat teidät; teidän vihamiehenne hallitsevat teitä, ja te pakenette, vaikka ei kukaan aja teitä takaa.
Jos ette sittenkään kuule minua, niin minä vielä kuritan teitä seitsenkertaisesti teidän syntienne tähden. Ja minä murran teidän ylpeän uhmanne; minä teen teidän taivaanne raudankovaksi ja maanne vasken kaltaiseksi. Ja teidän voimanne kuluu hukkaan, sillä teidän maanne ei anna satoansa eivätkä maan puut anna hedelmäänsä. Ja jos te sittenkin käytte minua vastaan ettekä tahdo kuulla minua, niin minä lyön teitä vielä seitsenkertaisesti, teidän syntienne mukaan. Minä lähetän teidän sekaanne metsän pedot riistämään teiltä lapsenne, raatelemaan karjaanne ja vähentämään teidän lukuanne, niin että teidän tienne tulevat autioiksi. Jos te ette vielä tästäkään minun kurituksestani ota ojentuaksenne, vaan yhä käytte minua vastaan, niin minäkin käyn teitä vastaan ja lyön teitä seitsenkertaisesti teidän syntienne tähden. Minä saatan teidän kimppuunne miekan, joka kostaa rikotun liiton; ja kun te kokoonnutte kaupunkeihinne, niin minä lähetän teidän sekaanne ruttotaudin, ja teidän on antautuminen vihollisen valtaan.
Kun minä murran teiltä leivän tuen, niin kymmenen vaimoa paistaa teidän leipänne yhdessä uunissa, ja he tuovat kotiin teidän leipänne vaa'alla punnittuna; ja kun te syötte, ette tule ravituiksi. Ja jos te ette vielä sittenkään kuule minua, vaan yhä käytte minua vastaan, niin minäkin kiivastuksessani käyn teitä vastaan ja kuritan teitä seitsenkertaisesti teidän syntienne tähden.
Ja te syötte poikienne lihaa, ja tyttärienne lihaa te syötte. Ja minä kukistan teidän uhrikukkulanne ja hävitän teidän auringonpatsaanne ja panen teidän ruumiinne teidän kivijumalienne ruumiiden päälle, ja minun sieluni inhoaa teitä. Ja minä muutan teidän kaupunkinne raunioiksi ja hävitän teidän pyhäkkönne enkä mielisty teidän uhrienne tuoksuun.
Ja minä hävitän maan, niin että teidän vihollisenne, jotka siinä asuvat, siitä tyrmistyvät. Mutta teidät minä hajotan kansojen sekaan ja ajan teitä takaa paljastetulla miekalla, ja teidän maanne tulee autioksi ja kaupunkinne raunioiksi.

Silloin maa saa hyvityksen sapateistaan, niin kauan kuin se on autiona ja te olette vihollistenne maassa. Silloin maa lepää ja saa hyvityksen sapateistaan. Niin kauan kuin se on autiona, saa se levätä nauttien sitä lepoa, jota se ei saanut teidän sapatteinanne, asuessanne siinä.

Ja niille teistä, jotka jäävät jäljelle, minä annan pelokkaan sydämen heidän vihollistensa maassa, niin että lentävän lehden kahina ajaa heidät pakoon, ja he pakenevat, niinkuin pakenisivat miekkaa, ja kaatuvat, vaikka ei kukaan heitä aja takaa. Ja he kompastuvat toinen toiseensa niinkuin miekkaa paeten, vaikka ei kukaan aja heitä takaa; ja te ette voi pitää puolianne vihollisianne vastaan. Ja te häviätte kansojen sekaan, ja vihollistenne maa nielee teidät. Ja ne teistä, jotka jäävät jäljelle, riutuvat teidän vihollistenne maassa syntivelkansa tähden; ja myös isiensä syntivelan tähden he riutuvat niinkuin nekin.

Silloin he tunnustavat syntivelkansa ja isiensä syntivelan, sen että ovat olleet minulle uskottomat ja käyneet minua vastaan, jonka tähden minäkin kävin heitä vastaan ja vein heidät heidän vihollistensa maahan. Silloin heidän ympärileikkaamaton sydämensä nöyrtyy, ja silloin he sovittavat syntivelkansa. Ja silloin minä muistan liittoni Jaakobin kanssa ja muistan liittoni Iisakin kanssa ja liittoni Aabrahamin kanssa, ja minä muistan myös maan. Mutta ensin tulkoon maa tyhjäksi heistä ja saakoon hyvityksen sapateistansa olemalla autiona, niin kauan kuin he ovat poissa; ja he sovittakoot syntivelkansa sentähden, juuri sentähden, että he hylkäsivät minun säädökseni ja että heidän sielunsa vieroi minun käskyjäni. Mutta sittenkään, vaikka he ovat vihollistensa maassa, en minä heitä hylkää enkä viero heitä niin, että lopettaisin heidät ja rikkoisin liittoni heidän kanssansa; sillä minä olen Herra, heidän Jumalansa. Ja minä muistan heidän hyväksensä liiton heidän isiensä kanssa, jotka minä vein pois Egyptin maasta kansojen silmien edessä, ollakseni heidän Jumalansa. Minä olen Herra."
Nämä ovat ne käskyt, säädökset ja lait, jotka Herra asetti itsensä ja israelilaisten välille Siinain vuorella, Mooseksen kautta.
http://www.koivuniemi.com/cgi-bin/raamattuhaku/?hakuehto=3mo+26

ISRAEL ON PALANNUT!
http://www.koivuniemi.com/cgi-bin/raamattuhaku/?hakuehto=hes+36


Eikös se ollut Tervo joka Raamattua heitteli?
Eikös hänen itsensä pitäisi pyytää anteeksi, jos ketä vastaan on rikkonut.
Totta puhut!
Mutta luulen, että on sen verran PAISUNUT kaveri, ettei ymmärrä,
joten nostin ainakin asian esiin, miten olisi toimittava!
Meille voi käydä vielä huonosti tätä menoa!
Koska sinä olet minun silmissäni kallis ja
suuriarvoinen ja koska minä sinua rakastan,
annan minä ihmisiä sinun sijastasi ja
kansakuntia sinun hengestäsi.
http://www.koivuniemi.com/cgi-bin/raamattuhaku/?hakuehto=jes+43
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9425043
http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelupalsta/posts/list/30/21707.htm
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/jari-tervon-raamatun-heitosta-tutkintapyynt%C3%B6-poliisille/611396

Vieras

#539 TORSTAI 28.10.10

28.10.2010 19:05

1. USA JA EU haluavat, että Hamas liitetään mukaan Israelin ja PA:n välisiin rauhankeskusteluihin. Tämä tieto on herättänyt epämääräisiä arvailuja varsinkin PA:n taholla , jonka johto pelkää Hamasin riistävän siltä vallan kuten se teki Gazassa.
PA:n turvallisuusjoukkojen edustaja kenraali Adnan Damiri sanoo, ettei Hamas voi olla mukana missään poliittisessa päätöksenteossa Fatahin kanssa, koska ne ovat kilpailevia järjestöjä, vaikka niiden väliset sovintoneuvottelut alkanevat uudelleen Kairossa.

Egyptin ulkoministeri Ahmad Aboul Gheit ja tiedustelujohtaja Omar Suleiman matkustavat tänään Ramallahiin, jossa he tapaavat Mahmoud Abbasin ja keskustelevat sekä rauhan-prosessin nykyvaiheesta että sovintoneuvotteluista Hamasin ja Fatahin välillä.
Kenraali Adnan Damiri kertoo, että Hamasin nostaminen rauhankeskusteluihin huolestuttaa PA:n johtoa suuresti. Hän kertoi asiasta näin: ”Palestiinalaisten johto on saanut tietoja, joitten mukaan USA:n viranomaiset tutkivat Hamasin asemaa samaan tapaan kuin he tutkivat 1990-luvulla PLO:ta, jolloin se luokiteltiin terrorijärjestöksi, kuten Hamas on nyt.” Hän sanoo tilanteen kehittyvän huolestuttavaksi ja vaaralliseksi. ”Hamas etsii tilaisuutta poistaakseen PA:n roolin ja korvatakseen sen omallaan. Hamasilla ei ole mitään poliittista ohjelmaa tai näkyä. He käyttävät ei menetelmiä kaivaakseen maata PA:n alta, mutta me emme vajoa heidän tasolleen.” Damiri antoi lausuntonsa Betlehemissä.

KENRAALI Damiri vertasi Hamasia ”Israelin äärioikeistolaiseen hallitukseen”, kuten hän Netanyahun johtamaa hallitusta nimitti. Hän selitti, ettei kumpikaan niistä halua pysyvää ratkaisua, vaan tyytyvät tilapäisiin sopimuksiin. Hamas etsii tulitaukoa (hudna), kun taas Netanyahun hallitus hakee Palestiinan valtiota vaiheittaisin ratkaisuin tilapäisin rajoin.
Damiri vakuutti, ettei Israelilla ja Hamasilla ole koordinoitua ohjelmaa, mutta niiden toimet muistuttavat toisiaan, joissa tyydytään osaratkaisuihin ilman kaikenkattavia sopimuksia.

Damiri otti esimerkin Israelin ja PA:n turvallisuusjoukkojen välisestä yhteistoiminnasta, josta Hamas syyttää PA:ta. Damiri sanoo, ettei hän häpeä sitä, sillä se ”muistuttaa vanginvartijan ja vankien välistä suhdetta, jossa vangin täytyy huomioida vartijansa toimenpiteet”. Tämän hän katsoi välttämättömäksi kansan tarpeitten tyydyttämiseksi, koska ”miehittävä vartija valvoo kaikkea”. Hän sanoi PA:n turvallisuusjoukkojen takavarikoineen äskettäin suuren joukon aseita, joihin kuului rakettikranaatteja ja automaattikiväärejä. Hän kertoi niiden kuuluneen ”Hamasille käytettäväksi PA:n joukkoja, ei miehittäjää vastaan”, hän selitti.

HAMASIN pääministeri Ismail Haniyeh puolestaan kehotti länsivaltoja keskustelemaan suoraan Hamasin johdon kanssa voidakseen saada kuvan siitä, mikä on Hamasin todellinen asema ja mitä on sen asenne eri kysymyksiin. (JP)

2. OIKEISTOLAISTEN järjestämä mielenosoitus Israelin arabikaupungin Umm Al-Fahmin laidalla herätti lukuisten arabinuorten vastamielenosoituksia joillakin kaupungin kaduilla. Poliisi oli tietoinen tunteitten kuumenemisesta ja piti eri mielenosoittajaryhmät tarkoin erillään toisistaan. Arabinuoret polttivat kaduilla autonrenkaita ja sulkivat katuja suojakseen roska-pöntöillä, joiden takaa he kivittivät poliiseja.

POLIISI oli varustautunut mellakkavälinein ja muovikilvin, olipa joukossa muutamia ratsupoliisejakin, jotka pystyivät tehokkaasti hajottamaan mielenosoittajaryhmiä.
Poliisilla oli myös valeasuihin - mielenosoittajiksi pukeutuneita – erityisjoukkoja, jotka menivät mielenosoittajien sekaan suorittaen siellä kiihottajien pidätyksiä.
Poliisi kertoi pidättäneensä kymmenen naamioitua mielenosoittajaa. Pahoilta vammatutumisilta ilmeisesti vältyttiin; neljä poliisia vammautui lievästi.
Arabien mielenosoittajien mukana oli pari arabikansanedustajaa, Afo Agbaria (Hadash) sekä Haneen Zoabi (Balad), joka oli mukana Mavi Marmara aluksella Välimerellä. Zoabi väitti poliisin ampuneen häntä kumiluodeilla tähdäten selkään ja niskaan. Poliisi vastasi syytökseen, ettei poliisi käyttänyt kumiluoteja, savu- ja tainnutuskranaatteja kylläkin. Zoabi on osoittautunut olevansa armoitettu puhuja, jonka aiheet ovat kaukana todellisuudesta.
Arabien mukana oli myös outo juutalainen ryhmä Naturei Karta, kantaen kylttejä, joissa todettiin: ”Arabit kyllä, sionistit ei”.

Kolme kuukautta sitten korkein oikeus antoi juutalaisille luvanhakijoille, joita Yaakov Lippin kutsuu New Yorkissa arabiterroristin murhaaman kansanedustajan Meir Kahanen seuraajiksi, oikeuden sananvapauden nimissä pitää marssinsa Umm Al-Fahmin galilealaiskaupungissa vastoin poliisin suositusta. 46 000 asukkaan kaupunki on tunnettu Hamasin ja muslimi-veljeskuntaan kuuluvan Islamilaisen Liikkeen tukialueeksi, jonka pohjoista aluetta johtaa Raed Salah, joka kärsii vankilatuomiotaan hyökkäyksistä poliisia vastaan. Hän kiihottaa jatkuvia mellakoita Temppelivuorella iskulauseenaan ”Al-Aksa on vaarassa” ja syyttää Israelia Jerusalemin itäosien juutalaistamisesta. Myös hän oli mukana Mavi Marmara aluksella.

Juutalaisen mielenosoittajaryhmän mukana oli kansanedustaja Michael Ben-Ari, sekä aktivistit Itamar Ben-Gvir ja Maruch Marzel, jotka vaativat Islamilaisen Liikkeen kieltämistä, kuten se on tehty Egyptissä ja tarkassa valvonnassa Jordaniassa. (JP)

3. IDF on joutunut tunnustamaan, että Hamas on saanut haltuunsa Gazassa ilmatorjunta-ohjuksia, mikä täytyy huomioida suunniteltaessa sotilasoperaatioita Gazassa. Asiasta puhuttiin turvallisuuskabinetin kokouksessa keskiviikkona.
Ohjukset on salakuljetettu tunnelien kautta Siinailta. Niiden aiheuttama uhka IAF:n koneille on todellinen, kuten myös siviilikoneille, jotka lentävät alueen lähistöllä.

PÄÄMINISTERIN kanslia kielsi, että Hamasin ilmatorjunta-ohjuksista Gazassa olisi keskusteltu turvallisuuskabinetissa, mutta turvallisuusaidasta Israelin ja Siinain välillä kylläkin sekä joistain muista turvallisuuskysymyksistä. Netanyahu myönsi viime viikolla Likudin eduskuntaryhmän kokouksessa, että hallitus on tietoinen Gazan ilmatorjunta-ohjuksista. ”Tänään me havaitsemme ongelmalliseksi lentää lähelle Gazan kaistaa, sillä palestiinalaiset ovat saaneet käsiinsä ilmatorjuntaohjuksia,” pääministeri kertoi medialle.
Näiden Siinailta salakuljetettujen ohjusten lisäksi Hamas on saanut raketteja, joilla se yltää Tel Avivin esikaupunkeihin saakka.

