Adressi Israelin tueksi!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Adressi Israelin tueksi!.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.07.2010 08:01


Tiedoksi:

#402 TORSTAI 15.07.10

15.07.2010 21:58

1. OXFORDIN yliopiston tutkijaryhmä kertoo julkistamassaan tutkimusraportissa, etteivät Israelin ilmaiskut Iranin ydinlaitoksia vastaan estäisi Irania lopuilta hankkimasta ydinaseita, ja että sellainen isku aloittaisi sodan, joka tulisi kestämään epämääräisen ajan.
Raportissa arvioidaan, että isku voisi päinvastoin kiihdyttää ja jouduttaa Iranin johtajien päättäväisyyttä valmistaa ydinase maansa puolustamiseksi.
Toiseksi ne tulisivat aiheuttamaan arvaamatonta tasapainottomuutta Persianlahden alueella ja laajemmallekin maailman öljyntarpeen tyydyttämisen estymisen ohella.

YK:n turvallisuusneuvosto asetti Iranille neljännen kerran entisestään kovennetut sanktiot ja USA:n senaatti vahvisti yksipuolisia ja kovempia sanktioita.
Iranin johto vakuuttaa, että sen ydinsuunnitelma tähtää pelkästään sähkön tuottamiseen.
Rauhantutkimuksen professori Paul Rogers Bradfordin yliopistosta, jota laati raportin, arvioi, ettei USA ole valmistautumassa iskemään Iraniin, mutta että Israelin mahdollisuudet ja kyky ilmaiskuihin ovat lisääntyneet. Hän sanoo Israelin USA:sta hankkimien pitkän matkan hävittäjien ja ohjaajattomien koneitten, emälaivoille sijoitettujen koneitten sekä mahdollisesti Irakissa ja Azerbaijanissa sijaitsevan sotilaallisen potentiaalin ja laitteiden lisänneen Israelin sotilaallista valmiutta mahdollisiin ilmaiskuihin.

TUTKIMUKSESSA arvioidaan, etteivät iskut kohdistuisi vain ydinlaitoksiin, vaan myös tehtaat ja tutkimuskeskukset ja jopa yliopistojen laboratoriot joutuisivat iskujen kohteiksi.
Iskut tällaisiin kohteisiin vaatisivat runsaasti siviiliuhreja, arvioidaan raportissa.
Sotilaallinen tarve voisi vaatia Teheranin pommittamista teknokraattien eliminoimiseksi, jotka ovat vastuussa Iranin ydinsuunnitelman toteuttamisesta.

VASTAVETONA Iran voisi erota välittömästi NPT-sopimuksesta ja kiihdyttää oman ydinaseensa valmistusta. Toiseksi Iran tulisi iskemään kommandoiskuilla tai ohjuksillaan Persianlahden maiden öljylaitteita vastaan pyrkien estämään öljynkuljetukset Hormuzan salmen kautta maailmalle. Ohjusiskut kohdistettaisiin Israeliin, mutta Iran voisi myös aktivoida sen arvovallan alla toimivat Syyrian, Hizbullahin sekä Hamasin Israelin vastaisiin toimiin.
Israel ei ole myöntänyt eikä kieltänyt omaavansa ydinaseita, mutta yleisesti uskotaan, että sen ydinasearsenaali voi olla 200 ydinkärkeä taktisten ydinammusten lisäksi.
RAPORTTI päätyy suosittamaan diplomaattisen ratkaisun löytämistä mahdollisimman pian.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/u-k-think-tank-israel-attack-wouldn-t-stop-iran-nuclear-program-1.302005

2. TILANTEEN kuumeneminen Lähi Idässä laajemmallakin sektorilla kuin Israelissa ja sen lähiympäristössä ei ole jäänyt huomaamatta Palestiinan Auktoriteetin johtajilta.
WND:n Lähi Idän toimiston johtaja Aaron Klein tarkastelee artikkelissaan asiaa.

KLEIN kertoo palestiinalaislähteisiin viitaten, että PA:n johto on antanut sen tiedustelu- ja turvallisuusvastuussa oleville tehtäväksi tutkia, mitä vaikutuksia Israelin ilmaiskuilla Irania vastaan tulisi olemaan palestiinalaisille sekä palestiinalaispakolaisille, joista Klein käyttää etuliitettä ”niin sanotut”, Syyriassa, Irakissa ja Libanonissa.

PA:n antamaan kehotukseen kuuluu tutkia ja antaa ohjeita, miten palestiinalaisten tulisi toimia Iranin mahdollisten vastatoimien aikana, sekä sen kiihottamien järjestöjen kuten Hamas ja Hizbullah sekä Länsirannalla toimivien vastarintajärjestöjen liittyessä Iranin tueksi Israelia vastaan. Yksi mahdollinen kehitys voisi olla Libanonin palestiinalaisten pako pakolaisleireistä Israelin aloittaessa ilmaiskuja Hizbullahin raketti- ja ohjusasemia sekä komentokeskuksia ja bunkkereita vastaan, mikä voisi kehittyä laajemmaksi sodaksi Libanonin ja Syyrian alueilla.
Sekä Syyrialla että Hizbullahilla on runsaasti kehittyneitä raketteja ja ohjuksia, myös pitkän kantomatkan omaavia, joilla Hizbullah uhkaa iskeä Israelin suuria kaupunkeja vastaan.
Hizbullahin arvoasteikossa toiseksi tärkein johtaja Naim Kassem kehui äskettäin, että sillä on IDF:n tukikohtien sekä kaupunkien koordinaatit valmiina ohjusiskujen aloittamiseksi.

TUTKIMUKSESSA puututtaneen myös siihen, miten PA:n USA:n kouluttamat poliisit ja sen alueilla toimivat järjestöt tulisivat toimimaan konfliktin aikana. Israelin arabien rauhattomuus viimeisten kuukausien ja viikkojen aikana asettaa heidän lojaalisuutensa kovalle koetukselle.
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=178957

3. JP:N kolumnisti Herb Keinon kertoo artikkelissaan, että YK:n ja USA:n asettamat kovennetut sanktiot Irania vastaan ovat alkaneet purra, kuten pääministeri Netanyahu toteaa. Netanyahu kehotti maailman maita pitäytymään sanktioitten määräyksissä ja rajoitteissa, mutta hän kuitenkin haluaisi koventaa niitä varsinkin Iranin energiasektorilla.

VENÄJÄ on alusta lähtien vastustanut sanktioita Iranin taloutta vastaan, vaikka se pitkin hampain suostuikin YK:n asettamiin viimeisiin rajoitteisiin. Venäjän energiaministeri Sergei Shmatko sanoo tähän tapaan: ”Venäläiset yhtiöt ovat valmistautuneet toimittamaan tuotteitaan Iraniin. Myös mahdollisuus öljynjalostustuotteiden vientiin Iraniin on olemassa, jos siihen löytyy kaupallista intressiä.” Suomeksi sanottuna Venäjä ei halua panna esteitä yhtiöille, jotka löytävät edullisia kauppasuhteita Iranin kanssa sanktioista huolimatta.
”Sanktiot eivät estä meitä”, Shmatko selventää Venäjän uutistoimiston raportin mukaan tavattuaan Iranin petroliministerin Massoud Mir Kazemin Moskovassa. Uutisraportin mukaan Venäjä allekirjoitti Iranin edustajien kanssa maitten välisen ”tiekartan”, jolla määritellään maitten välinen energiayhteistyö tulevaisuudessa.

MONET Euroopan maissa toimivat yhtiöt sen sijaan ovat alkaneet karsia liikesuhteitaan Iranin kanssa, kertoo Keinon artikkelissaan. Ranska on lopettanut Total-yhtiön bensiinin ja jalostettujen petrolituotteiden viennin Iraniin; Espanjan Repsol-yhtiö vetäytyi sopimuksesta Iranin luonnonkaasukentän tutkimuksista ja kehittämisestä; Englannin BP-yhtiö sanoi lopettavansa lentokonebensiinin toimittamisen Iraniin; Royal Dutch Shell-yhtiö ei jatka sopimuksia poltto-aineen toimittamiseksi Iranin ilmavoimille, lopettaen bensiinitoimitukset jo maaliskuussa.

Sanktiot vaikuttavat kansainvälisiin vakuutuksiin, joilla on yhteyksiä Iranin kanssa. UAE on jäädyttänyt niiden liikeyhtiöitten ja instituutioiden pankkitilit, joilla on liikesuhteita Iranin kanssa. Etelä-Korea lopettaa vientitakuut Iranissa työskenteleviltä rakennusyhtiöiltä. Siten GS insinööri ja rakennusyhtiö joutui luopumaan 1.2 miljardin USD urakasta öljynjalostamon rakentamiseksi Iranin luonnonkaasukentälle. (JP)

4. IDF testasi vielä kehityksen alaisena olevaa raketintorjunta järjestelmää Iron Dome, jonka toivotaan pystyvän eliminoimaan suurimman osan Gazasta ja Libanonista ammutuista lyhyen ja keskimatkan raketeista ja ohjuksista. Eilisiä testejä valvoivat puolustusministeriön, Israelin ilmavoimien sekä Rafael Advance Defence Systems Ltd edustajat.
TESTEISSÄ ammuttiin useita salvoja raketteja, jotka imitoivat Kassam-raketteja sekä pitemmän matkan Grad-raketteja, jotka kuuluvat Katjusha-sarjaan.

