Siuntion äänestystulokset.Sjundeå valresultat.

Kommentoitu viesti


Vieras

#30

10.10.2011 13:31

Stödet för Sjundeås fortsatta självständighet i rådgivande omröstning var 1923 röster medan Samlingspartiet fick stöd av 686 röster i Sjundeås senaste kommunalval.

När nu samlingspartisterna med gruppbeslut möjligtvis är i avgörande position att kunna tvångsinkorporera Sjundeå med Lojo mot Sjundeås vilja är det hårda bud mot närdemokratins etiska principer.

Kanske det verkligen är så många av de 1923 röster inte är tillräckligt bra insatt i alla problem som på lång sikt kan drabba Sjundeå om kommunen nu inte genast fusioneras med just Lojo. Och att politikerna därför inte behöver beakta folkomröstningen. Men då saknar väl likaså många av de 686 röster för samlingspartiet från kommunval på samma grunder substans och mening. I synnerhet när ca upp till 150-200 människor av de 686 i Sjundeå som har röstat i kommunalval för Samlingspartiet också måste ha röstat i rådgivande omröstningen mot Lojofusionen; dvs. de har röstat både för och mot Sjundeås självständighet...

Vore det inte rätt att ser det positiva med en folkomröstning och ta oron som uttryckte sig där ett tag på allvar?

Ett år till före 2013 för grundligare undersökning och bättre upplysning (inte partipolitiskt) även med tanke på Porkalaalternativen, pendlingsregion och tryggandet av språkliga rättigheter skadar väl inte?

Friedrich Bobe

Vastaukset

inga förhasdtade beslut

#32 Re:

2011-10-10 16:25:31

#30: -  

 Jag håller med dig. Olen sinun kanssasi samaa mieltä. Det är ju så uppenbart att vi håller på att förhasta oss på grund av att vi har ett "deadline". Bästa beslutsfattare, ni som inte ännu säkert har bestämt er, ser ni inte hur vi får panik över att kasta oss in i någonting som kanske inte är den bästa lösningen. Vi kan fortfarande begrunda saken och genom att rösta NEJ få mera tid och mera information om kommunsammanslagningarna också de i huvudstadsregionen.

On selvää että koska meillä on tämä "deadline" teemme ehkä vääran päätöksen. Hyvät päättäjät te jotka ette ole vielä tehneet lopullisen päätöksen, ettekö huomaa että kuntalaiset ovat paniikissa koska pelkäävät että joutuvat tilanteeseen joka ei ole paras ratkaisu. Äänestämällä EI saamme lisää aikaa ja lisää informaatiota kuntaliitoksista, myöskin kaupunkiseudun kuntaliitoksista.