Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Tiedoksi:

#551 PERJANTAI 05.11.10

07.11.2010 02:43

1. ENGLANNIN ulkoministeri William Hague tapasi eilen ennen kotimatkaansa sekä puolustusministeri Ehud Barakin, ulkoministeri Avigdor Liebermanin että myös pääministeri Benyamin Netanyahun vastoin aiempia tietoja ilmeisesti korjatakseen julkisuudessa liikkuneita huhuja suhteiden heikkenemisestä entisestään.
Pahiten valtioitten virallisia suhteita ovat hiertäneet Englannissa säädetty laki, jonka mukaan tuomioistuimet voivat määrätä maassa vierailevia diplomaatteja ja sotilashenkilöitä pidätettäviksi heitä vastaan nostetun syytteen perusteella. Laki on varsin erikoislaatuinen, sillä pidätys voidaan suorittaa pelkän syytteen mukaan ilman näyttöä sen oikeellisuudesta. Tämän vuoksi korkeat viranomaiset ja IDF:n upseerit ovat joutuneet perumaan jo sovitun matkansa Brittien saarille, kuten Dan Meridorin äskeinen Lontoon matkan peruuntuminen osoitti.
Ulkoministeri Hague selitti, että hallitus ei voi tehdä paljoa asiassa, koska lait laaditaan parlamentissa, mutta hän lupasi korjata sen, mikä voidaan korjata. Hän ennakoi, että lain-muutos voitaisiin saada aikaan ensi vuonna vakuuttaen, ettei siihen tarvita ulkomaisten ministerien puuttumista asiaan.
Netanyahun kansliasta kerrottiin, että seuraava strateginen kokous pidetään Israelissa, ilmeisesti siksi, ettei jouduttaisi epämukavaan välikäteen Englannin lain kanssa.

PÄÄMINISTERIN kansliasta vakuutettiin, että Haguen vierailu on kaikesta huolimatta onnistunut. Ulkoministeri Hague oli ensimmäinen Cameronin hallituksen ministeri virallisella vierailulla Israelissa.
Vierailun aikana viranomaiset allekirjoittivat useita sopimusasiakirjoja filmauksen, tieteen ja ympäristön alueilla, mutta taustalla kuului tyytymätöntä murinaa siksi, ettei Englanti vuodesta toiseen jatkuvista pyynnöistä huolimatta ollut saanut aikaan pyydettyä lainmuutosta.
HAGUE valitteli tiedoista, että Mossad on käyttänyt väärennettyjä Englannin passeja. Toiseksi hän esitti mielipiteenään, että Gazan saarto on kestämätön ja se tulee purkaa. Edelleen hän kehotti Netanyahua uusimaan rakennuskiellon Juudeassa ja Samariassa, mutta samalla tuomitsi jyrkästi kaikki Israelin vastaiset boikotit.
Iranista Hague totesi, että kansainväliset sanktiot sitä vastaan ovat oikeutettuja eikä sotilaallinen ratkaisu ole poistettu pöydältä yhtenä mahdollisuutena. Hän kutsui Iranin ydinasetta yhtenä pahimmista maailman rauhaa uhkaavista ilmiöistä. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=194073

2. ULKOMINISTERIÖ selvitti eilen julkisuuteen annettuja tietoja, että Israel on lopettanut yhteistoimintansa YK:n alaisen UNESCO:n kanssa sen Patriarkkain mausoleumista ja Raakelin hautakammiosta tekemän päätöksen johdosta.
ULKOMINISTERIÖ ilmoitti UNESCO:lle, että se pidättyy osittaisesta yhteistoiminnasta sen kanssa koskien lokakuun 21. päivänä tehdyn päätöslauselman toteuttamista. UNESCO julkisti päätöslauselmansa, jonka mukaan edellä mainitut Israelin perinnekohteiksi julistetut ”patriarkka Abrahamin mausoleumi ja Raakelin hautakammio ovat oleellinen osa miehitettyä palestiinalaista territoriota”.

SAMASSA päätöksessä UNESCO otti kantaa Israelin suorittamiin arkeologisiin tutkimuksiin, joita suoritetaan Mughrabi-portille johtavan uuden jalankulkusillan rakentamisen yhteydessä. PA väittää näiden töiden vahingoittavan Al-Aksa moskeijaa Jerusalemin Temppelivuorella, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa ja töitä tehdään kaukana moskeijasta. Edelleen sen päätöksessä ilmaistaan vastustus Israelin rakentamaa turvallisuusaitaa vastaan Juudeassa ja Samariassa kuten myös Gazan kaista kauppasaartoa vastaan huomioimatta, että myös Egypti saartaa Gazan kaistan omalla rajallaan.
UNESCO:n edustaja Lucia Iglesias kertoi, ettei hänen edustamansa järjestö ole saanut virallista tietoa ulkoministeriön lausunnosta koskien suhteitten rajoittamista.
ADL (Antidefamation league) pyysi, että UNESCO siirtäisi filosofian päivän, joka suunniteltiin pidettäväksi Teheranissa, Pariisiin. UNESCO tukee tätä vuosittaista maailman filosofien tapaamista, on tehnyt niin vuodesta 2002 lähtien.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=194090

3. Koppakuoriainen ja aasi tapasivat viidakkopolulla, ja kumpikin pysähtyivät tutkien toisiaan. Koppakuoriainen antoi aasille ultimaatumin: Siirrä jalkaasi ennen kuin menetän malttini. Rauhaarakastava aasi mieluummin siirsi jalkansa kuin aloitti riidan.
Palestiinan auktoriteetti (PA) ilmoitti eilen, että se antaa kaksi viikkoa Yhdysvalloille aikaa saada suorat keskustelut alkamaan Israelin ja PA:n kesken. Käytännössä se tarkoittaa, että Obaman – jonka edustaman Demokraattisen puolueen symboli sattuu olemaan aasi –
että hänen tulee vääntää Netnayahun kättä uuden moratoriumin, ehdottoman rakennus-kiellon, julistamiseksi Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä.
ARABILIITOn julistama kuukauden armonaika päättyy 9. marraskuuta, mutta PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat lupaa armollisesti venyttää sitä kaksi viikkoa ja ehkä lisääkin, jos se katsotaan välttämättömäksi.
Erekat viittasi ulkoministeri Hillary Clintonin lausuntoon, jossa hän kehui työskentelevänsä kellon ympäri löytääkseen ratkaisun, jolla keskustelut saadaan jatkumaan.

