Kuntakentän ääntä kuultava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kuntakentän ääntä kuultava.

herkkoo

#101 Ylimielisyydellä ei mitään rajaa

13.09.2011 17:41


Tämän päivän pohjalaisessa Kumpula-Natri otti Isonkyrön kunnanjohtajan heiton kunnan jakamisesta kahtia todesta; "Jos kunta haluaa jakautua kahtia niin miksei".

Nykyhallitus ei halua nähdä kunnissa tehtävää työtä minkään arvoisena.
Kyläsatraappi

#102 Mielenkiintoinen gradu

14.09.2011 07:52

#12: -

Jenni Lehtisen tutkimus (2010) Sauvon ja Karunan liitoksesta vuodelta 1969:

http://epublications.uef.fi/pub/urn_nbn_fi_uef-20100095/urn_nbn_fi_uef-20100095.pdf

Pienkuntakomitea 1965

#103 Kuntaosaston julkaisu 2003

14.09.2011 09:11

Monet kunnat ovat taloudellisissa vaikeuksissa väestön ikääntyessä ja palvelujen kysynnän kasvaessa. Monessa kunnassa myös työikäisen väestön poismuutosta johtuva verotulokertymän pieneneminen vaikeuttaa tulojen ja menojen tasapainottamista.Kuntien yhdistäminen suuremmiksi kokonaisuuksiksi, joissa kunnalliset palvelut voidaan tuottaa pienemmillä yksikkökustannuksilla, on toki mahdollinen ratkaisu tähän ongelmaan. Mitään näyttöä liitosten aikaansaamasta tehokkuuden kasvusta ei kuitenkaan ole; kuntaliitosten jälkeen kuntien asukaskohtaiset menot ovat pikemminkin kasvaneet kuin pienentyneet.
Kuntarakenteen muutokset eivät ole säästäneet kuntien menoja. Kuntien yhdistyminen saattaa silti olla monessa tapauksessa järkevää, mutta helppoa ratkaisua kuntataloudenongelmiin liitokset eivät tuo. www.intermin.fi/julkaisut

JO

#104 tussaus

14.09.2011 12:03

näkyy jäävän tussaukseksi koko "Kapina". Ei noin pienellä allekirjoittajamäärällä mitään painetta luoda. Paine kuntarakenteen uudistamisesta ja suurempien kuntien aikaansaamisesta on niin suuri, ettei yksi adressi muuta mitään.
OHHOH

#105 Re:

14.09.2011 17:26

#39: -  

 Näin on asia.

Naurettavaa nämä uudistushoureet.

Joku kuitenkin sielläkin on jo havainnut, että taitaa tulla demokratiavajetta ja ovat alkaneet muka suunnitella uusia lähidemokratiamalleja eli muka lakkautettujen kuntien alueelle kunnanosavaltuustoja.

 

OHHOH

#106 KOKO SUOMI YHDEKSI KUNNAKSI

14.09.2011 17:39

Eikö ole jo parempi, että yhdistetään kaikki kunnat yhdeksi kunnaksi eli valtion kunnan hallinto yhdistetään yhdeksi.
Onhan Pietarin kaupukikin suurempi asukasluvultaan kuin tämä meidän tuleva suurkunta.
Mirjami Mäkinen

#107 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2011 00:02

#97: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 En ole adressin allekirjoittaja siitäkin syystä rohkenen sitä kuitenkin puolustaa. Mielestäni se on hyvin ansiokas, hyvin laadittu ja arvostettava asiasisällöltäänkin.

Olen ollut monessa mukana sekä henkilökohtaisesti kokenut pari kuntaliitosta yhden pienen ja toisen melko suuren. Kuntaliitokset eivät tosiaankaan ole tuoneet muassaan mitään hyvää.

Mitä eläkeläisten määrään lisääntymiseen tulee, totean, että me saamme lähestulkoon kaikki merkittävää työeläkettä ja maksamme melkoisen määrään kuntien verotulokertymästä. Edellisen lisäksi olemme erittäin hyväkuntoisia ja maksamme saamistamme palveluista käyvän hinnan.

Älkää hyvänen aika tituleeratko meitä "roskajoukoksi" ja suoranaiseksi taakaksi yhteiskunnalle. Täällä käydyssä keskustelussa  adressia vastustavista kommenteista päätellen näytätte po. syitä esittävän suurkuntien perustamisen puolesta.

Olen myös nim. ABCD:n kanssa siitä samaa mieltä, että ei ihan kannattaisi merkeillä kuvata mielipidettään. Sitäkään en voi kyllä käsittää, että esiinnytään nimettömänä.

Rehellisen mielipiteen esittäjä voi laittaa reilusti nimensä tekstin alle.    


