Uusi koirapuisto Pikku Huopalahteen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uusi koirapuisto Pikku Huopalahteen.


Vieras

#1

30.12.2015 20:01

Koiramme tuntee hyvin tilanteen ja tarpeen.

Vieras

#2

03.01.2016 10:56

Olen koiranomistaja ko. alueelta.
Kalliokoiriksen vieressä asuva

#3 Muokkaa adressi a

04.01.2016 01:09

Voin allekirjoittaa jos poistetaan negatiivinen sävy kalliokoiriksesta.  Se on monen meidän henkireikä ja siellä käydään paljon. Isossa puistossa ei aina edes huomaa jos yläosassa on porukkaa. Ehdottomasti tarvitaan koirapuisto Tapanilan aseman kulmille pikkuhuopalahden puistossa..

Mukavaa vuorovaikutusta kaikille!

#4 Rantaan on kaavoitettu puisto

10.01.2016 19:33

Pikku-Huopalahteen on rantaan kaavoitettu koirapuisto. Sitä ei kuulemma kuitenkaan toteutettu asukkaan valituksesta johtuen. Ko.asukas oli huolissaan, että koirapuisto toisi mukanaan haukkumista. Koska kuitenkin rannassa jo nykyisellään ulkoilutetaan paljon koiria aamusta iltaan ei puistosta olisi sen enempää melua kuin nykyisellään. Lähinnä vain lisäiloa koirille ja koiran omistaville lähialueen asukkaille.Puistossa vapaana olevat koirat eivät myöskään hauku erityisesti leikkiessään.

Jyrkkä ja kallioinen puisto suuren kadun toisella puolella karsii lapset ja ikäihmiset kokonaan pois koirapuiston ja sen tuoman sosiaalisen vuorovaikutuksen piiristä. Vaikka puistoa miten paranneltaisiin, valaistaisiin jne. se palvelee vain ketterintä osaa koiraihmisistä.

Rannassa oleva koirapuisto sen sijaan vahvistaisi monipuolisesti ja tasa-arvoisesti kaikkien alueen koiraihmisten osallistumista koiraharrastukseen. Ulkonaolo ja liikkumineen koiran kanssa on terveellistä tekemistä kaiken ikäisille. Ja koiraihmisiä alueella on paljon!

Kun valitsee asua kaupungissa on hyväksyttävä, että alueella on elämää ympärillä. Toivottavasti uusi puisto saadaan pian toteutettua.


Vieras

#5

14.01.2016 10:20

Olisi kiva saada uusi koirapuisto alueelle,koska paljon koiria ja osa vanhemmilla ihmisillä.ja he eivät voi/pysty käyttämään ns.kalliokoirapuistoa.mikä on mùutenkin hankala koska iso valoristeys muunmuassa.

Vieras

#6 Re: Muokkaa adressi a

17.01.2016 08:33

#3: Kalliokoiriksen vieressä asuva - Muokkaa adressi a 

 Kyseinen koirapuisto on loistavalla sijainnilla, sillä sieltä ei haukunta kuulu asutukselle.


Vieras

#7 Re: Rantaan on kaavoitettu puisto

17.01.2016 08:37

#4: Mukavaa vuorovaikutusta kaikille! - Rantaan on kaavoitettu puisto 

 Koirapuisto todellakin aiheuttaa huomattavan meluhaitan keskittymisen. Jo nyt koirista aiheutuu valitettava meluhaitta, mutta se sentään jakaantuu. Koirapuisto tietyllä paikalla johtaa asuntojen arvon alenemiseen. Ei ole reilua rakentaa koirapuistoa valmiille alueelle, jolla se aiheuttaa huomattavan haitan lähiasunnoille.

Pitää seurailla tämän adressin kehitystä ja tarvittaessa perustaa vasta-adressi, sillä suurin osa koirattomista on todella kyllästyneitä koirista tulevaan haittaan. Toivon, että poistaisitte tämän adressin, sillä tämä adressi pyytää koirapuistoa täysin sopimattomaan paikkaan.


