Itsensä työllistävien työttömyysturvaa ei saa heikentää!

Itsensä työllistäjä

#651 Kertokaa kokemuksistanne toisille, antakaa vertaistukea. Kertokaa päättäjille ja politiikoille!

16.01.2016 08:38

On huomattu että tämä uusi laki voi haitata monen asemaa työmarkkinoilla. Suomalaiset valitettavan usein tyytyy kohtaloonsa ja eivät valita. Miten asiat voivat parantua ja muuttua parempaan, jos niistä ei puhuta?

Kertokaa täällä kokemuksistanne tänä vuonna 2016 te itsensä työllistäjät! Olisi hyvä kuulla miten tämä toimii. Moni ei varmaan kauheesti uskalla mitään tehdä, mutta kuka on rohkea voi kertoa miten tämä on toiminut heille kun ovat laskuttaneet tai nostaneet palkkioita tänä vuonna! 

Mikäli tämä ei toimi niin siitä olisi mahdollisimman monen hyvä valittaa. Ketään ei saa syrjiä tai asettaa vähempiarvoiseen asemaan!

Kertokaa kokemuksistanne toisille, antakaa vertaistukea. Kertokaa päättäjille ja politiikoille!


Vieras

#652 UUSI LAKI YRITTÄJÄMÄÄRITELMÄSTÄ TULEE TEHDÄ TOIMIVAKSI JA BYROKRATIAA ON VÄHENNETTÄVÄ!

16.01.2016 12:51

UUSI LAKI YRITTÄJÄMÄÄRITELMÄSTÄ TULEE TEHDÄ TOIMIVAKSI JA BYROKRATIAA ON VÄHENNETTÄVÄ!

Huomasin tällaisen kirjoituksen Aamulehdessä - Yksikin keikka voi viedä yrittäjäksi. Ilmoitettu myös tähän adressiin liittyvän Facebook ryhmän seinällä: https://www.facebook.com/events/758373464294292/
Miten tämä voi olla mahdollista? Eihän tämä ole edes hallitusohjelman mukaista! Edellinen laki toimi paljon paremmin.

Tämäkö edistää työllistymistä? Kukaan ei tule toimeen pelkällä työttömyysturvalla. Minkäänlaista työntekoa ja osuuskuntien kautta laskuttamista ei tule tuomita ja rangaista. Ketään ei saa syrjiä tai asettaa vähempiarvoiseen asemaan ammattinsa ja taloudellisen jo heikon asemansa takia! Tällä tavalla vain kannustetaan passiivisuuteen, harmaaseen talouteen ja sossun luukulle menemiseen.

TE-toimiston viranomainen sanoi, että freelancer-töistä tulee heille ilmoittaa ennen kuin aloittaa keikan ja kertoa kauan keikka kestää, sitten joutuu ns. karenssille kun asiaa käsitellään seuraavat max 30 päivää, jonka jälkeen saa joko hylkäävän vastauksen tai puoltavan vastauksen sivutoimisuudesta. Pahimmassa tapauksessa jää kokonaan työttömyysturvan ulkopuolelle muutaman tunnin keikan takia ja tulee vielä perintämaksuja.

Ihmisillä on kuitenkin vuokrat ja laskut maksettavana. Ei työnantajat voi odottaa 30 päivää vastausta ja mitä he ajattelevat, jos kertoo että pitää odottaa työkkärin vastausta ennen kun saa aloittaa? Kukaan ei voi odottaa niin kauan. Entä jos jokaisen keikan kohdalla on sama rumba voiko tämä toimia? Ketä tämä laki palvelee?  Tämäkö edistää työllisyyttä ja Suomen taloutta!?

 

 

 


Vieras

#653 ITSENSÄ TYÖLLISTÄMINEN JA INNOVAATIOT KIELLETÄÄN

16.01.2016 12:58

Erittäin hyvä kirjoitus tästä asiasta eräässä blogissa: ITSENSÄ TYÖLLISTÄMINEN JA INNOVAATIOT KIELLETÄÄN.

Hallitus on jo perunut huonoja esityksiä roppakaupalla, tämä kuuluisi niihin peruttaviin… Tämä ei ole kannustinloukkujen ja byrokratian purkua, vaan niiden lisäämistä!


Vieras

#654 Re: Kertokaa kokemuksistanne toisille, antakaa vertaistukea. Kertokaa päättäjille ja politiikoille!

18.01.2016 11:02

#651: Itsensä työllistäjä - Kertokaa kokemuksistanne toisille, antakaa vertaistukea. Kertokaa päättäjille ja politiikoille! 

