Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

Kommentoitu viesti

Ne ovat vaan tiellä täällä

#1 Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

16.05.2011 14:07

Kaikki tulleet ilveilijät,mistä ne sitten vaeltavatkin tänne,sikiävät ja täyttävät maan yhteiskunnan loisilla,niinkuin ennen oli tapana kutsua.
Suomelle koituu näistä tosi paljon harmia ja satojenmiljardien lasku ajamyöten ja paljon enemmänkin tulevien sotien ja terroristi-iskujen kannssa.

Vastaukset

Hyvä Suomi ja suomalaiset - uudemmat ja vanhemmat

#17 Tunnetko edes yhtään maahanmuuttajaa?

2011-05-16 14:49:31

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Älä viitsi olla pelle. Tunnetko edes yhtään maahanmuuttajaa? Itse tunnen muutaman, monesta eri maasta Suomeen tulleen ihmisen. Monet heistä ovat muuttaneet tänne perheineen jo aivan pieninä lapsina, puhuvat sujuvasti suomea ja ovat identiteetiltään ihan yhtä suomalaisia kuin minäkin. Kaikki ovat työteliäitä ihmisiä, opiskelevat ahkerasti ja/tai ovat töissä. Itse olen laiskempi. Mun maahanmuuttajataustaiset kaverit vielä opiskelevat esim. sairaanhoitajiksi, tulkeiksi ja eräskin tekee tietotekniikan väitöskirjaa Aalto-yliopistoon. Hankala tuommoisia ihmisiä on mieltää yhteiskunnan loisiksi. Nämä uussuomalaiset myös iloitsevat Suomen jääkiekkovoitosta.

Tustupa johonkin uussuomalaiseen ennen kuin alat mesota. Voisit todella yllättyä. Ystävällisessä hengessä kontaktia on hyvä ottaa vaikka Suomen jääkiekkovoittojuhlissa torilla.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-05-16 14:59:07Vieras

#25 Rasismi on Suomen häpeä

2011-05-16 15:09:37

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Kyllä ne vämmemmyyskompleksisa potevat kansallismieliset kautta historian ovat niitä sotia yleensä aloittaneet, ei vähemmistöt tai maahanmuuttajat. Rasismi on sairaus, tappava sairaus.

Minun Suomeni on maa jossa kaikkien on hyvä elää. Pidämme toisistamme huolta ja seisomme heikomman puolella. Aina. Sukupuoleen, ihonväriin tai sosiaaliseenasemaan katsomatta. Suomessa olemme hyviä rehtejä ihmisiä, emme elukoita. Emme anna isokokoisten tai kovaäänisten elukoiden johtaa tätä maata tai mielipiteitä, meitä hyviä ja terveesti maastamme ylpeitä Suomalaisia on enemmän. Minun Suomeni on rohkea ja vapaa, ei ahdasmielinen.

 


Vieras

#37 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 15:22:30

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Otahan foliot pois päästä ja opettele kirjottamaan suomea.

yksilö

#69 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 16:17:07

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

kannattaisi ehkä paneutua aivan ensiksi enempi siihen syyhyn miksi pakolaisia on täällä?

mikä on pakolainen?

Pakolainen = (tämä vain yksi määritelmä tuhansien joukosta, mutta se yleisin, wikipedia ):

Pakolainen on henkilö, joka joutuu pelkäämään joutuvansa kotimaassaan vainotuksi rodun, uskonnon, kansalaisuuden, sosiaalisen aseman tai poliittisen mielipiteen johdosta.[1] Pakolaisuutta koskee ja sitä määrittelee Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 ja sen pöytäkirja vuodelta 1967.[2]

Määritelmän mukaan eivät esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä. Mutta sen sijaan huoltajan puuttuminen; esimerkiksi orpous tai sotaorpous on. Yleissopimuksen mukaan pakolaista ei voida palauttaa maahan, jossa hänen henkeään tai vapauttaan uhataan.

 

Tätä lukiessa voikin yksi sun toinen miettiä, että tämä niin kutsuttu pakolainen eli ihminen kuten sinäkin toisesta kulttuurista, toisesta maasta on varmasti tullut tähän kyseiseen maahamme ihan syystä. Myös meiltä Suomesta muutetaan maailmalle aina syystä, ei syyttä. Ei mihinkään maahan pääse muuttamaan tuosta noin vain, painavia on perustelujen oltava ja ne myös todeksi todetaan, helppoakaan se ei ole.

