Vantaan musiikkiluokkien tuntijako säilytettävä ennallaan


Vieras

#1

26.10.2015 21:12

Mikäli Musiikkiluokkien tuntiraamia rajoitetaan siten kuin on aiottu, ei musiikkiluokasta enää ole oppilaalle vastaavaa hyötyä. Lisäksi se, että jotkut Haluavat opiskella vapaaehtoisesti enemmän musiikkia ja tehdä enemmän töitä ei ketään toista, joka ei halua näin toimia epätasa.arvoiseksi, vaan on nimenomaan tasaarvoistamista, mutta ei tasapäistämistä. Nyt suunniteltavat muutokset johtaisivat kaiken erityiskiinnostuksen ja -lahjakkuuden huomioimatta sekä hyödyntämättä jättämiseen.

Anonyymi

#2

27.10.2015 06:36

Vantaa aikoo supistaa musiikkiluokkalaisten musiikintunteja. Musaluokkalaisen äitinä toivoisin, että musaluokkatoiminta jatkuisi ennallaan vuosikymmenten erinomaiseksi osoittamalla tavalla. Lapsemme osoitti musiikillisia lahjoja jo pienenä, mutta musaluokalla olo on kuorinut nuoresta neidistä esiin omatoimisen, luovan ja eläytyvän esiintyjän, muusikon ja taiteilijan.

Tämän päivän arvot ovat kovia, en soisi asioiden olevan niin. On selvää, että musiikkiopetus on antanut tyttärellemme, kuten varmasti myös monille muille lapsille, kyvyn ilmaista monesti niin vaikeita tunteita ja hengittää raikasta ilmaa sieluunsa tavalla, joka ei muuten olisi mahdollista. Tämä on tullut todella tarpeeseen, olen erityisen onnellinen siitä, että lapsellani on ollut ja tulee olemaan tulevinakin vuosina mahdollisuus purkaa tunteitaan musiikin avulla silloin kun ne muuten patoutuisivat sisälle.

Erityisen tärkeää on se, että tämä opetus on tapahtunut koulupäiviin sisällytettynä oman luokanopettajan johdolla. Päivittäisessä elämässä mukana olevalla opettajalla on aivan erilainen mahdollisuus tuntea oppilaansa kuin sellaisella, joka tapaa lapsen 30-45 min viikossa. Opetuksen kuormittavuus on minimaalista, sillä se on integroitu kouluarkeen. Ja ehdottomasti aivan huippua on se, että lapset ovat samalla luokalla 3.-9. luokkien ajan, heillä on sama mielenkiinnon kohde ja he tekevät erittäin tiiviisti ja monipuolisesti yhteistyötä niin kouluaineiden, musiikin kuin esiintymisten suhteen, puhaltavat yhteen hiileen ja kannustavat toisiaan.

Musaluokkatoiminnan ansiosta lapsemme on mm. päässyt levyttämään, osallistunut kuorokilpailuun, esiintynyt Antti Sarpilan kanssa Musiikkitalolla ja tehnyt oopperaa Kansallisoopperassa.

Musaluokkien painotettu opetus ei ole pois muilta oppilailta. Päin vastoin, ylimääräinen musatunti on pois musaluokkalaisen muusta opetuksesta ja se kiritään kiinni tekemällä vähän enemmän töitä tunneilla. Yhtenä vuotena musatunti vie pois esim. kuvistunnin, toisena vuonna äikäntunnin, kolmantena bilsantunnin. Soittimiin ym. rahoitusta vaativiin asioihin vanhemmat keräävät rahaa joko suoraan tai vanhempien perustaman Musatuki ry:n kautta.

Musarin äiti

#3 musiikinopetuksen vähentäminen = tasapäistämistä

27.10.2015 08:09

Musiikkiluokkatoiminta nykyisessä laajuudessaan on Mikkolan koulun brändin olennainen tekijä. Musiikkiluokan henki on ollut aina tiivis ja itselle on ollut äitinä ilo seurata sitä, miten introvertti lapseni on saanut musiikista kanavan ilmaista tunteitaan ja miten se on rohkaissut häntä monella tapaa niin yksilönä kuin ryhmässäkin.

Taide- ja taitoaineiden osaamista on syytä vaalia. Musaluokka on kuulemani perusteella usein se luokka, jota muutkin opettajat haluaisivat opettaa - kun siellä on niin hyvä henki ja hyviä oppilaita. Musiikkipainotus pitää ehdottomasti säilyttää - jos joku haluaa opiskella enemmän jotain muuta (esim. kieliä) menköön muille luokille.