IRON DOME järjestelmä on kehitetty eliminoimaan lyhyenmatkan raketteja, joita Hamas ja Hizbullah ampuvat Israelin alueelle. Iron Dome käyttää uudenaikaista tutkaa, jonka kehitti Elta-yhtiö, ja se pystyy haarukoimaan raketin, joka tuhotaan kineettisellä vastaohjuksella.
Testeissä tutka pystyi erottamaan raketit, jotka oli koordinoitu putoamaan aukealle paikalle eikä antanut hälytystä ohjuspatterille. Iron Dome järjestelmän katsotaan olevan käyttö-kunnossa, ja se otetaan kenttäkäyttöön sitä mukaa kuin valmistusresurssit antavat myöten. IDF on jo perustanut pataljoonan, joka harjoittelee järjestelmän käyttöä Gazan rajalla.
Puolustusministeriö harkitsee, otetaanko järjestelmä heti kenttäkäyttöön vai varastoidaanko valmistuneet patteristot odottamaan kriisitilannetta. Varastoiminen on puolustusministeri Ehud Barakin ajatus, mitä monet ihmettelevät. Miten hetkessä syttyvään tilanteeseen saadaan koulutettua järjestelmän käyttöön tottuneet yksiköt? Jotkut epäilevät, että Barakin tarkoituksena on myydä valmiita järjestelmiä ministeriön talouden kohentamiseksi. (JP) http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=181388

5. USA:n ulkoministeri Hillary Clinton vakuutti, että Obama ja hän taistelevat anti-semitismiä ja Israelin eristämistä vastaan. Clinton sanoi havainneensa, että anti-semitismi on selvästi nousussa, ja sanoi taistelevansa sitä vastaan ihmisoikeusraportista lähtien kaikessa. USA nimitti Hanna Rosenthalin seuraamaan ja raportoimaan anti-semitismiä maailmalla.
ISRAELIN edustajat puolustivat maan oikeutta saartaa Gazaa YK:n ihmisoikeuskomitean kokouksessa Genevessä keskiviikkona, kertoo AFP. Kysymys koski syytöksiä, että Israel rikkoo saarto-toimilla kansainvälistä sopimusta vastaan koskien siviili- ja poliittisia oikeuksia. Komiteaan kuuluu 18 asiantuntijaa, se kokoontuu kolmesti vuodessa neljän viikon istuntoihin käsitellen 162 jäsenmaan viisivuotisraporttia, miten ne ovat noudattaneet kansainvälisiä määräyksiä yksityis- ja poliittisista oikeuksista kuten myös yksittäisiä valituksia. (JP)

6. UUTISOTSIKOITA
- Haim Pearlman, 29 kolmen lapsen isä, on syytettynä 1990-luvulla kolmen palestiinalaisen puukottamisesta kuoliaiksi ja muutamista yrityksistä, kuten Shin Betin tutkimuksissa todetaan. Se myös syyttää, että syytetty kuului Kahane-järjestöön, joka on kielletty Israelissa. Pearlman sanoo, että hänet on mustamaalattu, ja että Shin Bet kiihotti häntä väkivaltaan. (JP)
- Israelissa on huokaistu helpotuksista tiedoista, että Amal Thea alus höyrysi lopulta El-Arishin satamaan välttäen täten uuden ilkeän selvittelyn. (JP) http://www.jpost.com/SpecialSection/Article.aspx?id=181412
- George Mitchell saapui Israeliin herättäen toiveita, että suoriin keskusteluihin päästään lähi aikoina. Kuten odotettua, Israelilta odotetaan myönnytyksiä. Uutta on se, että Mitchell odottaa PA:n lopettavan Israelin vastaisen toiminnan ulkomailla sekä kiihotuksen mediassa ja instituutioissa. (JP)
- Lakiesitys, joka vaatii kansanäänestystä ennen maan luovutusta ulkopuolisille, läpäisi ensimmäisen käsittelyn Knessetissä. Vasemmisto yhdessä Netanyahun kanssa vastustavat lain vahvistamista, koska he pelkäävät sen vaikeuttavan rauhankeskusteluja. (JP)
- Lakiesitys, jolla estetään NGO-järjestöjen ulkomailta tulevat rahoitukset, etenee myös Knessetissä. (JP)
- JP:n kolumnisti Isi Leibler kehottaa varomaan seireenien lauluja, joita presidentti Barack Hussein Obama laulelee nyt Valkoisessa Talossa vakuuttaen kestävää ja rikkumatonta tukeaan Israelille. Lebler sanoo, että Obama erehtyy pahan kerran, jos hän todella uskoo Israelin epäilyn nousseen hänen keskimmäisestä nimestään, sillä ”eivät juutalaiset sentään niin tyhmiä ole”. Hän muistuttaa lukuisista toimista, joilla Obama on ilmaissut vastenmielisyytensä Israelia kohtaan, jotka puhuvat omaa kieltään. Leibler toteaa, että Obama toimii nurkkaan ajetun eläimen tavoin havaittuaan, että hänen oma uskottavuutensa ja tulevaisuutensa ovat vaakalaudalla. (JP) http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=181443
- Jonathan Pollard on virunut 9000 päivää USA:n eristyssellissä, minkä hänen tukijansa ovat huomioineet yhtenä pahimmista oikeuden polkemisista USA:n historiassa. Samaan aikaan USA vaihtoi lentokoneellisen vakoilusta syytettyjä venäläisiä sujuvasti muutaman viikon tutkimusten jälkeen. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=181356

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2010 08:29


Tiedoksi:

#404 PERJANTAI 16.07.10

16.07.2010 10:48

1. FATAH vastustaa suoria keskusteluja Israelin kanssa, ilmenee Fatahin Abbasille
lähettämästä lausunnosta. Tämä samaan aikaan, kun Obaman nimittämä Lähi Idän erikoislähettiläs George Mitchell matkusti Israeliin tavatakseen sekä Israelin johtoa että PA:n puheenjohtajaa, joka odottaa Obaman hänelle lähettämää viestiä.
”Luotettavuuden ja uskottavuuden puute johtuen siitä, että Israel ei hyväksy epäsuoria keskusteluja ja siitä, etteivät epäsuorat ole edistyneet, tulee juuttumaan termeihin ”annetut ja tosiasiat”, jos siirrytään suoriin keskusteluihin”, lausunnossa sanotaan. ”Tämä on jotain sellaista, mitä palestiinalaisten johto ei ole hyväksynyt eikä voi hyväksyä.”

PA:n johto vaatii täydellistä rakennuskieltoa Juudeaan ja Samariaan, kuten myös Jerusalemin itäosaan, mitä Netanyahu ei hyväksy. Toiseksi PA vaatii, että Netanyahun täytyy antaa etukäteissuostumus siitä, että hän hyväksyy 1949 aselepolinjan Palestiinan valtion länsirajana vähäisin maavaihdoin, ja Itä Jerusalemin sekä Temppelivuoren ja sen lähialueitten luovuttamiseen PA:lle tai kansainvälisen hallintokoneiston vastuulle.
Näiden vaatimusten sovittaminen yhteen realiteettien kanssa näyttää sovittamattomalta. Netanyahun toistuvasti esitetyt vaatimukset suorista keskusteluista tuntuvat oudoilta, ikään kuin hänellä olisi hihassaan jokin maaginen formula, jolla hän hetkessä pyyhkäisi Abbasin ja hänen pääneuvottelijoittensa vastarinnan olemattomiin.
Ainoastaan siinä tapauksessa, että Netanyhau ”räjäyttää pankin” ja suostuu kaikkiin PA:n vaatimuksiin ilman verukkeita, voisi kuvitella sopimuksen syntyvän nopeasti.

NETANYAHULLA on kuitenkin lisäksi uusi vaatimus, jota hän toistelee yhtenä tärkeimmistä ellei tärkeimpänä esityksenään. Tämä koskee aikataulua, jonka hän haluaa liittää osaksi sopimusta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka sopimus allekirjoitettaisiinkin pian, sen toteuttaminen käytännössä tulisi tapahtumaan pitkän aikataulun kuluessa; turvallisuus-järjestelyjen ja juutalaisyhteisöjen hallinnan PA:lle luovuttamisen osalta 10 – 20 vuotta, jotta pystyttäisiin näkemään, miten PA suoriutuu velvollisuuksistaan.

ABBAS on kovan painostuksen alaisena, jotta hän suostuisi suoriin keskusteluihin ennen kuin 10-kuukauden moratorium Juudeassa ja Samariassa umpeutuu. Netanyahu on samoin kovan sisäisen painostuksen alaisena, ettei hän jatkaisi rakennuskieltoa syyskuun jälkeen.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=181595

2. NETANYAHUN vaatimus aikataulusta minkä tahansa sopimuksen osaksi PA:n kanssa on nousemassa vähitellen tarkkailijoitten analyyseihin. H Keinon käsittelee asiaa JP:n artikkelissaan todeten, että Netanyahu puhui asiasta USA:n viimeisen matkansa aikana useissa yhteyksissä, mutta tarkkailijat eivät olleet tarkkoina.

KEINON arvioi, että tämä on Netanyahun (Bibin) yritys ylittää pahimmat karikot erimielisyyksissä PA:n kanssa, eli hän jättäisi niiden toteuttamisen tulevaisuuden varaan. Yllättävästi PA:n neuvottelijat, jotka kärkkäästi tarttuvat jokaiseen lausuntoon, ovat sivuuttaneet tämän kokonaan. Ehkä se poikkeaa liikaa heidän omaksumistaan kuvioista, joista he latelevat ulkoa opitun litanian syistä ja seurauksista, miksi asia on niin eikä näin.
Netanyahun ajatuksen taustalla on uskomus, että kun ihmiset alkavat tajuta sopimusten tuomat etuisuudet, he ovat valmiimpia suostumaan toisiinkin järjestelyihin, ja että tämä vähitellen poistaisi tarpeen väkivallan käyttämisestä vaatimustensa toteutumiseksi.