Vieras

#8 Re: Re: Muokkaa adressi a

17.01.2016 08:38

#6: - Re: Muokkaa adressi a 

 Juurikin näin, koirapuistoja sijoittaessa pitää huomioida muutkin kuin koiran omistajat. Kyseisessä koirapuistossa näin on tehty. Loistavaa suunnittelua meluhaitan minimoimiseksi.

 


Vieras

#9 Re: Muokkaa adressi a

17.01.2016 08:42

#3: Kalliokoiriksen vieressä asuva - Muokkaa adressi a 

 Tapanilan aseman seutu on huono, sillä asutusta välittömässä läheisyydessä. Jos koirapuisto alueelle todella tarpeen, olisi syytä viedä lahden toiselle puolelle siten, että siitä äänihaittaa korkeintaa puutarhapalstoille. Jos alueelle koirapuisto perustetaan on syytä minimoida siitä asutukselle koituvat äänihaitat.

 


Vieras

#10 Re: Re: Rantaan on kaavoitettu puisto

17.01.2016 13:59

#7: - Re: Rantaan on kaavoitettu puisto 

 Hei, olisi reilua keskustella koirapuistoasista. Olisi mielenkiintoista tietää mikä sinua oikeasti harmittaa koirissa. Olen adressin alkuunpanija. Voit lähestyä s-postlla tai soittamalla 0505836468.

Ystävällisin terveisin Eeva-Liisa Sainio

 


Vieras

#11 Koirapuistot ja meteli

18.01.2016 07:41

Huomenta kaikille!

Ihmettelen keskustelua koirapuistojen metelistä. Koirapuistoon ei tuoda koiria, jotka eivät pidä lajitovereistaan ja rähisevät. Sinne ei saa tuoda palloja ja muita leluja, jotta ei tule kovaäänistä sanomista koirien kesken. Joku yksittäinen yksilö tuo ilonsa maailmalle puistoon tullessaan muutamalla haukulla mutta suurimmaksi osaksi ne juoksentelevat ja nuuskuttavat. Yleensä koirapuistovierailut osuvat hetkeen, kun töiden jälkeen lähdetään ulos. Myöhään illalla tai yöllä niissä ei (ainakaan isolla joukolla) käydä.

Kalliopuisto on liian jyrkkä, etenkin näille pitkäselkäisille uskalikoille, jotka eivät ymmärrä alashyppäämisen seurauksia selälleen.

Pikku-Huopalahteen on jätetty puisto-ja viheralueita,jotka ovat erittäin paljon tyhjillään suurimman osan vuotta. Pienen osan voisi hyvin valjastaa koirien käyttöön.

Vahvasti adressin puolesta,

Pia

Mukavaa vuorovaikutusta kaikille

#12 ..jatko kommentti

18.01.2016 15:13

Koirat haukkuvat enemmän kun haluavat tervehtimään kaukana olevaa toista koiraa kuin leikkiessään keskenään. Siitä ei juurikaan lähde ääntä. Koirapuistoon ei saa edes tuoda ongelmakoiria rähisemään. Toki on tärkeää että 

 myös ihmiset, joilla ei ole koiraa viihtyvät. En kuitenkaan usko että puisto vaikuttaisi oleellisesti alueen rauhallisuuteen.

 

Kaupungissa asuttaessa on aina enemmän hälinää kuin omakotitalossa. Monimuotoisuus on kuitenkin juuri yksi kaupungissa asumisen rikkaus!

Koiran omistaja

#13 Toinen mielipide

18.01.2016 16:17

Olen Pikku-huopalahdessa asuva koiran omistaja ja hyvin tyytyväinen alueen koirapuistotarjontaan. Kävelymatkan päässä on neljä koirapuistoa - kalliokoirapuisto, kympin päättärin puisto, keskuspuiston koirapuisto ja Tilkan puisto. En kaipaa eteläiseen lahden päähän puistoa, koska tunnistan - ihan vaikka koiran omistaja itsekin olen - että puistoissa ja niiden läheisyydessä haukkuminen on kuuluvaa. Jo keppiä heitettäessä tai koirien leikkisästi jahdatessa toisiaan moni koira intoutuu haukkumaan - mistään rähinästä ei ole välttämättä kyse.