Vieras

#108 Ora pro nobis

15.09.2011 12:55

Nuori ministeri ei arvannut mihin tehtäävään joutui!
Sama henkilö opetusministerinä vaati äsken draamaa kouluopetukseen!
Vyöry on lähtenyt liikkeelle, kansanliike kunnallisen itsehallinnon, palvelujen läheisyyden ja ihmisarvoisen elämän puolesta Suomessa. Iso kysymys tuhottavaksi muutamissa kuukausissa.Rakennusvaihe alkoi ponnella 1860-luvulla kuten kunnallishallinnosta maalla ja kaupungeissa tiedämme.
Meitä on kyykytetty jo tarpeeksi Paras -asialla. Meille annettiin tietojyvästen ( bittien ) lukumääräkin valmiiksi vastattaessa valtiolle Paras-asiaan jatkuviin kyselyihin. Nyt kyykyttävät meitä kunnallisalan asiantuntijoita noviisit,keskittäjät,juoksuttajat. Nyt pitää istua ja panna jäitä hattuun ja Kuntaliitto paikkavartiointiin.
Eihän kuntarakenne ole lähelläkään optimia, mutta ei se uudistus etene, ellei kansa ole siihen sitoutunut. Monet priosessit vaativat kypsymisaikansa. Kyykkyyn-ylös-kyykkyyn-ylös-mmenetelmä on vanhentunut ainakin Suomessa.
Kylät, kaupunginosat, herätkää valvomaan lähipalveluja.
Herätkää seurakunnat valvomaan, teitiä ollaan viemässä keskuskaupungin seurakuntaan kappeliväeksi.Seurakunta lakkaa kun kunta lakkaa!
Kiitos Sysmään ja Janakkalaan. Olette rohkeita naisia ja todellisia johtajia kun tämän torjunnan viette perille.Adressi vain ei näy tavoittaneen kaikkien kuntien valtuutettuja! Palkollisethan eivät uskalla allekirjoitella adresseja. Vain muutamat rohkeat.
skattebetalare

#109 Berliini

15.09.2011 13:06

Suuruuden ihannoijille ja kasvun tavoittelijoille. Kehotan teitä tutkimaan vaikka Berliinin kuntatalouden tilannetta,alijäämiä,kestävyysvajetta,suuruuden onnea ja menestystä.
Tai tutustukaa vaikka suurimpiin vanhainkoteihin tai seurakuntiin ja kysykää itseltänne : "kuka rinnallas seisoo".
asiantuntija

#110 Draamaa

15.09.2011 13:30

Edellinen opetusministeri piti draaman opetuksen lisäämistä peruskouluissa kovasti tärkeänä.Draama sopii täähän kunnallisen itsehallinnon kehittämisvaiheeseenkin hyvin. Siksipä, min H Virkkunen, draamaa lisää kunnallishallintoon!

Vieras

#111

15.09.2011 14:55

Ei puhuta työssäkäyntialueesta, vaan yössäkäyntialueesta!!!!

Vieras

#112

15.09.2011 18:42

Suomi on oikeusvaltio ja perustuu demokratiaan ja kansanvaltaan. Lähidemokratia ja kunnallinen itsemääräämisoikeus on perustuslain suoma oikeus kansalaisilleen ja toimintatapa paikallisella ja maakunnallisella tasolla, jota ei voi ministerin ylimielisellä ja diktaattorin ottein mahtikäskyllä ohittaa, vaan kuntalaisia on kuultava.
Hippokrates

#113 Kuntauudistus ja aluesairaalat

15.09.2011 20:57

Keskuskaupunkikeskeiseen Suomeen siirryttäessä ei ole mitään intressiä säilyttää raskasta ja hyvin kallista aluesairaalaverkkoa, päättelevät keskussairaalapaikkakunnat ja lakkauttavat aluesairaalat. Samoin niille käy kuin evlut seurakunnillekin. Ne lakkaavat kuntauudistuksessa.

Vieras

#114

16.09.2011 09:10

Vaikka se olisi Keravan kaupunginvaltuutettuna ja kuntapäättäjänä viimeinen tekoni, niin vastustan ehdottomasti kuntien pakkoliitoksia viimeiseen asti talvisodan hengessä.

Iiro Silvander,
valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu
Kristillisdemokraatit (KD)- Kerava
Kari Kuulas

#115 Säilytetään nykyiset rajat

16.09.2011 13:41

Joutavatko kaikki entinen joutaa "romukoppaan?" Kysymys on vähintäänkin aiheellinen, koska vuosia ovat kaikki viisaat puhuneet 30000-35000 asukkaan kunnan ideaalikoosta. Asioita hoitaneet sanovat kyseisen kokoisen kunnan olevan taloudellisesti "omavarainen" ja hallinnollisesti valtuuston ja kunnan näpeissä. Lähidemokratiakin toimii, koska asukkaat tuntevat edustajansa ja voivat tuoda ajatuksensa esille. Demokratiasta sen sijaan ei voida sanoa Siks-Pack hallituksen pakkotoimista muuttaa Suomen kuntakartaa väkipakolla. Pakosta ei ole koskaa seurannut mitään mitään.