TÄMÄ nostaa pääministeri Netanyahun taas kerran ”temppelin harjalle”, jossa selviää, suostuuko hän hyppäämään sieltä alas luottaen siihen, että suojelusenkelit varjelevat häntä. Erekat selvitteli armollista suostumustaan lisäajasta Mitchellille, joka ilmeisesti on edelleen vastuussa keskusteluista USA:n osalta. Erekat vihjaili, että jos ”aasi ei onnistu nostamaan jalkaansa” kahden tai useamman lähiviikon aikana, asia alistetaan YK:n ratkaistavaksi. Hän sanoi toivovansa, että siinä tapauksessa USA tukisi PA:n esitystä YK:ssa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=194087

NETANYAHU matkustaa Yhdysvaltoihin sunnuntaiksi, jossa hän osallistuu New Orleansissa Yhdysvaltain juutalaisfederaatioitten vuosittaiseen yleiskokoukseen. Kokous on juutalaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen suurin tapahtuma. Tilaisuuteen saapuu myös USA:n vara-presidentti Joe Biden, joka puhuu konferenssin päätöstilaisuudessa maanantaina. Erikoisuutena tilaisuudessa on mukana entinen astronautti, New Jerseystä kotoisin oleva insinööri ja NASA astronautti Garret Reisman, joka oppi puhumaan venäjää oleskeltuaan siellä jonkin aikaa. Hän pyrkii edistämään Venäjän juutalaisten kulttuuria.
USA:n taloudellinen romahdus on iskenyt pahoin myös hyväntekeväisyysjärjestöihin, mikä tuntuu tietenkin perinteisissä lahjoituksissa Israeliin. New Jersey valittiin konferenssin pitopaikaksi, jolla pyritään tukemaan kaupungin hurrikaani Katrinan kynsissä vuonna 2005 kärsimän suuren tuhon jälkeistä uudelleen rakentamista.
http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=194088

4. ISRAELISSA odotetaan henki kurkussa, mitä Netanyahu mahdollisesti tulee sopimaan tavatessaan USA:n johtajia – joskin ilman Obamaa. joka on Aasiassa – jotka tullevat käyttämään kaiken painostus- ja suostuttelutaitonsa saadakseen hänet suostumaan jatkamaan rakennuskieltoa Juudeassa ja Samariassa PA:n tyynnyttelemiseksi.

Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ovat aloittaneet PR-kampanjan asiansa tiedottamiseksi julkaisemalla valtalehdissä suuria mainoksia, jossa he esittelevät poliittisten johtajien lausuntoja heidän kuviensa kanssa. Niissä sanotaan, että ”maailma testaa nyt Israelin kestävyyttä painostuksen alla, ja ellei hallitus pysy lujana, se tulee romahtamaan arabien sarjakiristysten alaisena”. Siinä myös toistetaan Netanyahun lupaus olla jakamatta Jerusalemia ja palaamatta 1967 sotaa edeltäville aselepolinjoille.

JP:n vakiokolumnisti Caroline B Glick käsittelee myös Netanyahun mahdollista myönnytys-politiikka artikkelissaan ”We are not for Sale” (emme ole kaupan). Hän esittää kiivaan vastustuksensa tiedoille, että USA tutkii tosissaan mahdollisuutta, jossa Israel vuokraa Jordanjoenlaakson ja Jerusalemin itäosia PA:lta. Hän sanoo, että tietojen mukaan erimielisyys Israelin ja USA:n kesken koskee vain vuokra-aikaa. Hän pitää erittäin typeränä sitä, että joku Israelin hallitus suostuisi tuollaiseen ja ehkä jopa suostuisi luopumaan Golanista ja Galileasta vaarantaen Israelin turvallisuuden.
Glick olettaa, että Netanyahu tietää Israelin omistavan koko Israelin alueen Jordanjoesta Välimereen ja kysyy, mikä saa Netanyahun edes harkitsemaan moista? Tämä lienee se ”temppelinharja”, josta mainittiin edellä. Suostuessaan PA:n loputtomiin vaatimuksiin, joita sekä arabi- että länsimaat tukevat, hän ottaa Israelin turvallisuuden nimissä valtavan riskin olettaen, että arabien mieli muuttuisi 40-100 vuoden kuluessa. (JP)

5. UUTISOTSIKOITA
- PA:n puheenjohtaja Abbas sanoi kuwaitilaiselle lehdelle antamassaan haastattelussa, että kaikki voidaan jakaa ja hoitaa yhdessä Hamasin kanssa, mutta turvallisuus-vastuuta hän ei tule jakamaan Hamasin kanssa. Hän pyrki tällä selvittelemään tiistaina alkavia sovinto-neuvotteluja Hamasin ja Fatahin välillä Damaskoksessa. Abbas selitti, että turvallisuus täytyy olla vain yhden puolen ja johdon käsissä, eikä sen jakaminen Länsirannan ja Gazan kesken ole mahdollista. Egypti on esittänyt toiveensa, että sopu löydettäisiin, koska sillä on omat intressinsä saada Gazan vastainen rajansa rauhalliseksi ja turvatuksi. Abbas hyökkäsi puheessaan myös Irania vastaan, jota hän syytti rauhattomuuden lietsomisesta sekä Persianlahden alueella että myös palestiinalaisten keskuuteen. Hän toisti vaatimuksensa rakennuskiellosta ehdoksi rauhanprosessin edistämiselle, mutta sanoo turvautuvansa toisiin ratkaisuihin, jos Israel ei suostu PA:n vaatimuksiin. (JP)
- IDF:n siviilihallituksen johtaja Länsirannalla prikaatikenraali Yoav Mordechai arvioi, että palestiinalaiset ovat enemmän kiinnostuneita taloutensa kohentumisesta kuin väkivallasta. Yleisesti PA:n talouden sanotaan kehittyvän km. 10 %:n vuosivauhtia, mutta samalla ilmoitetaan miljardin budjettivajauksesta tälle vuodelle. Tässä lienee kehittymässä PA:n sisäinen talouskupla, jos tiedot ovat todellisia. (JP)
- PA:n poliisi pidätti palestiinalaisen kauppiaan, jonka he väittävät yrittäneen kuljettaa juutalaisyhteisöstä ostamiaan tuotteita Betlehemiin. Miestä pidetään vankilassa Betlehemissä odottaen häntä vastaan nostettua oikeuskäsittelyä. Tapaus lienee ensimmäinen, jossa palestiinalaista syytetään juutalaisyhteisössä valmistettujen tuotteiden hankkimisesta myyntiä varten omassa kaupassaan. Asiasta kertoi Maan-uutistoimisto Betlehemissä. (JP)
- Osoituksena ”kurjuudesta” Gazan kaistalla lienee pidettävä uuden ostoskeskuksen rakentamista Gazan kaupunkiin. Keskus rakennetaan tuhotun turvallisuuskeskuksen raunioille. Ensimmäinen luksuskeskus avattiin Gazassa kuluneen kesän aikana; siellä myydään ulkomailta salakuljetettuja myyntiartikkeleita ja –tuotteita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140470
- Hebron rahasto toteuttaa tämän vuoden kutsupäivällisen vuokraamassaan aluksessa, joka lähtee New Yorkin Chelsea laiturista ja kiertää Manhattanin saaren purjehduksensa aikana. Tilaisuudessa kootut varat käytetään Hebronin juutalaisyhteisön kehittämiseen ja yllä pitoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140459
- Israelissa suunniteltu palestiinalaisten keffie-päähinettä muistuttava Davidin tähdillä koristettu päähine on saanut palestiinalaiset takajaloilleen: ”Taas ilmiselvä varkaus”. Päähine perustuu kuitenkin juutalaisten ikivanhaan perinteeseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140442
- Libanon puolestaan syyttää, että Israel varastaa sen kaasuvaroja pian käyttöön ottamallaan Haifan edustalla löydetyllä kaasukentällä. Libanon on tehnyt Iranin kanssa sopimuksen, joka antaa sille oikeuden aloittaa kairaukset rannikolla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140439
Tiedoksi:
Vieras