KEINON näkee varmaan aivan oikein, sillä esim. kukoistavien juutalaisyhteisöjen purkaminen ja niiden luovuttaminen PA:n hallintoon toisi ennen näkemättömiä ongelmia. Kysymys on sentään yli 300 000:n ihmisen karkottamisesta kodeistaan ja siirtämisestä uusiin olosuhteisiin ilman asuntoa, toimeentuloa tai elämänsä järjestämisestä lasten koulutusta ja nuorten kasvatusta myöten. Pienoiskoossa tämä nähtiin Gazan 21:n ja Samarian neljän juutalais-yhteisön purkamisen yhteydessä 2005, eikä sen aiheuttamia käytännön ongelmia ja henkistä traumaa ole pystytty vieläkään tyydyttämään. http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/Entertainment/Article.aspx?id=181596

3. ynetnews.com käsittelee artikkelissaan rauhansopimuksen mahdollisuutta Israelin ja PA:n välillä. Artikkelin kirjoittaja päätyy siihen pessimistiseen havaintoon, etteivät palestiinalaiset ole valmiit sovintoon Israelin kanssa siitä yksinkertaisesta syystä, että se sotii koko heidän yhtä ja ainoaa yhdistävää tekijäänsä vastaan, ja se on: Israelin tuhoaminen.
Esittelen kirjoitusta omin sanoin lyhennettynä versiona.

ARTIKKELISSA todetaan, etteivät palestiinalaiset ole yhtenäinen kansa, joka perustuisi yhteiseen kulttuurilliseen, historialliseen ja kansalliseen tai uskonnolliseen identiteettiin.
Tästä syystä kaikki keskustelut ja hyvää tarkoittavat toiveet perustuvat toiveajatteluun ilman todellista pohjaa, eivätkä tule koskaan onnistumaan, kirjoittaja toteaa. ”Tämä ilmenee sekä PLO:n että Fatahin peruskirjoista, (puhumattakaan Hamasin vastaavasta)”.

”Palestiinalaisuus ei ole kansallinen identiteetti, vaan poliittinen rakennelma, joka kehitettiin osaksi terroriohjelmaa, kun PLO perustettiin 1964. Se oli tapa, jolla erotettiin juutalaiset ja arabit sekä maassa asuvat ja sen ulkopuolella asuvat arabit toisistaan. Palestiinalainen arabi ei ole ulkomaisten keksimä määritelmä, Syyria Palestiinassa asuvat käyttivät itsestään tätä nimitystä ja sitä käytettiin virallisissa dokumenteissa”, artikkelissa todetaan. ”Myytti palestiinalaisesta luotiin ja sitä pönkitetään nyt toistuvissa lausunnoissa, joitten tarkoituksena on erottaa sekä Israelissa että Jordaniassa asuvat arabit muusta arabikansasta omaksi yhteisökseen poliittisen päämäärän saavuttamiseksi, joka on Israelin tuhoaminen”.
KIRJOITTAJA tähdentää, että tämä juutalaisviha avautui kukkaansa Haj Amin Husseinin toimiessa Jerusalemin päämuftina englantilaisten suosiollisella avustuksella, ja se on elänyt ja syventynyt siitä lähtien. Palestiinan valtio on este eikä ase sen toteuttamisessa.

KIRJOITTAJA toteaa, ettei yksikään palestiinalainen johtaja voi alistua lännen ja sionistien vaatimuksiin eikä suostuminen kompromissiin ole mahdollista, sillä se olisi ”naqban”, Israelin syntymän 1948, hyväksymistä ja 5 miljoonan palestiinalaispakolaisen hylkäämistä leireihinsä, minkä johdosta PA menettäisi UNRWA:n vuosittain saamat 500 miljoonaa USD.
Hän toteaa, että Palestiinan valtion perustaminen merkitsisi palestiinalaisten tähän saakka esittämän propagandan palestiinalaisesta historiasta, kulttuurista ja identiteetistä toteamista perusteettomaksi ja valheelliseksi uuden ja tosiasioihin perustuvan identiteetin luomiseksi.
”Ironisesti ”palestiinalaisuus on Palestiinan valtion ja alueellisen rauhan pahin este.”
Kirjoittaja on Jerusalemissa asuva kirjailija ja journalisti.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3920255,00.html

4. UUTISOTSIKOITA
- Israelin kansa ei juurikaan muuttanut kielteistä ja epäluuloista kantaansa presidentti Barakin uskottavuudesta, kertoo tuore tiedustelu. 10 % katsoo edelleen, että Obaman hallitus on Israelille ja 46 % palestiinalaisille myönteinen. 68 % haredi-väestä ja 63 % oikeistoon lukeutuvista pitää Obaman hallitusta palestiinalaisille myönteisenä. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=181594
- Knesset äänestää sunnuntaina lisäyksestä kansalaislakiin. Lisäys vaatii kansalaisuutta hakevaa vakuuttamaan lojaalisuutensa valtiolle. - Golanin luovuttamista koskeva lakiesitys etenee myös, joskin sen vahvistaminen vie kuukausia. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=181385
- UNIFIL-joukkojen taholta kerrotaan, että rauha palasi Etelä Libanoniin. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=181513
- Turkin ja USA:n välit ovat ajautuneet entistä syvemmälle Obaman hallituksen vaatiessa, että Turkki muuttaa kantaansa Iranin ydinsuunnitelmasta ja Turkki puolestaan odottaa USA:n tuomitsevan Turkin-USA:n kansalaisen kuoleman Mavi Marmara-aluksella tapahtuneessa välikohtauksessa. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=181602
- 56 % amerikkalaisista kannattaa Israelin iskuja Iranin ydinlaitoksia vastaan. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/poll-most-americans-would-back-israel-attack-on-iran-1.302222
- Länsirannan uusi ilme näyttää uutuuttaan kiiltäviä autoja vastakohtana edellisille vuosille, jolloin puolet kansasta ajoi Israelista varastetuilla autoilla. http://www.haaretz.com/print-edition/news/mess-report-in-the-west-bank-new-cars-signal-the-good-life-1.302237
- Shin Bet pidätti 8 Israelin arabia Nasaretista syytettyinä aseitten salakuljetuksista ja juutalaisten murhaamisesta, myös paavi oli listalla. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/shin-bet-arrests-eight-israeli-arabs-for-illicit-arms-trading-1.302156
- Libanonissa pidätettiin Alfa Mobile Telecom yhtiön virkailija syytettynä vakoilusta Israelin hyväksi, jo toinen tästä yhtiöstä. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/shin-bet-arrests-eight-israeli-arabs-for-illicit-arms-trading-1.302156
- Iranin ulkoministeri Manoucher Mottaki sanoo maansa olevan valmis jatkamaan uraanitoimituskeskusteluja syyskuussa. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/iran-fm-nuclear-fuel-talks-to-commence-in-september-1.302183
- ”Vain Israel” on Yedida Freilichin musiikkikappale, josta tuli hitti YouTubessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138631
- Ulkoministeri Lieberman matkusti Kazakhstaniin, jossa hän opettaa lukuisia ulkomaisia diplomaatteja ja ulkoministereitä OSCE:n konferenssissa. (Organisation for Security and Co-operation in Europe) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138628
- Viikonvaihteen aikana ja ensi viikolla Israeliin saapuu useita eurooppalaisia ulkoministereitä ja kansanedustajia.
- Israelilainen yhtiö on kehittänyt nano-teknologiaan perustuvan maalin, joka pinnalle siveltynä estää sen näkymisen tutkassa. Maali sieppaa tutkan lähettämät aallot ja muuttaa ne lämpösäteilyksi, mikä näkyy huonosti tutkassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138613
- Lähi Idässä on muotoutumassa hiljainen Iranin vastainen liittoutuma, joka perustuu USA:n ja Israelin antamaan pelotteluvoimaan. Persianlahden maat, kuten UAE, valittavat, että heidän on valittava kahdesta pahasta toinen: Iranin ydinase on paha, ja toinen on USA:n ja Israelin iskut Iraniin. He valitsevat jälkimmäisen vaikka vääräuskoiset iskevät muslimivaltioon. He sanovat voivansa elää jälkimmäisen kanssa, mutta eivät ensimmäisen. http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,706445,00.html

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2010 13:15


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.07.2010 07:39


Tiedoksi:

#407 MAANANTAI 19.07.10

19.07.2010 17:09

1. PÄÄMINISTERI Netanyahun ja Egyptin presidentti Mubarakin välisissä keskusteluissa eilen Kairossa ilmeni, ettei Egyptin johto katso tilanteen kehittyneen tarpeeksi suorien keskustelujen aloittamiseksi.
EGYPTIN ulkoministeri Ahmed Aboul Gheit analysoi tilannetta tähän tapaan: ”Täytyy vielä olla voimakas Israelin strateginen toimi, joka tulisi syventämään palestiinalaisten luottamuksen Israelin päämäärään, voidaksemme siirtyä epäsuorista suoriin keskusteluihin. Egyptin uskomus on, että on olemassa tarve suoriin keskusteluihin, että ne ovat tie sopimuksen saavuttamiseksi – mutta voidaksemme päästä niihin, ilmapiirin täytyy olla kypsä ja on saavutettava tarpeeksi edistystä.”

