Uusi koirapuisto Pikku Huopalahteen

Kommentoitu viesti

zillee

#18 Re: Kallioprtaan puisot

29.01.2016 23:55

#17: -  

 En voi allekirjoittaa, koska adressissa väärää tietoa Kallioportaan puistosta. Olen käyttänyt sitä säännöllisesti yli 2 v koirieni ulkoiluttamiseen. Yhtään tapaturmaa ei ole koirille sattunut. Mukanani on ollu 6 -10 v lapsia. Yhtään tapaturmaa ei ole heille sattunut. Viime viikolla olin puistossa, oman koirani lisäksi siellä kävi sinä aikana 5 koiraa. Se mikä ei ehkä yhden ihmisen koiralle tai lapsille sovi voi sopia oiken hyvin toisille. Kiinostaa kyllä kuulla mistä adressin laatija on ammentanut tietonsa kallioportaan puistosta. Multa saa videoita ja valokuvia ko. puistosta missä ovat lapset ja koira mukana. Lähetin tästä myös viestiä adressin laatijalle. 

Uusi  koirapuisto on kyllä todella tarpeellinen. Ja sellainen - jossa on erikeen pienten ja isojen koiren osat. Tai sitten vaihtoehtoisesti puisto vain pienille koirille. Itselläni on eloisa afgaaninvinttikoira ja olen kyllä huomannut, kun käymme puutarhurinlehdon koirapuistossa, että monet pienten koirien omistajat eivät uskalla sinne tulla isojen koirien takia. Puiston sijaintipaikaksi sopisi minun mielestä paremmin Toimelan puutarhan lähellä oleva niitty. Tapanilan aseman läheisyydessä on venesatama, koulu, urheilukenttä ja Tapanilan asema tuo oman lisänsä väen määrään. Lisäksi rantareitti on jopa ruuhkaisa toisinaan. Toimelan puutarhan lähellä on paljon rauhallisempaa ja tilaa olisi ainakin pikkukoirien puistolle ja valoja, niin ei tarvitsisi olla pimeässä.

Itse en koe että tarvitsen omalla kohdallani uutta puistoa, kunhan Puurtarhurinlehdon ja Kallioportaan puistot säilytetään. Koska koira on iso, kävelemme kuitenkin aika paljon ja matka esim. Ruskeasuon tulevaan puistoon ei ole pitkä kulkea isolle koiralle.

Vastaukset


Vieras

#19 Re: Re: Kallioprtaan puisot

2016-02-02 07:24:54

#18: zillee - Re: Kallioprtaan puisot 

Adressi ei pyydä lopettamaan yhtään koirapuistoa. Sillä toivotaan, että saamme alueelle yhden uuden.

Mainiota, jos kalliopuistosta on iloa koirillesi ja sinulle! Meitä ihmisiä kuten koiriakin on monenlaisia. On nuoria, vanhoja, lyhyt- ja pitkäjalkaisia, hyvä-ja huonokuntoisia. Kaikilla ei ole fyysisiä edellytyksiä käydä ko. puistossa; kalliot ovat jyrkät ja sateella liukkaat. Muu alue on muhkuraista, höttöistä ja synkkää. Tosin edelleen - kalliopuiston moittiminen ei ole adressin eikä meidän allekirjoittajien tarkoitus. Näitä puistoja ei ole liikaa ja jokaisella on käyttäjänsä.

Kyllä, pyöräliikenne on todella vilkasta ja vauhdikasta rantapuistossa ihan joka reitillä. Tämänkin vuoksi koirapuisto sillekin alueelle olisi kultaakin kalliimpi. Eivät haittaisi koirat ja pyöräliikenne toisiaan.

Lisäksi haluan ensinnäkin varoittaa kaikkia koiran omistajia puiston rotanmyrkkyruokkijasta, älkää antako koiranne ottaa suuhunsa mitään!!! Toiseksi totean, että koirapuisto on helpompi haravoida epämääräisistä "herkuista" kuin koko rantapuisto. Olisi hienoa, jos saisi pitää koiraansa vapaana pelkäämättä, että se syö myrkkyä tai kolaroi polkupyörän kanssa.

Pia

Eeva-Liisa Sainio

#20 Re: Re: Kallioprtaan puisot

2016-02-03 15:29:47

#18: zillee - Re: Kallioprtaan puisot 

Olen adressin laatija siksi, että mielestäni koirapuiston pitäisi olla sellaisella paikalla, jossa mahdollisimman moni asukas, lyhyenkin ajan puitteessa, voisi käydä. Jos on pitkä matka, se  estää käynnin. Ihan sivuhuomautuksena, miksi koirapuistot aina sijaitsevat varsin synkillä paikoilla, joihin ei juuri aurinko paista. Pikku-Huopalahden keskiössä oleva rantapaikka on ideaalinen  koirapuistolle, on riittävän kaukana asutuksesta,  ympärillä on  kaunista luontoa ja aurinkokin voi paistaa !

Koirapuisto ei saa olla vaarallinen koiralle eikä ihmiselle. Itselläni on pitkäselkäinen Welsh Corgi. Siksi jopa autosta ulos hypätessä pitää olla varovainen. En itsekään ole mikään "vuorikiipeilijä". Siksi Kallioportaan puisto on meillä poissa laskuista.

Mikäli koirapuisto sopii vain tietylle koira- ja ihmisryhmälle olisi hyvä myös, että Helsingin kaupungin rakennusosasto miettisi miten Kallioportaan koirapuistossa voidaan estää tapaturmat. Olen kuullut, että useampi koira on katkaissut jalkansa.  Varmasti myös henkilövahinkoja on tapahtunut. Harvat tietävät, että Helsingin Kaupunki on juridisesti vastuussa puistosta. Vastuusta voinee kaupunki vapautua kylteillä "ei suositella pienille koirille" tai "käyttö omalla vastuulla". Tosin voi olla, että koiranpuiston käyttäjien joukko Kallioportaan puistossa täten ennestään pienenisi.