#552 Laita suosikeihin:

08.11.2010 21:48

gavriblock
ajantasatietoa israelista
http://israblockupdate.blogspot.com/

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.11.2010 02:17


r p
Vieras

#554 Israel

21.11.2010 00:28

Jumalan valittu kansa. HALLELUJA
Tiedoksi:

#555 Synodilta kannanotto "miehitykseen"

21.11.2010 19:44

Katolisen kirkon synodi vaatii Israelia lopettamaan arabien maiden "miehittämisen".

Katolisen kirkon synodi, joka oli kutsuttu koolle Vatikaaniin käsittelemään kristittyjen lisääntyvää vainoa Lähi-idässä, päättyi lauantaina yhteiseen julkilausumaan, jossa keskityttiin vaatimaan Israelia lopettamaan arabien maa-alueiden “miehitys”. Kahden viikon konferenssin loppulausunnossa piispojen synodi sanoo, ettei Israel voi käyttää raamatullista käsitettä luvatusta maasta tai valitusta kansasta oikeuttamaan uusia “siirtokuntia” Jerusalemissa tai tekemään aluevaatimuksia. Lausunnossa sanotaan, että arabien maiden “miehitys”, Israelin turva-aidan rakentaminen, sotilaalliset tarkastuspisteet, terroristien vangitseminen (joita lausunnossa kutsutaan “poliittisiksi vangeiksi”) ja palestiinalaisten elämän yleinen häiritseminen ovat pääsyitä siihen, että palestiinalaiskristityt muuttavat pois maasta ja muslimit hyökkäävät juutalaisvaltiota vastaan.

Loppulausunnon välittämisestä oli vastuussa Cyril Salim Bustros, Libanonissa syntynyt kreikkalainen arkkipiispa Neitsyt Marian Ilmestyskirkosta Bostonista, Massachusettsista. Selventävissä huomautuksissa hän totesi: “Pyhiä Kirjoituksia ei voi käyttää oikeuttamaan juutalaisten paluuta Israeliin ja palestiinalaisten siirtämistä pois, eikä oikeuttamaan sitä että Israel miehittää palestiinalaisten maita.” Hän kärjisti tilanteen julistamalla, että Jumalan alkuperäiset lupaukset Israelin lapsille “nollattiin Kristuksessa. Valittua kansaa ei ole enää olemassa”.

Monet juutalaisryhmät ovat vaatineet paavi Benedictus XVI:ta sanoutumaan heti irti arkkipiispa Cyrille Salim Bustrosin lausunnosta. “Tämä poliittinen temppu, verhottuna teologiseen pukuun, loukkaa jokaista juutalaista ja käy myös vastaan paavi Johannes Paavali II:n ja paavi Benedictus XVI:n lausuntoja ja tekoja. He ovat molemmat käyneet Israelissa ja osoittaneet solidaarisuuttaan maan kansalle”, sanoivat painokkaasti sekä rabbi Marvin Hier että rabbi Abraham Cooper. Hier on Simon Wiesenthal Centerin dekaani ja perustaja ja Cooper on apulaisdekaani, ja he ovat kumpikin saaneet audienssin molempien paavien luokse.

Mordechai Levi, Israelin Vatikaanin-suurlähettiläs, arvosteli Bustrosin kommentteja ja sitä vahinkoa, jonka ne olivat aiheuttaneet Israelin ja kristillisen kirkon välisten suhteiden vahvistamiselle. Eräs Vatikaanin tiedottaja totesi myöhemmin, että kirkon virallinen kanta on synodin julistus eivätkä Bustrosin selittävät huomautukset. Tiedottaja ei kuitenkaan suoraan hylännyt sitä, mitä Bustros sanoi, vaikka se näyttäisi olevan ristiriidassa Vatikaanin äskettäin antaman julistuksen kanssa siitä, että Jumalan juutalaisille antamat lupaukset ovat edelleen entisellään.

Jerusalem Post -lehden pääkirjoituksessa kommentoitiin asiaa näin: “…nämä piispat kaappasivat vallan synodissa ja julkaisivat lauantaina lausunnon, jossa jätettiin lähes huomiotta katolisten ahdinko muslimialueilla mutta tuomittiin erityisellä tavalla Israelin ‘miehitys’.”

Word of Life Israel 29.10.2010
Tiedoksi:

#556 Re: Synodilta kannanotto "miehitykseen"

21.11.2010 19:50

#555: Tiedoksi: - Synodilta kannanotto "miehitykseen" 

Varmaan alkaa olla aika puhdistaa Jerusalem ja koko Israelin maa taivaan kuningattaren kultista ja sen ilmenemismuodoista:
Kaikki kuvain kumartajat joutuvat häpeään, kaikki, jotka epäjumalista kerskaavat.
Jumalankuvien tekijät ovat turhia kaikki tyynni, eivätkä nuo heidän rakkaansa mitään auta; niiden todistajat eivät näe eivätkä tiedä mitään, ja niin he joutuvat häpeään.
Häpeän ja pilkan he saavat kaikki, pilkan alaisina he kulkevat kaikki, nuo kuvien tekijät.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

22.11.2010 18:01


Lea Osari
Vieras

#558 Tasapuolinen uutisointi Mediassa

23.11.2010 19:49

Suomen uutiset uutisoivat hyvin vähän Israelin tapahtumista ja monet niistäkin ovat puolueellisia, palestiina myönteisiä. Israel on lähes aina syyllinen.
Israel on kuitenkin ainoa Lähi-Idän demokraattinen valtio, joka joutuu päivittäin puolustamaan kansan turvallisuuttaan raketti-iskuja ja suunnatonta Hamasin vihaa vastaan.
BBC-uutiset ovat paljon asiallisempia.
Onneksi Suomessa on TV7-kanava.
auli voutilainen
Vieras

#559 isänmaa kuuluu kaikille kanssalle!