ULKOMINISTERI Gheit lisäsi, että on tarve jatkaa keskusteluja ja diplomatiaa erimielisyyksien hiomiseksi ja luottamuksen rakentamiseksi. ”Me kaikki olemme toivorikkaita, että on vielä mahdollista rakentaa silta tämän kuilun yli, kuilun, joka on Israelin turvallisuusvaatimusten ja palestiinalaisten vaatimien rajojen välillä. On tarpeen rakentaa perustus siirtymiseksi epäsuorista suoriin, mutta tätä perustusta ei ole vielä. Meidän tulee auttaa amerikkalaisia ja molempia osapuolia lähentymään toisiaan.”

GHEIT kertoi, että presidentti Obama oli lähettänyt viestin Mubarakille ja ulkoministeri Clinton soittanut hänelle, joissa he painottivat suorien keskustelujen kiireellisyyttä.
Gheit arvioi, että ehkä syyskuussa tilanne on kehittynyt suotuisaksi aloittaa suorat keskustelut, mikä mahdollistaisi israelilaisten ja palestiinalaisten suostumisen istumaan saman neuvottelupöydän ääreen, mitä sekä Netanyhau että Obama haluavat. Molemmat haluaisivat, että suoriin päästäisiin ennen kuin Netanyahun julistama 10-kuukauden rakennuskielto loppuu syyskuun 26. päivänä, mikä kiertäisi Abbasin vaatimuksen, että kieltoa tulee jatkaa ehtona suorille.

ISRAELIN puolustusviranomaiset ovat vihjailleet lisävaltuuksien antamisesta PA:n poliiseille sekä tiesulkujen ja tarkastuspisteiden poistamista liikenteen helpottamiseksi Länsirannalla. Gheit sanoi varovaisesti, että nämä toimenpiteet voisivat auttaa joissakin ongelmissa, mutta hän tähdensi ”setlementtitoiminnan jäädyttämistä sekä huomion keskittämistä 1967 linjoihin”.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=181863

2. ISRAELIN ulkoministeri Avigdor Lieberman tapasi eilen EU:n ulkomaanasioitten johtajan Catherine Ashtonin, jolle hän esitteli laatimaansa suunnitelmaa Gazan talouden kehittämiseksi. Hän kertoi esitelleensä suunnitelmaan useissa yhteyksissä, viimeksi 20 ulkoministerille Kazakhstanin konvention yhteydessä, ja kertoi heidän kaikkien osoittaneen kiinnostusta siihen.
PUHUESSAAN lehdistötilaisuudessa Lieberman kertoi esittäneensä suunnitelmansa myös pääministeri Netanyahulle, mutta tämä ei osannut ottaa siihen kantaa, eikä sitä ole käsitelty kabinetissa. Liebermanin suunnitelma tähtää talouden kehittämiseen Gazassa.

”ON SURKEAN köyhiä ihmisiä sekä Gazassa että myös Israelissa,” hän selitti. Liebermanin ohjelmassa on vedenpuhdistuslaitoksen, sähkövoimalan sekä infrastruktuurin uusimistoimet Gazan kaistalle, joilla hän uskoo olevan paremmat mahdollisuudet saada ulkopuolista tukea ja kannatusta kuin diplomatialla.
”Uskon, että voimme edistyä paremmin näillä projekteilla kuin poliittisilla ohjelmilla”.
Tässä voi olla pieni näpäys Netanyahun vaikeuteen saada PA:n johtoa neuvottelupöytään, mutta Lieberman kuitenkin kehotti Ashtonia suostuttelemaan Abbasia suoriin keskusteluihin.

ASHTON vieraili eilen Gazassa, jossa hän tutustumiskierroksen aikana pyysi Hamasia päästämään Gilad Shalit vapaaksi. Hän ei keskustellut asiasta Hamasin edustajien kanssa, mutta kertoi esittäneensä pyyntönsä EU:n virallisen kannan mukaan, ja sanoi hyvin ymmärtävänsä Giladin vanhempien Noam ja Avivan tuskan odottaessaan poikansa palaamista. Hän painotti, että Gaza täytyy ottaa mukaan rauhankeskusteluihin, ja että niissä tulee käsitellä keskeisiä kysymyksiä – myös pakolaisista, rajoista ja Jerusalemista.
Ashton esitti myös huolensa talojen purkamisista Jerusalemissa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3921587,00.html

3. NETANYAHUN hallituksen kiireisin ja hankalin este ”tiellä rauhaan” tai yleensä säilyä hengissä tulee hallituksen sisältä. Ulkoministeri Avigdor Lieberman alkaa kyllästyä tapaan, millä hänet ja hänen virastonsa sivuutetaan, kuten niitä ei olisikaan olemassa. Viimeinen pisara on se, että Netanyahu valtuutti ministeri Ben-Eliezerin salaisiin keskusteluihin Turkin ulkoministeri Davutoglun kanssa edes kertomatta asiasta Liebermanille, joka uhkaa upottaa hallituksen hyväksymän kahden vuoden budjettiesityksen Knessetissä, ellei asiain käsittelytapaan tule muutoksia.

TOINEN pahaa päänsärkyä aiheuttava kysymys koskee kansanedustaja David Rotemin laatimaa lakiesitystä kääntymislaiksi, jonka mukaan päärabbinaatti vastaa yksin kaikista käännytyksistä. Käännyttämisen käytännössä voi tehdä jokainen valtuutettu rabbi, mutta se tule suorittaa ortodoksitavan mukaan, eli ”kääntyjän tulee hyväksyä Toran kuorma alistua sen vaatimuksiin (commandments) juutalaisen Lain mukaan”.

REFORMISUUNTAA edustavat katsovat tämän vaatimuksen jakavan juutalaisen kansan kahteen leiriin, sillä heidän tulkintansa juutalaista Laista on väljempi. Mutta Haredi-kansan radiossa Kol BaRama puhunut sefardi päärabbi Shlomo Amar kertoi asian näin: ”Jos he kuuntelisivat minua, he kertoisivat kuin yksi henkilö yhdellä suulla ja yhdellä sydämellä sanoen Netanyahulle, että hänen tulee ratkaista: Joko kääntymislaki tai ero hallituksesta.” Hän syyttää reformoituja, että he käyttävät diplomaattista tilannetta uhkaillakseen pääministeriä. Kysymys on tietenkin Shas-puolueen pysymisestä hallituksessa.
”He ovat siellä ulkomailla ja sieltä käsin haluavat määrätä meidän elämästämme. Kerroin pääministerille, että jos korkein oikeus sallii reformikäännytykset, se jakaa kansan”. Hän selitti edelleen, että sellaisessa tilanteessa toinen puoli kansasta ei voisi mennä naimisiin toisen kansanpuolikkaan kanssa, mitä on tapahtunut ennenkin.

PÄÄMINISTERI Netanyahu pelkää, että jos lakiesitys hyväksytään, se tulee jakamaan Israelissa ja sen ulkopuolella olevan juutalaisen kansan erilleen kahteen leiriin. Se tulisi vaikuttamaan ennen kaikkea Amerikan juutalaisten asenteisiin ja heidän kannatukseensa Israelille, mitä mikään pääministeri ei voi jättää huomioimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138661
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=181868

4. USA on toimittanut Israelille uuden ohjushyökkäyksen varalta rakennetun järjestelmän Active Layered Theater Ballistic Missile Defence System (ALTBMD), jonka ansiosta johtavat komentajat voivat olla jatkuvasti tietoisia vihollisen ampumista ohjuksista niiden laukaisu-hetkistä lähtien. Järjestelmä kehitettiin NATO-joukkojen suojaksi ohjushyökkäyksiä vastaan.

ASIASTA kertova Debkafilen artikkeli selittää, että järjestelmä yhdistää toisiinsa ensimmäisen varoituksen tutkat ja sensorit, seurantatutkan, ohjusten torjuntalaitteet ja avaruudessa toimivat tunnistajat. Tämä monitasoinen järjestelmä antaa jokaiselle Israelin divisioonan ja rykmentin komentajalle kentällä ja kotirintamalla yhteen sovitetusta Israelin ja USA:n komento-keskuksesta varoituksen ballistisen ohjuksen ampumisesta aina 3000 km:n etäisyydeltä Israelin maa-, meri- että ilma-alueita vastaan.
ENSIMMÄISEN kerran tällaisen järjestelmän ansiosta komentajat voivat seurata vihollisen ampuman ohjuksen lentoa ja sen eliminoimistoimia torjuntaohjuksin.
Järjestelmä pystyy kertomaan onko ohjus lähestymässä komentokeskuksia, sotilaallisia joukkoja vai siviilikohteita.
Järjestelmä tullaan asentamaan Afganistanissa ja Euroopassa olevien Nato-joukkojen suojaamiseksi vuoden loppuun mennessä mahdollisen Iranin vastaisen sodan vuoksi.
Uutinen kertoo Israelin ja USA:n sotilaallisen yhteistoiminnan syvenemisestä ja moni-puolistumisesta päinvastaisista tiedoista huolimatta. http://www.debka.com/article/8917/printversion/