Vieras

#116

16.09.2011 15:31

Joutsa on kuulunut Itä-Hämeeseen ja kuuluu edelleenkin Itä-Hämeeseen. Aina pitäisi muistaa asiat, jotka ovat olleet voimassa kautta aikojen. Ainoa paha asiassa on ikääntyvä väestö ja muuttoliike.

Vieras

#117

16.09.2011 16:58

Kuntien on saatava itse päättää mahdollisista liitoksista! Nykyine kuntaministeri on jo osoittanut epäpätevyytensä ehdottamalla pakkoliitoksi. Olisiko syytä laittaa ko. paikalle henkilä jolla on vastuuntuntoa huomattavasti enemmän kuin nykyisellä nuorella tytöllä!
Kuntaliitos ei kiitos

#118 Pakkoliitos paha sana

16.09.2011 17:40

Ennen vaaleja kaikki puolueet olivat pakkoliitoksia vastaan, naama leveässä hymyssä ja aikaa on kulunut vasta muutama kuukausi, niin tehdään Virkkusen johdolla Kataisen hyväsymänä täysi takin kääntö.
Kuntien itsehallinto on perustuslaissa ja sen lain muuttaminen onkin sitten jo isompi homma, siinä tarvitaan jo pari eduskuntaakin. Siinä ehtii Demarit ja Kokoomus kyllä yhdet tai kahdetkin vaalit häviämään tämän edellisen lisäksi.
Ihmisten keskittäminen ideana määrättyihin kuntiin ja kaupunkeihin on Neuvostoaikainen idea, eikä siitä mitään hyvää tullut, kun ihmiset passivoituivat ja lopettivat työn teon ja vähääkään välittivät huomisesta.
Suomi ei tässä taloustilanteessa kyllä kestä tällaisia ajatuksia, kun motivaatiota työn tekemiseen ja yrittämiseen tulisi lisätä.
Keskittäminen suuriin yksiköihin ei tuo säästöjä, ainoastaan hallinto turpoaa, kukaan ei tunne naapuriaan ja pakko vielä vähemmän.
Härskiä touhua heti vaalikauden alussa, tuollainen hallitus sopiikin kaatua mahdollisimman nopeasti.
Idea työssäkäyntialueista on myös torso, palvelut kunnissa maksetaan niissä kunnissa, missä ihmiset asuvat, ei työpaikan mukaan. Työssäkäyntialueen pendelöinti ei myöskään muutu miksikään, ainoastaan suuremman kaupungin johtajien palkat kohoavat. Kokoomuksella ja Demareilla on paljon kaupunginjohtajia suurissa kaupungeissa ja hyvät suhteet paikallisiin gryndereihin, jotka odottavat pääsemistä betonoimaan rakennemallien keskuskaupunkeja.
Vapaa asuinpaikan valinta kuuluu länsimaiseen demokratiaan ja jos asutaan kaempana keskustasta, niin siitä maksetaan mielellään. Ei välttämättä odoteta linja-autoa kotiovelle, vaan hoidetaan hommat omin konstein.
Isoissa kaupungeissa kaikki on kallista ja vihreät arvot sanan helinää, DDR:än aikakausi on auttamattomasti ohi, Suomessa on tilaa asua.
Venäjällä on väki muutettu kaupunkeihin ja ruoan tuotanto 20 % omassa maassa, siitä voi tulla vielä paha nälkä, mutta eihän tarvitse maksaa maataloustukia. Siihenkö Kataisen sosialisti hallitus tähtää meilläkin ?
Me henki on pienemmän kaupungin ja kunnan vahvuus, älkää sitä unohtako !

Vieras

#119 Kokoonnutaan jonnekin!

16.09.2011 18:05

Kiitos Anna-Mari Ahoselle!
Sinunlaisia johtajia tarvitaan tätä järjettömyyttä vastaan.
Eiköhän kokoonnuta suurella joukolla jonnekin päin maata ja tehdä loppu
näille käsittämättömille kuntaliitossuunnitelmille.
Kysymys on myös työhyvinvoinnista.
Myös me johtavat luottamushenkilöt haluamme olla mukana säilyttämässä maaseudun
kunnat ja elämän.

