EERIKAN PUOLESTA-vaadimme syytetyille tuomiot virkarikoksista

Oikeutta opiskellut

/ #1 Tuomari ei voi tuomita adressin perusteella

05.03.2015 01:46

Arvoisat adressin laatijat, aidossa oikeusvaltiossa ei voida 

1) Käskeä tuomaria tuomitsemaan tietyllä tavalla tietyssä yksittäisessä tapauksessa. Tuomarin on pysyttävä riippumattomana, ja tuomittava vain ja ainoastaan tapauksessa ilmenneiden tosiseikkojen perusteella ja sen nojalla, mitä laki sanoo. 

2) Tuomita rangaistusta sellaisesta teosta joka ei ole säädetty rikokseksi tapahtumahetkellä. Kyse on siis nyt siitä, täyttääkö syytettyjen menettely virkarikoksen tunnusmerkistön. Tämän ammattitaitoinen tuomari osaa ihan itse päätellä niiden tosiseikkojen perusteella, mitä oikeudenkäynnin aikana käy ilmi. Siihen ei yhdenkään adressin tule vaikuttaa, oli sillä sitten 100 tai 100.000 allekirjoittajaa.

 

 

En nyt mitenkään kiistä sitä, että Eerikan tapaus oli karmiva, hirvittävä, kuvottava ja kaikin puolin traaginen, mutta tämä ei tarkoita sitä, että nyt pitää rangaista "varmuuden vuoksi" kaikkia asiaa käsitelleitä virkamiehiä sen takia, että kansa sitä vaatii. Jos rangaistaan, tulee rangaista voimassaolevan lain perusteella. Ketään ei tule lynkata vain sen takia että tapaus kuohuttaa.

 

Ja jos voimassaoleva laki ei riitä, niin sitten puhukaatten oikeusministeriölle ja eduskunnalle, jotta lakia muutetaan vastaamaan oikeuskäsitystänne.