24.11.2010 13:00

rauha jerusalemille ja israelille!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

24.11.2010 13:21


Tiedoksi:
Vieras

#561 Embassy of Israel, Helsinki

25.11.2010 19:23

Embassy of Israel, Helsinki

Israelin suurlähetystö on vihdoinkin saapunut Facebookiin!

Pidetään yhteyttä!

http://www.facebook.com/pages/Embassy-of-Israel-Helsinki/148572991857661

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.11.2010 19:29


ilmo porista
Vieras

#564 Ei mitään uskontoon liittyvää, mutta

29.11.2010 21:56

kunhan tulin lukeneeksi Carlo Panellan Islamin musta kirja -nimisen teoksen ( http://wsoy.fi/yk/products/show/75744 ) niin voin suositella sitä - sattumoisin sitten huomasin Keski-Suomalaisen sivulla artikkelin yhteydessä linkin adressiin. Arvelen että ihan faktapohjalta on syytä pitää pikkuisen tuota Israelin puolta joskaan ei voi hylätä toivottomina tapauksina kaikkia arabejakaan.

Näytti muutama nimi olevan vahingossa pariin otteeseen, ihme ettei tuo adressiohjelma yhtään kysele...
arto kukkonen
pieksämäki

#565 Arabit ja Israililaiset veljeskansoja

01.12.2010 06:53

Jotka polveutuvat samasta pariskunnasta.
Jos aikoo ajaa jonkin ryhmittymän asiaa avoimesti, siihen ei kuulu kritisoivan ja kyseenalaistavan palautteen sensuroiminen. Mikäli kuuluu, silloin on onnistuttu herättämään kommunismin ja natsien perusaatteet henkiin, eikä se palvele rehellisesti ketään.
Tiedoksi:
Vieras

#566 Täällä ajetaan Israel-asiaa täysin avoimesti!

01.12.2010 07:27

Joo, nykyäänhän on erilaisia foorumeita vaikka millä mitalla, joihin voi kirjoittaa melkein mitä tahansa. Jokaisella foorumilla on omat tarkoitusperänsä ja kohteensa ja on hyvä toimia niiden mukaan, eikä sekoiteta kaiken maailman juttuja jokaiseen. Haluamaansa informaatiota löytää ja saa kirjoittaa mielin määrin, jos intoa löytyy, mutta kannattaa etsiä asialleen oikea foorumi. Natsismia ja kommunismia ei kannata tänne tyrkyttää!
Tiedoksi:
Vieras

#567 PERJANTAI 03.12.10

03.12.2010 19:43

1. SUURIN koskaan Israelissa riehunut maastopalo on nykyisten tietojen mukaan surmannut 40 ihmistä, mutta joitakin poliisiupseereita etsitään vielä. Palon alkusyytä ei vielä pystytä päättämään, mutta tuhopolton lisäksi pidetään mahdollisena, että palo sai alkunsa laittomasta jätetunkiosta Ushfian kylän liepeillä. Palon rajuus ja nopea leveneminen yllätti kaikki, sekä poliisit että palomiehet, jotka sanovat, etteivät he koskaan ole nähneet tällaista. Tuli eteni 1.5 kilometriä kolmessa minuutissa, mikä asetti evakuointitoimet erittäin kriittisiksi.

40 uutta palomiehiksi pääosin druusiyhteisöstä värvättyä oli matkalla Atlitista Damonin vankilaan lähellä Beit Oren kylää avustamaan vankien evakuoimista. Heitä kuljettanut bussi joutui matkalla mutkaista yksisuuntaista tietä pitkin Karmelin metsän läpi tulimuuriin, koska tuli eteni paljon nopeammin kuin otaksuttiin. Bussin kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan ja ajoi puuta vasten liekkien saartaessa sen välittömästi. Jotkut pyrkivät pakoon vain joutuakseen liekkeihin ja palaen elävinä. Bussin perässä ajanut poliisiauto joutui sekin tulen vangiksi palaen kokonaan, mutta siinä matkustaneet poliisiupseerit säilyivät hengissä. Haifan poliisipäällikkö Ahuva Tomer vietiin sairaalaan pahoin palaneena ja taistelee hengestään. Joidenkin vankien kerrotaan paenneen evakuoinnin aikana.

TÄHÄN mennessä yli 15 000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan, niiden mukana Tirat Carmel mielisairaalan potilaat ja henkilökunta, sekä Kele turvallisuus vankilan 420 vankia.
Ein Hod, Ein Hud, Nir Etzion, Migdalim ja Kibbuts Hahotrim asukkaat evakuoitiin palon alkuvaiheissa, mutta evakuointia on jouduttu kaiken aikaa laajentamaan. Haifan lähiö Denya jouduttiin myös osittain evakuoimaan perjantai-iltana.
Palon sammutustöitä on häirinnyt kova tuuli, jota levittää liekkejä ilmiömäisellä nopeudella rutikuivassa metsikössä. Palokuntien edustajat valittivat jo alusta lähtien, ettei heillä ole henkilökuntaa eikä välineitä taistelemaan tämän suuruista paloa vastaan.
Avustuspyyntöjä lähetettiin useisiin maihin ja monet valmistautuivat lähettämään sammutus-yksiköitään ilman pyyntöäkin kuten Turkki ja Egypti, mutta heidän lähettämänsä yksiköt pääsevät aloittamaan toimintansa tehokkaasti vasta perjantaiaamuna.

PALO alkoi kymmenen aikoihin torstaina Karmel vuorella sijainneen kaatopaikan lähistöltä. Koska se levisi kolmena rintamana, epäillään, että ne oli sytytetty tarkoituksellisesti. Poliisi on vielä haluton päättämään, oliko kysymys terrorismista vai rikollisesta huolimattomuudesta.
Neljän aikaan perjantaiaamuna tuli saavutti valtatien no 4 etelästä pohjoiseen, mutta sen eteneminen Tel Avivin suuntaan saatiin pysäytettyä.
Ulkomailta tulleet sammutusyksiköt aloittivat työskentelynsä seitsemän aikoihin. Monet valtio, USA ja EU ovat tarjonneet apuaan ja avustuksia palon jälkiselvittelyissä ja tuhojen korjaamiseksi. Lukuisia taloja paloi kibbutsissa ja kylissä, joihin palo levisi, mutta vahinkojen arviointiin päästään vasta, kun palo on saatu lopullisesti hallintaan. 5000 eekkeriä metsää arvioidaan joutuneen tulen saaliiksi.
Haifassa kouluja on varattu evakuoitujen majoittamiseksi ja yliopisto on toistaiseksi suljettu.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3993585,00.html
http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=197814

Tiedoksi:
Vieras

#568 "Herra on Jumala!" Herran tuli Iski Karmelilla!