ISRAELIN viranomaiset seuraavat tarkoin tietoja, joiden mukaan Nigerian viranomaiset ovat takavarikoineet 13 konttia täynnä Iranin toimittamia aseita Lagosissa keskiviikkona. Nigerian Tribune lehden mukaan epäilykset heräsivät, kun konttien lupamenettelyä hoitava agentti oli valmis maksamaan mitä tahansa, että kontit siirrettäisiin nopeasti sataman ulkopuoliseen varastoon. Konteissa oli erikokoisia kranaatteja, raketinheittimiä sekä eri kokoisia pommeja, rynnäkkökiväärejä ja raskaita konekiväärejä.
NIGERIA BULLETIN lehti puolestaan kertoi, että konttien takavarikointi tapahtui pari viikkoa sen jälkeen, kun satamassa oli takavarikoitu sähkölaitteita, joiden pelättiin sisältävän myrkyllisiä materiaaleja.
Aseitten määränpäätä ei heti tiedetty, mutta yleensä ne päätyvät Gazaan Egyptin kautta.
http://www.haaretz.com/print-edition/news/nigeria-intercepts-13-iran-missile-containers-possibly-destined-for-gaza-1.321505

4. PÄÄMINISTERIN kansliapäällikön Eyal Gabain ja puolustusministeri Ehud Barakin välille on kehittynyt pahanlaatuinen välirikko, josta keskusteltiin myös turvallisuuskabinetissa. Kabinetti teki päätöksen jo maaliskuussa turvallisuusaidan rakentamiseksi Siinan rajalle, mutta Gabai valittaa, ettei hän ole voinut edistää aidan rakentamista, koska puolustusministeriö ei luovuta siihen tarvittavia varoja. Israelin ja Siinain välille rakennetaan 240 km:n pituinen turva-aita, jolla pyritään estämään yhä suuremmin joukoin Afrikasta Israeliin pyrkiviä pakolaisia, joiden määrä alkaa huolestuttaa viranomaisia. Turvallisuusaita rakennetaan Kerem Shalomin rajaterminaalista Eilatiin 1.35 miljardin hinnalla.
Aidan rakentaminen ei kuitenkaan edisty ollenkaan toivotulla tavalla. Osa pakolaisista on aitoja turvapaikkaa hakevia, osa vain työtä ja toimeentuloa etsiviä.

NETANYAHU antoi lausunnon, jossa hän sanoo kehottaneensa eri osapuolia toimimaan viivytyksettä rakentamisen edistämiseksi. Puolustusministeriön taholta vakuutetaan, että aidan rakentaminen aloitettiin elokuussa lähellä Eilatia. Se perustuu sähköisten hälytys-laitteiden asentamiseen rajalle. Fyysisen esteen rakentaminen aloitetaan ensi kuun puolivälissä. Siihen kuuluu myös sähköisten sensorien asentaminen. Puolustusministeriö kävi paikan päällä urakoitsijaehdokkaiden kanssa tutustumassa tilanteeseen selittäen samalla, mitä vaatimuksia aidalle asetetaan. Tarjoukset käsitettään ensi kuun alussa.

5. JORDANIAN pääministeri Samir Rifai vakuuttaa, että vain todella vakavat ponnistelut ratkaista Israelin ja palestiinalaisten välinen konflikti voivat lopettaa terrorismin.
Rifai puhui Jordanian kansallisen puolustusopiston tilaisuudessa (RJNDC), hänen puheestaan raportoi Petra News Agency. Hän totesi puheessaan, että Israelin kieltäytyminen hyväksyä palestiinalaisten perusoikeudet vaarantaa toivon konfliktin lopettamisesta ja aiheuttaa uusia konflikteja ja lisää jännitystä alueella. Hän vakuutti, että Jordania tukee mitä tahansa ratkaisua, jolla konflikti ratkaistaan oikeudenmukaisesti Palestiinan valtion perustamiseksi.
AMMANISSA Jordanian kansalaiset järjestivät istumamielenosoituksen Israelin lähetystön edessä. He vaativat diplomaattisuhteitten katkaisemista Israelin kanssa sekä israelilaisten tuotteiden boikotointia Jordaniassa. Israel ja Jordania solmivat rauhansopimuksen 1994, sitä kutsutaan nimellä Wadi Araba dokumentiksi, jolla Jordania luopui vaatimuksistaan Länsirannalla, mutta säilytti Temppelivuoren päivärutiinin valvonnan. Xinhua News raportoi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140318

6. UUTISOTSIKOITA
- 16-VUOTIAS nuorukainen Bat Yam juutalaisyhteisöstä otti äitinsä auton lähtien ystävänsä kanssa huviajelulle ilman ajokorttia. Hän ajoi autonsa bussipysäkin vahvoja suojateräksiä vasten romuttaen auton täysin ja surmaten molemmat välittömästi. (JP)
- Maan uutistoimiston välittämässä PA:n uutisessa Israelin arabeja kutsutaan ”Israelin palestiinalaisiksi” tai ”1948 palestiinalaisiksi”, ja suurinta Israelin arabipuoluetta ”palestiinalaiseksi puolueeksi”. Tämä liittyy PA:n kampanjaan kaiken Israeliin liittyvän poistamista ja sen korvaamista palestiinalaisella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140314
- Legal Forum kehotti turvallisuusministeri Aharonovitchiä estämään PA:n pääministeri Salam Fayadin suunnitelmat osallistua kahden Itä Jerusalemissa sijaitsevan koulun avaamistilaisuuteen, joiden uudistustyöt PA rahoitti. Ne sijaitsevat Dahiyat al-Salam ja Dahiyat al al-Barid Jerusalemin itälaidalla, mutta sen kuntarajan sisäpuolella. http://www.haaretz.com/print-edition/news/rightists-furious-over-palestinian-plans-for-new-east-jerusalem-schools-1.321501
- IDF surmasi eilen palestiinalaisen Islamic Jihadin jäsenen ja haavoitti toista näiden lähestyessä Gazan turva-aitaa. He liikkuivat kielletyllä alueella. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/islamic-jihad-militant-killed-by-idf-shell-near-gaza-border-1.321447
Juhani Starczewski
Vieras

#540 Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry tiedottaa:

28.10.2010 19:07

Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry tiedottaa:

Tulevia tapahtumia:
KARKELO SUOMITV:SSA: MIESTEN DAAVIDILAINEN KARKELO ALKOI JA JATKUU!
SUNNUNTAINA 7.11.2010 KLO 12-12.30 SUOMITV:N SUNNUNTAIKATSAUKSESSA KERROTAAN
JYVÄSKYLÄN RAAVAITTEN MIESTEN DAAVIDILAISESTA KARKELOINNISTA!
HAASTATELTAVINA JYVÄSKYLÄN KRISTILLISEN TANSSIKOULUN JOHTAJA PIKSU HÄMÄLÄINEN
JA JUHANI STARCZEWSKI, IDEAN ISÄ
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Heprealaisia_tansseja_miehille.htm
http://www.kristillinentanssikoulu.fi/
Sunnuntaikatsaus | SuomiTV www.suomitv.fi
Puolituntisessa katsauksessa kuvataan kirkollisen kentän tapahtumia
ja ilmiöitä sekä seurataan ajankohtaisia yhteiskunnallisia uutisaiheita.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n syyskokous pidetään 31.10. klo 12:30 − 13:30 Haminassa,
Haminan seudun yhdistyksen 30-vuotisjuhlan yhteydessä.
Juhla vietetään su 31.10.2010 klo 14:00 alkaen seurakuntasali Kulmakivessä Mannerheimintie 12, Hamina.

Jyväskylän yhdistys lähtee syyskokoukseen ja 30-vuotisjuhlaan.
Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, niin ilmoita siitä
Juhanille 040 757 3537 tai juhani.starczewski@elisanet.fi
Matka tehdään omakustannushintaan lähtijöiden määrän ja polttoainekustannusten mukaan.
HAMINAN SEUDUN SUOMI – ISRAEL YHDISTYS R.Y. 30 – VUOTISJUHLA

Falafel-tarjoilu ja kakkukahvi

HEPREALAISIA LAULUJA Lauluryhmä Sason
AVAUS Puheenjohtaja Juhani Korjula
HEPREALAISIA LAULUJA Lauluryhmä Sason
MUISTOJA ALKUAJOILTA Sirkku Salmela
ISRAELILAISIA TANSSEJA Tanssiryhmä Mevaser
KUNNIAMERKKIEN JAKO
HEPREALAISIA LAULUJA Lauluryhmä Sason
JUHLAPUHE Liiton puheenjohtaja Reino Kurki-Suonio
ISRAELILAISIA TANSSEJA Tanssiryhmä Mevaser

HATIKVA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kevät 2011:

Jyväskylän Suomi-Israel - yhdistys ry:n vuosikokous keskiviikkona 16.2.2011
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lähde Israeliin su 27.2- su 6.3.2010
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Israelin_matka_su27.2-su6.3.2011.htm

Yhdistyksemme järjestää matkan Israeliin 2011 koulujen talviloman viikolla 9 - su 27.2-su 6.3.2011.
Oppaana toimii Ariel Livson ja vastuullisena matkan järjestäjänä Toiviomatkat.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset Juhanille / 040 757 3537 / juhani.starczewski@elisanet.fi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Turun seudun Suomi-Israel -yhdistys järjestää sunnuntaina 20.3.2011 Turun synagogassa
seminaaritilaisuuden, jonka yhteydessä on Liiton kevätkokous klo 12:00 − 13:00.
Klo 14:30 − 16:00 pidettävän seminaarin alustajiksi on kutsuttu
suurlähettiläs Avi Granot ja prof. Tapani Harviainen.
Seminaarin jälkeen esitellään Turun synagogaa.

Jyväskylän yhdistys lähtee kevätkokoukseen ja seminaariin.
Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, niin ilmoita siitä
Juhanille 040 757 3537 tai juhani.starczewski@elisanet.fi
Matka tehdään omakustannushintaan lähtijöiden määrän ja polttoainekustannusten mukaan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jyväskylän Suomi-Israel - yhdistys ry järjestää perinteisen kulttuurijuhlan
Israelin 63-vuotisitsenäisyyspäivänä tiistaina 10.5.2011

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lauantaina 25.9.2010 yhdistys järjesti - yleisön pyynnöstä -
retken Helsingin juutalaiseen seurakuntaan,
jossa osallistuimme synagogajumalanpalvelukseen.
Teemme jatkossakin sopivin väliajoin retkiä synagogapalveluksiin;
kun halukkaita on sopiva porukka .
Jos olet kiinnostunut, niin ilmoita katsotaan sopiva aika, kun autollinen lähtijöitä on koossa.
Ilmoittautuminen: Juhani Starczewski , 040 757 3537, juhani.starczewski@elisanet.fi
Tutustu synagogaan:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Helsingin_juutalainen_synagoga.htm

Tervetuloa!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n uudet nettisivut: http://www.suomi-israel.fi/uusi/

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muuta mielenkiintoista ja ajankohtaista:

Ns. homokeskustelu:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/A2_Teema_Homoilta.htm
Jyväskylän kristillisen koulun rakennushanke:
http://www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Kristillinen_koulu_31.3.2008.htm
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tiedoksi:

#541 Miksi kirkko jäpöstää???

29.10.2010 16:45

Homoseksuaalisuuden syy:

Raamattu ilmoittaa, ettei lakia ole kumottu, eikä siitä katoa koskaan pieninkään piirto:

Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Matt.5.html

Tuo alempana oleva Roomalaiskirje ilmoittaa, että ihmiset ovat muuttaneet jumalakuvan näkymättömästä Jumalasta ihmisen ja eläinten kaltaiseksi ja siitä johtuu homoseksuaalisuus, se on siis seurausta siitä, että Sana - laki - on menty muuttamaan.

Mikä tämä muutos oikein on?

Roomalaiskirjeen 1.luvun 22.jakeessa viitataan mm.

VIIDES MOOSEKSEN KIRJA 4:15-18
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/5Moos.4.html

ENSIMMÄINEN KUNINGASTEN KIRJA 11:4,5
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/1Kun.11.html

ENSIMMÄINEN KUNINGASTEN KIRJA 12:28,29


TOINEN KUNINGASTEN KIRJA 17: 29
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Kun.17.html

PSALMIT 106:19,20
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Ps.106.html

JESAJA 40:18,19
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Jes.40.html

JEREMIA 2:11
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Jer.2.html

VIISAUDEN KIRJA 14:8,11
http://www.finbible.fi/Apkryfk/38sal_viis_14.htm

Apostolien teot 17:29
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Ap.t.17.html

Kaikkein ikävintä on se, että kirkko on mennyt poistamaan toisen käskyn ja jakanut kymmenennen käskyn kahteen osaan, jotta käskyjen lukumäärä pysyisi samana.

Mikä on toinen käsky?

Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni. http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Moos.20.html

Toinen käsky on poistettu vuonna 787 ja esi-isiemme teon seurauksena saamme nyt kokea kiivaan Jumalan koston.

Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/Room.1.html

TOINEN MOOSEKSEN KIRJA, EXODUS 31
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Moos.31.html
18. Ja kun hän oli lakannut puhumasta Mooseksen kanssa Siinain vuorella,
antoi hän hänelle kaksi laintaulua, kivitaulua, joitten kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu.

TOINEN MOOSEKSEN KIRJA, EXODUS 32
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Moos.32.html
15. Ja Mooses kääntyi ja astui alas vuorelta, ja hänen kädessään oli kaksi laintaulua.
Ja tauluihin oli kirjoitettu molemmille puolille; etupuolelle ja takapuolelle oli niihin kirjoitettu.
16. Ja taulut olivat Jumalan tekemät, ja kirjoitus oli Jumalan kirjoitusta, joka oli tauluihin kaiverrettu.

TOINEN MOOSEKSEN KIRJA, EXODUS 34
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Moos.34.html
1. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Veistä itsellesi kaksi kivitaulua, entisten kaltaista, niin minä kirjoitan niihin tauluihin ne sanat, jotka olivat entisissä tauluissa, jotka sinä murskasit.
27. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Kirjoita itsellesi nämä sanat, sillä näiden sanojen mukaisesti minä olen tehnyt liiton sinun ja Israelin kanssa".
28. Ja hän oli siellä Herran tykönä neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä syömättä ja juomatta. Ja hän kirjoitti tauluihin liiton sanat, ne kymmenen sanaa.
29. Ja kun Mooses astui alas Siinain vuorelta ja hänellä vuorelta alas astuessaan oli kädessänsä kaksi laintaulua, ei hän tiennyt, että hänen kasvojensa iho oli tullut säteileväksi hänen puhuessaan Herran kanssa.

