EERIKAN PUOLESTA-vaadimme syytetyille tuomiot virkarikoksista

Oikeutta opiskellut

#1 Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella

05.03.2015 01:46

Arvoisat adressin laatijat, aidossa oikeusvaltiossa ei voida 

1) Käskeä tuomaria tuomitsemaan tietyllä tavalla tietyssä yksittäisessä tapauksessa. Tuomarin on pysyttävä riippumattomana, ja tuomittava vain ja ainoastaan tapauksessa ilmenneiden tosiseikkojen perusteella ja sen nojalla, mitä laki sanoo. 

2) Tuomita rangaistusta sellaisesta teosta joka ei ole säädetty rikokseksi tapahtumahetkellä. Kyse on siis nyt siitä, täyttääkö syytettyjen menettely virkarikoksen tunnusmerkistön. Tämän ammattitaitoinen tuomari osaa ihan itse päätellä niiden tosiseikkojen perusteella, mitä oikeudenkäynnin aikana käy ilmi. Siihen ei yhdenkään adressin tule vaikuttaa, oli sillä sitten 100 tai 100.000 allekirjoittajaa.

 

 

En nyt mitenkään kiistä sitä, että Eerikan tapaus oli karmiva, hirvittävä, kuvottava ja kaikin puolin traaginen, mutta tämä ei tarkoita sitä, että nyt pitää rangaista "varmuuden vuoksi" kaikkia asiaa käsitelleitä virkamiehiä sen takia, että kansa sitä vaatii. Jos rangaistaan, tulee rangaista voimassaolevan lain perusteella. Ketään ei tule lynkata vain sen takia että tapaus kuohuttaa.

 

Ja jos voimassaoleva laki ei riitä, niin sitten puhukaatten oikeusministeriölle ja eduskunnalle, jotta lakia muutetaan vastaamaan oikeuskäsitystänne.

 

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.03.2015 03:31


Ivan Vladimirovits

#3 vastuu

05.03.2015 03:50

Kyseessä on sosiaaliviranomaisten systemaattinen ja harkittu heitteille jättö sekä avunanto  ja osallisuus pienen ja urhean Eerikan kylmäveriseen vuosikausia kestäneeseen kidutukseen ja lopuksi epäinhimilliseen murhaan.

Ivan Vladimirovits

#4 vastuu

05.03.2015 03:53

Kyseessä on sosiaaliviranomaisten systemaattinen ja harkittu heitteille jättö sekä avunanto  ja osallisuus pienen ja urhean Eerikan kylmäveriseen vuosikausia kestäneeseen kidutukseen ja lopuksi raakaan epäinhimilliseen murhaan.

Maallikko

#5 Re: Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella

05.03.2015 10:11

#1: Oikeutta opiskellut - Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella 

"Rikosoikeudellinen virkavastuu on yksi virkavastuun toteuttamisen muodoista. Kun henkilö käyttää julkista valtaa, voi häntä kohdata rikosoikeudellinen virkavastuu. Rikosoikeudellinen virkavastuu koskee virkamiestä, julkista luottamustehtävää hoitavaa henkilöä sekä muutoin julkista valtaa käyttävää henkilöä. Rangaistuksen virkarikoksen johdosta tuomitsee yleinen tuomioistuin.

Virkarikoksia ovat lahjuksen ottaminen, salassapitorikos, virka-aseman väärinkäyttäminen sekä virkavelvollisuuden rikkominen. Rangaistus virkarikoksen johdosta voi olla varoitus, sakko, vankeus taikka viraltapano.

Virkavelvollisuuden rikkomisesta voi seurata sakkoa taikka vankeutta enintään yksi vuosi. Tällöin virkamiehen on pitänyt tahallaan rikkoa virkavelvollisuuksiaan. Lisäksi edellytetään, ettei teko ole vähäinen"

"Virkavirhe on julkisyhteisön tai sen palveluksessa olevan julkista valtaa käyttävän työntekijän tekemä päätös tai toimi, jossa tahallaan tai huolimattomuutta rikotaan annettuja säännöksiä, määräyksiä, asetuksia tai lakia.

Julkista valtaa käyttävällä työntekijällä tarkoitetaan henkilöä, jonka tehtäviin lain tai asetuksen nojalla kuuluu antaa toista velvoittava määräys, päättää toisen edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta tai puuttua toisen etuun tai oikeuteen. Tällainen henkilö on myös se, jonka lain tai asetuksen nojalla tai viranomaiselta saadun toimeksiannon perusteella kuuluu osallistua päätöksen valmisteluun tekemällä päätösesitys tai päätösehdotus, laatimalla selvitys tai suunnitelma, ottamalla näyte tai suorittamalla tarkastus tai muulla vastaavalla tavalla. Yleensä julkista valtaa käyttävä henkilö on virkamies".

Käräjäoikeus joutuu pohtimaan onko syytettyinä olevat virkamiehet syyllistyneet virkarikokseen ja  mikä on heidän rikosoikeudellinen virkavastuunsa.