5. UUTISOTSIKOITA
- Eilatin lähelle rakennettava uusi lentokenttä nimitetään Ilan ja Assaf Ramonin mukaan. Ilan kuoli avaruuslennolla Columbia sukkulan räjähtäessä, hänen poikansa Assaf kuoli hänen ohjaamansa hävittävän alassyöksyssä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138663
- Hamas on kieltänyt naisia polttamasta vesipiippua julkisilla paikoilla Gazassa. He yhdistävät usein vesipiipun ja internetin seuraamisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138660
- Peräti 2.5 miljoonaa afrikkalaista haluaa muuttaa Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138659
- 200 juutalaista perhettä Ala-Galileassa Harishin kylässä valittavat, että kylässä asuu 10 arabia, jotka terrorisoivat heitä. Yksi heitti kivenmurikan lastenvaunuihin, jota nuori äiti työnsi kylän kadulla. Lapsen isä sai kätensä väliin haavoittuen itse. Kivittäjä kivitti sitten autoja runnellen niitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138658
- Israelissa on hyväksymismenettelyssä lakiesitys, joka vaatii Israelin kansalaisuutta tai pysyvää oleskelua hakevilta vakuutusta hyväksyä Israel juutalaisena demokratiana. Tämä voi olla kova paikka niille Gazasta ja Länsirannalta tai muualtakin tuleville arabeille, jotka naivat Israelin arabeja ja haluavat asua Israelissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138656
- Libyalaisen Lockerbie-pommittajan Abdelbaset al-Megrahin ennenaikainen vapauttaminen elinkautisesta tuomiosta sairauden varjolla näyttää kehittyvän skandaaliksi, johon ovat sekaantuneet Tony Blair, BP-öljy-yhtiö ja Muammar Ghaddafi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138657
- Tisha Be´Av täydellinen paastopäivä alkaa tänään 19.42 ja loppuu huomenna 20.15 Israelin aikaa. Tänä iltana on Jerusalemin muurien ympärimarssi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138654
- Geert Wilders perustaa islamin vastaisen allianssin, jonka tarkoituksena on estää muslimien muutto länsimaihin. Se aloittaa toimintansa myöhemmin tänä vuonna viidessä länsimaassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138651
- Kultarahan 2000 vuoden takaa löysi onnekas arkeologian opiskelija USA:sta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138649
- Tuore tutkimus todistaa, että korkein oikeus käsittelee vasemmistoon kuuluvien esittämät asiat paljon joutuisammin kuin muitten asiat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138646

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.07.2010 07:49



Vieras

#409 Israelin ulkomimisterin puheet

20.07.2010 08:36

Melko mielenkiintoinen kanta oli kyseisellä herralla kysyttäessä sotilastarkkailijoiden kuolemasta Khiamin tukikohdassa Libanonissa kesällä 2006. Ulkoministerin mielestä yhden ihmishengen perään tivaaminen oli tekopyhyyttä. Mitenköhän Israelin omat toimet sitten pitäisi tulkita? Muistaakseni koko kesän 2006 sotaretki sai alkunsa Hizbollahin siepattua kaksi israelilais sotilasta. Kenties ulkoministeri ei halunnut asiaa esille senkään takia,että Khiamin tarkkailuaseman pommitukselle ei koskaan Israelin taholta annettu kunnollista selitystä. Itse paikan pommituksen jälkeen nähneenä en usko sekuntiakaan kyseessä oleen vahinko,kuten israelilaisten virallinen selitys väittää. Yksi osuma saattaisi vielä ollakin vahinko,mutta useampi pommi niinkin pienelle alueelle ei sitä enää ole. Aseman sijaintihan oli lisäksi ollut israelilaisten tiedossa perustamisestaan lähtien.

Marita Berg
Vieras

#410

24.07.2010 17:41

Marita Berg

Juhani Starczewski
Vieras

#411 Rony Smolarin haastattelu:

31.07.2010 16:02

Tiedoksi:

#412 SUNNUNTAI 01.08.10

01.08.2010 12:39

1. SAUDIKUNINGAS Abdullah teki harvinaisen vierailun Beirutiin perjantaina, mihin liittyi myös Syyrian presidentti Bashar Assad. Vierailun tarkoituksena oli tasoittaa jännitystä, mikä on muotoutunut Lähi Idän kansojen välille keskittyen tällä kertaa Libanoniin.
Saudi Arabia ja Syyria ovat olleet erittäin vihamielisissä väleissä Libanonin pääministeri Rafik Haririn murhan jälkeen vuonna 2005, josta syytettiin Syyrian johtoa. Haririlla oli läheiset suhteet Saudi Arabian hallitsijan kanssa, eikä Abdullahille ollut helppoa hyväksyä tilannetta, jossa murhasta epäilty näyttää pääsevän ilman syytteitä.

MURHAA tutkiva kansainvälinen tribunaali on vuosia kestäneitten tutkimustensa tuloksena alkanut vihjailla, että syyllinen onkin Hizbullahin jäsen, jonka pääsihteeri Hassan Nasrallah esitti välittömästi vertahyytävän uhkauksen, että jos Hizbullah todetaan syylliseksi, järjestö ei suostu tuomittavaksi ilman jälkiseurauksia. Libanonin pääministeri Saad Hariri pyysi tribunaalia siirtämään epäillyn nimeämisen otollisempaan ajankohtaan peläten Hizbullahin aseellisia vastatoimia.

ASSAD ilmoitti Beirutissa, ettei Hizbullah ole syyllinen Rafik Haririn murhaan; hän kai tiennee, kuka on syyllinen, muuten on vaikea ymmärtää hänen vakuuttelujaan. Assad lähetti kovasanaisen viestin murhaa tutkivalle tribunaalille varoittaen, että syytökset Hizbullahia vastaan vaarantavat Libanonin nykyisen rauhantilan ja vaati tutkimusten lopettamista tai ”etsimään todellisen syyllisen”, joka hänen tietojensa mukaan on Israel.
Assad vakuutti, että Syyria tulee joka tapauksessa seisomaan Hizbullahin tukena oli tribunaalin päätös mikä tahansa. Hizbullahin syyttäminen Rafik Haririn murhasta on Assadin määritelmän mukaan punainen hälytysraja, jota ei tule ylittää.
Pääsihteeri Hassan Nasrallah matkustanee lähi aikoina Damaskokseen keskustellakseen kuningas Abdullahin kanssa käydyistä neuvotteluista.

Saudikuningas Abdullah kuunteli Assadin mielipiteitä heidän tavatessaan, mutta ei halunnut kommentoida niitä. He molemmat matkustivat perjantaina Beirutiin tavaten siellä sekä presidentti Suleimanin että pääministeri Haririn, jonka kanssa Abdullahilla oli myös kahdenkeskinen keskustelutilaisuus. Syyrian ulkoministeri Walid Al-Muallem tapasi tilaisuuden jälkeen Hizbullahin edustajan informoiden tätä keskusteluista. Johtajien keskustelujen tuloksena vakuutettiin tarvetta vahvistaa arabien yhtenäisyyttä, mitä Iranin vaikutus on alkanut pahasti hajottaa, sekä Libanonin turvallisuutta. Syyria on kuitenkin vakuuttanut eri tilaisuuksissa, ettei se luovu Iranin suhteistaan.

QATARIN hallitsija sheikki Hamad bin Khalifa al-Thani vieraili seurueensa kanssa muutamissa kylissä Libanonin eteläosissa, joiden uudelleenrakentamista hän tuki varoillaan. Hänen mukanaan oli Libanonin presidentti Michel Suleiman, ja seurueeseen liittyi myöhemmin pääministeri Saad Hariri sekä Hizbullahin Libanonin eteläosan sotilaskomentaja sheikki Nabil Kaouk. Qatarin yksinvaltiaan vierailun katsotaan vahvistavan Hizbullahin asemaa ja vakuuttavan Qatarin tukea ”alueen puolustamiseksi Israelia vastaan”.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3927529,00.html
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=183206

2. PA:N johto kieltää, että se olisi livennyt tuumaakaan ehdoistaan suorien keskustelujen aloittamiseksi Israelin kanssa, mutta myöntää joutuneensa hillittömän kansainvälisen painostuksen alaiseksi. USA:n hallitus on jopa uhannut, ettei se voi panostaa Israelia uusiin myönnytyksiin, ellei PA osoita joustavuutta, ja voi vetäytyä syrjään koko prosessista.
Hamas on vihjaillut, että Abbas on suostunut keskustelutavan muutoksiin saamatta vastauksia vaatimuksiinsa ehtona suostumukseen. PA:n johto esitti kirpeää kritiikkiä Hamasin väitteistä syyttäen sitä valehtelusta palestiinalaisille.
JOTKUT palestiinalaisryhmät ovat syyttäneet arabiliittoa taipumisesta USA:n painostuksen alla ilman kirjallisia vakuutuksia rauhankeskustelujen tulevaisuudesta.
PA:n taholta syytetään, että Obaman henkilökohtainen painostus vähentää PA:n uskottavuutta palestiinalaisten keskellä, mihin myös EU on syyllistynyt.

PA:n pääneuvottelija Saed Erekat myöntää tunteneensa paineen kovuuden, mutta kieltää samalla huhut, joitten mukaan keskustelut voisivat alkaa ramadanin jälkeen syyskuun puolivälissä. Hän sanoo, että avain on nyt Netanyhaun käsissä; jos tämä suostuu heidän vaatimuksiinsa lopettamalla kaiken toiminnan ”setlementeissä”, tunnustaa kahden valtion periaatteen, ja lopettaa kaiken rakentamisen myös Jerusalemin itäosissa, keskustelut voivat alkaa välittömästi. Vaatimuksia oli muitakin, mutta hän kai unohti mainita niistä.
PLO:n hallituksen jäsen Hanan Ashrawi vertaa painostusta kiristykseen todeten, ettei hän ole koskaan ennen tavannut näin kovaa painetta palestiinalaisia kohtaan.
PA:n ja PLO:n johto ovat liikuttavan yksimielisiä siinä, etteivät epäsuorat keskustelut ole saaneet mitään aikaan, eikä niistä julkisuudessa ole edes hiiskuttu mitään.

YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon, joka havittelee toista kautta joulukuun 2011 jälkeen, vaatii rakennuskiellon jatkamista Juudeassa ja Samariassa ja sen ulottamista myös Jerusalemin itäosiin. Puolustusministeri Ehud Barak tapasi hänet viime viikolla Washingtonin matkansa aikana, mutta hän luikahti ulos rakennuksesta kellarin kautta välttääkseen journalistien häiritsevät kysymykset. Barak tiettävästi antoi suostumuksensa kansainvälisen tutkimuksen suorittamiseksi Mavi Marmara aluksen tapahtumista 31. heinäkuuta.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=183230

3. SAEB EREKAT sanoo palestiinalaisten esittäneen George Mitchellille rauhan-
suunnitelmansa jo kaksi kuukautta sitten, mutta tämä ei ole vastannut siihen mitenkään. Erekat ei suostunut kertomaan lähemmin, mitä suunnitelma sisältää, mutta kehui sitä yksityiskohtaisemmaksi kuin mitään ennen sitä laadittua ja että se on suosiollisempi Israelia kohtaan kuin edelliset, joita hän on nähnyt. Epäsuoran järjestelmän mukaisesti Erekatin tarkoituksena oli, että Mitchell esittää suunnitelman Israelin neuvotteluille, antaen siitä Mitchellille omat huomionsa. Tätä ei ole tapahtunut.

EREKAT kielsi tiedot, että Obaman kirje ja viestit PA:lle olisivat uhkauksia. Hän sanoi USA:n hallituksen tarjoavan apuaan ja seisovan PA:n rinnalla keskusteluissa Israelin kanssa.
Hän myös tuomitsi Gazasta Israelin puolelle ammutut raketit vaatien aselepoa, jonka päämääränä tulee olla vihollisuuksien asteittainen lopettaminen. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183258

4. GAZASTA ammutut raketit, joista perjantaina ammuttu aiheutti tuhoa asuinkerrostalolle Ashkelonin asutusalueella ja sai useita ihmisiä shokkitilaan, antoivat IAF:n koneille kiihokkeen iskeä salakuljetustunneleita vastaan Siinan ja Gazan rajalla, ja perjantai-iltana iskuun Hamasin koulutusrakennusta vastaan, jossa Hamasin rakettiasiantuntija Issa Batran, 42, Hamasin izzadin al-Qassam sotilaallisen siiven Gazan komentaja, sai surmansa. Palestiinalaislähteiden mukaan 13 henkilöä haavoittui, IAF:n mukaan 11.

IDF:n lausunnossa sanotaan mm.: ”IDF ei siedä hyökkäyksiä Israelin siviilejä tai sotilaita vastaan ja tulee osoittamaan lujuutta ja voimaansa ketä hyvänsä vastaan, joka yrittää terrorisoida Israelia”.
Raketti- ja kranaatti-iskut jatkuivat Gazasta viikonvaihteen ajan. Lauantaina iltapäivällä ammuttu raketti osui Sderotin laidalla sillä hetkellä tyhjän koulurakennuksen katolle tuhoten kolme huonetta sisällä rakennuksessa.

HAMASIN ilmoituksen mukaan sotilasjohtaja Batran välttyi useilta yrityksiltä hänen henkeään vastaan, mutta hänen vaimonsa ja viisi hänen lapsistaan saivat surmansa operaatio cast lead aikana Burej-pakolaisleirissä Batrania vastaan tehdyn teloitusyrityksen aikana. Hamasin johto ilmoitti kostavansa sotilaskomentajansa kuoleman.
IAF:n toinen ohjusisku kohdistui salakuljetustunneleita Siinain rajalla sekä aseiden valmistus-pajaa vastaan Gazan keskiosalla.

ISRAELISSA arvioidaan, että perjantaina ammuttu Grad-tyyppinen Katjusha-raketti, joka on luultavasti salakuljetettu Siinain kautta, oli vastauksena arabiliiton päätökseen PA:lle suostua suoriin keskusteluihin Israelin kanssa. Netanyahu sanoi, että hän pitää rakettitulta Gazasta hyvin vakavana kirjoittamattoman rauhantilan rikkomisena. Ulkoministeriö pyysi YK:n lähettilästä Gabriela Shalevia jättämään vastalauseen YK:n pääsihteerille virallista tuomiota varten. YK:n paikallisedustajan Robert Serryn edustaja Richard Miron antoi harvinaisen kovasanaisen lausunnon Gazasta Israeliin ammutuista raketeista sanoen sen olevan terrorismia ja rikkovan kansainvälistä lakia PA:n yrittäessä käynnistää rauhankeskusteluja Israelin kanssa. USA:n hallituksen lausunnossa esitettiin sen syvä huoli jännityksen kohoamisesta, mutta ei esitetty tuomiota vaan vaadittiin osapuolia itsehillintään.
http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183245

5. UUTISOTSIKOITA
- Romaniassa helikopteriturmassa kuolleet kuusi IDF:n sotilasta haudattiin perjantaina iltapäivällä omaisten ja IDF:n edustajien läsnäollessa. (JP)
- IDF ampui kolmea palestiinalaista kohti Gazan rajan lähellä kielletyllä sotilasalueella heidän lähestyessään turva-aitaa. Miehet haavoittuivat tulituksessa. (JP)
- Beit Shemesin lähellä lauantai-iltana syttynyt tulipalo oli luultavasti tuhopoltto, arvioivat JNF:n edustajat Palossa tuhoutui 3,5 ha metsää lähellä luolastoa. Tuli saatiin hallintaan 15 JFN:n palomiehen ja pakallisen palokunnan voimin. (JP)
- Dubaissa Hamasin salamurhaan osallistuneet saivat luultavasti rahallista tukea amerikkalaisilta yhtiöiltä. Amerikkalaiset tutkijat kertoivat The Wall Street Journalistille, että jotkut Mahmoud al-Mabhouhin salamurhaan osallistuneet saivat varoja internetin välityksellä amerikkalaisten yhtiöiden kautta. Israelilainen Mossadin agentti Uri Brodsky odottaa oikeuden päätöstä valitukseen hänen luovuttamisekseen Puolasta Saksaan. Hänen väitetään osallistuneen saksalaisella väärällä passilla operaatioon, minkä hän itse kieltää. (JP)
- Iran investoi 46 miljardia USD öljyjalostamoiden rakentamiseksi sanktioitten vastapainoksi. Kiina investoi 40 miljardia USD Iranin kaasu- ja öljykenttiin. (JP)
- SDE Energy Ltd rakentaa 50 megawatin aaltojen liikkeisiin perustuvan voimalan Jaffan rannikon edustalle. Sen asentama muuntaja tuottaa sähköä 60 kilowattia/tunti vauhdilla. Alustava kokeilu maksaa 400 000 USD yksityisrahoituksella. (JP)
- Bill ja Hillary Clintonin tytär Chelsea sai juutalaissyntyisen puolisonsa Marc Mezvinskyn perjantaina Rhinebeckissä Nyw Yorkissa. Hän harkitsee kääntymistä juutalaisuuteen. (JP) http://www.haaretz.com/news/international/rabbi-co-officiates-as-chelsea-clinton-weds-in-exclusive-n-y-ceremony-1.305255
- Sekä al-Qaida Jemenissä että Hamas Gazassa aikovat kumpikin muodostaa oman armeijan käyttäen Hizbullahin armeijaa mallina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138866
- Washingtonissa ja Lähi Idässä on kierrellyt vahvistamattomia huhuja, että kuningas Abdullah oli vähällä menettää kruununsa hänen serkkunsa prinssi Bandar bin Sultan bin Abdul Azizin kaappausyrityksen seurauksena. Huhun mukaan Bandar on kotiarestissa, toisen mukaan Coloradossa. Huhun mukaan Abdullah olisi saanut tiedon kaappausyrityksestä Bashar Assadilta, joka sai sen Venäjän tiedostelun kautta. Toisen arvion mukaan koko huhu on Iranin sepittämä Abdullahin nöyryyttämiseksi.
http://sn117w.snt117.mail.live.com/default.aspx?wa=wsignin1.0