03.12.2010 21:33

Historian havinaa Karmelilla!?

Haifa
http://www.goisrael.com/Tourism_Fin/Articles/haifa.htm


Haifan väestö koostuu kolmen suuren uskonnon sekä monien vähemmistöuskontojen kannattajista, kaupunkia pidetään suvaitsevuuden ja rinnakkaiselon symbolina. Väestöstä yhdeksän prosenttia on arabeja (muslimeja ja kristittyjä), joiden asuinalueita on pääosin kolme: Khalisa, Abas ja kuuluisa Wadi Nisnas, jonka viehättävät kujat ovat turistinähtävyys. Täällä pidetään myös vuosittainen ”The Holiday of Holidays”, joka juhlistaa kaupungin erityistä elämäntapaa.

Myös Haifan kristitty väestö monine kirkkoineen näkyy kaupungin kuvassa. Kikar Paris -aukiolla (Parisin aukio) sijaitsee maroniittikirkko, jonka vieressä on profeetta Elialle omistettu karmeliittakirkko, jonka läheisyydessä taas sijaitsee kreikkalaisortodoksisen seurakunnan Neitsyn Marian kirkko. Allenby Streetillä sijaitsevalla Sacre Coeurin katolisella koululla on hyvinhoidettu puutarha ja kaunis rakennus, ja sen edessä on vaikuttavia patsaita Neitsyt Mariasta. Kristityille pyhän karmel-vuoren huipulla sijaitsee Stella- Maris- Karmeliittalvostari. Luostarin barokkityylisessä kirkossa on luola, jonka uskotaan kristittyjen perinteiden mukaan olevan profeetta Elian hauta. Luostarissa on myös pieni profeetta Elian elämälle omistettu museo. Kirkon läheisyydessä on myös hostelli, joka toimii monien kaupungissa vierailevien pyhiinvaeltajien yöpymispaikkana.

Kaupungin uskonnollinen mosaiikki ei kuitenkaan lopu tähän. Haifan Kababir-asuinalueella sijaitsee Israelin ainoa Ahmadyya-muslimien yhteisö. Ahmadiyya-liike on 1800-luvulla perustettu Intiasta lähtöisin oleva islamin suuntaus, joka edistää kansojen välistä rauhaa ja vastustaa uskonnollista pakkovaltaa. Yhteisön suuressa moskeijassa on rukoushuoneen lisäksi ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva näyttely liikkeen historiasta ja merkittävistä tapahtumista.

Haifan suvaitsevaisuus eri uskontoja kohtaan ulottuu Baha’i-uskontoon, jonka maailmankeskus sijaitsee kaupungissa. Baha’i-usko on kehittynyt baabilaisuudesta, joka puolestaan erosi iranilaisesta islamuskon shiialaisuuden muodosta vuonna 1844. Baha’i-maailmankeskus on Karmel-vuoren juurella sijaitseva suuri ja kauniisti suunniteltu rakennus, joka on kuuluisa upeista puutarhoistan. Alueella on mm. upeasti suunnitellut “Riippuvat puutarhat”, jotka ulottuvat noin kilometrin matkan Louis Promenadea pitkin aina Ha-Gefen Streetille asti. Keskuksessa sijaitsee vaikuttava kultakupolinen Bábin, uskonnon perustajan, hautapyhäkkö. Näitä viehättäviä maisemia voi ihastella päiväsaikaan kauniissa puutarhoissa kuljeskelemalla, mutta kokemus on yhtä vaikuttava myös iltaisin, jolloin kauniin valaistuksen ansiosta voi nauttia puutarhojen rauhallisesta ja romanttisesta tunnelmasta.


Elia ennustaa kuivuutta ja kätkeytyy Keritin purolle. Elia asuu Sarpatin lesken luona ja herättää hänen poikansa henkiin.
Tisbeläinen Elia, eräs Gileadiin asettuneita siirtolaisia, sanoi Ahabille: "Niin totta kuin Herra, Israelin Jumala, elää, jonka edessä minä seison: näinä vuosina ei tule kastetta eikä sadetta muutoin kuin minun sanani kautta".
ENSIMMÄINEN KUNINGASTEN KIRJA 17
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/1Kun.17.html

Elia näyttäytyy Ahabille. Ratkaisu Karmel-vuorella. Tulee sade.
Pitkän ajan kuluttua, kolmantena vuotena, tuli Elialle tämä Herran sana: "Mene ja näyttäydy Ahabille, niin minä annan sateen maan päälle."

Niin Ahab lähetti sanan kaikille israelilaisille ja kokosi profeetat Karmel-vuorelle. Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään. Niin Elia sanoi kansalle: "Minä olen ainoa jäljelle jäänyt Herran profeetta, mutta Baalin profeettoja on neljäsataa viisikymmentä. Antakaa meille kaksi mullikkaa, ja valitkoot he itselleen toisen mullikan, paloitelkoot sen ja pankoot kappaleet puiden päälle, mutta älkööt panko tulta; ja minä valmistan toisen mullikan ja asetan sen puiden päälle, mutta en pane tulta. Sitten huutakaa te jumalanne nimeä, ja minä huudan Herran nimeä. Se jumala, joka vastaa tulella, on Jumala." Kaikki kansa vastasi ja sanoi: "Niin on hyvä." Ja Elia sanoi Baalin profeetoille: "Valitkaa itsellenne toinen mullikka ja valmistakaa se ensin, sillä teitä on enemmän. Huutakaa sitten jumalanne nimeä, mutta älkää panko tulta." Niin he ottivat sen mullikan, jonka hän antoi heille, ja valmistivat sen. Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty. Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää." Niin he huusivat vielä kovemmin ja viileksivät itseään tapansa mukaan miekoilla ja keihäillä, niin että heistä vuoti verta. Kun puolipäivä oli kulunut, joutuivat he hurmoksiin, aina siihen hetkeen asti, jolloin ruokauhri uhrataan. Mutta ei ääntä, ei vastausta, ei vaarinottoa! Niin Elia sanoi kaikelle kansalle: "Astukaa minun luokseni." Ja kaikki kansa astui hänen luoksensa. Niin hän korjasi Herran alttarin, joka oli hajotettu. Ja Elia otti kaksitoista kiveä, yhtä monta kuin oli Jaakobin poikien sukukuntia, hänen, jolle oli tullut tämä Herran sana: "Israel on oleva sinun nimesi." Ja hän rakensi kivistä alttarin Herran nimeen ja teki alttarin ympärille ojan, johon olisi mahtunut kaksi sea-mittaa jyviä. Sitten hän latoi puut, paloitteli mullikan ja pani kappaleet puiden päälle. Ja hän sanoi: "Täyttäkää neljä ruukkua vedellä ja vuodattakaa se polttouhrin ja puiden päälle." Ja hän sanoi: "Tehkää se toinen kerta." Ja he tekivät niin toisen kerran. Vielä hän sanoi: "Tehkää se kolmas kerta." Ja he tekivät niin kolmannen kerran. Niin vesi juoksi ympäri alttarin; ojankin hän täytti vedellä. Ja kun oli tullut hetki, jolloin ruokauhri uhrataan, astui profeetta Elia esille ja sanoi: "Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että minä olen sinun käskystäsi tehnyt kaiken tämän. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin." Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa. Kun kaikki kansa näki tämän, lankesivat he kasvoillensa ja sanoivat: "Herra on Jumala! Herra on Jumala!" Mutta Elia sanoi heille: "Ottakaa Baalin profeetat kiinni; älköön yksikään heistä pääskö pakoon." Ja he ottivat heidät kiinni. Ja Elia vei heidät Kiisonin purolle ja tappoi heidät siellä. Ja Elia sanoi Ahabille: "Nouse, syö ja juo, sillä sateen kohina kuuluu." Niin Ahab nousi syömään ja juomaan. Mutta Elia nousi Karmelin huipulle, kumartui maahan ja painoi kasvonsa polviensa väliin. Ja hän sanoi palvelijallensa: "Nouse ja katso merelle päin." Tämä nousi ja katsoi, mutta sanoi: "Ei näy mitään." Hän sanoi: "Mene takaisin." Näin seitsemän kertaa. Seitsemännellä kerralla palvelija sanoi: "Katso, pieni pilvi, miehen kämmenen kokoinen, nousee merestä." Niin Elia sanoi: "Nouse ja sano Ahabille: 'Valjasta ja lähde alas, ettei sade sinua pidättäisi'." Ja tuossa tuokiossa taivas kävi mustaksi pilvistä ja myrskytuulesta, ja tuli ankara sade. Mutta Ahab nousi vaunuihinsa ja lähti Jisreeliin. Ja Herran käsi tuli Elian päälle, ja niin hän vyötti kupeensa ja juoksi Ahabin edellä Jisreeliin saakka.
http://ftp.funet.fi/index/bible/fi/1933,38/1Kun.18.html