--------------------------------------------------------------------------------

JUMALAN KYMMENEN KÄSKYÄ

Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita Jumalia minun rinnallani.

2. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.

3. Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.

4. Muista pyhittää lepopäivä. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi; mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

5. Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

6. Älä tapa.

7. Älä tee huorin.

8. Älä varasta.

9. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.

10. Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa.

Pyhä Raamattu; toinen Mooseksen kirja 20 luku jakeet 1-17 ja viides Mooseksen kirja 5 luku
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Moos.20.html
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/5Moos.5.html

Kirkon 10 käskyä

1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
3. Pyhitä lepopäivä.
4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
5. Älä tapa.
6. Älä tee aviorikosta.
7. Älä varasta.
8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

(2 Moos. 20:2–17; 5 Moos. 5:6–21)
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/2Moos.20.html
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/5Moos.5.html


Tiedoksi:
Vieras

#542 PERJANTAI 29.10.10

29.10.2010 23:17

1. EGYPTIN TIEDUSTELUPÄÄLLIKÖN Omar Suleimanin ja ulkoministerin Ahmed Aboul Gheitin matka Ramallahiin, jossa oli tarkoitus taivutella PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasia luopumaan taipumattomuudestaan, ei saanut mitään aikaan, ei ainakaan mitään, mistä olisi kerrottu median edustajille.
Abbas on haistanut veren hajun ja pätevän verikoiran tavoin pysyy tuoreissa jäljissä kiinnittämättä mitään huomiota siihen, mitä ympärillä tapahtuu. Koko tämän PA:n vaatimuksen ehdottomasta rakennuskiellosta Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä aiheutti kokematon ja haaveellisen teatraalinen presidentti Baruck Obama, joka ensimmäisenä esitti Netatanyahulle tämän uhkavaatimuksen muodossa, mistä Abbas päätteli, että hänellä on USA:n ehdoton tuki plakkarissaan, eikä hän näe mitään syytä luopua tästä väärästä tulkinnasta kasvojensa menettämisen pelossa. Siispä jahnataan tämän sinänsä mitättömän pikkuseikan ympärillä, koska myöskään Netanyahu ei voi hyvällä omallatunnolla julistaa uutta rakennuskieltoa menettämättä hallituksensa yhtenäisyyttä.

Tarkkailijat toteavat, että Netanyahu kyllä edelleen kuvittelee voivansa löytää jonkun salaisen takaportin, jonka kautta hän voisi toteuttaa kieltoa ilman hallituksensa päätöstä – ellei tämä äänetön kielto ole sitä, mutta jota PA:n johto ei ole tunnustanut. Abbasin käyttäytymisen taustalla piilee tarve Netanyahun nöyryyttämiseksi pakottamalla tämän vastoin tahtoaan yhä uusiin myönnytyksiin antamatta itse mitään niitä vastaan. Abbasin takana ovat kuitenkin useimmat arabimaat, YK ja EU, mistä Egyptin vakuutus Abbasin aseman täydellisestä tukemisesta eilisten keskustelujen jälkeen on todisteena.
Tarkkailijat sanovat, ettei Netanyahu löydä mitään keinoa saada hallituksensa 30 ministerin tai minikabinetin 15 ministerin tukea esitykselle rakennuskiellosta, eikä septetin arvovalta ole riittävä sellaisen päätöksen tekemiseksi. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193195

2. MAHMOUD ABBAS kertoo suu mutrussa, kuten hänellä on tapana pitää sitä silloin, kun ei auo sitä puhuakseen, että kun/jos suorat keskustelut Israelin kanssa epäonnistuvat, hän vie Palestiinan valtion perustamisasiaan Yhdysvaltain ja YK:n päätettäväksi. Hän puhui median edustajille tavattuaan Egyptin tiedustelupäällikön ja ulkoministerin, joitten taivutteluyritykset epäonnistuivat.

ABBAS vakuutti olevansa sidottu jatkamaan yrityksiä rauhansopimuksen neuvottelemiseksi Israelin kanssa, mutta jos ne epäonnistuvat – kuten hänen puheistaan voi kuvitella hänen toivovan ja olettavan – hän pyytää ”kansainvälistä yhteisöä” tekemään päätöksen Palestiinan valtion perustamiseksi 1967 rajoilla, kuten hän kutsuu 1949 aselepolinjoja. Mitään 1967 rajoja ei ole olemassa, joihin hän voisi vedota.
”Setlementtien rakentamisessa täytyy tulla täydellinen keskeytys, jos he haluavat meidän palaavan neuvottelupöytään”, Abbas uhosi lehdistölle. ”Yleisesti tiedetään, että Israel on tehnyt useita päätöksiä rakentamisesta ”setlementeissä”. Se rakentaa Jerusalemissa ja palestiinalaisten maalla, mitä emme voi hyväksyä.”
Abbas syytti juutalaisia ”setlereitä”, että ”he tuhoavat moskeijoita ja kouluja ja katkovat puita Israelin armeijan valvovien silmien alla”. Hän sanoi hämmästyneensä Netanyahun syytöksestä, että hän suunnittelee yksipuolisia toimia. Hän selitti, että ”jos tällä tarkoitetaan hänen suunnitelmaansa kääntyä USA:n tai YK:n puoleen, tämä voi tapahtua muutaman kuukauden sisällä”. Hän sanoi, että Israel tekee yksipuolisia päätöksiä varsinkin ”setlementtien” rakentamiseksi, ”on tehnyt niin vuosikymmenien ajan”, hän lisäsi. (JP)

3. PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayad sanoi lontoolaisen Al-Hayat lehden haastattelussa, ettei hänellä ole mitään halua periä Abbasin paikkaa, jonka kanssa hän sanoi omaavansa lämpimät suhteet. Hän myös kielsi syytökset, että hän olisi syrjinyt Fatahia varojen jakamisessa todeten, että hänen ja Fatahin väliset suhteet on yksilöity hänen ja Fatahin välisissä keskusteluissa, jolta hän sanoo saaneensa vain tukea ja yhteistyötä. Hän sanoi tunnustavansa Fatahin Palestiinan kansan liikkeenä eikä vain ryhmänä, joka kuuluu sen virallisille jäsenille.

FAYAD sanoi suuren haaveensa olevan saada juhlia Palestiinan valtion perustamista Jerusalemissa palestiinalaisen kansan kanssa, eikä sanonut kaipaavansa muita kunnianhimoisia tavoitteita.
Hän kutsui Abbasia ”kaikkien palestiinalaisten presidentiksi ja heidän sotilaittensa ylipäälliköksi”. Hän sanoi johtavansa Palestiinan kansan valitsemaa hallitusta ja hän on edelleen Palestiinan lakiasäätävän neuvoston jäsen. Fayad totesi, että PA investoi useisiin kohteisiin Gazassa 2007 lähtien ja on yhteistyössä kansainvälisten organisaatioiden kanssa käyttänyt varoja Gazaan 260 miljoonaa USD.
Fayadin suunnitelmana on saada kansainvälinen tunnustus Palestiinan valtiolle elokuuhun 2011 mennessä. Israelin viranomaiset sanovat, että Arafatin vaatimuksesta YK teki päätöksen Palestiinan valtion perustamisesta 1988, mutta käytännössä se ei vaikuttanut millään tavoin palestiinalaisten asemaan eikä vaikuttane nytkään, jos niin tapahtuu. He selittävät, että YK:n antaman julistuksen jälkeen rajat ja lukuisia muita kysymyksiä olisi joka tapauksessa sovittava neuvotteluissa Israelin kanssa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=193181

4. ASUKKAITTEN lukumäärä Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä kasvoi lähes kolme kertaa nopeammin kuin muualla maassa vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana, vaikka rakennuskielto hidasti sitä jonkin verran, kertoo JP:n kolumnisti Tovah Lazaroff. Tilastollisen keskustoimiston (CBS) antaman tiedon mukaan tammikuun 1.päivästä kesäkuun 1.päivään mennessä juutalaisasukkaitten määrä nousi 4.8 % , edellisvuonna 5.3 %. Myös vuonna 2009 nousu oli 4.9 % alkuvuodesta, mutta nousi suuresti loppuvuoden aikana. Maan kokonaisasukasmäärä nousu kahden vuoden aikana 1.8 %.

JUUTALAISASUKKAITTEN määrä Juudeassa ja Samariassa oli CBS:n tilaston mukaan
303 900 asukasta, mikä on 7 200 suurempi kuin joulukuun lopussa 2009 mitattu 296 700.
Vuoden 2009 kasvusta 10 600 oli syntymän kautta ja 4 400 muuton kautta tullutta lisäystä.
50.4 % kasvusta tuli kolmessa suurimmassa kaupungissa; Betar Illit, Modiin Illit ja Maale Adumim; edellisvuonna niiden kasvu oli 54.5 % kokonaiskasvusta.
Juutalaisyhteisöjen kokonaismäärä on 121, joista 48:ssa asuu vähemmän kuin 500 asukasta.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193215

5. ISRAELIN kotimaanpuolustus valmistautuu tilanteeseen, jossa maa joutuu yllättävän bio/kemiallisen hyökkäyksen kohteeksi. Koska tällaisen harjoittelu todellisissa olosuhteissa tai edes kuviteltuna maastossa on lähes mahdotonta, kotimaanpuolustuksen johtoporras tilasi Elbit Systems Ltd:lta simulaatiojärjestelmän, jolla harjoituksia voidaan suorittaa tietokone-ohjattuina simulaatioina.
Simulaatiojärjestelmän on valmis ja se on asennettu järjestön komentokeskukseen lähellä Ramlea. Sillä on lisäksi 50 aluekeskusta eri puolilla maata lääkintätiimejä, tiedustelua, puhdistusta ja muita erityistoimia varten.

TORSTAINA keskus piti ensimmäisen laaja-alaisen harjoitustilaisuuden komentajien kouluttamiseksi tilanteeseen, jossa Tel Aviv joutuu ei-tavanomaisten ohjusaseitten hyökkäyksen kohteeksi.
Kotirintaman tutkimus- ja kehitystoiminnan johtaja everstiluutnantti Nir Golkin kehuu järjestelmää, että sen ansiosta komentajilla on mahdollista käydä harjoitus läpi välittömästi tutkiakseen, miten onnistuneita päätökset olivat. Hän sanoo, että simulaatiossa järjestelmään voidaan syöttää eri tekijöitä voidakseen tehdä harjoituksesta mahdollisimman todentuntuisen. Täten on mahdollista tutkia, osaavatko komentajat huomioida kaikki päätöksiin liittyvät osatekijät, kuten kemiallisen iskun jälkeisen laskeuman suunta ja laajuus riippuen sääolosuhteista ja tuulen suunnasta ja voimakkuudesta. (JP)

6. UUTISOTSIKOITA
- Israelin Histadrut uhkaa yleislakolla ensi tiistaina, ellei uutta palkkasopimusta saada sovittua hallituksen kanssa ennen sitä. (JP)
- Jerusalemin viranomaiset väittävät, ettei heillä ollut tietoa siitä, että PA oli maksanut miljoonia 15 Jerusalemin itäosan koulun saneeraukseen. Pääministeri Fayad sanoi äsken osallistuvansa kahden koulun saneerauksen jälkeiseen avaamistilaisuuteen. Viranomaiset sanovat, että sekä PA:n osallistuminen koulujen saneeraukseen että sen virkamiesten virallinen osallistuminen avaamistilaisuuksiin on laitonta. Tilanne on hankala siksi, että vaikka Jerusalemin kaupunki myöntää luvat rakentamiseen ja saneerauksiin, niitä ei ole haettu tässä tapauksessa, eikä kaupunki ole myöntänyt varoja koulujen rakentamista ja saneeraamista varten. (JP)
- USA:n YK:n lähettiläs Susan Rice syytti Hizbullahia, Syyriaa ja Irania Libanonin tasapainotilan horjuttamisesta. Tilannetta mutkistaa Rafik Haririn murhaa tutkivan YK:n komitean suunnitelma julkistaa tutkimustensa tulokset lähi aikoina. Sekä Syyria että Hizbullah vastustavat julkistamista, jossa Hizbullahin korkeat jäsenet ovat luultavasti syytettyinä. Hizbullahin ero hallituksesta voisi saattaa Libanonin kaaokseen eikä sisällissodan mahdollisuutta ole suljettu pois. Iran seuraa tilannetta sivusta, sillä on omat neuvottelutarjoukset länsimaitten taholta. Varsinkin USA pyrkii saamaan sopimuksen aikaan Iranin ydinteollisuudesta olettaen sanktioitten alkavan purra Iranin taloutta. (JP)
- Nigerian satamassa viranomaisten löytämät 13 asekonttia voivat olla osoituksena uuden salakuljetustien paljastumisesta, jonka kautta aseita ja räjähteitä kuljetettiin Siinain kautta Gazaan. (JP)
- Shimon Peres peruutti Marokon matkansa Marokon kuninkaan peruutettua halunsa tavata Peresin. Nyt Marokon ulkoministeri peruutti sovitun tapaamisen Knessetin puhemiehen Reuven Rivlinin kanssa. Marokon ulkoministeri Taieb Fassi-Firhi ja parlamentin puhemies Asbdul-Wahid al-Radhi peruuttivat tapaamisen osallistuessaan kansainväliseen parlamenttikonferenssiin Reuvenin kanssa. Syyksi ilmoitettiin sopimaton aika, mutta ehkä Peresin ja kuninkaan tapaamisen peruuntuminen ja sen vuotaminen julkisuuteen vaikutti asiaan. (JP)

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.10.2010 20:03


Tiedoksi:

#544 SUNNUNTAI 31.10.10

01.11.2010 07:28

1. YK:N alajärjestö UNESCO kirjoittaa nyt vuorostaan historiaa uudelleen. Tällä kertaa on kysymys israelilaisten ja palestiinalaisten historiasta. Juutalaiset ovat kautta vuosisatojen kunnioittaneet patriarkka Abrahamin hautakammiota Hebronissa ja Raakelin hautamuisto-merkkiä lähellä Betlehemiä ja tehneet pyhiinvaellusmatkoja niihin heidän muistokseen aina kun se on ollut mahdollista. UNESCO:n mielestä tällä ei ole mitään merkitystä.