Tiedoksi:
Vieras

#413 MAANANTAI 02.08.10

02.08.2010 12:12

1. USA:N ARMEIJAN esikuntapäälliköiden puheenjohtaja amiraali Mike Mullen tunnustaa ehkä ensimmäisen kerran, että hänellä on käyttökelpoinen suunnitelma hyökkäykseen Irania vastaan, jos sellainen katsotaan välttämättömäksi. Mullen lisää kuitenkin huolellisesti toivovansa, että muut keinot saavat Iranin johtajat järkiinsä, ettei tarvitsisi turvautua äärimmäiseen keinoon, jollainen hyökkäys Iraniin olisi. Amiraali Mullen sanoo olevansa erittäin huolestunut siitä, mitä seurausvaikutuksia sodalla voisi olla Lähi Idässä kuten myös siitä, että jännittyneessä tilanteessa Iran voisi aloittaa ohjusiskut Israelia vastaan tukeakseen Libanonia tai Hizbullahia esim. Israelin ylilentojen seurauksena Libanonissa, mikä voisi aloittaa laajemman konfliktin ”vahingossa”. Mullen toisaalta vakuuttaa, ettei voida hyväksyä tilannetta, jossa ydinase on Iranin käsissä. JP:n asiaa käsittelevä Yaacov Katzin artikkeli esittelee Brysselissä toimivan NGO-järjestön The International Crises Group analyysia tilanteesta raportissa, joka julkistetaan maanantaina. Israelin ja Hizbullahin välistä jännitystä käsittelevässä raportissaan järjestö katsoo, että suurin aiheuttaja nykyiseen tasapainotilaan on molempien osapuolten pelko, että seuraava konflikti tulisi olemaan paljon tuhoisampi kuin vuoden 2006 sota. Sen alkamisen voisi aiheuttaa esim. Israelin tai/ja Amerikan hyökkäys Iraniin. Sytykkeenä voisi olla uskomus, että toinen osapuoli on siinä määrin kiinni toisessa konfliktissa, ettei se halua laajentaa sitä. ANALYYSISSÄ arvioidaan, että IDF voisi iskeä havaitsemaansa asekuljetuskolonnaan Syyriasta Libanoniin Hizbullahille, mitä se on harkinnut jo aiemmin; tai Hizbullah voisi katsoa uskottavuutensa vaativan sotilaallisia toimia esim. IAF:n koneitten Libanonin ilmatilan loukkausten kostamiseksi. Ainoa ratkaisu konfliktin rauhanomaiseksi ratkaisemiseksi on raportin analyysin mukaan Israelin ja Syyrian välisten rauhankeskustelujen aloittaminen, ja keskusteluihin tulee ottaa mukaan myös Libanon, artikkelissa todetaan. IRANIN VALLANKUMOUSKAARTIN apulaisjohtaja Yadollah Javani uhkasi IRNA:n uutiskatsauksessa sunnuntaina, että jos USA yrittää hyökätä Iranin ydinsuunnitelmaa vastaan, Iran tule tekemään Persianlahden vaaralliseksi kaikille maailman kansoille. ”Pieninkin virhe Amerikan taholta vaarantaa alueen turvallisuuden. Turvallisuus Persianlahdella tulee olla sama kaikille tai ei kenellekään”, hän sanoi AFP:n mukaan. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=183332 2. DEBKAFILE kertoo Iranin parlamentin puhemiehen Ali Larijanin todenneen Teheranissa 31.07.10, että Iranilla on edellytykset omaksua ydin- ja ohjusteknologia ydinpommin valmistamiseksi, ehkä ensimmäisen kerran avoimena tunnustuksena. Toiseksi hän ilmoitti, että Iranissa pidätettyinä olevat kolme amerikkalaista vaeltajaa, jotka vahingossa ylittivät Irakin ja Iranin rajan, joutuvat oikeuden eteen syytettyinä ehkä paitsi laittomasta rajan ylityksestä myös turvallisuuden loukkauksesta. ARTIKKELISSA analysoidaan, miten kauas Iran on edennyt viime marraskuusta, jolloin ryhmä 5+1 esitti vaatimuksensa Iranille ydinsuunnitelmasta luopumiseksi, ja mitä se tullee esittämään uudelleen seuraavassa tapaamisessaan ensi kuussa Genevessä. Artikkelissa todetaan, että Iranin painostaminen vain kiihdyttää sen vauhtia ydinohjelman toteuttamisessa. Larijani totesikin, etteivät sanktiot estä Irania etenemästä suunnitelmiensa mukaan, vaan ne vaikuttavat juuri päinvastoin. Viime kuussa Iranin parlamentti kehotti maata rikastamaan uraania 30 %:n tasoon, mistä on enää lyhyt matka ydinpommin vaatimaan 90 %:n tasoon. Lisäksi on huomioitava, että määrätyn tason jälkeen rikastaminen nopeutuu. Larijani kysyy, miksei USA ole huolestunut Israelin väitetyistä ydinaseista. Hän syytti Yhdysvaltain kongressia ruuvin kiristämisestä hyväksyessään lain no 1553, jolla sanktioita syvennetään. LARIJANI sanoi Iranin tulevan palestiinalaisten avuksi, jos Israel jatkaa tai lisää painostustaan palestiinalaisia vastaan. Hän huomautti, että Hizbullah puolustaa Libanonin koskemattomuutta, tehden näin selvän tehtäväjaon Iranin ja Hibullahin kesken. Artikkelissa mainitaan, että osoituksena Iranin lupausten todenperäisyydestä on se, että Iran päätti luovuttaa 250 miljoonaa USD Hamasin armeijan perustamiseksi Hizbullahin mukaan. http://www.debka.com/article/8942/ 3. DEBKAFILE kertoo toisessa artikkelissaan, että Turkki ja Iran ovat syventämässä yhteistyötään, mikä aiheuttaa - tai ainakin sen tulisi - varoituskellojen kilinän Jerusalemissa. Turkki ja Iran sopivat tiedustelutietojen vaihtamisesta siten, että Iranin tiedustelu-upseeri voi seurata tilannetta Turkin yleisesikunnan tiloissa ja vastaavasti Turkin upseeri saa vastaavan oikeuden Iranin vastaavassa laitoksessa. Sopimus koskee vain kurdien vastaisia toimia, jotka huolestuttavat molempia osapuolia, mutta Debkafile epäilee, ettei tietojen vaihto tule käytännössä rajoittumaan vain kurdien liikkeisiin. DEBKAFILEN artikkelissa todetaan Israelin puolustusvoimien syvä huolestuneisuus tilanteen kehityksestä, sillä Israelin ja Turkin läheisten suhteitten vuoksi maitten välillä vaihdettiin arkaluonteisia tietoja, mitkä voivat nyt siirtyä Iranin tiedustelun käsiin. Puolustusministeri Ehud Barak totesi sunnuntaina elokuun 1. päivänä armeijan radiossa: ”Turkin uuden salaisen palvelun johtajan (tri Hakan Fidan) nimittäminen huolestuttaa Israelia, sillä hänet tunnetaan Iranin myönteisyydestään, mikä voi johtaa siihen, että arkaluonteisia tietoja voi joutua iranilaisten käsiin.” Turkin pääministeri nimitti Fidanin Turkin tiedustelu-johtajaksi kaksi kuukautta sitten ihastuessaan tämän avoimesta Iranin tukemisestaan toimiessaan Turkin edustajana Viinin ydinneuvotteluissa. Debkafile arvioi, että se oli Fidan, joka kehitti ajatuksen Iranin alhaiseen tasoon rikastetun uraanin kuljettamisesta Turkkiin jatkojalostamista varten. Turkki, Iran ja Brasilia sopivat tästä yhteisesti, mutta se ei ole saanut tunnustusta IAEA:n keskuudessa, joskin suunnitelma elää edelleen. http://www.debka.com/article/8943/ 4. ISLAMIC JIHAD ilmoittaa aloittavansa uudelleen itsemurha- ja muut pommi-iskut Länsi-rannalta israelilaisia kohteita vastaan. Järjestön sotilaallisen siiven Al-Quds (Jerusalem) edustaja Abu Ahmed kertoi asiasta sunnuntaina valittaen samalla, että PA:n ja Israelin turvallisuusjoukkojen yhteistyöstä johtuen toiminta on entistä vaikeampaa. Hän kertoi, että itsemurhakandidaatit tulee kouluttaa ja pommivyöt rakentaa salaisissa paikoissa, ja sana niistä helposti kulkeutuu vääriin käsiin. Hän kertoi järjestönsä kärsivän paljon PA:n turvallisjoukkojen suorittamien pidätysten ja painostuksen vuoksi. Hän kutsui niiden toimintaa ”kansalliseksi rikokseksi”, koska se kohdistuu omiin kansalaisiin. ISLAMIC JIHAD antaa ymmärtää, että uhkaus pommitusten aloittamiseksi on seurausta IAF:n koneitten suorittamista ohjusiskuista Gazan kaistalla Hamasin raketti-iskujen jälkeen parin viime päivän aikana. HAMAS puolestaan esitti kirpeää kritiikkiä arabiliiton päätöstä vastaan suosittaa suorien keskustelujen aloittamista Israelin kanssa. ”Kansamme Gazan kaistalla maksavat korkean hinnan synnistä ja rikoksesta, minkä arabiliiton ulkoministerit tekivät näyttäessään vihreää valoa PA:lle aloittaa suorat keskustelut Israelin kanssa”, sanoi Fawzi Barhoum, joka toimii Hamasin puhetorvena Gazassa. ”Israelilla oli tarve peittää jatkuva hyökkäyksensä kansaamme vastaan. Hamas syyttää Abbasia ja arabiliittoa antautumisesta USA:n ja Israelin painostuksen alla. ”Tämä päätös aiheuttaa suurta tuhoa palestiinalaisten intresseille, ja sillä on vaaralliset jälkiseuraukset palestiinalaisten oikeuksille”, hän selitti. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=183329 5. UUTISOTSIKOITA - Eilatin alueelle ammuttiin viisi Grad-tyyppistä Katjusha-rakettia maanantaiaamuna. Yksi raketti putosi Intercontinental hotellin alueelle haavoittaen neljää turistia lähellä Jordanian rajaa, yksi putosi Eilatin pohjoispuolelle ilman vahinkoja, yksi Jordanian alueelle ja kaksi putosi mereen. Turvallisuusjoukot aloittivat alueen haravoinnin ja ottivat yhteyden sekä Jordanian että Egyptin turvallisuusviranomaisiin selvittääkseen, mistä raketit ammuttiin. Yksi haavoittuneista on kriittisessä tilassa, kolme vähemmän vaarallisesti. Raketit ampui ehkä Hamas, jolla on asiamiehiä Siinailla. Huhtikuussa Eilatin ja Agaban lähelle ammuttiin kaksi rakettia huhtikuussa; 2005 raketti putosi lähelle Eilatin lentokenttää, kaksi mereen tarkoituksena osua sataman lähelle ankkuroituneeseen USA:n laivaston alukseen Agabassa; tammikuussa 2007 palestiinalainen itsemurhaaja murhasi pommillaan leipomossa Eilatissa kolme työntekijää, Islamic Jihad ja al-Aksa ottivat vastuun iskusta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183363 - Mystinen räjähdys Hamasin korkean johtajan Ala Adnafin asunnossa haavoitti 24 ihmistä, osa asunnossa, osa sen ulkopuolella. IDF kieltää osuutensa räjähdykseen, mutta Hamas katsoo sen syyllistyneen siihen. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183341 - Yksi Hamasin ampumista raketeista viikonvaihteen aikana osui Sderotin Sapir-opiston vesiterapiahoitolaitokseen aiheuttaen melkoista tuhoa. Virkailijat ”ristivät kätensä kiitokseen” siitä, että juuri sinä päivänä laitos oli tyhjä, minä muuna tahansa viikon päivänä laitos olisi ollut täynnä lapsia, kuten se on aina. Tämän seuraukset olisivat olleet todella kohtalokkaita, nyt asia vain todettiin. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183354 - Raketti-iskuista huolimatta elämä Ashkelonissa palautui nopeasti normaaliksi asukkaitten taistellessa oikeudestaan täysipainoiseen elämään. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183334 - OECD:n turismia koskeva kaksipäiväinen konferenssi päätettiin pitää Israelissa, International Convention Center Jerusalemissa. Tilaisuuteen tulee osanottajia monista maista, myös kehitysmaista, joille näytetään lomakohteita Israelissa. Vasemmistolainen ”Vaihtoehtoinen Turismiryhmä” laati pitkän englanninkielisen kirjeen OECD:lle, jossa se perustelee miksi konferenssi tulee siirtää pois Israelista. Keskeisin syy: Israel kohtelee huonosti palestiinalaisia asukkaitaan. Kirje julkaistiin järjestön englanninkielisellä web-sivulla, mutta ei hepreankielisenä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138892 - Hallitus päätti poistaa maasta 400 vierastyöläisen lasta, mutta antoi luvan toiselle 800 lapsen ryhmälle pysyä maassa. Ratkaisu ei ollut helppo eikä päätös selviä ilman sekä kotimaisia että ulkomaisia vastalauseita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138889 - Englannissa David Cameronin hallitus nimitti apulaisulkoministeriksi Shimon Frazerin, joka epäselvien tilanteiden jälkeen nai naisen, joka oli silloin terrorismin listalla olleen PLO:n jäsen. Israel voinee osoittaa määrättyä epämukavuutta nimityksen johdosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138887 - Turkki rakentaa 10 metrin korkuista muuria Jerusalemin vanhankaupungin muurin eräälle sektorille. Rakenteella ei ole rakennuslupaa eikä arkeologit ilmeisesti tiedä asiasta mitään, kuten ei myöskään ole selvää, miksi muurinpätkää rakennetaan ja suurella kiireellä Turkin lippujen ja tunnusten alla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138885 - USA:n sionistijärjestö on koonnut tapoja, joilla PA pyrkii osoittamaan Israelin laittomaksi kansainvälisen median silmissä. Alla artikkelin osoite. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138897 - Jerusalemin pormestari Nir Barkat tuomitsee jyrkin sanoi YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin esityksen, että rakennusluvat pääkaupungissa tulisi myöntää uskonnollisen, rodun tai kansallisen periaatteen mukaan. Barkat tuomitsee tämän räikeän rasistisena ja yrityksenä häiritä kaupungin suunnitelmia rakentaa yhtä ja jakamatonta pääkaupunkia. Barkat ei myöskään hyväksy pääsihteerin vaatimusta rakennuskiellon ulottamiseksi Jerusalemin itäosiin. YK:n pääsihteeri osoittaa tässä todellisen tietämättömyytensä ellei peräti välinpitämättömyytensä Israelin pääkaupungin tulevaisuudesta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183344
Debka File
Vieras

