Kyselyt / Tulisiko kauppojen aukiolorajoituksista luopua? / Kommentit


Vieras

#1

30.07.2013 20:02

Jos kauppiaiden vastuullisuuteen voisi luottaa, rajoituksia ei tarvittaisi. Mutta kun ei voi, vaan kauppiaiden keskuudessa on järjetön muotivillitys pitää kaupat auki aina vaikka tappiolla. Kärsijänä on se, joka tekee ostoksensa ihmisten aikoihin mutta joutuu hinnoissa maksamaan nekin tunnit, jolloin kauppa on auki vaikkei asiakkaita käy. Esim. sunnuntaikauppahan ei juuri koskaan kannata, mutta sitä vain pitää tehdä kun se on niin hienoa ja edistyksellistä.

Vieras

#2

08.08.2013 20:01

Kaikenlainen vapaus tai rajattomuus ei tuo autuutta. Ihminen tarvitsee säännöt ja rajat.

Vieras

#3

09.09.2013 08:05

Pidemmät aukioloajat lisäisivät yksintyöskentelyä. Ryöstöt(sekä yritykset) lisääntyisivät.
Oman tyttären joutuessa aseellisen ryöstön kohteeksi voin sanoa, että aukiolo-aikoja voisi hyvinkin supistaa, jotta jokaisessa työvuorossa olisi vähintään 2 työntekijää.

Lisäksi jokaisesa taloudesa on jääkaapit ja pakastimet, ruokaa voi ostaa myös "huomiseksi", ei ainoastaan tähän nälkään.


Vieras

#4

11.09.2013 15:47


Takaisin lähes vanhaan järjestelmään.

Vieras

#5

12.10.2013 10:11

Jokaisella kauppiaalla pitaisi olla oikeus hoitaa kauppansa aukioloajat. Suomi on ollut holhousvaltio ja Rasasen tapaiset ministerit senkuin vain lisaavat ihmisten itsemaaraamisoikeutta.

Vieras

#6

16.01.2014 21:04

Myös myyjien lapsilla on oikeus yhteiseen vapaa-aikaan vanhempiensa kanssa.

Vieras

#7

11.02.2014 09:45

Kaupat voivat olla silloin auki, kun asiakkaat haluavat tehdä ostoksia

Vieras

#8

19.02.2014 11:40

Automaattikassat käyttöön, ja jos se ei riitä niin kaikki ruokakaupat sosialisoidaan valtiolle. Jo loppuu napinat "epäreilusta kilpailusta".

Vieras

#9 Re:

19.02.2014 11:42

#1: -

Nykyisillään ihminen maksaa maltaita huonosta palvelusta. Joskus on vituttanut kaupan meneminen kiinni nenän edestä sen verran armottomasti että olen kostoksi varastanut sieltä jotakin.


Vieras

#10 Re:

20.02.2014 08:08

#3: -

No olipa argumentti. Jokainen rationaalinen ihminen tajuaa että siinä ei ole mitään pelättävää jos vaan antaa ne rahat. Varmaan yhtä ainutta myyjää ei ole missään ikinä surmattu huvin vuoksi ryöstön päätteeksi. Se on omaa tyhmyyttä jos ei tätä tajua vaan antaa itsensä traumatisoitua. Omasta mielestäni jo se on törkeää että ryöstön tuomion koventamisperuste on se jos "ryöstetty pelkäsi" (ikään kuin ryöstöä olisi edes mahdollista onnistuneesti suorittaa ilman asetta jos ei ole 2m korsto), mutta ehdotus että kauppojen aukioloaikoja pitää lyhentää ryöstöjen välttämiseksi tähän samaan omalla irrationaalisella ajattelulla itse aiheutettuun traumaan vedoten ylittää jo kaiken käsityskyvyn.


Vieras

#11

04.10.2014 21:19

Kauppojen aukiolo kauppiaiden vapaaseen harkintaan myös valtion monopolit samoin. Siis kysymykseen selvä KYLLÄ.

Vieras

#12

23.10.2014 09:57

Jos luovutaan, niin pienet omistajavetoiset kaupat jäävät jalkoihin, koska kukaan ei pysty yksin pitämään kauppaa jatkuvasti auki. Jos sitten asiakas käy kiskomassa kahvaa eikä kovi aukene, bvoi olla ettei toiste yritä. Vääristää ja tuhoaa pientä yrittämistä.

Vieras

#13

19.11.2014 07:48

Kaupan ala on rankka. Pitää suoda näille ammattilaisille vapaata aikaa.

Vieras

#14

19.11.2014 16:36

Kyllä kysyntä määrittää aukioloaikojen tarpeen.