Mukavaa vuorovaikutusta kaikille!

#14 Muut puistot ovat kaukana

19.01.2016 10:55

muut kuin kalliopuisto ovat kyllä kaukana Pikku-Huopalahden eteläpäädystä. Sijaitsevat pikemminkin Tilkassa ja Ruskeasuolla.

 

Kannattaa käydä kävelemässä koirapuiston lähellä niin huomaa, että meluhaitta on melkein pienempi kuin silloin kuin koiria kävelytetään paljon. En tiedä missä koirapuistossa nim. "Koiran omistaja" on käynyt, koska itse en ole vielä nähnyt yhtäkään meluisaa koirapuistoa. Lähellä rantaa sijaitseva koirapuisto on myös kuitenkin verrattain kaukana asunnoista. En usko lisäpalveluiden myöskään laskevan alueen arvoa, lähinnä päinvastoin. Puistohan sitäpaitsi on kaavoitettu jo aikoinaan osaksi aluetta. Ja perustuksetkin on taidettu valaa kertaalleen.


Vieras

#15

22.01.2016 15:53

Alueella jokainen koirasukupolvi yrittänyt saada tätä. Nimiä viimeksi lähes kolmesadalta koiranulkoiluttajalta. Toivottavasti virkamiehet eivät nyt ole jarruna.

Vieras

#16

22.01.2016 15:56

Tarpeellinen.

Vieras

#17

24.01.2016 20:02

Kalliopuisto hengenvaarallinen koiralle/ihmiselle. Ehdotettu alue juuri sopiva ja tilaa ko. alueella riittää
zillee

#18 Re: Kallioprtaan puisot

29.01.2016 23:55

#17: -  

 En voi allekirjoittaa, koska adressissa väärää tietoa Kallioportaan puistosta. Olen käyttänyt sitä säännöllisesti yli 2 v koirieni ulkoiluttamiseen. Yhtään tapaturmaa ei ole koirille sattunut. Mukanani on ollu 6 -10 v lapsia. Yhtään tapaturmaa ei ole heille sattunut. Viime viikolla olin puistossa, oman koirani lisäksi siellä kävi sinä aikana 5 koiraa. Se mikä ei ehkä yhden ihmisen koiralle tai lapsille sovi voi sopia oiken hyvin toisille. Kiinostaa kyllä kuulla mistä adressin laatija on ammentanut tietonsa kallioportaan puistosta. Multa saa videoita ja valokuvia ko. puistosta missä ovat lapset ja koira mukana. Lähetin tästä myös viestiä adressin laatijalle. 

Uusi  koirapuisto on kyllä todella tarpeellinen. Ja sellainen - jossa on erikeen pienten ja isojen koiren osat. Tai sitten vaihtoehtoisesti puisto vain pienille koirille. Itselläni on eloisa afgaaninvinttikoira ja olen kyllä huomannut, kun käymme puutarhurinlehdon koirapuistossa, että monet pienten koirien omistajat eivät uskalla sinne tulla isojen koirien takia. Puiston sijaintipaikaksi sopisi minun mielestä paremmin Toimelan puutarhan lähellä oleva niitty. Tapanilan aseman läheisyydessä on venesatama, koulu, urheilukenttä ja Tapanilan asema tuo oman lisänsä väen määrään. Lisäksi rantareitti on jopa ruuhkaisa toisinaan. Toimelan puutarhan lähellä on paljon rauhallisempaa ja tilaa olisi ainakin pikkukoirien puistolle ja valoja, niin ei tarvitsisi olla pimeässä.

