Siuntion äänestystulokset.Sjundeå valresultat.

suitialainen

/ #5 Re: Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

30.09.2011 15:47

#4: Myöskin pohjois siuntiossa asuva - Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

Eikö se ole suurin osa pohjois-siuntiolaisista jos prosentti on yli 50? Ja mikäli oikein ymmärrän niin täällä ollaan (sinäkin?) mieluummin liittymässä kokonaisuudessaan Kirkkonummeen, mutta MIKSI? Pohjois-siuntiolaiset eivät halua liittyä Kirkkonummeen missään nimessä eivätkä etelä-siuntiolaiset Lohjaan ja minä yritin pohjois-siuntiolaisena ja Lohjaan liittymisen kannattajana ehdottaa kunnan kahtiajakoa kompromissina, mutta sitten tulee tällaisia vastauksia mitkä eivät liity edes siihen ydinideaan mitä kirjoitin viestissäni :0 Eli ehdotat tosissasi, että Siuntio liittyisi Lohjaan ja Lohjaan liittymistä kannattavat passitettaisiin muuttamaan Lohjan puolelle? Järki hoi...
Mainitsen toistamiseen, Siuntio pakkoliitetään kokonaisuudessaan Lohjaan valtion toimesta mikäli liitosta ei muuten synny... miksi siis olla täysin yhdistymisiä vastaan? En ymmärrä. Onko sinulla sitten parempaa ehdotusta?

Ja ei tässä mistään rotujaottelusta ole tosiaan kyse ainakaan meidän suomenkielisten osalta, oliko tuo pelkkää provosointia? Kun tätäkin kyselyä tarkastelee niin huomaa selvästi että nimenomaan suomenruotsalainen väestö on Lohjaan liittymistä vastaan koska he tietävät että ruotsinkielisyys jäisi todella pieniin prosentteihin uudessa kunnassa. Uusi kunta olisi kuitenkin selvästi kaksikielinen ja alueelliset erot tulisivat olemaan merkittävät tämän suhteen. Eivät ne ruotsinkieliset ihmiset ruotsinkielisiltä alueilta mihinkään katoa kunnan nimen mukana. Eivätkä ne ruotsinkieliset koulutkaan kuitenkaan mihinkään katoa, onhan Lohjallakin jopa ruotsinkielinen lukiokin. Ja palveluita Suomessa saa missä vain kahdella pääkielellämme.