Vieras

#15

11.12.2014 17:52

Kaupallisuus ja viihde on liian suurssa vallassa sunnutaina kupat kiinni ja pyhtyöt vain niille aloille jossa niitä todella tarvitaan.... brankkareiden hoitajien ja poliisien työn arvostusta sekä palkausta on nostettava

Vieras

#16

05.01.2015 08:57

JAPANISSA OLLAAN HUOMATTAVASTI PIDEMMÄLLÄ MITÄ SUOMESSA NÄISSÄ ASIOISSA! EI BISNEKSIÄ TÄLLÄ MENTALITEETILLÄ HOIDETA, MUTTA SITÄHÄN EI SUOMESSA OLE VIELÄ SISÄISTETTY!

Vieras

#17 Re:

05.01.2015 10:58

#16: -  

 Suomalaisilla on kyllä todella outo mentaliteetti, jos kauppaan ei pääse yöllä. Kaupat auki nykyisin klo 7 - 23 , kuka voi olla niin saamaton ettei kerkeä silloin kauppaan? Töissäkään ei saa sentään olla vuorokauden ympäri, 14 aukiolotuntia pitäisi riittää kiireisimmällekin ihmiselle. Järjestelykysymys.


Vieras

#18

11.02.2015 17:50

Ihmisiä ne ovat myyjätkin ja heille kuuluu vapa-aika myös! Kaupoista on tullut kohde, joss perheet viettävät"laatuaikaa" lastensa kanssa. Vaikka kaupat olisivat auki koko yön, se olisi typerää! Yrittäjille ovat kovat sos.maksukulut varsinkin viikonlopuista ja iltlisistä! Ihminen omaan napaansa tuijottava itsekäs ja ahne. Suomessa, kun ei ole todellisia ongelmia. Kyllä tuli huuto, kun oluet meinattiin kaupoita alkoon. Pikku Erika sai kuolla rauhassa,kun ei kukaan kuullut eikä nähnyt vaikka on korvat ja silmät. Taisivat olla oluesta mahlassa.Pitäisi tulla oikeasti pieni sota Suomeen, niin arvotkin menisivät uusiksi! Suomi on kaljalitkijöiden maa. Minun mieheni teki kännipäissään itsemurhan ja minä jäin kolmen lapsen kanssa. Kauppojen aukioloja voisi supistaa, että ihmiset ymmärtäisivät, mikä on tärkeintä! Terveiseni Raija A. Louento, Turku
Toivottavasti kaikki tulee kuntoon

#19 En välitä

27.04.2015 12:48

 Pidän kauppaani auki silloin kun tahdon. En kysele keneltäkään. En tiedä/muista neliörajaa milloin pitäisi asiasta välittää ja olen laajentamassa jossain vaiheessa, mutta ihan sama. Saan päättää omista asioistani enkä vahingoita sillä ketään jos pidän auki silloin kun minulle sopii. Näin varmistan, että ehdin viettää joskus aikaa perheeni kanssa, ehkä, jos ei tule viime hetken asiakkaita. Heitä on näköjään jatkossa palveltava vieläkin auliimmin kuin ennen, vaikka menisi yli ja tytär ja vaimo odottaisivat isiä kotiin. Viittaan tuohon yhteen kommenttiin, jossa kommentoijaa harmittaa joskus kaupan meneminen kiinni nenän edestä niin paljon, että hän kostoksi varastaa jotain. Joskus on vähän haastavaa pienituloisella kauppiaalla, joka tekee yli 60 tunnin viikkoa ja elää toimeentulotuen varassa. Ei kyllä isostakaan kaupasta sen oikeutetumpaa ole varastaa.

 

Jos tulee ajatuksia varastaa kaupasta, suosittelen neuvottelemaan kauppiaan/myyjän kanssa porttikiellon määräajaksi, jottei tule tehtyä tyhmyyksiä. Varastaminen tekee monet sen kohteet vihaiseksi ja pelokkaiksi, ja silloin he eivät välttämättä osaa kääntää toista poskea vaan ajavat yhteiskunnassa tiukempia rangaistuksia tai alkavat tekemään kostoksi toisille vahinkoa liian kovan kärsimyksen takia, esim. vaikkapa varastavat yksityisten ihmisten pihoilta tai avoimista autoista jotain. Tämä on väärin myös.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2015 08:44