Vieras

#569

03.12.2010 21:46

Kun oli tullut hetki, jolloin ruokauhri uhrataan, astui profeetta Elia esille ja sanoi: "Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että minä olen sinun käskystäsi tehnyt kaiken tämän.
Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin."
Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa.
http://www.onlyoneway.net/elia.htm
Tulkoon tiettäväksi:
Vieras

#570 Elia

03.12.2010 21:48

Mies, joka rukouksesta Jumala sulki maalta sateen 3 vuodeksi, langetti tulensa alttarille ja sotilaiden päälle.
http://www.onlyoneway.net/elia.htm

Kun oli tullut hetki, jolloin ruokauhri uhrataan, astui profeetta Elia esille ja sanoi: "Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että minä olen sinun käskystäsi tehnyt kaiken tämän.

Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin."

Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa.
Henkilökohtaisesti en usko näin!
Vieras

#571 Israelin itsenäisyysjulistus annettiin 14.05.1948

03.12.2010 21:58

Siinä lukee mm.:

"Sen perustana ovat vapaus, oikeus ja rauha sellaisina kuin Israelin profeetat ovat ne nähneet. Se ylläpitää kaikkien kansalaistensa täydellistä sosiaalista ja poliittista tasa-arvoa uskontoon, rotuun tai sukupuoleen katsomatta. Se takaa uskonnon, omantunnon, kielen, kasvatuksen, ja kulttuurin vapauden. Se turvaa kaikkien uskontokuntien pyhät paikat. Se on uskollinen Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan periaatteille."

Haluaako Israelin Jumala turvata kaikkien uskontojen pyhät paikat Israelin maassa esimerkiksi Haifassa ja Karmel-vuorella?

Henkilökohtaisesti en usko näin!

Eilen tänään ????????
Vieras

#572 Kuka palvelee ja ketä?

03.12.2010 22:27

Ja kun he siellä olonsa ensi aikoina eivät peljänneet Herraa, lähetti Herra heidän sekaansa leijonia, jotka tappoivat heitä. Se ilmoitettiin Assurin kuninkaalle näin: "Kansat, jotka sinä veit pakkosiirtolaisuuteen ja asetit asumaan Samarian kaupunkeihin, eivät tiedä, millä tavalla sen maan Jumalaa on palveltava. Sentähden hän on lähettänyt leijonia heidän sekaansa, ja katso, ne surmaavat heitä, koska he eivät tiedä, millä tavalla sen maan Jumalaa on palveltava." Silloin Assurin kuningas käski sanoen: "Viekää sinne joku niistä papeista, jotka toitte sieltä pakkosiirtolaisuuteen; joku heistä menköön sinne ja asukoon siellä ja opettakoon heille, millä tavalla sen maan Jumalaa on palveltava." Ja niin eräs niistä papeista, jotka he olivat vieneet Samariasta pakkosiirtolaisuuteen, tuli ja asettui Beeteliin; ja hän opetti heille, kuinka heidän oli peljättävä Herraa. Mutta kukin kansa teki itselleen omat jumalansa, ja he panivat ne samarialaisten rakentamiin uhrikukkula-temppeleihin, kukin kansa niissä kaupungeissa, joissa se asui. Baabelin miehet tekivät itselleen Sukkot-Benotin, Kuutin miehet tekivät Neergalin, Hamatin miehet Asiman, avvalaiset tekivät Nibhaan ja Tartakin, sefarvaimilaiset polttivat poikiansa tulessa Adrammelekille ja Annammelekille, Sefarvaimin jumalille. Mutta he pelkäsivät myöskin Herraa. Ja he asettivat itsellensä uhrikukkula-pappeja omasta keskuudestaan, ja nämä uhrasivat heidän puolestaan uhrikukkula-temppeleissä. He pelkäsivät tosin Herraa, mutta palvelivat myös omia jumaliansa samalla tavalla kuin ne kansat, joiden keskuudesta heidät oli tuotu. Ja vielä tänäkin päivänä he tekevät vanhan tapansa mukaan: he eivät pelkää Herraa eivätkä tee saamiensa säädösten ja oikeuksien mukaan, eivät sen lain ja niiden käskyjen mukaan, jotka Herra on antanut Jaakobin pojille, hänen, jolle hän antoi nimen Israel. Herra teki liiton näiden kanssa ja käski heitä sanoen: "Älkää peljätkö muita jumalia, älkää kumartako ja palvelko niitä älkääkä uhratko niille, vaan Herraa, joka johdatti teidät Egyptin maasta suurella voimalla ja ojennetulla käsivarrella, häntä te peljätkää, häntä kumartakaa ja hänelle uhratkaa. Ja niitä säädöksiä ja oikeuksia, sitä lakia ja niitä käskyjä, jotka hän on teille kirjoittanut, te alati tarkoin noudattakaa, mutta älkää peljätkö muita jumalia. Liittoa, jonka minä tein teidän kanssanne, älkää unhottako. Älkääkä peljätkö muita jumalia, vaan peljätkää ainoastaan Herraa, teidän Jumalaanne, niin hän pelastaa teidät kaikkien vihollistenne käsistä." Mutta he eivät totelleet, vaan tekivät vanhan tapansa mukaan. Niin nämä kansat pelkäsivät Herraa, mutta palvelivat samalla omia jumalankuviansa. Myöskin heidän lapsensa ja heidän lastensa lapset tekevät vielä tänä päivänä samoin, kuin heidän isänsä ovat tehneet.
spudro spärde
Vieras