Tämä kunnioitettu YK:n järjestö teki viime viikolla päätöksen näiden kahden juutalaisille uskonnollisesti ja kansallisesti tärkeistä kohteista. Lehdistössä julkistetussa lausunnossaan se lausui mm.: ”Nämä kaksi kohdetta ovat oleellinen osa miehitettyä palestiinalaisten aluetta ja mikä tahansa Israelin yksipuolinen toimi niiden suhteen on rikos kansainvälistä lakia sekä YK:n ja turvallisuusneuvoston lausuntoja vastaan.”

Israel asetti helmikuussa nämä kaksi kohdetta kansalliseen perinnelistaansa, mikä tuomittiin maailmalla ja varsinkin YK:ssa.



PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu sanoi UNESCO:n päätöstä järjettömäksi (absurd).

Yritys irrottaa Israelin kanssa perinteestään on järjetön”, hän lausui. ”Jos kohteet, joissa juutalaisen kansan esi-isät ja –äidit – Abraham, Isaac, Jakob, Sarah, Rebekka, Leah ja Rachel – ovat haudattuina 4000 vuotta sitten, eivät kuulu juutalaisen kansan perinteeseen, mikä sitten on perinnekohde?” Hän valitti, että ”järjestö, joka perustettiin vaalimaan historiallisten kohteitten perinnettä kaikkialla maailmassa, yrittää poliittisista syistä irrottaa Israelin kansan perinteistään. Tämä yritys ei tule onnistumaan. Israelin kansa tulee alueen muista kansoista poiketen säilyttämään kaikkien uskontojen harjoittamisen vapauden.”

Myös muslimit kunnioittavat molempia kohteita ja pitävät niitä pyhinä. Unescon tulkinnan mukaan nuo perinnekohteisiin pystytetyt muistorakennukset ovat moskeijoita. Muslimit kutsuvat patriarkkojen mausoleumia nimellä Haram al-Ibrahimi Mosque ja väittävät, että Raakelin hautakammio oli aikoinaan Bilal bin Rabah moskeija, kolmannen islamiin kääntyneen henkilön muistoksi.



LAUANTAINA 25 000 juutalaista ja ulkomaalaista vierasta tungeksi Hebroniin kunnioittaakseen vuosittaista Torah-luvun lukemista Hayel Sarah, sen osan 1.Mooseksen kirjasta, jossa kerrotaan, miten Abraham osti Makbelan hautaluolan vaimonsa hautaamista varten. Vieraiden joukossa oli useita ministereitä sekä huomattavia rabbeja. Vieraitten sallittiin myös päästä kaupungin vanhaan osaan, ”kasbah”, ensimmäisen kerran 12 vuoteen. Juudean, Samarian ja Gazan juutalaisyhteisöjen neuvosto esitti toiveensa, että lähitulevaisuudessa 25 000 juutalaista asuisi Hebronissa. Monet eturivin ministerit ja muut merkkihenkilöt Knessetin puhemiestä Reuven Rivliniä myöten esittivät tukensa Hebronin juutalaisyhteisölle. (JP) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140345

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140347



2. UNESCO käsitteli edellisten viikkojen kokouksissaan muitakin kohteita, jotka koskevat myös Israelia, myös sellaisia, joitten ei pitäisi kuulua sen toimialueeseen.

Lokakuun 31. päivänä UNESCO käsitteli muiden kohteiden ohella Jerusalemin vanhaa kaupunkia, jonka se sanoi edustavan kaikkia kolmea valtauskontoa. Samalla se kuitenkin esitti huolensa ”Israelin suorittamista uudistustöistä ja arkeologisista kaivauksista siellä”. Julkistetussa lausunnossaan se kehotti Israelia välttämään toimia, jotka vaikuttavat Temppelivuoren alkuperäisyyteen ja yhtenäisyyteen Mughrabi-portille suunnitellun uuden jalankulkuluiskan rakentamisessa. Nykyinen tilapäinen luiska on vaarassa sortua.

Lausunnossa ilmaistiin huoli Israelin suorittamista kaivauksista ja arkeologisista töistä Temppelivuorella jättäen huomiotta, että PA tekee siellä luvattomia kaivauksia ja rakennustöitä ilman, että UNESCO puuttuu niihin mitenkään. Israel ei suorita mitään kaivauksia tai arkeologisia töitä Temppelivuorella. Kuitenkin UNESCO ilmaisi huolensa olemattomista töistä, joita se pitää YK:n päätösten ja kansainvälisen lain vastaisina.



UNESCO antoi YK:n pääsihteerille tehtäväksi asettaa asiantuntijoita Jerusalemin itäosiin tutkimaan ja raportoimaan arkkitehtonisista, opetuksellisista, kulttuurisista ja demograafisista tilanteista Jerusalemin itäosissa.

Järjestö puuttui myös Israelin rakentamaan turva-aitaan Juudeassa ja Samariassa, väittäen sen estävän lapsia liittymästä oleellisesti sosiaaliseen yhteisöönsä ja käyttämästä täysiä oikeuksiaan koulutukseen. Se vaati esteetöntä tavaroitten ja ihmisten kulkuoikeutta Gazan ja Israelin välillä vaatien YK:ta jatkamaan humanitääristä toimintaansa siellä. UNESCO unohti kokonaan, että Gazalla on tarkoin valvottu rajayhteys myös Egyptin kanssa. (JP) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140341



3. PALESTIINALAISET ovat Israelin vasemmistolaisten ja ulkomaisten anarkistien kiihottamina aloittaneet Israelin vastaisen sodan käyttäen hyväkseen vuosittaisia ongelmia oliivien korjaustoimien yhteydessä. Oliivipuut tulee sadonkorjuun jälkeen leikata villistä kasvusta seuraavan sadon onnistumiseksi. Palestiinalaiset esittävät toistuvia syytöksiä, että ”setlerit”, juutalaisasukkaat Juudeassa ja Samariassa, varastavat oliivit heidän puistaan, ja sen lisäksi, että nämä ”setlerit” katkovat ja raiskaavat heidän oliivilehtojaan. Näitä tapauksia on vaikea todistaa ilman silminnäkijöitä, eikä aina ole selvää, kuka oliivilehdot omistaa.



Unetnews.com valokuvaajaryhmä sattui kuitenkin sopivasti paikalle, kun palestiinalainen moottorisahaa käyttäen runteli palestiinalaisten omistamia oliivipuita. Valokuvaaja meni lähemmäs tarkastaakseen tilannetta havaittuaan, että mies katkoi päämäärättömästi suuria oksia ja runkoja heitellen niitä sikin sokin alueelle.

Valokuvaajan päästyä miehen lähelle tämä väkivaltaisesti käyttäytyen uhkasi häntä moottorisahallaan, mikä sai valokuvaajan kiireesti perääntymään paikalta.

ynetnews.com mukaan valokuvat otti Tazpit yksikkö perjantaina palestiinalaisten omistamalla maalla. Niissä näytetään palestiinalaisten ja anarkistien katkovan palestiinalaisten oliivipuita.

Tästä on tullut taistelumuoto kärsityn vahingon kostamiseksi, josta ”setlerit” käyttävät nimitystä ”hintalappu”. Tässä sen tekivät arabit itse omille oliivipuilleen Bayit Zayitistä itään lähellä Neveh Tzuh juutalaisasutusta tien no 60 varrella.

Tazpit Unit johtaja Amotz Eyal toteaa, että tapaus toistuu vuosittain ja että arabit syyttävät aiheetta juutalaisasukkaita heidän puittensa tuhoamisesta; eivät ehkä aina. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3976976,00.html



4. JEMENISTÄ lähetetyt pommipaketit Yhdysvaltoihin ja siellä pääasiassa Chicagon synagogiin ovat herättäneet paitsi kiristettyjä turvatoimia pitkin maailmaa myös ihmettelyä siitä, mikä on niiden todellinen tarkoitus. Hyökkäykset juutalaisia vastaan ei sinänsä ole uutta ei ainakaan äärimuhamettilaisten taholta, mutta uutta on se, että valtaosa niistä arviolta 30 paketista lähetettiin nimenomaan Chicagoon synagogiin, joita paikallinen rabbi kutsuu homo-synagogiksi. USA:n turvallisuusvirkailija kertoi, että yksi paketeista oli osoitettu Chicagon homo- ja lesboseurakunnalle Or Chadash (uusi valo!), joka on Emanuel seurakunnan sisarseurakunta. Rabbi sanoo sapattitilaisuuksien sujuneen normaalisti joskin entistä voimallisemmin. Seurakunnilla on yhteinen lasten päiväkoulu.

Pommipaketit tulivat Qatariin lentoasemalle Dohaan Jemenistä sen lentoyhtiön koneessa. Monet maat ovat lopettaneet lentorahtinsa Jemeniin pommiuhkan vuoksi.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3977144,00.html



POMMIPAKETIT ovat osoittaneet ainakin sen, että turvatarkastukset pakettikuljetuksien suhteen ovat olleet onnettoman pintapuolisia, mitä al-Qaidan agentit hyödynsivät.

USA, Englanti, Ranska ja Saksa kielsivät pakettien kuljettamisen Jemenistä ilman saattajaa. Kaksi naista, äiti ja tytär, on pidätetty epäiltyinä osallisuudesta pommipakettien lähettämiseen.

USA:n presidentti Obama sanoi pommipakettien muodostavan hyökkäyksen Yhdysvaltoja vastaan. Obama opiskeli ja työskenteli Chicagossa, jossa hänen uskotaan oppineen kaupungin väkivaltaisen ja viranomaisia vastustavan käyttäytymisen sekä osallistumisensa myös homouteen, josta häntä myös on syytetty. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=193382



JP:n julkaisemassa analyysissa kerrotaan, että Amerikan jemeniläinen Anwar Al-Awlaki on voinut olla pommipakettien lentorahdin suunnittelija. Hänen uskotaan suunnitelleen matkustajakoneen tuhoamista Detroitin yllä sekä Fort Hoodin massamurhan viime vuonna. Niitä kutsutaan ”joulu-pommituksiksi”. Awlaki on käyttänyt tehokkaasti internetiä hyväkseen levittääkseen väkivallan sanomaansa ja etsiäkseen sopivia avustajia, mihin hänen sujuva englanninkielen taitonsa ja amerikkalaisen ajattelun tuntemus antaa hyvän taustan. Vuosien 2002-2004 välillä hän asui Englannissa luennoiden jihadista myönteisille ryhmille. Hänen luentojaan julkistettiin E-kirjana yhden seuraajansa toimesta. Yakov Lappinin kirjoittamassa analyysissa todetaan, että Awlakin internet-ohjelman tarkoituksena on levittää hänen päämääräänsä arabi- ja muslimihallitusten kaatamiseksi, joiden tilalle perustettaisiin laaja kalifikunta. Hän sanoo, että ”aikamme muslimien tehtävä on suuri, ei ehkä Mohammedin ja hänen aikalaistensa vertainen, mutta se tulee olemaan valtava”. Awlaki vakuuttaa näin:

”Allah itse käy sotaa vääräuskoisia vastaan, eivät vain muslimit. Amerikka on sodassa Allahin kanssa. Hän lupasi niille, jotka uskovat ja suorittavat oikeita tekoja, että hän tulee antamaan heille maassa vallan perinnön, kuten hän lupasi niille, jotka elivät aiemmin.”

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=193365



5. UUTISOTSIKOITA

- Tuhansia ihmisiä kunnioitti Rabinin muistoa eilen Tel Avivin Rabin-aukiolla. Shimon Peres jaksaa edelleen uskoa aloittamansa rauhanprosessin onnistumiseen. Hän käytti prosessin vastustajista ristiriitoja herättävää sanontaa ”viholliset”, jotka tulee kukistaa. Olisi viisasta välttää luokittelemista Israelin asukkaita vihollisiksi. (JP)

- Republikaanit ovat USA:ssa pyytäneet, että Obama ilmaisisi selkeästi vastustavansa palestiinalaisten aikeita julistaa yksipuolisesti Palestiinan valtio. (JP)

- PA:n johto pahoitti mielensä, kun UNRWA:n eroava johtaja Andrew Whitley tuli lausuneeksi, että palestiinalaispakolaiset eivät ehkä palaa sinne, mistä väittävät paenneensa. Jotkut PA:n johtajista sanovat lausuntoa vaaralliseksi. (JP)

- 21-vuotias arabi Umm el-Fahmista pakeni autollaan poliisia ja ajoi kolarin bussin kanssa surmaten itsensä. Tämä aiheutti mielenosoituksen kaupungissa, jossa mielialat ovat kiihtyneitä juutalaisten marssin jälkeen. Toisessa tapauksessa 24-vuotias beduiini sai surmansa perjantaina kahden auton yhteentörmäyksessä tiellä 25 lähellä Nevatimia Negevissä. (JP).

- Yritykset Jonathan Pollardin vapauttamiseksi 25-vuoden vankeudestaan jatkuvat. Dokumentteja, joiden perusteella hänet tuomittiin, vaaditaan julkisiksi. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193373

- Sunnuntaina alkaa Israelissa ensimmäinen 3-päiväinen kansainvälinen konferenssi kotimaan turvallisuudesta. Yhtenä esittelykohteena on Migdal Ha´Emekissä sijaitsevan yhtiön kehittämä HTS (High-Tech Slutions) järjestelmä, joka antaa sekä digitaalisia että videokuvia välittömään havaitsemiseen, yksilöimiseen sekä tallentaen kuvaa sekä digitaalisin (numerollisin) että graafisin koodein. Järjestelmää voidaan soveltaa monenlaiseen käyttöön esim. tunnelien suulla sekä paikoitusalueilla, jossa ei tarvita erillistä aikakorttia, sillä järjestelmä kuvaa auton rekisterinumeron ja tuloajan sekä lähdettäessä paikoitustilasta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193376

- Talousministeri Steinitz sanoo pyrkivänsä kaikin tavoin välttämään tiistaina uhkaavan yleislakon. (JP)
Tiedoksi:

#545 MAANANTAI 01.11.10

02.11.2010 13:25

1. HUOMENNA, 02.11.10, USA äänestää kongressin välivaaleissa tilanteessa, jota monet pitävät yhdestä kriittisimmistä, joissa tämä maailman mahtavin valtio on koskaan ollut. Paitsi että siinä mitataan Obaman hallituksen sisäpolitiikkaa ja sen tekemiä useita uusia lakeja, joilla perinteistä elämää aiotaan kammeta ennen kokemattomille ulapoille, siinä mitataan samalla Obaman henkilökohtaista kansansuosiota, vaikka hänen paikkansa Valkoisessa Talossa ei olekaan vaalien aiheena. Monet tunnustetut poliittiset tarkkailijat varoittavat, että jos nykyisin kongressia hallitseva demokraattinen puolue kärsii todella niin suuren tappion, kuin ennusteet vakuuttavat, Obaman sisäpolitiikka vaikeutuu siinä määrin, että hän tulee keskittymään ulkopolitiikkaan, jota kongressi ei sillä tavoin pysty valvomaan. Tämän uskotaan tuottavan ongelmia ja vaaroja Israelin ja USA:n suhteille ja sen erikoisasemalle yhteistyökumppanina.