 

Täältä saa lisää tietoa - Facebook-ryhmät:

  • Itsensä työllistäjien jatkosuunnitelmat
  • Vastalause- keskustelutilaisuus su 24.1.2016

Vieras

#655

21.01.2016 12:56

Koska on asiasta suoraan sanoen v………maisia kokemuksia. Kun viimeisten työvuosien aikana toimin free-lancerna ja duunit kertakaikkiaan loppuivat minua ei työkkärin pikkudirikan toimesta hyväksytty "työttömäksi työnhakijaksi" ja sitten se lausunto mikä sieltä tuli esti minua saamasta lainmukaista työttömyyskorvausta eikä myöskään toimeentulotukea. Paperisota oikeuksieni puolesta oli uuvuttavan pitkä muuta voitin. Moni nimenomaan luovilla aloilla joutuvat tekemään pätkätöitä projektiluontoisesti ja jos tästä "yrittämisestä" sitten rangaistaan niin jossain on vikaa. Eikä se ole niissä ihmisissä jotka yrittävät kaikin keinoin pärjätä omalla työllään!

Vieras

#656

26.01.2016 13:39

Yrityksen perustanut on ainakin yrittänyt, ei ole ollut passiivisena työttömyysturvan varassa, siitä ei saa rangaista, eikä kyykyttää TE-toimistossa.

Vieras

#657

26.01.2016 15:16

Kai nyt itsensätyöllistäjäkin on ihminen. Pitäisikö mennä nauttimaan työttömyysturvaa?

Vieras

#658

27.01.2016 18:44

Tyypillistä hallituksen tekemistä, tuntuu välillä siltä kuin Sipilä ei oikein tiedä, mitä hänen hallituksessa on tekeillä ja puhuu asioista joista ei todella tiedä mitään. Oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee näyttää olevan hallituksen tyyli, ikävää katsella ja kuunnella.

Vieras

#659

28.01.2016 08:40

Suureen epäkohtaan saatava parannus.

Vieras

#660

31.01.2016 04:35

Tämä laki on ISO VIRHE joka on korjattava heti!


Vieras

#661

31.01.2016 04:37

Perustuslain vastaista ja asettaa eriarvoi

seen asemaan, heikentää Suomen taloutta lisää!:-(


Vieras

#662 Re: SYRJINTÄ - YHDENVERTAISUUSVALTUUTETTU - TEE KANTELU!

04.02.2016 15:45

#337: -  

Koetko tämän lain syrjiväksi ja epäoikeudenmukaiseksi? Koetko olevasi yhdenvertainen muiden kanssa?

Mikäli et koe olevasi yhdenvertainen, niin ota yhteyttä Yhdenvertaisuusvaltuutettuun tällä lomakkeella ja kerro miten tämä laki on vastoin yhdenvertaisuutta ja syrjii omaa työtä tekeviä.

Voit tehdä kantelun joko omalla nimellä tai nimemettömästi. Mikäli mahdollisimman moni valittaa ja vaatii oikeuksia jotain voi tapahtua freelancereiden syrjimisen ehkäisemiseksi. 

Valita heti tänään syrjinnästä tänne!

http://www.syrjinta.fi/kantelulomake

 

Työttömyysturva kuuluu kaikille! Mitään työtä tai ammattia ei saa syrjiä!

 

 

 

 

 

 


Vieras

#663

06.02.2016 07:15

Työn vastaanottamista ei pidä hankaloittaa ja rangaista!


Vieras

#664

07.02.2016 14:30

Se henkilö joka työlistää itsensä lailisesti, sitä ei saa heikentää leikkauksilla. Jokainen veronmaksaja on hyöty , niitä ei saa rangaista... ottakaa järki käyttöön päätöksiä tehdessä.

Vieras

#665

07.02.2016 19:59

Oman työn markkinointi voi ohjeistuksen mukaan estää työttömyysturvan saamisen!

Jos uuden lain myötä yrittäjäksi tulkittu luovan alan työntekijä markkinoi osaamistaan verkkosivuilla tai yrittää aktiivisesti hankkia työtä työsuhteen muodosta riippumatta, voiko henkilö tehdä näin ilman vaaraa työttömyysetuuksien menettämisestä?

Mitä on riittävän vähäinen tai liiallinen oman työn markkinointi, jolla on vaikutusta oikeuteen saada työttömyysturvaa?

STM:n tulkintaohjeesta ei ilmene, milloin onnistunut markkinointi on luonut kysyntää niin paljon, että sen katsotaan olevan työttömyysturvan este.

Vastaukseksi ei riitä, että henkilön pitää olla työmarkkinoiden käytettävissä, sillä ohjeistus ei kerro, miten tämän voi todistaa?!