Kannattaa muistuttaa yleisemminkin, että oikeusistuimet ovat riippumattomia eikä niiden toimintaan voida vaikuttaa adresseilla eikä vetoomuksilla.

SKF

#6 Adressin laatija vastaa

05.03.2015 21:45

Kiitokset kommenteista ja lakisitaateista, "Oikeutta opiskellut" ja "Maallikko", mutta nyt kyllä menevät asiat "Oikeutta opiskelleella" hieman sekaisin. Hienoa että olet opiskellut lakiasioita, mutta ilmeisesti adressin käsite ei ole kuitenkaan tuttu. Siteerataanpa sitten myös sivistyssanakirjaa, eli adressi/vetoomus on "kirjallinen tai suullinen ilmaus, jolla vedotaan jkhun tai johonkin, jkn apuun, myötämielisyyteen tms." Adressin tarkoitus ei ole siis käskeä ketään, eikä varmasti myöskään lynkata. Adressi on nimenomaan tahdon- ja mielenilmaus.

En elä harhakuvitelmissa, että yksikään tuomari tekisi päätöksiä adressien pohjalta. Tarkoitus onkin nimenomaan ilmaista oma ja allekirjoittaneiden tahto ja mielipide syytettyjen tuomitsemisesta. Käytän sanoja "vetoamme tuomioistuimeen" ja "vaadimme" samasta syystä, eli koska kyseessä on mielenilmaus. Olen aivan varmasti myös selvillä siitä, että oikeudessa selvitellään täyttääkö syytettyjen menettely virkarikoksen tunnusmerkistön, ja siksi juuri tämä adressi on laadittu, koska kaiken tapauksesta lukemani perusteella aivan varmasti täyttää. Toistan vielä, että ei ole mahdollista että pieni lapsi kärsi ja kuoli näin, niin ettei yksikään syytetyistä olisi tehnyt virheitä. Juuri niiden mainitsemiesi tosiseikkojen perusteella esimerkiksi Eerikan tapausta hoitaneet sosiaalityöntekijät tekivät useita törkeitä virheitä. En myöskään ymmärrä kommenttia "lynkkaamisesta varmuuden vuoksi", koska edes syytteeseen virkarikoksesta tuskin ketään asetetaan ihan heppoisin perustein.

Toivon todellakin, että tällainen ammattitaitoinen tuomari tekee oikeita päätöksiä, mutta valitettavasti tässä maailmassa ei aina oikeus toteudu. Syytetyt puhuvat parhaansa mukaan itseänsä pälkähästä, niinkuin tänäänkin lehdestä saimme lukea. Syytetyt ovat myös vedonneet byrokraattisen järjestelmään ja/tai sen toimimattomuuteen. Kun yksi ei osaa, toinen ei välitä ja kolmas ei saanut tietoa. Hyvä "Maallikko", olet tietenkin oikeassa siinä että oikeusistuimet ovat riippumattomia, mutta siitä huolimatta allekirjoittaneet voivat tällä adressilla ilmaista sille tahtonsa ja mielipiteensä, oli sillä vaikutusta tai ei.

Kiitos kuitenkin kommenteista, koska tuli tämäkin väärinymmärrys selvitettyä. En ole kuitenkaan kiinnostunut vääntämään täällä kättä lakipykälistä. Tämä on adressi, ja jos sen joku kokee jollain tapaa negatiiviseksi, niin eihän tätä tarvitse allekirjoittaa.

Paljon kiitoksia "Ivan Vladimirovits" kommentista ja tuesta, ja lämmin kiitos tuesta kaikille allekirjoittaneille!!!!!!

 

 

Vastuu

#7 Virkamiehet/naiset

14.03.2015 07:32

Kyllä tämä adressi on hyvinkin tarpeellinen.Suomessa on ollut jo pidempään käytäntönä ettei päätöksentekijät ota mitään vastuuta tekemistään virheistä asiassa kuin asiassa.Aina kieroillaan asioista ulos.Heille maksetaan parempaa palkkaakin vastuunkantamisesta.Tämän idiootti isänkin äiti on tai oli joku sosiaalitantta johtoasemassa.Toivottavasti tulee todella kovat tuomiot.Isä ja äitipuoli kyllä saavat linnassa väistellä muita vankeja.


Vieras

#8

14.03.2015 16:15

Täysin samaa mieltä. Näillä lasten"SUOJELU" -viranhaltijoilla (itse olen kutsunut heitä v. -1999 alkaen lastenPAHAksi) on aivan oma terminologiansa. Kerrankin kun ko tahon olisi pitänyt toimia OIKEAN HÄDÄN hetkillä, siis pikku Eerikan puolesta, vaan ei. Viranhaltijoille kovennetut tuomiot virkavirheistä (mielestäni heitteille jätöstä ja kuoleman tuottamuksesta). Kovennettuina koska lapset ovat avuttomia ja meidän aikuisten armoilla ja Lasten suojelun kuuluisi tarkoittaa juuri sitä mitä se kirjaimellisesti tarkoittaa. Luoja varjelkoon kaikkia lapsia, ettei pikku-Eerikan kohtalo toistuisi kenelläkään muulle, kun lasten"SUOJELU" ei sitä ainakaan Suomessa tee.