#573 IDF

04.12.2010 03:20

Peace through superior firepower. Toimii +1
Tiedoksi:

#574 Tuhopolttajien iskut leviävät pohjoisesta kohti Jerusalemia

05.12.2010 16:56

04.12.2010 Jerusalem Post/Debka File
Kansainvälinen sammutuskoneiden ilmalaivasto taistelee Karmel-vuoren tulipaloa vastaan
Tuhopolttohyökkäykset levisivät lauantaina 4. joulukuuta 2010 pohjoisesta Jerusalemiin, jossa tuli sytytettiin Tsur Hadassah´issa ja Jerusalem Forest´issa (metsässä). Kolmantena päivänä Karmelin palon alkamisesta ulkomaisten lentokoneiden laivasto pudotti vettä ja tulen sammutusaineita liekkeihin ja savu nielaisi jälleen Beit Orenin, Ein Hodin, Nir Etzionin ja Isfiyan armottoman tuulen kiihdyttämänä.
Kaksi jättiläismäistä venäläistä IL-76 lentokonetta kuljettavat kukin 42 tonnia vettä. Kreikkalaiset, kyproslaiset, turkkilaiset ja brittiläiset lentokoneet täyttivät tankkinsa merivedellä ja päästivät vesilastin alas polttopisteisiin. Jordania ja Egypti lähettivät paloautoja ja vapaaehtoisia.
Huolimatta massiivisesta kansainvälisestä ponnistelusta tulen tukahduttamiseksi tulensammutusoperaation vastaava päällikkö, Kansallisen Turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovitch ei ollut optimistinen nopeista tuloksista lauantaina. Tulimeri näyttää sitä itsepintaisemmalta mitä enemmän sitä vastaan taistellaan.
Kahden vanhemman poliisin, joista toinen oli Lion Boker, 57-vuotias, Pohjoisen komentokeskuksen johtaja kotoisin Pardes Hannasta ja toinen Yitzhak Melina, 46-vuotias, Haifan Alueen liikenteen ohjaaja, ruumiit löydettiin. Myös löydettiin palomies Uri Semandayovin, 27-vuotias kotoisin Mishmar HaEmekistä, ja 16-vuotiaan Haifasta kotoisin olevan vapaaehtoisen koulupojan ruumiit. Haifan alueen komentaja Ahuva Tomer on edelleenkin kriittisessä tilassa. Osana virallista kampanjaa estää huomion kiinnittäminen siihen, että laajalle levinnyt äkillisesti syttynyt tulipalo on tahallisesti sytytetty, poliisin tiedottaja kertoi, että alustava tutkimus oli osoittanut, että torstaina 1. joulukuuta 2010 syttyneen Karmelin tulipalon syynä oli erään Isfiyassa olevan perheen huolimattomuus tulen käsittelyssä, kun he laiminlöivät panna pois vesipiipun, jota he olivat polttamassa.
Poliisi on asettanut kuitenkin partioita Länsi-Galileaan ja muihin osiin Pohjoista Israelia pitämään silmällä tulipalon sytyttäjiä. Lauantaina Manara ja Margiliot lähellä Kirjat Shmonaa ja Galilean Panhadle (Kapeikko) olivat pohjoisimmat paikkakunnat, joissa tuhopolttajat iskivät. Siellä olevat tulipalot laukaisivat räjähdyksiä lähellä miinakenttää. Manaran ja Margalitin välinen tie oli suljettu ja Juutalaisen Kansallisrahaston metsätarkastajat kehottivat pitämään silmällä tuhopolttajia tarkastuspisteistään.
Amerikasta odotetaan saapuvaksi kahta lentoa, jotka tuovat mukanaan palontorjuntamateriaalia ja asiantuntijoita. Yksi paikalla oleva ranskalainen kone ja kolme muuta, joista kaksi on amfibiokoneita ovat lähdössä toimintaan sunnuntaina ja niiden tankit pystyvät ottamaan 10 tonnia vettä ja täyttämään ne joka 20. minuutti. Yhteensä yhdeksän ulkomaista lentokonetta on määrä olla paikalla sunnuntaina, mukana Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin lupaama kolmas Iljushin ja suuri ilmakuljetus.
Mustunut tuhkan peittämä maa on kaikki, mitä on jäljellä Pohjoisen Karmelin 10 000:n eekkerin suuruisesta luonnonsuojelualueesta, puistoista ja metsämaasta, joka oli maan yksi suosituimmista ja luonnonkauneimmista alueista. Neljä miljoonaa puuta, joista jotkut ovat harvinaisia lajeja, on menetetty huolimatta Luonnonsuojelualueen Hallinnon ja Juutalaisen Kansallisrahaston henkilökunnan ponnisteluista. Hay Bar´in eläintarha on uhattuna, vaikkakin eläimet ovat vielä turvassa.
kaikki ne kansallisen palontorjunnan 400 palomiestä, jotka mobilisoitiin torstaina ovat yhä torjumassa paloa. Seitsemäntoista kylää, kibbutzia ja muuta asutuskeskusta on evakuoitu ja asutettu väliaikaisiin tiloihin. Perjantaiyönä palavaan rakennukseen ansaan jääneet seitsemän ihmistä Ein Hodin taiteilijakylässä on turvallisesti pelastettu.
Tiedoksi:

#575 SUNNUNTAI 05.12.10

05.12.2010 19:02

1. KAIKKIAAN 33 lentokonetta on kiinnitetty taistelemaan suurinta maastopaloa, joka
alkoi Karmelilta ja on jatkunut siitä lähtien hellittämättömistä ponnistuksista huolimatta. Viranomaiset kuitenkin uskovat, että tuli saadaan lopulta hallintaan sunnuntaina iltapäivällä. Sunnuntaiaamuna saapui maahan maailman suurin sammutusoperaatioissa käytettävä kone USA:sta. Boeing 747 Evergreen Supertanker pystyy ottamaan 80 tonnia vettä ja sammutus-aineita. Sitä käytettiin Kalifornian maastopalojen sammutustöissä. Lukuisat maat vastasivat välittömästi Israelin avustus-pyyntöihin lähettämällä omaa sammutusvälineistöään ja –miehistöään. Venäjän lähettämä suurin kone pystyy ottamaan 40 000 litraa vettä.

