Siuntion äänestystulokset.Sjundeå valresultat.

Astrid Nikula

#51 Re: Päinvastoin

30.10.2011 22:07

#1: - Päinvastoin

Ei kansanäänestystä olisi pitänyt järjestää lainkaan. Tuloshan  oli selvä jo ennen äänestystä. Tunteet kuohuvat ja saavat jatkaa kiehumistaan.

TOISAALTA. Kun kansanäänestys nyt kuitenkin järjestettiin, ja tulos oli näinkin selvä, valtuutettujen ON PAKKO KUUNNELLA MYÖS TÄTÄ ÄÄNTÄ.


Vieras

#52

30.10.2011 22:34

Om de kommunala organen inte beaktar resultatet av den folkomröstning de själva har utlyst, är de inte värda att kalla sig demokratiskt valda företrädare för kommuninvånarna. Ett åsidosättande av folkviljan är ett flagrant brott mot demokratins spelregler.
Maalaistyttö Siuntiosta

#53 Re: Re: Re: Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

01.11.2011 23:24

#26: Kahvimaalta - Re: Re: Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia 

Ei missään nimessä. Pohjois-siuntiolaiset eivät halua liittyä Lohjaan. Lohja oli tekemässä  Pohjois-Siuntiosta lentomelualuetta keväällä 2008, kun lähti ajamaan rahtilentokentää Lohjan Nummenkylään/Muijalaan. Kansalaisaktiivisuus sai Lohjan kaupungin kuitenkin kuoppaamaan lopulta hankkeen (Lisätietoa: www.eilentokenttaa.fi/). Voin vain arvailla mitä Lohjalla voi olla mielessä pohjois-Siuntion osalta, joka sijaitsee erinomaisen moottoritieyhteyden läheisyydessä. Siinä ei paljon aurauksenlaatu paina. Hankin vaikka vanhan maasturin, jos lunta on liikaa tai tiet huonokuntoiset ennenkuin kannatan Lohjaliitosta.

Kahvimaalainen

#54 Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

01.11.2011 23:30

#2: Suitialainen - Siuntio tulisi jakaa kahtia 

Olen pohjois-siuntiolainen, mutta en juuri koskaan käy Lohjalla. Postitoimipaikkanikin on Nummela ja hoidan asiat joko Nummelassa (Vihti), Siuntiossa, Kirkkonummella (Veikkola), Espoossa tai Helsingissä. Lähes kaikki tuntemani ihmiset käyvät töissä lännessä, missä myös kaupassakäynti ym. tapahtuu. Lohjalle ja itäänpäin ei  tule juuri koskaan asiaa. Lohja on niin vieras paikka, kun olla ja voi - ei ole mitään syytä hinkua sinnepäin ja kaupunkilaiseksi, joka asuu landella.

Kahvimaalainen

#55 Re: Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

01.11.2011 23:35

#22: Kahvimaalta - Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia 

Vihtiin liittyminen on Siuntion kunnan itsenäisyyden tai mahdollisen Kirkkonummi-Inkoo -liitoksen ohella myös kannatettava vaihtoehto. Vihti on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin Lohja. Suurin osa asioista, kun tulee hoidettua vaivattomasti Nummelassa. 

Maalaisjärkeä kuntapolitiikkaan!

#56 Re: Re: Re: Päinvastoin

02.11.2011 18:33

#20: - Re: Re: Päinvastoin 

Täydellisesti meni metsään väite, jonka mukaan vain hyvinkoulutetut äänestivät kuntaliitosta vastaan. Eikö se ole Kokoomus, joka SDP:n kanssa ajaa Siuntiota Lohjan vietäväksi. Kokoomuksen kannattajista on varmaan iso osa juuri näitä hyvinkoulutettuja siuntiolaisia. Eiköhän EI:tä äänestetty koulutuksesta riippumatta - ainakin päätellen siitä että selkeästi yli puolet ei halua liittyä Lohjaa. Meidän kunnassa olisi muuten tosi paljon hyvinkoulutettuja.

Kansanäänestyksessä unohdimme puoluerajat, onneksi, ja ymmärsimme että voimme itse vaikuttaa asioihimme ja äänestää ilman politikkojen ja puolueiden suunnittelemia kuvioita. Toivottavasti kunnanvaltuustommekin jäsenet ensi viikolla rohkenevat livetä ryhmäkurista em. puolueissa.