Pistä itsesi siihen asemaan että jäät esim. orvoksi, olet sitten lapsi tai aikuinen, tai sinua vainotaan koska sinut koetaan erilaiseksi, sinun mielipidettäsi ei arvosteta ja sinut sysätään järjestelmän ulkopuolelle, näet nälkää jne. Pohdi mikä hätä sinulla olisi tällaisessa tilanteessa, suunnaton suru, raskas olo, ei ketään läheistä jäljellä, koti pommitettu hajalle, oma kotikaupunki tuhottu, ei pääse enää töihinkään eikä missään ole turvaa???? Ole nöyrä ja näe, että kukaan ei kukaan tule tänne ilman painavaa syytä tai mihinkään toiseen maahan. Jumalalla on suunnitelma jokaista varten, myös sinua ja sitä polkua sinä kuljet joka on sinua varten, kuten kuka tahansa muukin.

Siitä olen harmissani, että yhteiskunnan järjestelmässämme on siinä mielessä porsaanreikiä, että tukia annetaan vähän eri tavoin eri kansalaisille. ja huom, ketään ei todellakaan saa jättää nälkäkuolemaan. myös muista on huolehdittava, vaikka olisivat ulkomailta. Mutta tästä ei saa syyttää maahanmuuttajia eikä pakolaisia, he eivät määrittele sitä minkä suuruisen tuen kukakin saa, sen määrittää eduskunta + hallitus + muut päättävät tahot. Syy ei ole maahanmuttajan eikä pakolaisen. Mieti aina askelta pidemmälle asiat.

Eipä tällä erää muuta kuin ollaan kiitollisia ylipäänsä tästä elämästä vaikka se välillä (toisille usein) vaikeaa onkin kaikin ERI tavoin.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-05-16 16:57:30


Isän kadestä

#97 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 16:58:14

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Kyllä, kun tällaisia älyttömyyksiä kuulee ja näkee, huomaa kuinka tärkeätä rasismin, fasismin ja muun väkivaltaan yllyttävän rikollisuuden vastustaminen on. Kekkonen sanoi aikoinaan, ettei Suomi ole fasistien isänmaa. Nyt pitää huolehtia, että "räkänokkafasistit" pannaan aisoihin. Monet näistä nutipäistä eivät kylläkään tarvisisi muuta kuin isällistä huutia.

PSI

#99 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 16:59:28


Vieras

#126 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 17:23:09

Fint gjort av ett fantastiskt lag där det spelar åtmionstone en finlandssvensk och många som har vänner runt om i världen. Låt idrotten förena och inte splittra!

spurgut pois Suomesta!

#173 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 18:25:32

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Eiköhän se isoin lasku tule just noista parhaillaan ulkona heiluvista ihan kotimaisista spurguista ja puolispugeista, jotka eniten suutaan soittavat.

SuomiimouS

#177 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 18:31:44

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Suomen koko budjetti on ensinäkin noin 50 miljardia vuonna 2011!!  Itse olin eilen keskustassa, lähes koko illan ja yön.

Ei osunu silmään tai korvaan yhtäkään rasistista käytöstä, olen itsekkin ulkomaalainen. On hienoa että edellisen kommentin kirjottanut on selvässä vähemmistössä ja heidän mielipiteet /käytöksen johdosta ei kannata liikaa haloota nostaa. Ja adressi on mielestäni erittäin turha ja vastuuton!

HYVÄ SUOMI!!!


Vieras

#217 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 20:31:26


Vieras

#229 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-16 21:22:55

Jollas

#257 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 00:02:57

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset Luultavasti kuitenkin paljon fiksumpia ja ahkerampia kuin sinä

 


Vieras

#266 Yksi maahanmuuttaja

2011-05-17 02:58:57

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Hei! Uskon ettei kukaan Leijonista kannata moista rasismia. Itse muutin Suomeen 24 v. sitten , koulutin todella monta oman alani  amattilaista , maksoin tosi paljon veroja tässä maassa.  Suomen huono maahanmuuttopolitiikka ei ole maahanmuuttajien vika! Olisi syytä olla tarkkana siitä kuka on oikeasti hätäavun tarpeessa ja yrittää hyvin nopeasti kouluttaa maahanmuuttajia erilaisiin töihiin mm. sellaisiin jossa on jo nytkin työvoimapulaa.  Suomen kanssa ikääntyy vauhdilla, maaseudulla on jo nyt valtava lääkeripulaa yms. Uskon koulutuksen voimaan mutta jos maahanmuuttopolitiikkaa on sellainen ettei kannata mennä koulutukseen jotain on pahasti vialla.