VIRANOMAISET toteavat, että 5 miljoonaa puuta on palanut - lähes puolet Karmelin metsiköstä - ja 12 500 eekkeriä (50 000 dunamia) maastoa on tuhoutunut. Myös lukuisia asuintaloja on joko osaksi tai kokonaan palanut. Yksittäisiä erillisiä paloja on syttynyt siellä täällä, viimeksi Haifan esikaupunkialueella, mikä viittaa tahalliseen sytyttämiseen.
Ainakin 41 ihmistä on menehtynyt liekeissä, useiden haavoittuneiden lisäksi. Valtaosa menehtyneistä oli Israelin vankienhoitopalvelun henkilöstöön kuuluvia. Kuolleitten joukossa on 16-vuotias vapaaehtoinen Haifasta, joka halusi mukaan sammutustöihin.

PÄÄMINISTERI Netanyahu kertoi soittaneensa 30 maan johtajalle ja hämmästeli ystävällisyyttä ja auttamishalua, mitä hänelle osoitettiin kaikista maista, myös Suomesta, sekä maista kuten USA:, Venäjä, Kreikka, Turkki, Egypti, Jordania ja PA. Koneitten ja sammutusvälineistön ja –aineitten sekä henkilöstön lisäksi monissa maissa on aloitettu keräys avustusten kokoamiseksi omaisuutensa menettäneille perheille. USA:n Israelin lähettiläs James Cunningham antoi onnettomuus-julistuksen, mikä nopeutti hätäavustusten kokoamisen ja lähettämisen Israeliin. Englannin pääministeri Cameron lähetti englantilaisen helikopterin Kyprokselta avustustöihin. Myös PA:n puheenjohtaja Abbas lupasi avustaa.

POLIISI ei vielä halua antaa omaa näkemystään, miten palo sai alkunsa, mutta kaksi druusi-nuorukaista, 14- ja 16-vuotiaat Isfiyan kylästä, on pidätetty epäiltyinä huolimattomuudesta heidän jätettyään sytyttämänsä nuotion vartioimatta, mikä voi olla alkueräinen palon aihe. Erillisiä paloja on kuitenkin syttynyt eri puolilla Galileaa, mikä viittaa tahalliseen tuhopolttoon.
http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=197998

KARMELIN maastopalo on otettu vastaan iloiten ja onnitellen monissa arabimaissa. Web-sivuilla esitettyjen kirjoitusten perusteella voi päätellä, että paloa pidetään Allahin kurituksena Israelille siksi, että ”se miehittää arabimaita ja surmaa palestiinalaisia” , kuten tapahtui varsinkin cast lead-operaation aikana. Egypti ja Jordania tuomitaan siksi, että ne halusivat antaa apuaan palon sammuttamisessa. Toisissa kirjoituksissa kehotettiin Israelin vihollisia kuten Iran, Syyria sekä Hizbullah ja Hamas käyttämään tilaisuutta hyväkseen Israelin pyyhkäisemiseksi pois maan päältä. Sympatiaa esittäneitä on vähän tällä sektorilla.

Joissakin kirjoituksissa pyydetään Allahia rankaisemaan Egyptiä ja Jordaniaa, koska ne haluavat avustaa Israelia: ”Oi Allah, polta ne (juutalaiset) ennen tuomionpäivää. Oi Allah, tuhoa ne ja kaikki islamin viholliset, kostakoon Allah heille ja karkottakoon heidät kuten myös korruptoituneet arabihallitukset.” Toisissa sanotaan: ”Tämä on otollinen aika Iranille. Jos yksi palo on aiheuttanut paniikkia sionistisen vihollisen leirissä, missä ovat Mahmoud Ahmadinejad ja Hassan Nasrallah? Ja missä on Syyria? Yksi raketti voi aiheuttaa tuhansia tulipaloja.” Samaa toivotetaan Hamasille ja Hizbullahille Israelin tuhoamiseksi. Lisäksi niissä kehotetaan arabiveljiä sytyttämään uusia tulipaloja kaikkialla, myös palestiinalaisvankien vapauttamiseksi. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=198002

2. SISÄMINISTERI Eli Yishai (Shas) on joutunut silmätikuksi siksi, ettei hän ollut valmistanut edellytyksiä vastaavanlaisten onnettomuuksien varalle. Yishai puolustautui todeten, ettei hänelle annettu varoja palolaitoksen valmiuden ja välineistön hankkimiseksi eikä henkilöstön kouluttamiseksi ja laajentamiseksi. Hän syytti edeltäjiään aina Ariel Sharoniin saakka, joka oli yksityistänyt osia palolaitoksen toiminnasta. Pahin puute on lentokoneitten hankkiminen, jossa Israelin valmiudet ovat onnettoman puutteelliset. Yishai sanoi jo kuukausia sitten vaatineensa suunnitelman laatimista suuronnettomuuksien varalle, mutta kukaan ei puoltanut esitystä. ”Pyysin 500 miljoonaa, mutta sain vain 100”, hän puolustautuu. Lisäksi siihen liittyy vastuuvelvollisuuden rajaaminen pelastus- ja palolaitoksen sekä kotirintaman välillä, mikä on selvittämättä ja käsittelyssä politisoitunut.
http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=197973

YAAKOV Katz tarkastelee kysymystä kolumnissaan todeten, että Libanonin kakkossodan aikana Hizbullahin ampumat yli 10 000 rakettia ja ohjusta sytyttivät ja polttivat 15 000 dunamia metsää ja maastoa, minkä olisi pitänyt toimia hälytyksenä maalle tehdä kaikkensa varautumalla tilanteeseen, jossa saman järjestön 40 000 entistä tarkemmat ja tehokkaammat raketit ja ohjukset uhkaavat maata Galileasta Dimonaan, Tel Aviviin ja Jerusalemiin ilman Syyrian suurempia ja tarkempia ohjuksia.
On aiheellista kysyä, mitä tapahtuisi, jos samaan aikaan maan viholliset pohjoisessa ja etelässä tekevät koordinoidun yhteishyökkäyksen Israelin maata vastaan, kuten ne tekivät edellisten sotien aikana? Miten Israel pystyisi suoriutumaan niissä olosuhteissa? Liikenneyhteydet maan etelä- ja pohjoisosien välillä voisivat käytännössä vaarantua tai katketa kokonaan, mikä aiheuttaisi kaaoksen puolustuksen järjestelyissä. Nykyisen motorisoidun sodankäynnin nopeudesta johtuen USA:n lupaama apu olisi onnettomasti myöhässä siinä tilanteessa.
http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=198010

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…