WND:n Lähi Idän toimiston johtaja Aaron Klein tarkastelee artikkelissaan tilannetta ”Obama to turn on Israel after midterme election” (Obama kääntyy Israelia vastaan välivaalien jälkeen). Hän kertoo huomattavan palestiinalaisen poliitikon todenneen, että ”Netanyahu tärisee pelosta odottaessaan politiikkaa, jota Obama tulee harjoittamaan vaalien jälkeen”.
Klein kertoo sekä tämän poliitikon että turvallisuusmiesten Egyptissä ja Jordaniassa kuulleensa Obaman hallituksen suunnitelmista kiristää painostusta Netanyahun hallitusta kohtaan. Yksi näistä on USA:n tuen vähentäminen ja pidättyminen käyttämästä veto-oikeuttaan YK:n käsitellessä Israelia koskevia kysymyksiä.
Toiseksi USA voi antaa tukensa PA:n suunnitelmille itsenäisyyden julistamiseksi Juudean ja Samaria sekä Gazan alueille siinä tapauksessa, ettei Netanyahu onnistu neuvottelemaan rauhansopimusta PA:n kanssa, ja sen alistamista YK:n turvallisuusneuvoston vahvistettavaksi. Keskustelujen edistymisestä ei ole mitään positiivista kerrottavaa.
YKSI OIRE tästä on Kleinin mukaan sen, että USA ei enää vastusta Hamasin ja Fatahin sopimusneuvotteluja, jota Abbas haluaa jatkaa Kairon valvonnassa. Virallisesti USA:n mukaan Hamas on terrorijärjestö, mutta sillä on ollut salaisia yhteyksiä sen kanssa. Netanyahu on selittänyt, että Hamasin valta Gazassa on esteenä rauhankeskusteluille. Mutta Obama on liittymässä EU-maitten kuoroon, joka vaatii Israelin tyhjentävän suurimman osan Juudeaa ja Samariaa tulevalle Palestiinan valtiolle, Klein kertoo.

EMERGENCY committee for Israel (Hätätilakomitea Israelin hyväksi) teki mielipidetiedustelun viime kuussa, mikä osoittaa Amerikan kansan enemmistön tukevan Israelia ennen palestiinalaisia ja äänestävän välivaaleissa ehdokkaita, jotka tukevat Israelia. Tiedustelun mukaan 53 % vastanneista äänestää Israelia tukevia. 54 % sanoi äänestävänsä ehdokasta vastaan, jonka sisäpoliittinen kanta vastaisi hänen omaansa mutta olisi Israelin vastainen.
93.5 % sanoi, että USA:n tulee vastata Israelin turvallisuudesta. 42.7 % uskoo Obaman Lähi Idän politiikan vahingoittavan Israelia, ja vain 29.6 % uskoo Obaman parantavan Israelin turvallisuutta. Artikkelissa käsitellään myös muutamien Demokraatteja ja Republikaaneja edustavien ehdokkaitten kilpailuasetelmia ja mahdollisuuksia vaaleissa. http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=222241

2. EGYPTIN halitusta edustava puolivirallinen lehti Al-Ahram julkaisi pääkirjoituksen, jossa syytetään presidentti Obamaa, ettei tämä pystynyt painostamaan Israelia jatkamaan rakennuskieltoa Juudeassa ja Samariassa. Tämän viikkolehden pääkirjoituksen tarkoituksena lienee pyrkimys ”pelastaa Egyptin presidentti Mubarak uppoavasta laivasta, jollaisena Obaman painostuksesta alkaneita suoria rauhankeskusteluja Israelin ja PA:n välillä pidetään arabimaissa yhä suuremmassa määrin”. Pääkirjoituksessa selitetään, että Obaman hallitus on tehokkaasti luovuttanut ulkopolitiikkansa johdon Israelille.

LEHDEN aihetta käsittelee myös PalestineCronicle.com, jonka toimittaja Ramzy Baroud kirjoittaa: ”USA:n presidentti odotetusti epäonnistui Israelin hallitusta säilyttämään sellaisen edellytyksen varmistaakseen rauhanprosessin häiriöttömän purjehduksen. Sen jatkuminen ilmoitti Amerikan diplomatian paluun Lähi Itään.”
Egyptin vihan nostatti luultavasti Obaman Netanyahulle lähettämä kirje, jonka Dadid Makovsky Washingtonin Lähi Idän instituutista vuosi julkisuuteen. Siinä oletetaan Obaman luvanneen, ettei hän vaadi rakennuskiellon jatkamista sen jälkeen, kun Netanyahu julistaa 60 päivän kiellon Juudeassa ja Samariassa. Lisäksi siinä Obaman oletetaan luvanneen, että USA estää minkä tahansa Israelin vastaisen päätöslauselman YK:n turvallisuusneuvostossa 12 kuukauden sisällä sekä lisäävänsä painostusta Irania kohtaan.
Baroud lainaa Jewish Telegraphic Agencyn artikkelia, jota hän pitää erityisen raskauttavana ja jossa Obama hyväksyy Israelin lailliset turvallisuusvaatimukset. Baroiud olettaa Obaman tarkoittaneen tällä Netanyahun vaatimusta IDF:n jäämistä pitkäksi ajaksi Länsirannan itäosaan sekä Jordanjoenlaaksoon varmistaakseen maan itärajansa. Hän syyttää Obamaa sekä henkilökohtaisen että puolueensa edun nimissä luovuttaneen maansa ulkopolitiikan vieraalle valtiolle, mutta vielä pahempaa on se, että hän luovuttaa oikeuden IDF:lle pitää joukkojaan toisen maan alueella 60 päivän rakennuskieltoa vastaan. Tätä Baroud pitää erityisen epäeettisenä ja epäjohdonmukaisena. Hän kutsuu ”Obamaa ja hänen avustajiaan epätoivoisiksi myyntimiehiksi itserakkaan, tunteettoman turistin edessä” ja katsoo ”Obaman saavuttaneen poliittisen vaikutusvaltansa rajan Israelin suhteen kuten myös Irakissa, jossa hän sai kokea sotilaallisen voimansa rajoitukset”.
Baroud hyökkäsi artikkelissaan myös Abbasia vastaan, ”jolla ei ole poliittista voimaa eikä vaikutusvaltaa ja joka oli avustanut Netanyahua nousemaan uudelleen valtaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140356

3. FATAHIN virkailija Ramallahissa syyttää PA:n pääministeri Salaam Fayadia epäkiitolliseksi puheenjohtaja Mahmoud Abbasia ja hänen Fatah-puoluettaan kohtaan. Kh A Toameh sanoo JP:n artikkelissaan tämän osoittavan nousevasta jännityksestä Fayadin edustaman pienen Kolmas Tie-puolueen ja Fatahin välillä. Toameh sanoo ensimmäisen kerran todenneensa, että korkea PA:n virkailija ja edustaja julkistaa syytöksenä Fayadia vastaan. Aiemmin Fatahin virkailijat ovat sanoneet, että Fayad vähättelee Fatahia eikä toimita sille kuuluvia varoja.
Fatahin edustajat ovat myös vaatineet suurempaa valtaa Fayadin hallituksessa todeten, ettei ole hyväksyttävää, että pääministeri hallitsee kolmea ministeriötä.
Vain viime viikolla Fayad kielsi Lontoossa ilmestyvän arabilehden haastattelussa, että hänen ja Fatahin välillä olisi mitään jännitteitä.

FATAHIN vallankumousneuvoston jäsen Fahmi Zaareer sanoi sunnuntaina, että Fatah valitsi Fayadin pääministeriksi ja että hän toteuttaa siellä Mahmoud Abbasin puolueohjelmaa, jonka hän laati ennen vaaleja sekä PLO:n poliittista ohjelmaa. Hän sanoo, että Fayad valittiin hoitamaan hallitusasioita, jotta Abbas voisi keskittyä ongelmien hoitamiseen ja miehityksen lopettamiseen, jota on kestänyt yli kuusi vuosikymmentä. Zareer kritisoi Maan-uutistoimiston julkaisussa myös mediaa, joka antaa liian paljon tilaa Fayadille hänen edukseen. Hän vakuutti, ettei pääministerillä ole omaa näkyä vaan hän toteuttaa vain Abbasin ja Fatahin poliittista ohjelmaa eikä hänellä saa olla mitään tekemistä poliittisen päätöksenteon kanssa.
Sekä Abbas että Fatah ovat hylänneet Fayadin julkistaman suunnitelman Palestiinan valtiosta kahden vuoden sisällä, viimeistään elokuussa 2011.
Zareer ihmetteli, miten pääministeri voi olla samalla talous-, rakennus- ja työvoimaministeri, Jerusalemin asiain- ja tiedostusministeri? Hän syytti Fayadia, ettei hänellä ole mitään hyvää sanottavana Fatahista, joka nosti hänet nykyiseen asemaansa.
Arafatin serkkuna tunnettu Nasser al-Qidweh, Fatahin keskuskomitean jäsen, vakuutti ettei hänellä ole aikomusta asettua vastaehdokkaaksi Abbasin kanssa seuraavissa vaaleissa. Hänen kieltonsa lienee vastauksena the Wall Street Journalissa olleeseen kirjoitukseen, jonka mukaan Abbasin vastainen oppositio kasvaa Fatahin sisällä. (JP)

4. UUTISOTSIKOITA
- Israel varoittaa Venäjää, että sen Venezuelalle myymä S-300 ilmatorjunta ohjusjärjestelmä voi kulkeutua Iraniin. Venäjä peruutti 2007 Iranin kanssa tekemänsä sopimuksen toimittaa järjestelmä Iraniin ja lupasi palauttaa jo maksetut etumaksut. S-300 järjestelmä lienee yksi kehittyneimmistä ohjustorjunta menetelmistä. Sen tutka pystyy seuraamaan sataa kohdetta samaan aikaan ja iskemään 12 kohteeseen samanaikaisesti. Sen vaikutusalue on 200 km ja se pystyy iskemään ohjuksillaan 90 000 jalan korkeuteen. Venäjän ja Venezuelan suhteet ovat kehittyneet nopeasti. Venäjä toimittaa sinne panssareita, lentokoneita ja muuta uudenaikaista kalustoa, sekä rakentaa Venezuelan ensimmäisen atomivoimalan. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=193475
- Israelin eteläosissa sijaitsevat kaupungit ja kylät vaativat, että hallituksen tulee toteuttaa lupaamansa puolustusjärjestelmä, Iron Dome, sekä rakentaa valmiiksi suojahuoneet raketti-iskuja vastaan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193515
- USA sanoo löytäneensä pääepäillyn pakettipommijutussa. Kyseinen henkilö, Ibrahim Hassan al-Asiri, on nykyisin luultavasti Jemenissä. Hänen epäillään valmistaneen Richard Reidin kenkäpommin 2001 sekä myös 2009 ns. joulupommit. Hän luultavasti suunnitteli nigerialaisen lentomatkustajan alusvaatteisiin sullotun pommin, joka ei onneksi syttynyt mutta poltti pahoin häntä itseään. Dohassa löydetyt pakettipommit tulivat kahdessa matkustajakoneessa ensin Emiirikuntaan ja sieltä Qatariin. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=193518
- IDF pidätti miehen Betlehemissä, joka tunnusti ampuneensa autoa Har Gilon ja pääkaupungin välillä. Kukaan ei loukkaantunut tässä tilanteessa. Maan pohjoisosassa sattui kolme erillistä ampumistapausta perjantaina. Kahdessa kohteessa tulitus liittyi luultavasti rikollisjengien välien selvittelyyn. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=193463, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140376
- USA:n senaattori Charles Schumer kritisoi Obamaa siitä, että tämä syyttää Israelia rauhankeskustelujen jumiutumisesta. Hän sanoo, että Abbasin ja palestiinalaisten valtaosan haluttomuus tunnustaa Israel juutalaisena valtiona on varsinainen syy. Hänen mielestään juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa eivät ole mikään syy pidättyä keskusteluista. Schumer on yksi Obaman tärkeimmistä tukijoista, minkä johdosta hänen mielipietillään on sitäkin suurempi painoarvo.
- http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140363
- Lodissa tapahtuneet väkivaltaisuudet ovat aiheena INN:n artikkelissa, jossa käsitellään kysymystä laajemminkin kuin Israelin arabien osalta. Perheen kunnian rikkomisesta johtuva yleensä naisten surmaaminen jatkuu Israelin arabien keskuudessa, mistä artikkelissa esitetään useita esimerkkejä. Israelissa toimii järjestöjä kuten Jad Leachim., jotka pyrkivät auttamaan vaikeuksiin joutuneita arabinaisia mutta myös juutalaisia naisia, jotka ovat suostuneet antautumaan arabille ja joutuneet tämän kotona väkivallan kohteiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140358
- Liikenneministeri Yaakov Katz sanoo tienneensä pakettipommeista ennen julkisuutta ja sanoo, että Israel on ollut hälytysvalmiudessa torstaista lähtien. Vaikka pommit eivät suoraan olleet Israelia vastaan tähdättyjä, tarkastustoimia on tehostettu kaiken varalta, sillä juutalaiset olivat terroristien tähtäimessä joka tapauksessa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3977847,00.html
Tiedoksi:

#546 TIISTAI 02.11.10

02.11.2010 13:25

1. PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayad on lähtenyt yksityiselle sotapolulle Israelin hallitusta vastaan. Taistelu kulminoitunee tänään tiistaina, jolloin Fayad sanoo osallistuvansa PA:n salaa rahoittaman kahden koulun viidestätoista avaamistilaisuuksiin Jerusalemin Dahiyat al-Salam lähiössä. Sekä koulujen rahoittaminen PA:n toimesta että sen viranomaisten julkinen osallistuminen tilaisuuksiin Jerusalemin itäosissa on Oslon sopimuksen vastainen ja sillä perusteella ”laiton”. Ensimmäinen tilaisuus alkanee kadulla 10.00 tänään aamupäivällä. Toinen avajaistilaisuus lienee suunniteltu tapahtuvaksi myöhemmin päivällä.