Vieras

#9

15.03.2015 22:45

JÄRJEN KÄYTTÖ SALLITTUA sos.työn/lastis !!!!

Anonyymi

#10

17.03.2015 10:58

Kuinka voi olla mahdollista että juuri tuohon putiikkiin on saatu kasautuma sellaista ihmistyyppiä, joka EI toimi kun EHDOTTOMASTI on heti toimittava, ja toimii AINA kun asioihin EI pidä puuttua??? Käsittämätöntä!

Anonyymi

#11

17.03.2015 11:09

Myös tuomari, joka myötävävaikuttaa tällaisen asian tuomitsemattomuuteen tai sormien läpi katsomiseen, olisi ehdottomasti tuomittava kanssarikollisena, ja kovimmalla mahdollisella tavalla. Sellaiset tahot olisi välittömästi siivottava järjestelmistämme kovalla kädellä.

Vieras

#12

22.03.2015 20:14

Viranomaiset eivät ole tehtäviensä tasolla olleet enää aikoihin,jonkun on puututtava asioihin.

Vieras

#13 Re: Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella

22.03.2015 20:18

#1: Oikeutta opiskellut - Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella 

 No,tähän EErika-paran tapauksenhan vaikutti se että mummo oili työssä perusturvajohtajana,ei uskallettu puuttua!!!!!!!!Eli se sulle ja sun kapulakielelles.Jos olis ollut ta va,llinen perhe olisi ollut sossut kimpussa pari vuotta.Mutrta eihän voi puuttua,perusturvajohtaja ja kaikkea,Sääli vaan lapsi maksoi sen hengellään.

 


Vieras

#14

25.03.2015 16:40

OSASYYLLISET LÖYTYY .KORKEIMMASTA OIKEUDESTA,POLITIKOIHIN,YM, MAAN VIRAILIJOIHIN.TÄSSÄ TODETAAN ETTÄ SUOMEN LAIT OVAT MENETTÄNEEET MERKITYKSENSÄ KOKONAAN ,JA OKEUSMINISTERIÖ VALVOJANA.EIVÄT PIITAA JULMUUKSISTA PELAAVAT JULMAA PELIÄ AVUTTOMIEN LASTEN KUSTANNUKSELLA.

Vieras

#15

25.03.2015 19:03

Kaikenlaisen välinpitämättömyyden ja väkivaltaa suosivan kulttuurin ja biologisten/ yksinhuoltajaäitien syrjimisen on loputtava viimein 2000-luvun sosiaalihuollossa!!!
Munnu

#16 Re: Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella

07.04.2015 12:08

#1: Oikeutta opiskellut - Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella 

 Katso adressi "lapseen kohdistuvat rikokset eivät saa vanheta."

 

Siinä ei olla tekemässä lakimuutosta, vaan lain TULKINTAmuutosta.

En tiedä, mitä kaikkea vaaditaan lain tulkintatavan muuttamiseksi. Ennakkotapaus, kaiketi, nippu ennakkotapauksia? Ryhmäkanne?

Tässä voit tulla apuun - lopetetaan sukupolvien ajan kestänyt mielipuolisuus!


Vieras

#17

07.04.2015 19:15

Nykyinen laki sallii ja mahdollistaa perheiden kiusaamisen perättömillä lastensuojeluilmoituksilla. Uskon tämän vaikuttavan vahvasti hämärtävän työntekijöiden arviointikyvyn.

Vieras

#18

08.04.2015 11:15

Viranhaltijoille ja päättäjille Suomi on varmasti maailman mukavin ja vaivattomin maa; valtaa on sen verran kuin kehtaa käyttää, vastuuta ei minkään vertaa. Parit koulumassamurhat eivät sisäministerin pallia hetkauta ("minkäs se sille voi?"), lahjusepäilyt säästävät pääministerin ("niin mukava mies!"), ja epäilemättä lastensuojeluviranomaisetkin selviävät suojeltavansa väkivaltaisesta kuolemasta kansan syvien rivien mutistessa, että "kyllä ne varmasti teki parhaansa", "ihmisiä nekin vaan on" tai muuta sellaista roskaa.
Tai jospa sittenkin sovittaisiin, että kun jonkun tai joidenkin olisi virkansa puolesta pitänyt tietää, ymmärtää tai käsittää, silloin tietämättömyydellä, ymmärtämättömyydellä tai käsittämättömyydellä on hintansa. Vaadittaisiinko niiltä, joilla on valtaa, vaihteeksi myös siihen normaalisti kuuluvaa vastuuta? Se ei nimittäin ole kohtuuton oletus.