Nivankylän koulua ei saa lakkauttaa!

Leena Jääskeläinen

/ #8 Koulu vailla vertaa

21.06.2015 17:59

Kuten adressin aloittaja mainitsee, kaavoituksen viivästyminen ja tonttipula ovat jo vuosikymmeniä haitanneet kylämme kehitystä. Aina on joku muu alue kaavoittamisessa ajanut ohitse. Nivankylä, jos mikä, tulee kasvamaan. Tänne pääsee ja täältä pääsee nopeasti kaupungin keskustasta ja keskustaan. Harmi vain, että kulkemiseen tarvitaan omaa autoa harvan julkisen liikenteen vuoksi.

Itse kuljettu koulumatka antaa lapsille pohjaa tuleville vuosille. Hyvät koulun liikuntatilat ja kirjasto ovat tarjolla kyläläisten talkootyönä rakentamasta Nivantuvasta. Vanha koulurakennus jo sinänsä on kotoisan lämmin. Kerrotaan, että se on tois puolta jokea siirretty entinen Helisteen talo. Sahattu kahteen osaan ja laitettu päällekäin.

Nivankylä on joutumassa koulukisan kohteeksi, kun Sinettään halutaan isoa monitoimikeskusta. Meitä käytettiin hyväksi/hyödyksi niissä peruslaskelmissa, jotta sinne saatiin se liikuntahalli. Tuskin monikaan nivankyläläinen siellä käy vakituisesti liikkumassa. Samaa kikkaa yritetään nytkin. Halutaan paljon oppilaita, jotta saadaan monisarjainen yläaste ja uusi keskus.

Onneksi Nivankylän koulun tilanne jäi vielä avoimeksi. Roissa kouluverkosta päättäminen on delegoitu koulutuslautakunnalle. Valtuustoon se tuskin tulee. Kuitenkin kaikkien koulujen osalta tarveselvitys tulisi tuoda yhtenä kokonaisuutena, eikä vain muutama koulu kerrallaan.

Järjestimme kyläyhdistyksen toimesta info- ja kuulemistilaisuuden TARVITAANKO NIVANKYLÄSSÄ KAAVAA, KOULUA JA KIRJASTOA. Liekö yhteensattumia, kun paikalla oli vain kourallinen kuulijoita ja keskustelijoita.

Annan mielelläni lisätietoja, sillekin nimettömälle kirjoittajalle, joka ilkeämielisesti viittasi tähän suuntaan. Toivon, että kaikki kommentit voisi julkaista omalla nimellä. Kiitos adressin aloittajille.

Leena Jääskeläinen, valtuutettu

leena.jaaskelainen@rovaniemi.fi

0400 435295