TÄTÄ surkuhupaisaa tilannetta edelsi omituinen tietokatkos tai välinpitämättömyys Jerusalemin viranomaisten taholta. Kaupungin viranomaiset sanovat, ettei heillä ollut mitään tietoa koulujen avaustilaisuuksista eikä siitä, että PA rahoittaa 15 koulun uudistustöitä. Luulisi sentään jonkun viranomaisen ainakin nähneen, että töitä tehdään kouluissa, mutta joko silmiä pidettiin kiinni tai sitten he eivät koskaan liiku niillä kulmilla.
Legal Forum kehotti Israelin poliisia ja yleisen turvallisuuden ministeriä Yitzhak Aharonovitchiä estämään avaustilaisuudet, koska ”ne ovat laittomia”. Vasemmistolainen NGO-järjestö Ir Amim kertoi JP:n toimittajille, että Yabous-hallin omistaja Dahiyat al-Salam lähiössä sai viestin yleiseltä turvallisuusministeriöltä, jossa avaustilaisuus kehotettiin peruuttamaan tai halli suljetaan vuodeksi.

FAYADIN kansliasta kerrotaan, ettei siellä olla tietoisia enempää pääministeri Netanyahun kuin turvallisuusministerin antamasta kiellosta osallistua tilaisuuksiin, ja Fayad aikoo toteuttaa päiväohjelmansa suunnitelmien mukaan. ”Pääministeri ei ole muuttanut suunnitelmaansa. Emme ole tietoisia Israelin asettamasta kiellosta. Saimme tiedon siitä Israelin mediasta.”
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193574

2. EDELLISEEN kirjoitukseen liittyen JP:n artikkelissa kerrotaan, että pormestari Nir Barkat osallistui eilen uuden tyttökoulun avaamistilaisuuteen Ras al-Amud lähiössä. Artikkelissa kerrotaan, miten lähiön lasten vanhemmat vastustivat pormestarin vierailua, kuten Silwanin ja Ras al-Amudin lähiön vanhempien komitean puheenjohtaja sanoi. Pormestarin vierailu oli suunniteltu jo kuukausi sitten ja vanhempien komitea oli tietoinen siitä parin viikon ajan. Siinä ainakin tiedotus oli toiminut moitteettomasti.

JERUSALEMIN kaupungin edustaja Elle Isaacson kertoi toimittajille, ettei eilisellä tilaisuudella ollut mitään tekemistä PA:n kanssa. Hän kertoi, että ”pormestari johtaa myös opetuskomiteaa voidakseen paremmin ohjailla suunnitelmiaan opetustilojen puutteen korjaamiseksi arabi-enemmistöisissä lähiöissä. Hän aikoo rakentaa sinne 1000 uutta luokkahuonetta ja tullee osallistumaan uusien koulutilojen avaamistilaisuuksiin”, Isaacson paljasti. ”Se on yksi hänen henkilökohtaisista tavoitteistaan. Hän pitää opetustoimen johtoa hallussaan, koska hän todella kantaa huolta siitä.” Isaacson lisäsi, että Jerusalemin kaupunki työskentelee lujasti parantaakseen sekä opetustilojen kuntoa ja laatua että niiden infrastruktuuria pääkaupungin sekä itä- että länsiosissa.

Artikkelissa todetaan, että 5000 opiskelijaa edustavan lasten vanhempien neuvoston presidentti Musa Abasi Silwanissa ja Ras al-Amudissa kertoo toivoneensa pormestarin avajaistilaisuuteen osallistumisen siirrettäväksi jännittyneen tilanteen vuoksi, mutta pormestari oli sanonut päättäneensä osallistumisesta eikä halunnut muuttaa sitä. Lasten vanhempia ei oltu kutsuttu eiliseen avajaistilaisuuteen – ehkä viisaasti konfliktin välttämiseksi.
Eilen avattu koulu maksoi 30 miljoona. Se palvelee 900 tyttöä tasoilla 7-10. Koulussa on 26 luokkaa, laboratorioita, tietokonetiloja sekä kirjasto. Koulun rakentaminen oli kaupungin ja opetusministeriön yhteisesti rahoittama. (JP)

3. JP:n vakiokolumnisti Caroline B Glick kirjoittaa ajankohtaisen ja tärkeän artikkelin nimellä ”Our World, The Age of Dissimulation” (Maailmamme, teeskentelyn aika). Kirjoitus alkaa toteamuksella: ”Sen sijaan, että läntinen media ja diplomatia keskustelisi islamin ylivallan uhasta, se mieluummin kieltää sen”. Käsittelen artikkelia poimien siitä tärkeimpiä kohtia.
Glick aloittaa toteamalla, että tulevilla historioitsijoilla voi olla vaikeuksia kuvaillakseen aikaamme ja voivat tehdä pahemminkin päätyäkseen kutsua sitä teeskentelyn ajaksi lisäten että aikamme johtavat henkilöt keskittävät energiansa ja henkisen voimansa löytääkseen uusia keinoja salata todellisuus itseltään ja kansalaisilta.
Glick ottaa esimerkin Obaman turvallisuusneuvonantajasta John Brennanista, joka sunnuntaina puhui Fox-uutisissa islamin terroristien viimeisistä yrityksistä terrorisoida USA:n maaperällä. Koska Obama on kieltänyt käyttämästä termejä kuten ”islam” ja ”terroristit” samassa yhteydessä, hän viittasi Chicagon synagogiin osoitettujen pakettipommien lähettäjiin islamin terroristeihin kutsumalla heitä nimellä ”henkilöt”.
TÄNÄÄN ainoat ”henkilöt”, jotka puhuvat avoimesti islamin ylivallasta, ovat islamin ylivaltaan pyrkivät itse. Glick ottaa esimerkin Hamasin johtohenkilöstä Mahmoud Zaharista, joka syyttää länsimaailma, ettei se käsittele ihmisiä inhimillisinä olentoina vaan eläiminä. ”Te hyväksytte homoseksuaalisuuden ja sitten te kritisoitte meitä?” hän sanoo lisäten: ”Me kunnioitamme ja arvostamme naisia - mitä te ette tee. Te käsittelette naisia eläinten tavoin. Hänellä on yksi aviomies ja satojatuhansia poikaystäviä. Te ette tiedä poikienne isää, koska te ette kunnioita naisia.” Zahar ei hyväksy tapaa, millä länsi tuomitsee islamin ja sen tavat. ”Onko väärin islamisoida ihmisiä? Olen muslimi ja elän sen tradition mukaan. Miksi minun pitäisi elää teidän traditionne mukaan? Ymmärrämme kantanne aivan hyvin. Te olette köyhiä, henkisesti köyhiä ihmisiä. Älkää kritisoiko meitä siitä, millaisia me olemme.”

GLICK toteaa, että Zahar saa nukkua rauhassa, sillä hän ei ole kuullut yhdenkään länsijohtajan kritisoivan ”islamin ylivaltaan pyrkiviä” siitä, mitä he ovat. Glick sanoo, että tärkein asia Reutersin julkistamassa Zaharin haastattelussa ei ollut se, mitä hän sanoi, vaan se, että Reuters uskalsi julkistaa tekstiä, jota länsimedia ja länsijohtajat tarkoin välttävät. Sen mukaisesti länsimedia ja sen johtajat kieltävät ja salaavat islamin ylivallan olemassaolon, ja liittyvät islamin tapaan syyttää Israelia kaikesta pahasta, mitä maailmassa tapahtuu.
AINOAT ihmisryhmät, joiden tapa kieltää islamin ylivalta on hyväksyttävissä, ovat muslimi-maailmassa elävät vähemmistöt, sanoo Glick kertoen järkyttävästä uutisesta sunnuntaina, jonka mukaan muslimiterroristit hyökkäsivät yhteen Bagdadin suurimmista katedraaleista, Our Lady on Salvation, katoliseen kirkkoon. Satakunta harrasta katolista oli seuraamassa iltamessua, kun islamin terroriryhmä tunkeutui kirkkoon. He teloittivat messua johtavan papin ja ottivat 120 seurakuntalaista panttivangiksi. Irakin sotilasryhmä teki USA:n valvonnassa rynnäkön kirkkoon, minkä seurauksena terroristit heittivät käsikranaatteja seurakuntalaisten joukkoon ja räjäyttivät pommivyönsä. Maanantaina kerrottiin 52 ihmisen kuolleen.
GLICK sanoo mielenkiinnolla odottavansa katolisen kirkon reaktiota Irakissa ja Vatikaanissa kun muistetaan, mitä Kaldealaisen kristillisen kirjon johtaja Irakissa Emmanuel III Delly totesi edellisellä viikolla Vatikaaniin kokoontuneessa synodissa: ”Irakin asukasmäärä on 24 miljoonaa, kaikki muslimeja, joiden keskellä me elämme rauhassa ja turvallisina. Kristityillä on hyvät välit naapuri-muslimiensa kanssa ja Irakissa heillä on keskinäinen kunnioitus.” Emmanuel III antoi kuitenkin aivan toisenlaisen lausunnon tilanteesta Irakissa v. 2008, kuten islamin tuntija Robert Spencer kirjoitti Frontpage Magazine lehdessä USA:n joukkojen hyökätessä Irakiin. ”Kristittyjä surmataan ja ajetaan kodeistaan niiden silmien edessä, joiden velvollisuutena oli suojella heitä. Tilanne joissakin osissa maata on tuhoisa ja traaginen. Elämä on yhtä ristiä (calvary), ei ole rauhaa eikä turvallisuutta, jokainen pelkää sieppausta.”

GLICK toteaa, että muslimimaissa elävät kristityt ovat liian kauhuissaan voidakseen kertoa elämästään siellä kuten se on peläten muslimien kostotoimia. Hän kertoo artikkelissaan edelleen libanonilaissyntyperää olevasta arkkipiispasta Cyril Salim Bustrosta, joka äsken johti katolista kirkkoa USA:n itäosissa, ja joka seuraa samantapaista teeskentelymenettelyä.
Glick mainitsee myös YK:n UNESCON tekemän määritelmän juutalaisten pyhistä paikoista, jotka sen uuden tulkinnan mukaan ovat vain palestiinalaisten moskeijoita ja pyhiä paikkoja.
Hän mainitsee tilanteen heinäkuussa 1995, jossa Jasser Arafat kutsui Raakelia isoäidikseen aiheuttaen melkoisen shokin Yizthak Rabinissa. Rabinin hylätessä Arafatin vaateen, UNESCO:N hallitus, johon kuuluvat Ranska, Belgia, Japani, Espanja, Puola, Saksa, Kreikka, Haiti, Italia ja USA, hyväksyivät Arafatin mielettömän vaateen ilman vastaväitteitä samaistuen siten juutalaisen kansa historialliseen mitätöimiseen ja teeskentelevään toimintamalliin.
GLICK toteaa lopuksi, että tähän käsittämättömään tosiasioitten vääristelyyn ja teeskentelevään käyttäytymiseen on yksi vastaus, jota hän henkilökohtaisen hyökkäyksen vuoksi varoen lausuu, sillä sen ainoa syy on ”anti-semitismi”.
http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=193593

4. UUTISOTSIKOITA
- Shin Betin johtaja Yuval Diskin sanoo, että internet on antanut terroristeille tiedustelu-mahdollisuuden, joka aikoinaan kuului suurvalloille. Hän varoittaa, ettei ole olemassa mitään keinoja estää mega-luokan terrori-iskuja. Uuden teknologian avustuksella terrorijärjestöt saavat aseita ja räjähteitä Iranista ja Pohjois-Koreasta maa-, meri- ja ilmakuljetuksina, joiden valvonta on entistä vaikeampaa. (JP)
- Netanyahu on suostumassa USA:n ehdotukseen Jordanjoenlaakson vuokraamiseen PA:lta vuosikymmeneksi, kertoo yksi uutinen. Toinen kertoo, että Saeb Erekat kieltää ehdottomasti tällaiset suunnitelmat maan vuoraamisesta. Voisikohan joku kertoa, miksi Israelin tulisi vuokrata toiselta ja potentiaaliselta viholliselta maata, jonka se itse omistaa? Miksi Netanyahu on ominut palestiinalaisten määritelmän Israelin maasta?
- Talousministeriö ja maan ammattiliitto Histadrut pääsivät eilen illalla sopimukseen, jolla tänään uhkaava yleislakko vältettiin, joten lennot sujuvat normaalisti.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193603
- PA:n pääministeri Fayad tuli lopulta järkiinsä ja peruutti osallistumisensa tänään
suunniteltuihin kahden koulun avaamisseremonioihin Jerusalemin itäosassa.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193574
- B´Tzelem järjestö väittää, että Shin Betin kuulustelumenetelmät 2009 olivat vastoin
kv. lakia. 121 palestiinalaista pidettiin Shin Betin tiloissa vuoden ajan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193627
- Libanonista tulleet tiedot kertovat, että Hizbullah kaappaa vallan maassa, jos sitä
syytetään entisen pääministeri Rafik Haririn murhasta vuonna 2005.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/lebanon-sources-hezbollah-
planning-coup-if-charged-in-hariri-murder-1.322433
- Jemenin väitetyt pakettipommit ovat voineet olla kuivaharjoitus todellista tilannetta
varten. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3978336,00.html
- Israelin Demokratia-instituutin gallupin mukaan 80 % juutalaisista uskoo arabien tuhoavan Israelin, kun he siihen pystyvät. 21 % arabeista oli samaa mieltä. 67.1 % juutalaisista uskoi, että he pyrkivät siihen vaikka rauhansopimus allekirjoitettaisiin. 20.1 % piti rauhansopimusta tärkeimpänä tavoitteena, sitä tärkeimpiä olivat korruption poistaminen ja hyväksyttävän hallintotavan saavuttaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140399
- Ranskan koillisosassa tuhottiin 49 hautakiveä juutalaisten hautausmaalla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140393
- Hizbullah suoritti torstaina 28.10. koko Libanonin alueella harjoituksen ”zero hour” testatakseen järjestön kykyä suorittaa nopea vallan anastaminen maassa. http://www.debka.com/article/9118/
Eija Vaittinen-Malinen
Vieras

#547 Israelin rinnalla ja puolesta rukoillen

02.11.2010 20:16

Jerusalemia siunaten, Juudeanvuorille aina kaivaten. Olenhan saanut siellä niin paljon kokea hyvyyttä ja ILOA, sekä suuremoista turvallisuudentunnetta jopa sodan aikana 1967. Rakastan Israelia. Lehitraot.
Tiedoksi:
Vieras

#548 KESKIVIIKKO 03.11.10

03.11.2010 12:13

1. USA:N vaalit näyttävät menneen odotusten mukaisesti, vaikka joitakin pettymyksiä lienee syntynyt siinä, etteivät Republikaanit voittaneet kongressia kokonaisuudessaan.
Tämän hetken tietojen mukaan, jotka eivät ole lopullisia, paikkajako on seuraava:

Republikaanien edustus edustajainhuoneessa 233
senaatissa 46

Demokraattien edustus edustajainhuoneessa 174
senaatissa 51

Vaalituloksen uskotaan merkitsevän sitä, että puolueet joutuvat toimimaan yhdessä, eikä kumpikaan valtapuolueista pysty saamaan lakejaan hyväksytetyiksi ilman yhteistoimintaa.
Se kuitenkin rajoittaa presidentti Obaman mahdollisuuksia toteuttaa omaa sosiaalista – tai kuten jotkut sanovat marxilaista – politiikkaansa, jonka päämääränä on ollut USA:n hallinnon kampeaminen rajusti vasemmalle.
Obaman toimintaa kuvataan etukäteen halvautuneeksi, koska hän ei saa ideoitaan säädetyksi lain muotoon ilman kongressin tukea. On myös oletettu, että uusi kongressi tulee purkamaan joitain Obaman innoittamana tehtyjä lakeja, joista terveydenhoidon uudelleen järjestäminen lienee yksi visaisimpia, mutta myös talouden tukemiseksi tehdyt toimenpiteet ja hallituksen myöntämät miljardiavustukset kaatumisuhan alaisille suuryhtiöille noussevat esityksiin. Talousongelmat tullevat olemaan uuden kongressin keskeisimpiä kysymyksiä, kuten uusi enemmistöjohtaja ja mahdollinen kongressin puhemies John Boeliner totesi.
WND raportoi vaalivilpeistä ja –virheistä monin paikoin.