En ole vielä keksinyt yhtään puoltavaa seikkaa miksi Siuntion pitäisi liittyä kokonaan tai varsinkaan osittain Lohjan kaupunkiin. Miettikää nyt miten käy lähidemokratian, kun siuntiolaisia on n. 6100 ja Lohjalaisia lähes 41 500 ja jos Nummi-Pusula liittyy mukaan niin suhde muuttuu n. 6100 vs. 47 700. Jo pelkästään Lohjan keskustassa (kaupungissa on kaupunkilaisia ei maalaisia, joita me olemme) asuu monta kertaa enemmän ihmisiä kuin Siuntiossa. Voi olla vaikea saada kaupunkilaisia ja heidän valitsemiaan politikkoja päättämään asioita Siuntion parhaaksi.

Ja kuka kuvittelee, että Lohja haluaa Siuntion - ainakin muutama paikallispoliitikko on kantansa sanonut - eivät halua Siuntiota missään nimessä. Miksi tuppautua täysin väärään suuntaan - suurimmalla osalla siuntiolaisista asioimissuuntamme on länsi eikä itä? varsinkin, kun enemmistö kuntalaisistamme ei edes halua lohjalaisiksi.

Suomenkielinen kaksikielisessä maassa

#57 Re: HUOM!

02.11.2011 18:58

#19: - HUOM! 

Aivan - Siuntiossa on 66,7% suomenkielisiä eli jo sekin kertoo että kielellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka on äänestetty. Olemme äänestäneet yli puolue- ja kielirajojen EI Lohjalle ja se on hieno asia. Tämä kertoo, että kunnassamme on riittävästi tahtoa puhaltaa yhteen hiileen eikä tyrkätä kuntaa ensimmäiselle ottajalle. 

Mikä kiire meillä on liittyä, johonkin toiseen kuntaan. Vantaalla on melkein 5000 e/asukas lainaa - meillä 2760 e/asukas. Luin Ykkös-Lohjasta lokakuussa, että Lohjan lisävelkaantuminen huolestuttaa valtuustoryhmiä ja, että 2012 vuoden lopussa velkaa 1800 e/asukas tällä menolla - ja mitä vielä mahdollisten liitosten tuomat velat vaikuttaisivat tuohon lainamäärään? Työttömyysprosenttimme on Suomen pienimpiä. Asiamme ei ole ollenkaan sellaisella huonolla mallilla, mitä tiettyjen puolueiden edustajat yrittävät politikoimalla esittää lehtien palstoilla ja nettiblogeissaan.

Kuvitelkaa, että ministeri Virkkusen käynti voi kääntää Siuntiossa politikkojemme kantoja. Ministeri, joka oli vain hetki sitten opetusministeri eli perehtyneisyys kunta-asioihin ei ole vielä suuren suurta. Tällä tarkoitan sitä, että varsinkin tässä vaiheessa virkamiesten sekä puolueiden vaikutus on erityisen suurta siinä mitä meille syötetään. Onneksi emme niele kaikkea, josta osoituksena pakit Lohjalle.

Supisuomalainen siuntiolainen

#58 Re: siuntion tulevaisuus?

02.11.2011 19:18

#25: MAMMA MIA - siuntion tulevaisuus? 

Ei kuntamme kauppojen määrä ole kiinni siitä onko RKP:llä eniten edustajia kunnanvaltuustossa vai ei.

Sitä paitsi Kokoomuksella ja SDP:llä on yhteensä enemmän edustajia kuin RKP:llä. Pitäisikö syyttää näitä kehittymättömyydestä?

Itse olen kovasti hallitun kasvun kannattaja ja Siuntiolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä maltillisesti ja viisaasti - vielä ei ole menetetty mitään. Kunta on ollut hienosti muuttovoittoinen ja olemme saaneet veronmaksajia, joiden työllisyyskin on kunnossa ainakin pienen työttömyysprosenttimme perusteella. Aivan tarkoituksella aikoinani muutin Siuntioon - täällä on vielä maaseutumaista maisemaa ja tilaa erilaisten ihmisten olla ja elää. Vain kaupungeissa kauppa voi olla vieressä - on ihan sama ajanko Helsingin lähiöstä 4 km päähän ruokakauppaan vaiko Siuntiossa. Tosin jossainpäin Siuntiota matka kauppaan on yli 10. Mutta täytyy vain miettiä tarkemmin kauppareissut ei se sen kummempaa ole - saanhan vastineeksi tämän maaseutumaisen ympäristön.

