Siuntion äänestystulokset.Sjundeå valresultat.

Kommentoitu viesti


Vieras

#20 Re: Re: Päinvastoin

05.10.2011 08:12

#15: - Re: Päinvastoin 

 ja mihinkähän tuo ajatelma perustuu? Hyvinkoulutetut äänestivät ei kuntaliitokselle ja kaikki loput on huonosti koulutettuja. Oliskohan nyt pikkuisen asennevamma?

Vastaukset

Maalaisjärkeä kuntapolitiikkaan!

#56 Re: Re: Re: Päinvastoin

2011-11-02 18:33:59

#20: - Re: Re: Päinvastoin 

Täydellisesti meni metsään väite, jonka mukaan vain hyvinkoulutetut äänestivät kuntaliitosta vastaan. Eikö se ole Kokoomus, joka SDP:n kanssa ajaa Siuntiota Lohjan vietäväksi. Kokoomuksen kannattajista on varmaan iso osa juuri näitä hyvinkoulutettuja siuntiolaisia. Eiköhän EI:tä äänestetty koulutuksesta riippumatta - ainakin päätellen siitä että selkeästi yli puolet ei halua liittyä Lohjaa. Meidän kunnassa olisi muuten tosi paljon hyvinkoulutettuja.

Kansanäänestyksessä unohdimme puoluerajat, onneksi, ja ymmärsimme että voimme itse vaikuttaa asioihimme ja äänestää ilman politikkojen ja puolueiden suunnittelemia kuvioita. Toivottavasti kunnanvaltuustommekin jäsenet ensi viikolla rohkenevat livetä ryhmäkurista em. puolueissa.

En ole vielä keksinyt yhtään puoltavaa seikkaa miksi Siuntion pitäisi liittyä kokonaan tai varsinkaan osittain Lohjan kaupunkiin. Miettikää nyt miten käy lähidemokratian, kun siuntiolaisia on n. 6100 ja Lohjalaisia lähes 41 500 ja jos Nummi-Pusula liittyy mukaan niin suhde muuttuu n. 6100 vs. 47 700. Jo pelkästään Lohjan keskustassa (kaupungissa on kaupunkilaisia ei maalaisia, joita me olemme) asuu monta kertaa enemmän ihmisiä kuin Siuntiossa. Voi olla vaikea saada kaupunkilaisia ja heidän valitsemiaan politikkoja päättämään asioita Siuntion parhaaksi.

Ja kuka kuvittelee, että Lohja haluaa Siuntion - ainakin muutama paikallispoliitikko on kantansa sanonut - eivät halua Siuntiota missään nimessä. Miksi tuppautua täysin väärään suuntaan - suurimmalla osalla siuntiolaisista asioimissuuntamme on länsi eikä itä? varsinkin, kun enemmistö kuntalaisistamme ei edes halua lohjalaisiksi.