Ylipäätään herää kysymys, kuinka yrittäjyyttä aloittava itsensä työllistäjä voi päästä irti työttömyydestä, jos oman työn markkinointi on mahdotonta, mikäli haluaa säilyttää oikeuden työttömyysturvaan?!

Uudella lailla kaikista itsensä työllistävistä tehdään lähtökohtaisesti yrittäjiä, mutta TE-hallinnon ohjeilla yritteliäisyyttä puolestaan käytännössä rajoitetaan.

Tämä on lyhyesti sanottuna RISTIRIITAISTA!!


Vieras

#666

09.02.2016 11:48

Tämä on vastoin Yhdenvertaisuuslakia ja Suomen perustuslakia! Työntekoa ei saa hankaloittaa ja rangaista!

http://www.syrjinta.fi/kantelulomake


Vieras

#667

09.02.2016 11:56

Uusi työttömyysturvalaki on susi jo syntyessään - ja vakavasti. Koska JOKAINEN työtä tekevä, joka ei ole TYÖ- TAI VIRKASUHTEESSA, on TE-toimiston silmissä YRITTÄJÄ. Kyllä, yrittäjä! Vaikkei pätkätyöläisellä olisi yritystä, y-tunnusta, alv-velvollisuutta, YEL-velvoitetta. Niin, hänestä tuli sitten yhdessä yössä yrittäjä, halusi tai ei. Ja vitsi onkin siinä, että nyt joka ikisestä työkeikasta pitää tehdä selvityksiä ja raportteja ja odottaa lausuntoja ja päätöksiä. TE-toimisto antaa lausunnon, onko toiminta sen mielestä pää- vai sivutoimista. Ja heh, kätevästihän se käy - jos sinut joku lausuu päätoimiseksi "yrittäjäksi", hyvästi työttömyysturva. Ehkä myös toimeentulotuki. Valitusoikeutta ei TE-toimiston (jo ennen lakimuutosta usein kohtuuttomista ja järjettömistä) päätoimisuuslausunnoista tietenkään suoraan ole.

Hallitus on siis saanut aikaan tilanteen, jossa kymmenet tuhannet pätkätyöläiset ja freelancerit EIVÄT USKALLA OTTAA EDES PIENIÄ KEIKKOJA VASTAAN. Koska siinä voi olla loppuelämän työttömyysturva mennyttä, tai tiedossa on ainakin kuukausien, jopa yli puolen vuoden taistelu, jos päätoimisuuslausunto napsahtaa.

Tämä on pakkopassivointia pahimmillaan. Hallitus, mitä te oikein ajattelette siellä!? Luotte lisää pakkotyöttömiä! Tämä laki on peruttava välittömästi ja annettava ihmisten raapia edes silloin tällöin töitä jostain. Ilman riskiä tippua yhteiskunnan ulkopuolelle. Ilman että "markkinointi" kielletään?! Tämä on silkkaa hulluutta.

TYKKÄÄ JA JAA, jos olet samaa mieltä. Lähde: https://www.facebook.com/ilmanoikeutta

 


Vieras

#668 Antakaa ihmisten tehdä työtä ilman rangaistuksia!

09.02.2016 12:01

Ison muutoksen on todellakin tultava, jos Suomi halutaan pelastaa. Antakaa ihmisten tehdä työtä ilman rangaistuksia! Koska nykylainsäädäntö rankaisee, jos et ole vakituisessa, kokopäiväisessä työsuhteessa.

"Jäykän järjestelmän ongelmat piilevät juuri siinä, että työvoimaan kuuluva henkilö on suhteessa työttömyys- ja muuhun sosiaaliturvaan vain joko palkansaaja, yrittäjä tai työtön. Ihmisillä ei ole mahdollisuutta liikkua luontevasti työn eri muotojen ja yrittäjyyden välillä joutumatta sosiaaliturvan suhteen väliinputoajiksi. Järjestelmä ikään kuin pakottaa epävarmassa asemassa olevat pysymään passiivisina, mikä on epäoikeudenmukaista työttömiä kohtaan sekä vastuutonta yhteiskunnan resurssien hukkaan heittoa." blogista Antero Vartia


Vieras

#669

11.02.2016 11:32

Tämän maan talouden ja työllisyyden kannalta on itsensä työllistäjä erittäin tärkeä, on hän sitten free lancer tai aloittava mikroyrittäjä. Heidän sosiaaliturvaansa, joka on tällä hetkellä jo heikko, ei saa pienentää, päinvastoin. Hallituksen pitäisi tarkkaan aina miettiä ja arvioida päätöksiensä kokonaisvaikutusarviota, näin jäisi lyhytnäköiset päätökset tekemättä. Päätös, jossa tuijotetaan vain euromääräistä säästöä, johtaa valtion talouden kannalta suurempiin vahinkoihin. Eipä ihme, että kaikenlainen yrittäjyyshalukkuus on Suomessa niukkaa, koska sitä ei tueta, päinvastoin.