Israelissa odotetaan sydän kylmänä, tulevatko ennustukset Obaman kääntymiseksi uudelleen avoimen vihamieliseksi juutalaisvaltiota kohtaan toteutumaan ja missä laajuudessa.
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-11671935
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3978875,00.html

2. ENGLANNIN oikeistolaisen kokoomushallituksen ulkoministeri William Hague saapui eilen illalla Israeliin ”salaisiin keskusteluihin Iranista”, kuten uutistoimistot raportoivat. Englannin hallituksen poliittinen polku Israelia kohtaan on ollut kivinen ja mutkainen. Yleensä sen näkyvimpänä tuntomerkkinä on ollut usein karkea Israelin-vastaisuus, mutta pääministeri Cameronin politiikasta ei ole täyttä selvyyttä. Hänen lausuntonsa Gazasta, jossa hän kutsui sitä ”suureksi vankileiriksi” herätti pahoja epäilyksiä, ettei suunta ole muuttunut edellisistä.

EPÄILYKSIÄ ulkoministeri Haguen todellisesta ohjelmasta on kuitenkin vahvistanut hänen ohjelmaansa kytketyt vierailut palestiinalaisalueilla. Yksi niistä on Bilin kylän lähellä oleva Israelin rakentama turva-aita, jonka valmistumista vastaan palestiinalaiset vasemmistolaisten ja ulkomaisten anarkistien tukemina osoittavat mieltään viikosta toiseen. Englannin virallista vastustusta turva-aitaa vastaan kuvaa Englannin Tel Avivin lähetystön esittämä vastalause Israelin hallitukselle siksi, että oikeus tuomitsi pari viikkoa sitten yhden mielenosoittajien johtajista Abdullah Abu Rahman vuodeksi vankeuteen lähetystövirkailijain seuratessa oikeudenkäyntiä paikan päällä. Toinen Haguen vierailukohteista on Jerusalemin Sheikh Jarrah lähiö, joka on myös toistuvien mielenosoitusten kohteena.
Hague tavannee palestiinalaisia ”aktivisteja” molemmissa kohteissa.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/british-foreign-secretary-to-meet-palestinian-activists-in-east-jerusalem-1.322535

3. PA:N pääministeri Salaam Fayad peruutti osallistumisensa Jerusalemin itäosassa remontoidun Dahiat al Salam koulun avajaistilaisuuteen turvallisuusministeriön esittämän vastalauseen vuoksi, muta hän osallistui myöhemmin eilen Dahiat al-Barid koulun avaamistilaisuuteen turva-aidan itäpuolella. TV-kuvien mukaan kadulla parveili runsaasti paikallisia asukkaita, joiden seassa Fayad otti vastaan innostuneita tervehdyksiä ja käden-puristuksia selkään taputusten ohella. Fayad on selvästi aloittanut oman vaali-kiertueensa jo hyvissä ajoin, vaikka vaalien ajankohdasta ei ole mitään tietoa. Siinä hän käyttää hyväkseen Israelin vastaisia mielialoja, joita hän vaarallisen tuntuisesti lietsoo. Vaara ei tule välttämättä Israelin vaan Fatahin taholta, jossa ei katsota suopeasti hän toimiaan.
Puhuessaan asukkaille Jerusalemin Dahiat al Barid lähiössä hän vakuutti seisoessaan kadulla, että ”tämä maa ja tämä lähiö tulee kuulumaan tulevaan Palestiinan valtioon ja sen ”ikuiseen” pääkaupunkiin Jerusalemiin”.
Reportterin kysymykseen, miksi hän perui osanottonsa toisen koulun vastaanottotilaisuuteen Fayad totesi lyhyesti: ”Mitä sinä odotit? Tämä on miehitystä.”
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/fayyad-jerusalem-suburbs-will-one-day-be-part-of-palestinian-capital-1.322466

4. ARMEIJAN tiedustelujohtaja kenraalimajuri Amos Yadlin kertoi eilen Knessetin ulkomaan- ja puolustusasiain valiokunnassa – viimeistä kerta ennen eroaan – tunteellisten eropuheitten jälkeen, että tulevaisuus Iranin ydinaseen ja lähivihollisten runsaan aseistautumisen vuoksi näyttää varsin synkältä. Hän sanoi palvelleensa kolmen puolustusministerin, kahden armeijan komentajan ja kahden pääministerin aikana, käyneen läpi kaksi sotaa ja hoitaneensa kaksi ydinohjelmaa vihollismaassa yksilöimättä, oliko toinen niistä Syyriassa tuhottu plutonium-laitos, joka on perinteisesti laskettu IAF:n suorittamaksi. Hän sanoi tullessaan virkaansa havainneen useita mustia aukkoja, joita on vähennetty hänen aikanaan, tullen sitten asiaan.

YADLIN varoitti, että seuraava sota – jopa rajoitetussa muodossaankin – tulee olemaan paljon suurempi, laajempi ja aiheuttaen paljon enemmän uhreja kuin mitä nähtiin cast lead operaation tai Libanonin kakkossodan aikana. Yadlin selitti, että joka tapauksessa seuraava yhteenotto tapahtuu kahden tai kolmen rintaman sotana, ja että viholliset ovat havainneet Israelin puolustuksen murtamiseksi tarvittavan pitkän matkan ohjuksia ja parempia ilmapuolustusjärjestelmiä.
Hän viittasi Syyrian havittelemaan S-300 ilmatorjuntajärjestelmään, joka pystyy siirtämään IAF:n ilmaylivallan 1970-luvun ja Suezin kanavan ylityksen aikoihin. Hän sanoi, että S-300 järjestelmä on suhteellisen halpa, mutta silti hyvin kuolettava. Hän muistutti myös kuulijoitaan, että Venäjä ajanmukaista vanhempimallisia torjuntajärjestelmiä lisäten niiden vaarallisuutta. Yadlin oletti puheessaan, että Venäjällä on jatkuva vaade yhä tehokkaampien aseitten kehittämiseen, ja että ne välittömästi valmistuslinjalta löytävät poikkeuksetta tiensä Damaskoksen arsenaaliin.

YADLIN KERTOI Iranista, että sillä on rikastettua uraania tarpeeksi yhtä ydinpommia varten ja lähitulevaisuudessa myös toista. Hän sanoi, että rikastaminen 20 %-tasosta pommin vaatimaan yli 90 %-tasoon tapahtuu nopeasti odottaen vain poliittista päätöstä. Iran on siten suurin koko Lähi Idän aluetta uhkaava tekijä, hän varoitti. Hän sanoi positiivisena puolena sen, että Iranin ydinteollisuus on kokenut teknisiä ongelmia, mikä hidastaa sen etenemistä, ja että myös sen Ashura-ohjuksen kehittäminen on hidastunut samasta syystä. Tämän ohjuksen kantomatka on 2000 km, ja sitä kehitetään ydinpommin kuljettamista varten.
http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=193693

5. VIIMEISTEN päivien tuhoisat ja lukuista pommi-iskut tai niiden yritykset ovat saattaneet turvallisuusviranomaiset kaikkialla maailmassa hälytysvalmiuteen. Kreikassa viisi pientä pommia ja kirjepommia, jotka eivät aiheuttaneet kosmeettisten vaurioitten lisäksi ihmisuhreja sekä pakettipommien löytyminen monella taholla sekä USA:ssa että Euroopassa ja Lähi Idässä ovat herättäneet kysymysten tulvan, mikä oli tämän operaation varsinainen tavoite. Osaa niistä katsotaan vain ”kuivaharjoitteluksi” ennen varsinaista operaatiota, mutta minne se tehtäisiin ja mikä tulisi olemaan sen tai niiden kohde on arvoitus. Kuten Shin Betin johtaja Yuval Diskin eilen totesi, terrorijärjestöjen tehokkuus ja mystisyys on lisääntynyt internetin kasvun myötä ja niiden toimintojen seuraaminen on vaikeutunut sen mukaisesti.

USA:ssa vain joka viides paketti, eli 20 % pakettikuljetuksista, tarkastetaan pommien vuoksi. Tätä pyritään nyt tehostamaan, mutta uudistukset eivät tule välittömästi resurssien puutteen vuoksi. Myös Israelin lentokentillä on tehostettu turvallisuusjärjestelmiä ja pyritty paikkaamaan potentiaaliset vuotokohdat. Tämä tietenkin tuntuu myös epämukavuutena lentomatkustajien entistä tehokkaampana seulomisena, mitä ei aina pystytä nielemään vastaväitteittä. Terroristit kehittävät yhä vaikeammin havaittavia keinoja räjähteiden ja pommien saamiseksi koneisiin. Jemenistä tullut pommi oli asennettu printterin värikasettiin, josta sillä oli yhteys kännykän korttiin. Pommi olisi voitu räjäyttää kauko-ohjauksella.
Bagdadin eiliset pommi-iskut vaativat nykyisen tiedon mukaan 120 kuollutta ja 300 haavoittunutta. Päivää ennen katolisessa kirkossa murhattiin 58 ja kymmeniä haavoittui. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=193693
http://www.haaretz.com/news/international/bombs-kill-over-100-as-iraqi-christians-mourn-1.322526

6. UUTISOTSIKOITA
- Tel Avivin yliopisto on kehittänyt liikuteltavan ja tehokkaan sähköisen räjähdysaineen tunnistamisjärjestelmän. Valmistajan edustaja prof. Fernando Patolsky kehui laitetta paljon tehokkaammaksi kuin mihin koiran nenä pystyy. Israelilainen yhtiö Nanergy Inc. valmisti järjestelmän prototyypin. http://www.jpost.com/HealthAndSci-Tech/InternetAndTechnology/Article.aspx?id=193756
- Huomattavat juutalaisjohtajat maailmanlaajuisesti ovat yhdistäneet voimansa aloittaakseen Öljyvuoren juutalaisten hautojen kunnostustyöt. Palestiinalaiset tuhoavat niitä jatkuvasti jatkaen tuhoamistyötä, joka alkoi Jordanian miehityksestä 1948 ja jatkui 1967 sotaan saakka, jolloin Israel vapautti alueen. Hallitus on luvannut korjata 20 000 hautaa 2013 mennessä ja asentaa alueelle 200 valvontakameraa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193747
- Haredi-nuorten yeshiva-maksut ja osallistuminen armeijan palvelukseen ovat kiivaan keskustelun alaisina mielenosoituksia myöten, joita haredi-väestö kutsuu kiihotuksiksi. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193760
- Ekologinen kylä Klil Galileassa voi olla monelle silmät aukaiseva tilaisuus ja elämys todeta luonto kaikessa kauneudessaan. http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/FoodAndWine/Article.aspx?id=193413
- Irakissa ja Afganistanissa haavoittuneita USA:n armeijan veteraaneja vierailee Israelissa osallistuen pyörämarsseihin. He sanovat hämmästyneensä Israelin kauneudesta sekä siitä, miten paljon paremman kuvan he ovat saaneet Israelista verrattuna siihen, miten sitä USA:n mediassa kuvataan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140422
- Fatah ja Hamas tavannevat Damaskoksessa ensi maanantaina voidakseen sovitella mutkaisia välejään. Lokakuun 24. päivän kokous peruttiin henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140418
- IDF ja poliisi löysivät suuren asekätkön ja pidättivät 7 terroristia Hebronissa maanantaiyön aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140412
- USA:ssa sijaitsevien synagogien turvallisuutta on tehostettu viime päivien pommi-iskujen ja -uhkien vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140410
- Israel valmistautuu markkinoimaan Merkava-4 tankkia ja Tiger APC-vaunuja, mutta vain ystävällisiin maihin tarkan kontrollin alaisena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140415
- Debkafile arvioi, että keskustelut Israelin ja PA:n välillä jatkuvat syyskuussa, Netanyahu lupaa jatkaa rajoitettua rakennuskieltoa ja Abbas lupaa olla alistamatta kysymystä YK:n ratkaistavaksi. Mitchell lienee eronnut salaa ja uutta miestä haetaan.
- Jordanjoenlaakson vuokraaminen olisi tuhoisa virhe. Alue on pääosin valtionmaata, ja sen vuokraamisella Israel tunnustaisi oikeiksi PA:n katteettomat syytökset, että se on varastanut palestiinalaisten maan. Vaarallisuutta lisää se, että Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt olisivat silloin PA:n maalla ja niiden tulisi maksaa vuokraa maasta. Mutta myös Israelin valtion alueella valtionmaat olisivat samanlaisessa asemassa, mikä varsinkin Negevissä ja Galileassa sekä Golanilla aiheuttaisi loputtomia korvausvaatimuksia ja kyseenalaistaisi Israelin valtion laillisuuden. http://www.debka.com/article/9120/

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.11.2010 13:00


Tiedoksi:
Vieras

#550 Ajantasatietoa israelista

04.11.2010 14:28

gavriblock
ajantasatietoa israelista
http://israblockupdate.blogspot.com/

Thursday, November 04, 2010
TORSTAI 04.11.10

1. ENGLANNIN ulkoministeri William Haguen Israelin vierailu herättää runsaasti ihmettelyä ja kummastelua, mitä hän oikein halusi viestittää vierailullaan ja tavalla, millä se järjestettiin. Hän ei käyttänyt normaaleja diplomaattikanavia ja –käytäntöä toimia yhteistyössä Israelin johdon kanssa vaan hän kutsui haluamiaan henkilöitä Ramat Ganiin lähettiläänsä asuntoon, mikä sekin poikkeaa normaalikäytännöstä keskusteltaessa keskeisistä turvallisuuskysymyksistä. Israelin ulkoministeriö seurasi hämmästellen asioiden etenemistä, mutta vastavetona antoi lausunnon, jossa se toteaa ulkoministerin voivan tavata ketä haluaa, mutta kielsi israelilaisia keskusteluihin osallistuvia käsittelemästä mitään elintärkeitä kysymyksiä.

