Pirkkalan_golf_laajennus

Kommentoitu viesti

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#5 Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

11.05.2011 23:31

Kysymyksistäni selviää, etten tunne golfia harrastuksena enkä etenkään urheiluna. Tunnen paremmin hiihdon ja suunnistuksen, joita tässä maastossa voi myös harrastaa. Ilmeisesti golfissa pyörivät raha ja yhteiskunnan vaikuttajat enemmän kuin suosimissani harrastuksissa.
1. Kuinka yleistä golfin harrastus on Suomessa? Talvihan katkaisee harrastuksen useiksi kuukausiksi.
2. Montako hehtaaria on täysimittainen golf-kenttä? Ilmeisesti kaksi kenttää on tuplasti suurempi.
3. Mitä tavoitteita Pirkkalan kunnalla on ostamilleen maille? Jostain luin, että golf-vuokrasopimus ko. maista olisi 50 vuotta. Ensi tuntumalta tuntuu siltä, että golf-kentän vuokraus ei täytä tuottotavoitteita.
4. Eikös tämä uusi alue parturoida puista ja muusta luonnon monimuotoisuudesta (biodiversiteetti)? Tulee mieleen lopullinen ratkaisu ko. maa-alueelle Pirkkalassa.
5. Kenellä Pirkkalassa on kanttia esittää myönteistä ratkaisua toiselle golf-kentälle Pirkkalassa? Nyt tuntuu, ettei kenelläkään.

http://www.golfpirkkala.com/

Vastaukset

Maalaisjärjelläkin pärjää

#6 Re: Muutama kysymys uudesta golf-kentästä

2011-05-12 16:35:52

#5: Jaakko Pitkänen Pirkkala - Muutama kysymys uudesta golf-kentästä  

1. Golfin harrastajia on suomessa 115.000 eli 2% väestöstä.

2. Se riippuu, nyt on siis haussa n. 90 ha täysimittaiselle kentälle.

3. En tiedä tavoitteita, mutta olettaisin että kenttä on ostettu velkarahalla, jonka korko on n. 3%. Kentästä saatu tuotto on, mikäli noudatetaan edellisen kentän vuokraa, n. 1%. Tappiota tulee siis n. 2% vuodessa. Tällä matikalla se olisi euroissa n. 50.000 €/v. Olisi kiva jos kunnan kamreeri vaivaituisi oikaisemaan virheen jos tässä laskelmassa sellainen on.

4.  Luulen niin. Tietääkseni maassamme ei ole ennakkotapausta, jossa golf-kenttäalue olisi vuokrakauden jälkeen palautettu ennalleen. Varsinkaan vuokralaisen toimesta. Varmaan kunta kuitenkin on tehnyt sellaiset sopimukset että näin tulee tapahtumaan. Todennäköisesti yhtiöltä ollaan nytkin vaatimassa muutaman miljoonan talletusta, jonka saa nostaa vain tähän tarkoitukseen 50 vuoden kuluttua. Kallion palauttaminen on vaikeata puuhaa, koska louhitut kivet on numeroitava ja säilytettävä huolella.

5. Tämä on vaikein kysymys ja siihen ei ole minulla vastausta.