Meillä on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa kuntamme asioihin (valitsemiimme kunnan edustajiin), koska meitä on vain runsas 6000. On typerää syyttää ruotsinkielistä vähemmistöämme tai yhtä puoluetta.

 

LOST ei ole samakuin Lohjaliitos

#59 Re: Re: Re: Re: LOHJAAN

02.11.2011 19:24

#29: mummo etelä Siuntiosta - Re: Re: Re: LOHJAAN 

Tosiaan on aivan turha kytkeä kuntaliitosta ja LOST-sopimusta, koska on tulossa tuo muutos minkä perusteella ei enää tarvitse mennä oman kunnan terveyskeskukseen vaan voi käyttää myös lähimmän kunnan palveluja. Tämä tarkoittaa Pohjois-Siuntiossa, että entistä enemmän voimme käyttää Vihdin Nummelan ja Kirkkonummen Veikkolan palveluita, jotka ovat lähempänä kuin Lohja tai Siuntion keskusta. Emme siis tarvitse liitosta LOSTinkan vuoksi.


Vieras

#60 Re: Re: Re: Siuntio siuntiolaisille ja muut muuttakoon Lohjalle!siuntio

02.11.2011 19:26

hupsista

#61 Re: Re: HUOM!

02.11.2011 21:48

#57: Suomenkielinen kaksikielisessä maassa - Re: HUOM! 

 Siuntion investointisuunnitelma 2012-2015 , +20 miljoonaa euroa

hupsista

#62 Re: Re: Re: Re: Re: LOHJAAN

02.11.2011 21:50

#59: LOST ei ole samakuin Lohjaliitos - Re: Re: Re: Re: LOHJAAN 

 mutta palvelut pitää lainmukaan järjestää jokaisessa itsenäisessä kunnassa, vaikka joku käyttäisikin naapuri kunnan palveluja

 

Kahvimaalainen

#63 Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

10.11.2011 10:46

#2: Suitialainen - Siuntio tulisi jakaa kahtia 

 > Jos Siuntio ei jatka itsenäisenä eikä Kirkkonummi innostu yhteistyöstä niin aivan pohjoisin-Siuntio haluaisi liittyä Vihtiin eikä Lohjaa. Asiointi tapahtuu pääosin Nummelassa ja Veikkolassa. Postinumerommekin on jo valmiiksi Nummela.

Ei Lohjalle kaikella tavoin

#64 Re: Siuntio tulisi jakaa kahtia

09.02.2012 17:25

#2: Suitialainen - Siuntio tulisi jakaa kahtia 

Todellinen Pohjois-Siuntio asioi Vihdin Nummelassa niin posti-, pankki- kuin kauppa-asioissakin ja myös Nummelan yksityisiä lääkäripalveluja käytetään, koska Lohjalle on pitkä matka (kerran jopa piti ajaa sairaana 40 minuutissa pohjois-Siuntiosta Inkoon terveyskeskukseen LOSTin kunnallisella puolella). Meillä ei ole minkäälaista hinkua Lohjalle - kaupunkiin, joka oli tuomassa lentokenttää rajallemme niin, että olisimme muuttuneet melualueeksi. Tämä on vieläkin mahdollista, koska Malmin korvaavan lentokentän sijaintia ei ole päätetty. Onhan tuo nähty, kun osa pohjois-Siuntiosta on jo aiemmin liitetty Lohjaan. Siitä ei ole ollut heille mitään hyötyä. Tiet mm. ovat huonosti ylläpidettyjä Lohjan maaseudulla. Jos kunta ei voi pysyä itsenäisenä riitelvien valtuutettujemme keskinäisen eripuran vuoksi niin sitten vaihtoehdot liitoksia ajatellen ovat Vihti ja Kirkkonummi.


Vieras

#65 Re: Ajatuksia kuntaliitoksesta

23.05.2012 17:54

#36: - Ajatuksia kuntaliitoksesta 

 Tähän löytyy helppo vastaus se on puhtaasti kielipoliittinen. RKP ajaa vaikka väkisin Siuntion omaksi kunnaksi kunhan on ensin suututtanut muut, näin saa vanha meno jatkua. Taidan siirtää kirjat joukuussa kuukaudeksi toiseen kuntaan, niin eipä tarvi näitä RKP:n mummoja enään ruokkia.