Vieras

#120 Re: Lisää rahaa kunnille

17.09.2011 11:30

#1: Arto Viitaniemi - Lisää rahaa kunnille

Nyt kuntakenttää ovat uudistamassa selaiset tahot  ja tavoitteet sellaisilla alueilla, josta heillä ei ole kokemusta ja tietoa. Isoimmat remontit ( myös kustannusssästöt) olisi aikaansaatavissa "uudistajien" omilla tonteilla ja alueilla.  Keskustelu kuntien kulumenoista  on jo kauan muistauttanut  "rasismia". Syyt vieritetään sellaisen vähemmistön syyksi, joka ei voi puolustautua.   Hannu Kemppainen  Kainuu

Hannele Rämö

#121 Kuntareformi

17.09.2011 12:47

Yksityinen terveydenhuolto sektori ollaan Henna Virkkusen (kok) ja kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäkilohiluoman (kok) suunnittelemassa hankkeessa sulkemassa kokonaan touhun ulkopuolelle. Ihmettelen, että siellä ei olla reagoitu asiaan vielä millään tavalla. Ei siitä sen enempää, mutta Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma on kirjoittanut kyseistä hallitusohjelmaa omakätisesti.


http://www.hs.fi/juttusarja/hallitusohjelma2011/artikkeli/Lobbareiden+p%C3%A4%C3%A4sy+neuvotteluihin+%C3%A4rsytt%C3%A4%C3%A4+viel%C3%A4kin/1135261449894

Lobbareiden pääsy neuvotteluihin ärsyttää vieläkin

Hallitusohjelman kirjoitustyö jaetaan Säätytalolla useisiin työryhmiin. Kokonaisuutta vetää puolueiden ylimmästä johdosta koottu johtoryhmä, joka ratkoo mahdolliset kiistat.
Keväällä 2007 työryhmiä oli kuusi. Työryhmiin jokainen puolue sai kaksi poliitikkoa ja yhden asiantuntijan, "kirjurin”.

Kokoomus otti ryhmiin asiantuntijoiksi elinkeinoelämässä lobbareina toimineita kokoomuslaisia, kuten Kiinteistöliiton Harri Hiltusen ja Kuntaliiton Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman. He pääsivät siis kirjoittamaan hallitusohjelmaa.

"Se oudoksutti. Olisi parempi, etteivät lobbarit istuisi itse pöydissä vaan olisivat vain kuultavina", sanoo keskustan Antti Rantakangas, joka veti kunta- ja aluepoliittista ryhmää.
......

(Mäki-Lohiluoma pyrkii täydelliseen tasaveroon):

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/02/kuntaliiton_toimitusjohtaja_karsisi_vanhusten_ja_lasten_palveluista_1481362.html

"Pienituloisten verovähennykset rasittavat kuntataloutta"
Kuntaliiton toimitusjohtaja haluaisi myös luopua kuntaverotuksessa tehtävistä verovähennyksistä. Mäki-Lohiluoman mukaan pienituloiset ja eläkeläiset tekevät tulonhankkimis-, ansiotulo- ja eläketulovähennyksiä, jotka rasittavat kuntataloutta. Vähennyksistä kun kärsivät etenkin kunnat, joiden asukkaista suuri osa on pienituloisia.
....
(Kuntaliiton puheenjohtaja ajaa ”valtion etua” suhteessa kuntiin! (eli progressivisen verotuksen kautta kerättyjä varoja ei tule ohjata kunnille...):

http://www.sttk.fi/fi-FI/maki-lohiluoma/

Valtio maksaa kuntien hoidettavaksi tulevasta tehtävästä sektorista riippuen 30–50 prosenttia.

– On helppo tehdä ratkaisuja toisen kukkarolla, Mäki-Lohiluoma tokaisee.


Vieras

#122

17.09.2011 15:55

Sata pienintä kuntaa hävittämällä Suomi pelastuu... Onkohan henna miettinyt tämän asian nyt ihan loppuun asti?...

Vieras

#123

19.09.2011 09:01

Vapaaehtoiset kuntaliitokset on se oikea ja ainoa tie jolla kuntien vastuulla olevat palvelut voidaan turvata tasapuolisesti koko maassa.

Vieras

#124

19.09.2011 09:40

Tämän adressin tärkein näkökanta on mielestäni se, että kuntien omaa ääntä on kuultava.

Vieras

#125

19.09.2011 10:01

Mitä se edistää saamaan säästöjä aikaan, että köyhiä kuntia yhdistetään ja sama määrä kuntien henkilöstöä saa 5 vuoden työpaikkasuojan. Puretaan ensin nämä työpaikkasuojat ja pidetään valtiolla pitkäaikaiset työttömät. Hoitakoon valtio tehokkaalla koko maan käsittävällä organisaatiollaan asiat kuntoon. Voitasiin laittaa myös yksi kunta Suomeen, niin valtionosuuskomensaatioista ei tarvitsi kiistellä.