Se, että kaikille annetaan vähän kaikkea, ei anna kenellekään mahdollisuutta tulla loistavaksi. Älkää hyvät viskaalit tasapäistäkö, vaan antakaa lapsemme loistaa ja rakentaa esiintymisillään ja tekemisellään hyvää Vantaa-mainetta.

musiikki kasvattaa ajattelua, tunneosaamista ja yhteisöllisyyttä. Jos minun pitäisi valita musiikin ja vaikkapa ylimääräisen kielen välillä, valitsisin päivänselvästi musiikin, sillä se on kieli, joka yhdistää kieli- ja kulttuurimuurien yli.


Vieras

#4

27.10.2015 13:17

Lapsenlapseni on musiikkiluokalla Vantaalla.

Vieras

#5

27.10.2015 18:53

Lapsenlapseni on musiikkiluokalla ja tuntuu todella tykkäävän. Haluaisin että tulevaisuudessa säilyy mahdollisuus samaan myös toiselle lapsenlapselleni.


Vieras

#6

28.10.2015 06:54

Musiikkiluokkien toiminta piilokasvattaa sosiaalisia, empaattisia kykyjä, kasvattaa toisen ihmisen huomioimiseen ja hyväksymiseen. Tiedossani on, että koulussa on todella korkeatasoista opetusta, kiitos ensisijaisesti Heidi Hariselle ja Henrietta Grünnille.

Juri K. (fil. tri.)


Vieras

#7

28.10.2015 11:08

Itse musiikkiluokan käyneenä ja musaluokkalaisen äitinä pidän erittäin tärkeänä että musikaaliset lapset saavat mahdollisuuden erityiseen musiikinopetukseen.

Vieras

#8

28.10.2015 12:25

Vantaan musiikkiluokilla on pitkät perinteet ja kouluissa tehdään loistavaa työtä lasten musiikkikasvatuksen hyväksi. Olen itsekin musiikkiluokan opettaja muualta päin Suomea ja olen saanut tilaisuuden käydä tutustumassa Simonkallion koulun musiikkiluokkien toimintaan, niin arkipäivän musatunneilla kuin kilpailureissulla. Arvostan suuresti näkemääni!

Olemme täällä päin täysin samassa tilanteessa ja me opettajat joudumme tekemään laskelmia perusteeksi sille, kuinka saisimme musiikkiluokkamme säilytettyä. Tuloksena yllätykseksemme huomasimme, että musiikkiluokkatoiminta on suorastaan halpaa! Harmittaa, että virkamiehillä ja kunnan päättäjillä on vaakakupissaan ainoastaan eurojen kuvat säästökohteita päätettäessä, eivätkä he edes näe sitä suurta ja arvokasta tulosta, mitä tuolla pienehköllä euromäärällä saadaan aikaan. Heillä ei valitettavasti myöskään ole tietoa siitä, että musiikkiluokkien tuntien vähentäminen on täysin sama asia kuin toiminnan lakkauttaminen.  

Musiikkiluokkalainen forever

#9

29.10.2015 17:57

Entisenä musiikkiluokkalaisena sekä nykyään musiikkiluokkalaisen vanhempana arvostan koko musiikkiluokkatoimintaa ja sen tuomaa selvää sosiaalista kykyä kasvavalle nuorelle. Musiikki ja sen esittäminen sekä harjoittelu yhdessä edistää selvästi nuoren sosiaalisia taitoja, joista on pelkkää hyötyä elämässä myöhemmin. En voi ymmärtää, keiden päättäjien mielessä on supistaa tätä toimintaa. Päinvastoin, sitä pitäisi vain laajentaa ja kehittää. Itse usean sisarukseni lisäksi musiikkiluokan käyneenä voin todella kokemuksella sanoa, että siitä oli hyötyä ja on edelleen. 

Kirjoittakaa lehteen

#10 Re:

30.10.2015 18:46

#8: -  

 Samat sanat Vaasasta

naputa google.fi:hin: Halvimmasta ja toimivasta


Vieras

#11 Vaasan terveiset

30.10.2015 18:47


Vieras

#12

31.10.2015 07:53

Hyvän asian puolesta

Vieras

#13

01.11.2015 17:11

nimim. "Aikoinaan hieman osallisena ja sen jälkeen tuloksista nauttineena"