Vieras

#21

01.06.2015 07:02

Eurooppa on kristitty yhteisö. Raamatusta olemme omaksuneet asenteen, että olemme heikonpien puolella. Kaupoissa työssä on yleensä enemmistö naisia. Nykyinen aukioloaikalaki on tuhoisa kotielämälle. Monet naiset joutuvat ottamaan lisäksi toisen työn, koska kaupoissa käytössä oleva tuntipalkka on mitätön kannattamaan arkeen liittyviä lukuisia maksuja. Tiedän, että siivoustyö on usein heille toinen ansainti keino. Nuoret naiset Suomessa ovat yliväsyneitä. Heidät olemme jättäneet yksin taakkaansa kantamaan.
Omassa asiassa ei pysty puolustautumaan. Se on meidän kristittyjen kansalaisten vastuulla. Poliisien ei olisi tarvinnut marssia omien työpaikkojensa puolesta, sen olisi pitänyt olla meidän, kansalaisten, vastuullamme. Samoin kaupassa työssä olevien henkilöiden kohdalla.
Välinpitämättömyys antaa vallanhaluisille valtakirjan jatkaa epäoikeudenmukaisuuksia. Me emme voi luulla, että kun toivomme että hyvä voittaa niin se sen myös tekee. On olemassa vapaus vastuun alla. Ilman vastuuta ei ole vapautta.

Vieras

#22

16.06.2015 23:19

Lähikauppojen tarvii olla auki kun ihmiset tulee töistä, oli si kuinka myöhään hyvänsä eli puoli neljänki aikaan!!

Vieras

#23

20.09.2015 13:39

Kyllä ja virastot 2 X 6h. Yleensä työt 2X6 tai 7h. ja 1h ilman palkkaa.

Vieras

#24

15.02.2016 20:34

Järjetöntä touhua aukiolojen vapaus. Kustannukset kaatuvat kaikkien niskaan viime kädessä koska "halpuutuksista" huolimatta hinnat kumminkin nousevat ripeään tahtiin. Jos kauppojen aukiolo vapautetaan, niin otettakoon sitten käyttöön systeemi, että esim. klo 18 jälkeen kassakuitin loppusummaa automaattisesti korotetaan esim. 1 % ja klo 20 jälkeen korotus olisi 3 % ja klo 21 jälkeen 5 %. Vieläkin myöhemmin eli klo 22 jälkeen korotus olisi 15 % ja klo 23 jälkeen 25 % ..... Silloin nähtäisiin kyllä hyvin pian, että ihmiset oppivat priorisoimaan kaupoissakäyntiaikansa... ja ehtivät aivan hyvin. Lauantaisin voisi olla samat taksat kuin arkisinkin, mutta sunnuntaisin 100 % korotus kuitin loppusummaan. Onhan sunnuntaityöstäkin maksettu tuplapalkkaa.... juhlapyhistä jopa 200 %.... Otetaan sama periaate sunnuntaisin kauppojen hinnoitteluun. Se olisi vain oikeudenmukaista, että ne maksavat kustannukset, jotka palveluja haluavat myöhään käyttääkin....

Stressi- ja loppuunpalaminen vaan yleistyy jatkuvasti. Mikäs ihme se on kun aina on hälinää ja kaikki menossa . Kelan suurin korvattavien lääkkeiden ryhmä on jo nyt psyyke- ja mielialalääkkeet. Ilman uskonnollista mieltäkin olisi tervettä järkeä noudattaa kolmatta käskyä "muista pyhittää lepopäiväsi". Ihminen TARVITSEE sitä säilyttääkseen niin psyykkisen kuin fyysisenkin terveytensä. Se on paljon tutkittu ja myös todettu juttu. Kauppojen henkilökunnasta valtaosa on naisia. Miten päivähoito järjestetään, jos vielä nykyistäkin enemmän kaupat olisivat auki ? Ja jatkuva sunnuntaiaukiolo riistää perheiltä sen viimeisenkin yhteisen lepopäivän. On vain törkeää voiton maksimointia koko vapaa aukiolo. Sillä kuristetaan pienet kaupat pois markkinoilta; ei perheyritys VOI selviytyä pitkän päälle vapaasta aukiolosta. Eikä ole kenenkään etu, jos ihmiset maleksivat kaupoissa ympäriinsä... ei kauppa ole mikään kaiken kansan yhteinen olohuone.... Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole yhtään sen enempää rahaa ostoksiin kuin pystyvät ostamaan.... Työttömyys lisääntyy niin kotosuomalaisten kuin maahanmuuttajienkin keskuudessa.... On katkeraa kierrellä kaupoissa voimatta ostaa ... Ihmisille pitää voida tarjota muutakin ajanvietettä kuin kaupoissa oleilua ja kiertelyä.
Äly hoi, älä jätä !

#25 Re:

15.02.2016 20:38

#24: -