T: maahanmuuttaja joka oli todella iloinen Leijonien voitosta

Hessu

#268 Re: Olisi hienoa kun maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 04:42:24

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

No miltä näytti se että maahanmuuttajat juhli Suomen maailmanmestaruusvoittoa?

ihmisenä ihmiselle

#269 Rasisti on raukkamaisuuden ruumillistuma

2011-05-17 06:44:40

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Sinusta suomalainen rasisti, on todella harmia koko maalle. Möykkäät uhoat, olet väkivaltainen ja kuljet laput silmillä. Isäni tuli tänne pikkupoikana Karjalasta evakkona ja haukuttiin ryssäksi. Itse opetan päivittäin  maahanmuuttajanuoria ja tiedän heidän rankat elämänvaiheensa. Sinusta, suomalainen rasisti, ei olisi kestämään sellaista elämää. Nuoret eivät ole valinneet kylmää kansakuntaamme vapaaehtoisesti. Sinun kaltaisia ilkeitä ikäviä ihimisiä en haluaisi Suomen maahan . Kokeilkaapa  asua hetki vaikkapa Saksassa ja tuntekaa nahoissanne ulkomaalaisuuden leima. Pikki vinkki: Tutustu aina ihmiseen yksilönä, niin ymmärrät paremmin . Rasismi on pelkoa. Rasisti on raukkamaisuuden ruumiillistuma.

irkku

#275 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 08:22:50

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

On hyvä, että Suomi on EU:ssa.Hyvä kuulua isompaan alueeseen.

Varsinaisia suomalaisia ei ole. Kaikki ovat tänne kulkeutuneet jostakin, ehkä Volgan mutkasta aikojen alussa. Saamelaiset on työnnetty aina vain pohjoisempaan. heidän oikeuksiaan ei ole kunnioitettu.

Maailmanmestaruus jääkiekossa? Tunnen myötätuntoa ruotsalaisia kohtaan. Yhtä hyvin he olisivat voineet olla voittajia.

 

Mietin...onko urheilukilpailu sotaa? Suomen jääkiekkovoitto --- osoittaako se että meillä ei ole itsetuntoa, kun teimme järjettömyyksiä ja haukuimme muita? Osoittaako se, että meillä ei ole käytöstapoja eikä myötätuntoa? Ajattelen...onkohan meillä sydämen paikalla lokamöykky?

Jääkiekkoakaan kuten monia muitakaan lajeja  kaikki eivät voi harrastaa. Useimmilla perheillä ei ole rahaa. Useat perheet seisovat leipäjonossa.

Missä mielessä olet parempi kuin joku muu? Jokaisella on äiti ja isä. Jos eivät ole kuolleet.

 

Summa summarum: parasta olisi muuttaa pois tästä takapajulasta. Jos olisi rahaa.

 

Leijonat eivät hyväksyneet Paradise Oskaria---syrjintääkö? Tuplasyrjäytys? Onnea Oskarille!

Miten on päästy tähän *kansan' surkeaan eettiseen tilaan?

 

 

timze

#290 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 08:55:33

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

jep, takas vaan kotimaihinsa kaikki mokkakorvat ja hotten totit ne itse jos joku ni pahimpia rasisteja sit tullaan tänne vinkuu kaiken maailman oikeuksista eli kenkää hanuriin ja täysii !!puhumattakaan niitten zulujen tötsyjen myynnistä !!eli meri-rastilassa asuneena n.10v. ni nähty on ja koettu on niitten apassien meiningit nim.kokemusta omaava !

ärsyttää tollane

#317 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 10:15:28

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Vai satojen miljardien lasku. Millä periaatteella laskit? Tuollainen irrationaalinen pelko muukalaisia kohtaan on erittäin alkukantainen ja epä-älyllinen reaktio. Jos vaikka lukisit joskus jonkun kirjan? Voisit samalla siitä tarkista, miten tekstissä käytetään pilkkua.