Itse en koe että tarvitsen omalla kohdallani uutta puistoa, kunhan Puurtarhurinlehdon ja Kallioportaan puistot säilytetään. Koska koira on iso, kävelemme kuitenkin aika paljon ja matka esim. Ruskeasuon tulevaan puistoon ei ole pitkä kulkea isolle koiralle.


Vieras

#19 Re: Re: Kallioprtaan puisot

02.02.2016 07:24

#18: zillee - Re: Kallioprtaan puisot 

Adressi ei pyydä lopettamaan yhtään koirapuistoa. Sillä toivotaan, että saamme alueelle yhden uuden.

Mainiota, jos kalliopuistosta on iloa koirillesi ja sinulle! Meitä ihmisiä kuten koiriakin on monenlaisia. On nuoria, vanhoja, lyhyt- ja pitkäjalkaisia, hyvä-ja huonokuntoisia. Kaikilla ei ole fyysisiä edellytyksiä käydä ko. puistossa; kalliot ovat jyrkät ja sateella liukkaat. Muu alue on muhkuraista, höttöistä ja synkkää. Tosin edelleen - kalliopuiston moittiminen ei ole adressin eikä meidän allekirjoittajien tarkoitus. Näitä puistoja ei ole liikaa ja jokaisella on käyttäjänsä.

Kyllä, pyöräliikenne on todella vilkasta ja vauhdikasta rantapuistossa ihan joka reitillä. Tämänkin vuoksi koirapuisto sillekin alueelle olisi kultaakin kalliimpi. Eivät haittaisi koirat ja pyöräliikenne toisiaan.

Lisäksi haluan ensinnäkin varoittaa kaikkia koiran omistajia puiston rotanmyrkkyruokkijasta, älkää antako koiranne ottaa suuhunsa mitään!!! Toiseksi totean, että koirapuisto on helpompi haravoida epämääräisistä "herkuista" kuin koko rantapuisto. Olisi hienoa, jos saisi pitää koiraansa vapaana pelkäämättä, että se syö myrkkyä tai kolaroi polkupyörän kanssa.

Pia

Eeva-Liisa Sainio

#20 Re: Re: Kallioprtaan puisot

03.02.2016 15:29

#18: zillee - Re: Kallioprtaan puisot 

Olen adressin laatija siksi, että mielestäni koirapuiston pitäisi olla sellaisella paikalla, jossa mahdollisimman moni asukas, lyhyenkin ajan puitteessa, voisi käydä. Jos on pitkä matka, se  estää käynnin. Ihan sivuhuomautuksena, miksi koirapuistot aina sijaitsevat varsin synkillä paikoilla, joihin ei juuri aurinko paista. Pikku-Huopalahden keskiössä oleva rantapaikka on ideaalinen  koirapuistolle, on riittävän kaukana asutuksesta,  ympärillä on  kaunista luontoa ja aurinkokin voi paistaa !

Koirapuisto ei saa olla vaarallinen koiralle eikä ihmiselle. Itselläni on pitkäselkäinen Welsh Corgi. Siksi jopa autosta ulos hypätessä pitää olla varovainen. En itsekään ole mikään "vuorikiipeilijä". Siksi Kallioportaan puisto on meillä poissa laskuista.

Mikäli koirapuisto sopii vain tietylle koira- ja ihmisryhmälle olisi hyvä myös, että Helsingin kaupungin rakennusosasto miettisi miten Kallioportaan koirapuistossa voidaan estää tapaturmat. Olen kuullut, että useampi koira on katkaissut jalkansa.  Varmasti myös henkilövahinkoja on tapahtunut. Harvat tietävät, että Helsingin Kaupunki on juridisesti vastuussa puistosta. Vastuusta voinee kaupunki vapautua kylteillä "ei suositella pienille koirille" tai "käyttö omalla vastuulla". Tosin voi olla, että koiranpuiston käyttäjien joukko Kallioportaan puistossa täten ennestään pienenisi.