DEBKAFILE kertoo, että Haguen kutsuttuja olivat Mossadin johtaja Meir Dagan, Shin Betin johtaja Yuval Diskin, strategisten asiain ministeri Dan Meridor sekä Israelin atomienergia-komitean pääsihteeri Shaul Chorev. Ulkoministerinä Hague on Englannin salaisen palvelun MI6 korkein päättäjä, jolta pohjalta hänen kiinnostuksensa tavata Israelin Mossadin johtaja on ymmärrettävä. Mutta hänen salaileva tapaamisensa valitsemiensa kutsuttujen kanssa viittaa enemmän tietojen kalasteluun virallisten kanavien ulkopuolella kuin viralliseen keskusteluun.
Hague vältti tapaamasta Israelin ulkoministeri Avigdor Liebermania tai Knessetin ulko- ja turvallisuusvaliokunnan puheenjohtajaa Tzahi Hanegbia, joka johtaa strategista yhteistyötä Lontoon kanssa. Myöskään puolustusministeri Ehud Barak ei soveltunut Haguen asettamiin sopivuusraameihin. Israel ilmoitti katkaisseensa strategisen yhteistyön Englannin kanssa.

Israelin ulkoministeriö on tekemässä omat päätelmänsä siitä, etteivät Englannin hallitukset ole tosissaan tarttuneet kummallisuuteen, että Israelin johtajat eivät voi vierailla Englannissa pidätysten pelossa, josta varapääministeri Dan Meridorin Lontoon vierailun peruuttaminen juuri ennen Haguen vierailua on tuorein esimerkki. Ulkoministeriö vihjaa katkaisevansa korkean tason vierailut Englannin kanssa, kunnes asia on lopultakin hoidettu.
Ulkoministeri Hague asetti lopullisen niitin vierailunsa tarkoituksen päälle tavatessaan palestiinalaisia ”aktivisteja”, nuoria ”kapinallisia”, jotka johtavat Israelin vastaisia mielenosoituksia Jerusalemissa ja Länsirannalla. Hague kiitteli heidän ”väkivallatonta toimintaansa” jättäen huomiotta kymmenet loukkaantuneet poliisit ja sotilaat sekä palestiinalaiset mielenosoittajat viikoittain toistuvissa yhteenotoissa aktivistien ja heidän vasemmistolaisten ja ulkomaisten kiihottajiensa toimesta, kuten Debkafile kertoo Haguen omia sanoja lainaten: ”Neuvottelujen muuttuessa ikuisiksi lupauksiksi, joita ei koskaan pidetä, kansan vastarinta miehittäjää vastaan on palestiinalaisille ainoa jäljelle jäävä mahdollisuus puolustaa oikeuksiaan turvautumatta aseelliseen taisteluun.”
http://www.debka.com/article/9123/

2. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu matkustaa ensi viikolla Yhdysvaltoihin, jossa hän tapaa juutalaisjohtajia sekä luultavasti ulkoministeri Hillary Clintonin, mutta ei presidentti Obamaa, joka valmistautuu Kauko Idän matkalleen Intiaan, Indonesiaan ja Japaniin, josta eräs voittoisien republikaanien edustaja lohkaisi kutsuen sitä ”pakolaishallitukseksi”. Mutta Netanyhaun ohjelmassa on tärkeä tapaaminen YK:n pääsihteeri Ban ki-Moonin kanssa. Netanyahu yrittää vakuuttaa pääsihteerille, ettei hän suostuisi PA:n mahdolliseen yritykseen käsitellä Palestiinan valtion yksipuolista perustamiskysymystä YK:ssa.

ISRAELIN ja YK:n välit ovat heikentyneet entisestään YK:n alaisten alajärjestöjen toistuvien lausuntojen johdosta, joissa Israelia syytetään kansainvälisen lain rikkomuksista. Viimeinen välejä pahoin runnellut sekä historiallisesti että asiallisesti täysin kohtuuton ja käsittämätön UNESCO:n päätös julistaa juutalaisten pyhinä paikkoina pitämät ja Israelin perinnepakkoihin asettamat juutalaisten esi-isien- ja –äitien hautamuistorakennukset muslimien moskeijoiksi, kuten myös sen vähättelevät ja Israelia tuomitsevat lausunnot juutalaisten oikeuksista kaikkein pyhimpänä pitämällään Temppelivuorella.
Israelin ulkoministeri katkaisi yhteistoiminnan keskiviikkona YK:n opetuksellisen, tieteellisen ja kulttuurijärjestön kanssa. Apulaisulkoministeri Danny Ayalon sanoi, ettei suhteita UNESCO:n kanssa palauteta ennen kuin se peruuttaa päätöksensä, jonka mukaan Patriarkkain mausoleumi ja Raakelin hautamuistokammio ovat oleellinen osa palestiinalaista territoriota. Ayalon sanoi, että UNESCO:n päätös tehtiin PA:n esityksestä järjestön automaattisen enemmistön turvin ilman tutkimuksia tai selvittelyjä esityksen asiallisuudesta.
Ayalon selitti, että PA on keskittynyt kansainväliseen diplomatiaan, jonka avulla se pyrkii mitätöimään Israelin laillisuuden. Toiseksi hän sanoi, että UNESCO on muuttunut kumi-leimasimeksi, joka automaattisesti hyväksyy Israelin vastaiset esitykset. PA on toistuvasti ilmoittanut välttävänsä suoria keskusteluja Israelin kanssa käyttäen tekosyynä rakennus-kiellon päättymistä Länsirannalla ja kääntyvänsä YK:n puoleen asiansa ajamiseksi. Arabiliiton pääsihteeri Amr Moussa tukee PA:n toimintamallia todeten: ”miksei YK voisi johtaa rauhan-prosessia Israelin kanssa, sillä rauhanprosessi nykyisessä muodossaan on kuollut.”

JP:n artikkelin kirjoittaja Tovah Lazaroff toteaa PA:n vaatimuksen täydellisestä rakennus-kiellosta ja Netanyahun kieltäytymisen siitä. Hän muistuttaa oikeistolaisten epäluulosta, että tavatessaan USA:n johtajia hän voi kuitenkin suostua kieltoon jossain muodossa.
Epäilyksiä ovat herättäneet myös tiedot, että USA neuvottelee eräänlaisesta vuokraus-menettelystä Jordanjoenlaaksossa. Sen mukaan Israel vuokraisi laakson määrävuosiksi turvallisuuden takaamiseksi, kunnes tuleva Palestiinan valtio on ansainnut uskottavuutensa. Tähän suostuminen tarkoittaisi sitä, että Israel tunnustaa maan kuuluvan palestiinalaisille, mikä ei ole historiallisesti totta. Jos Israel haluaa lahjoittaa omistamansa maan, ei ole oikein puhua lahjoitetun maan vuokraamisesta vaan käyttöoikeuden pidättämisestä määräajaksi lahjoituksen yhteydessä.
Netanyahu sanoi keskiviikkona puhuessaan Knessetissä arvostavansa Obaman osuutta rauhankeskustelujen aloittamiseksi, jonka estymisestä hän syytti PA:n haluttomuutta. Hän sanoi esitelleensä hallituksen turvallisuuskabinetissa uuden seurantamallin, jolla PA:n Israelin vastaisuutta mitataan jatkuvasti. Hän kertoi esimerkin, miten PA:n koulukirjat edelleen kyseenlaistavat Israelin oikeuden maahan. Hän vakuutti, että jos tilanteeseen ei saada muutosta, Israelin hallitus harkitsee vakavasti, onko sillä rauhankumppania.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193921

3. Shin Bet vahvisti keskiviikkona, että se oli yhdessä IAF:n kanssa suorittanut täsmä-teloituksen Gazassa iskemällä terroristin ajamaan autoon Gazan kaupungissa. Iskun kohteena oli al-Qaidan Gazassa toimivan terrorijärjestön Army of Islam 27-vuotias johtaja Mohammad Namnam (ei mikään makupala).Tämä radikaalijärjestö osallistui Gilad Shalitin sieppaamiseen 2006 Kerem Shalomin lähellä.
Asiasta kertoi medialle IDF:n edustaja everstiluutnantti Avital Leibovitz, joka kutsui Namnamia tikittäväksi pommiksi (ticking bomb). Shin Betin tietojen mukaan Namnam oli vastuussa useisiin iskuihin israelilaisia vastaan viime vuosien aikana. Shin Bet paljasti, että tiedustelun mukaan Namnam suunnitteli keskitettyjä iskuja amerikkalaisia ja israelilaisia kohteita vastaan Siinaille. Shin Bet oli varmistanut teloituksen USA:n kanssa ennen iskua.

Palestiinalaiset vahvistavat Namnamin kuoleman. Hän oli Army of Islam johtaja Mumtaz Dughmushin korkea avustaja. Dughmush on entinen Hamasin aktivisti, joka johtaa väkivaltaista klaaniaan Gazan kaupungissa. Palestiinalaiset sanovat, että isku tapahtui lähellä Hamasin poliisiasemaa, ja että iskussa haavoittui lisäksi neljä ihmistä. Namnam oli poliisin kuulusteltavana jokin aika sitten hänen järjestönsä osuudesta rakettien ampumiseen Israelin alueelle, minkä Hamas on kieltänyt tässä tilanteessa. Army of Islam oli vastuussa BBC:n brittijournalistin Alan Johnsonin sieppaamisesta 4 vuotta sitten, kuten myös iskuihin länsityylisiin instituutioihin ja ravintoloihin sekä kristillisiin laitoksiin Gazassa. Vuonna 2008 Hamas ja Dughmush klaani kävivät verisiä taiteluja Sabran lähiössä poliisin yrittäessä pidättää kaksi klaanin jäsentä. 12 klaanin jäsentä sai taisteluissa surmansa, mukana Mumtaz Dughmushin veli Ibrahim. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=193920

4. UUTISOTSIKOITA
- Presidentti Obama tunnustaa vastuutaan Demokraattien vaalitappioon, mutta tarkkailijat huomauttavat, että hän näkee äänestäjien osoittaneen mieltään vain talousongelmia vastaan, mutta ei myönnä hallituksensa tekemiä virheitä. Sitä toivotaan, että Obama tämän jälkeen ymmärtäisi paremmin Israelin ongelmia. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=193919
- PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi Persianlahden maihin tekemänsä ”kerjuumatkan” toisessa etapissa Kuwaitissa, että ”Israelin miehitysviranomaiset ovat mitätöineet rauhanprosessin onnistumismahdollisuuden.” Hän sanoi asettavansa toiveensa korkealle ensi viikolla alkaviin sovintoneuvotteluihin Hamasin kanssa. http://www.jpost.com/Home/Article.aspx?id=193954
- Poliisi ampui 40-vuotiaan taksinkuljettajan Atlitin sisäänkäynnin lähellä tämän yrittäessä ajaa hänen ylitseen. Poliisi kutsuttiin paikalle hillitsemään miestä koti-väkivallasta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193947
- Ministeri Ben-Eliezer ja Histadrutin johtaja Ofer Eini hyökkäsivät kiivaasti puolustusministeri Ehud Barakia vastaan syyttäen häntä johtajan ominaisuuksien puutteesta ja myös epärehellisyydestä. Eini oli pääosassa Labourin suostuessa Netanyahun hallitukseen. Ben-Eliezer esitti johtajan etsimistä puolueen ulkopuolelta, koska sopivaa ehdokasta ei ole nähtävissä. Labour-puolue on vaikeuksissa sekä taloudellisesti että kansansuosiossa. Gallupit lupaavat yhdeksää edustajapaikkaa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193952
- Viime päivien pommi-iskut eri puolilla maailmaa kuten pakettipommilähetykset osoittavat ”varjojen sodan” alkaneen kuten myös sen, etteivät huhut al-Qaidan taantumisesta olleet todellisia. http://www.jpost.com/Features/InThespotlight/Article.aspx?id=193913
- Sefardi-päärabbi Shlomo Amar sanoi tavatessaan ylioppilasjohtajan, että haredim-kansa haluaa osallistua enemmän työelämään ja armeijaan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=193930
- Laura Frankel esittelee mehukkaita reseptejään osoitteessa alla. ”Namnam!” http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/FoodAndWine/Article.aspx?id=193656
- Israelin armeijan johto pelkäsi, että Egypti suunnitteli Dimonan ydinreaktorin tuhoamista 1967 sodan aikana, ilmenee julkisuuteen päästetyissä dokumenteissa. Yitzhak Rabin oli silloin puolustusministerinä, jonka kerrotaan nukkuneen juopuneena sodan alkuvaiheilla, ehkä pelkoaan lievittääkseen. http://www.haaretz.com/print-edition/news/june-67-idf-feared-egyptian-strike-on-dimona-1.322776
- Israel poisti vip-edut muilta palestiinalaisjohtajilta paitsi Abbas ja Fayad. Tämän koki Ahmed Qurei, joka oli vaimonsa kanssa matkalla Mekkan pyhiinvaellusmatkalle. Sotilaat pakottivat hänet ulos autostaan ja kehottivat jatkamaan matkaa Allenby-sillan yli Jordanian puolelle bussilla kuten muutkin. Uusi periaate on seurausta PA:n johdon nousevista hyökkäyksistä ja kiihotuksista Israelia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140451
- Ulkoministeri Lieberman ja Hague tapasivat kuitenkin keskiviikkona, vaikka toisin uutisoitiin. Myös Peres oli Haguen tapaamislistalla, mutta ei Netanyahu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140448

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…