Mono

#349 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 11:53:43

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Jep, noin puoli miljoonaa suomalaista on aiheuttanut Ruotsille tosi paljon vaivaa, on pitänyt järjestää suomenkielistä koulutusta ja dokasi ihan sikana 50-60-70-80 jne luvuilla, kuinkahan paljon rakkaat ruotsalaiset ovatkaan joutuneet kärsimään suomalaisista "siirtotyöläisistä" eli maahanmuuttajista eli paremman ja leveämmän leivän sekä Volvon tai Saabin takia Ruotsiin muuttaneista krhm "maahanmuuttajasuomalaissta". Ja nyt vielä sekin että Ruotsin ainoan maalintekijä on PÄÄJÄRVI, olisikohan maahanmuuttajan jälkeläinen?

Ihanaa kun Rakkaus voittaa!

#357 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 12:17:08

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Oikein pahaa tekee lukea sinun kirjoitustasi, mieti miten itse kokisist jos sinä olisit rasismin kohde? Vai etkö osaa tai uskalla?

Olet luultavasti vain Suomessa kaarrellut kyliä ja mantuja ja sinulle muu maailma on utopiaa..

 


Vieras

#401 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 14:00:06

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset 

 Rasisitit saavat kuolla sukupuuttoon. Kaikki Leijonat mukaan taisteluun rasismia vastaan. Taistelkaa paitsi jääkaukaloissa voiton puolesta myös sen ulkopuolella suomalaisen suvaitsevaisuuden voitosta.

idontcare

#409 Mulla on ns. ulkomaalaisia tuttuja..

2011-05-17 14:34:41

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

..vaikka en niin jaottelekaan ihmisiä. Ovat mukavia, hauskoja ja eivät ole negatiivisia (juoppoja) niinkuin eräät. Rasisti on reppana!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-05-17 14:53:48


Tege

#418 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 15:13:50

HAHA HAISTAKAA VTTU RUOTTALAISET TÄNÄÄN NAATITAAN PRKELE JA LYÖDÄÄN RUOTTALAISIA JA MUITA MAMUJA TURPAAN!! KÖYHÄT JA KATEELLISET

 

Pyry Palmumäki

#422 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 15:19:46

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

Sinänsä ansiokas kirjoitus, mutta mielestäni maailmanmestaruusjuhlat ja rasismi eivät kohdanneet. Kaveriporukassa kumpinakin iltoina olimme Leijonia juhlimassa ja jälkikäteen vielä hehkutimme "kuinka hienoa oli, että kaikki suomalaiset-ihonväristä, uskonnosta tai syntymäpaikasta riippumatta- juhlivat yhteistä saavutusta. Totta kai aina joku paikallinen urpo uhoaa, milloin minkäkin asian puolesta, unohtamatta esimerkiksi arjalaisen rodun vankkumatonta kannattajaa ex-pääministerimme isää Tatu Vanhasta. Tällainen uhoaminen ja oman typeryyden osoittaminen julkisesti ei kuitenkaan mielestäni liity mitenkään jääkiekkojoukkueemme menestykseen ja sitä seuranneeseen kansajuhlaan.

Näkisin ennemminkin, että pitkään odotettu mestaruus loi eri kansanryhmien välille suvaitsevuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, varsinkin kun viime aikoina on ounasteltu myös syntyperäisten suomalaisten jakautumista eri leirihin. Mikä onkaan parempi tapa huomata "sen naapurinkin" olevan yksi meistä, kuin juhlia vilpittömästi vierekkäin, yhdessä odotettua menestystä. Sitä minä näin kaksi harvinaista päivää Helsingissä. Se oli hienoa!

 

Ja mitä tulee ruotsalaisten "kärsimään" rasismiin:imekää tuttia ;)

J4s0n

#433 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 16:03:23

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

JUHLIA SAA SUOMALAISET!; KENELLÄ ON SUOMEN KANSALAISUUS!. Mutta toki tuon rasistisen (haukkuminen, uhkailu, väkivalta pois).

Nettivinkki

#473 Re: Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset

2011-05-17 18:25:09

#1: Ne ovat vaan tiellä täällä - Olisi hienoa voittaa maahanmuuttajat ja pakolaiset 

 Jollei kommenttisi ollut jonkinlainen epäonnistunut vitsi, toivon, että Poliisille antamani nettivinkki napsaisee sinut käräjille kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tyhmyytesikin on jo rikollisella tasolla. Mikään valtio ei kaipaa sinun kaltaisiasi ihmisiä.