Tehomaatalous on lopetettava, kuten myös turkistarhaus sekä eläinkokeet!

Susanne Viinamäki
Adressin tekijä

/ #7 vast. jukka ahmanheimolle

23.04.2009 23:06

Ei tässä adressissa vaadita lopettamaan metsästystä.

Vaan vaatimus on:
"Me adressin allekirjoittaneet vaadimme että kaikkia eläimiä tulee kohdella hyvin, niiden hyvinvointiin on kiinnitettävä enemmän huomiota ja eläinten yksilölliset tarpeet on otettava huomioon eläintuotannossa. Vaadimme, että eläimiä kohdellaan tuntevina yksilöinä. Tehomaatalous on lopetettava, kuten myös turkistarhaus sekä eläinkokeet!"

Eli,
Kyse on ennenkaikkea tehomaataloudesta, turkistarhauksesta sekä eläinkokeista. Ihmisethän niissä päättävät kohdellaanko kaikkia eläimiä hyvin. Mielestäni kaikkien, sekä tuotanto- että kotieläinten hyvinvointiin on kiinnitettävä paljon enemmän huomiota ja eläinten yksilölliset tarpeet on otettava huomioon.

Kuten adressissa lukee: "Eläimet ovat tuntevia ja kärsimyskykyisiä olentoja, joilla on aitoja hyvinvointivaatimuksia. Meillä on eettinen vastuu ottaa huomioon nämä vaatimukset. Ihmisellä on ajattelevana olentona vastuu ympäristöstään, ja vastuu myös omasta sekä eläinten hyvinvoinnista. Eläimen kärsimystä ei pidä lisätä, vaan se tulee pyrkiä tappamaan mahdollisimman kivuttomasti."


Eläinkokeet ovat esim. kosmetiikan, puhdistusaineitten yms. aineiden testauksessa ihan tarpeetonta ja turhaa eläinten kiduttamista. Iloinen asia on se että suomestakin löytyy eläimillä testaamatonta kosmetiikkaa, pesuaineita jne. Nyt kun ihmiset vain löytäisivät ne ja alkaisivat käyttämään niitä =))


"Turkis on murha mutta ennenkaikkea turkis on turha!"
Turkistarhaus on omasta mielestäni turhaa eläinten rääkkäystä ihan senkin takia että nykykulttuurissa turkista käytetään vain ulkonäön takia ja sitä pidetään ylellisyystuotteena. Itse mielummin laitan muodikkaan toppatakin päälle ja pipon päähän niin ei palele =)

...................

Jukka Jaakkolalle: Ei se tarkoita että makkara vietäisiin juuri sinun suustasi pois jos tehomaatalous lopetettaisiin.. =)) Oletko kuullut puhuttavan esim. Luomusta? Luomulihasta, luomukananmunista, kasviksista, hedelmistä, leivästä jne..?? Ei tässä maassa kukaan nälkään kuole!!

Ps.Käykää ihmiset tutustumassa tehomaatalouteen, turkistarhaukseen sekä eläinkokeisiin jne. niin tiedätte mistä on kyse ja mistä puhutaan, kenties sen jälkeen saadaan tästäkin aiheesta asiallista keskustelua aikaiseksi..

...................