Vieras

#670

11.02.2016 12:45

Kerro ratkaisusi työllisyyden parantamiseksi

https://www.tem.fi/tyo/tiedotteet_tyo?89506_m=119920

Onko sinulla tai taustayhteisölläsi ehdotus kokeiluksi, jolla työnantajat voivat helpommin palkata työttömiä tai työttömät hakeutua töihin tai yrittäjiksi? Kerro ideasi 29.2.2016 mennessä.

Ideoita kootaan Maria Kaisa Aulan tekemää selvitystä varten. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström antoi tammikuussa Aulan tehtäväksi kartoittaa eri toimijoiden näkemyksiä uusista tavoista työttömyyden vähentämiseksi. Hänen tulee myös seuloa näistä parhaat kokeiluehdotukset hallituksen käsittelyyn.

Kyselyyn voi vastata täällä https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1391418&chk=ENZ95HHH.

Ehdotuksen voi jättää myös sähköpostitse osoitteeseen tyollisyyskokeilut.aula(at)tem.fi


Vieras

#671

12.02.2016 14:00

Rakennusalan pätkätyöläisenä asia on minulle ajankohtainen.

Vieras

#672

15.02.2016 09:53

 

 

Sitran tutkimuksen mukaan silppu- pätkä- ja freelancetyö ovat kokoajan lisääntymässä. Tällä hetkellä työläisistä 35% on jo tätä joukkoa eli 800 000. Eikö työntekoa tulisi tehdä kannattavammaksi ja vähentää byrokratiaa? Nyt tehtiin juuri toisinpäin. Luotiin kannustinloukku ja lisättiin mahdottomasti byrokratiaa. Ministeri Lindström, miten meni niinku omasta mielestä?!

Korkeakoulutettu työtön
Vieras

#673

15.02.2016 09:57

Tämä laki tulee peruuttaa mahdollisimman nopeasti. Tämä on ISO huijaus. Mikään ei muka muutu, mutta paljon on muuttunut: Tuhannet ei uskalla tehdä keikkoja, käsittelyajat on tosi pitkät, voi menettää ansiosidonnaisen, mahdollisuudet työllistyä viedään, selvää ohjeistusta työmäärästä mitä saa tehdä ei ole jne...

Miksi TE-toimistot tai ministeriö katsovat, että on parempi, että ihminen ei tee työttömänä mitään, kuin että tämä tekee satunnaisesti keikkoja? Töitä on vähän huonon taloustilanteen takia ja kilpailevia työnhakijoita on tolkuttoman paljon, jos ei saa tehdä mitään kun on työtön on huonommat mahdollisuudet työllistyä, kun ei saa ylläpitää työtaitoja. Vakituisen työn löytäminen kestää nykypäivänä kauan vaikka laittaisi satoja hakemuksia. Kokemusta on!

Käytännössähän näkökanta on nyt se, että jos työtön tekee töitä työllistyäkseen tulevaisuudessa, tältä uhataan viedä etuudet! Sama pätee pätkätöiden lisäksi myös esim. vapaaehtoisiin lisäopintoihin.


Vieras

#674

15.02.2016 10:04

Asia koskettaa minua - En uskalla enää ottaa työkeikkoja vastaan. Yrittäjäleiman lisäksi ongelmana on myös käsittelyajat: asiaa harkitaan ja mietitään ja sen aikaa joudut olemaan täysin rahatta - ja työttömällä ei yleensä ole isoja säästöjä enää jäljellä!

Miten työtön voi perustaa yrityksen, kun siihen tarvitaan paljon rahaa ja säästöjä? Miksi pienistä keikoista josta työtön maksaa maksaa verot rangaistaan? Miksi parin tunnin keikan tekemisestä tulee iso rumba, joka kestää kauan ja tarvitaan montaa virkamiestä? Eikö siihen mene valtion verorahoja enemmän kuin jos annettaisiin ihmisille lupa tehdä sivutoimisia töitä?

300 euron suojaosa on naurettava juttu, koska vaaditaan että työn pitää olla valvottua Lähde: 

Taloussanomat: Viranoamisten ohje vesitti työttöminen 300 euroa. 

 


Vieras

#675

22.02.2016 15:44

Hallituksen esitys sulkee toisen silmänsä todellisuudelta.