#414 30.07.2010

02.08.2010 20:54

Romanian Karpaateilla pudonnut israelilainen helikopteri harjoitteli iskuja Iranin vuorten kätköissä olevia ydinasetehtaita vastaan

Romanian Karpaateilla pudonnut Sikorsky ”Yasour” CH-53 helikopteri, jonka yhteydessä sai surmansa kuusi israelilaista lentäjää ja yksi romanialainen lentokapteeni, kuului osana laajaan israelilais-amerikkalais-romanialaiseen ilmasotaharjoitukseen jossa harjoiteltiin uhkarohkeita iskuja äkkijyrkkiin kallioluoliin, jotka ovat samankaltaisia kuin ne tunnelit Iranin vuorilla, joihin Iran on piilottanut ydinasetehtaansa.

Amerikkalaiset ja israelilaiset harjoittelevat nyt toden teolla iskuja Irania vastaan, koska Saudi Arabian voimakkaasta painostuksesta presidentti Obama on tehnyt päätöksen hyökkäyksestä Irania vastaan. Saudi Arabian kuningas yrittää viikonvaihteessa vielä viime metreillä saada Hez-b-Allahia irtoamaan yhteistyöstä Syyrian kanssa matkustaessaan Beirutiin yhdessä Syyrian presidentin Bashar Assadin kanssa.

Koska Moskova on kieltäytynyt myymästä Iranille S-300 ilmatorjuntaohjuksia, Iran on joutunut luopumaan riittävästä ilma- ja ohjuspuolustuskilvestään Ydinasetehtaidensa turvaamiseksi, se on ollut pakotettu räjäyttämään syviä tunneleita yli 2000 metriä korkeiden vuorenhuippujen alle sijoittaakseen sinne ydinasetehtaansa.

Amerikan ja Israelin Ilmavoimat ovat siitä lähtien kehittäneet taktiikoita, joilla väistetään iranilaiset tutkat ja lennetään äärimmäisen alhaisissa lentokorkeuksissa kapeiden vuoren solien kautta, jotta päästäisiin tunneleiden suulle iskemään kätkettyjä ydinasetehtaita vastaan. Romaniassa tapahtunut harjoitus toteutettiin suurin piirtein samassa korkeudessa ja samanlaisessa maastossa, jonka Amerikan ja Israelin ilmahyökkäys odottaa kohtaavansa Iranissa.

 

Voidaan käyttää erityisvalmisteisia ohjuksia, jotka pystyvät lentämään tunnelin perälle asti mutkitellen ja räjähtämään vasta kun sen taistelukärki tunnistaa ja saa yhteyden kohteeseen. Koko manööveri on äärimmäisen vaarallinen. Ohjaajien täytyy olla poikkeuksellisen taitavia ja kyetä sekunnin murto-osa-ajoitukseen noustessaan matalista korkeuksista päästäkseen korkeiden tunnelisisäänkäyntien kohdalle törmäämättä ympäröiviin vuorten seinämiin..

Israelilaisen helikopterin kerrotaan lentäneen simuloiden kohteen yllä olevaan pilveen ja murskautuneen jyrkkään vuoren seinämään, kun taas toisen muodostelmassa lentäneen helikopterin onnistui välttää pilvi ja jatkaa ilman onnettomuutta. Amerikan ja Israelin Ilmavoimien lentäjille on annettu sellainen ohje, että kun he kohtaavat pilven kohteen yllä, heidän täytyy kiertää se. heillä täytyy koko ajan olla silmäkontakti kohteeseen.

Onnettomuus paljasti sotilastarkkailijoille, että Israelin Ilmavoimat harjoittelee lentämistä kaukana oleviin kohteisiin; ei ainoastaan pommittajilla, vaan myös raskailla helikoptereilla, sellaisilla kuin ”Yasour” CH-53, joka vaatii ilmatankkausta lennon yhteydessä. Nämä harjoituslennot ovat tapahtuneet yhteistyössä Kreikan, Bulgarian samoin kuin Romanian kanssa, jonka etäisyys Israelista, 1600 km, vastaa suurin piirtein matkaa Iraniin. Amerikan lentotukikohdat Romaniassa ja Bulgariassa osallistuvat harjoituksiin. Viimeisin harjoitus Romanian kanssa oli nimeltään Blue Sky 2010, joka seurasi heti viiden päivän päästä amerikkalais-israelilaista Juniper Stallion 2010 sotapeliä, joka pidettiin Etelä-Israelin rannikolla alkaen 06.06.2010. Tuossa harjoituksessa 60 F/A-18E/F Super Hornet pommittajaa lähti lentoon lentotukialus USS Harry S. Trumanin kannelta useita kertoja kellon ympäri iskeäkseen simuloituihin kohteisiin Nevatimissa Negevissä.

Useita laivueita amerikkalaisia F-16 hävittäjiä lähti Saksassa ja Romaniassa olevista lentotukikohdista ja laskeutui israelilaisiin lentotukikohtiin. tankkasivat ja lähtivät yhdessä Israelin Ilmavoimien pommituslaivueiden kanssa simuloituihin pommitustehtäviin Punaisen Meren ja Välimeren yllä. Matkan varrella he harjoittelivat yhteenottoja vihollisen kanssa.

Yhdysvaltain Ilmavoimat on perustanut Romanian tukikohtansa Mikhail Kogalniceanun Lentotukikohtaan Mustan Meren rannalla lähellä Constantan kaupunkia. Ja Bulgariassa amerikkalaisilla on käytössään Bezmerin lentotukikohta 50 km:n päässä Mustan Meren eteläsektorista.

Sotilaslähtemme kertovat, että nämä molemmat tukikohdat ovat valmistautuneet nopeisiin USA:n Ilmavoimien vastaiskuihin Välimerellä ja Lähi-Idässä

Tiedoksi:

#415 Tilastotietoa adressista:

02.08.2010 21:55

Suomen 342:sta kunnasta on 277:stä allekirjoitus sekä 18 muuta että 128 allekirjoitusta 54:ltä eri paikkakunnalta ulkomailta:
www.elisanet.fi/juhani.starczewski/israelin_tueksi_adressi_kunnat_1

Paikkakunta  /  Asukasluku /  Allekirjoittaneiden määrä / Allekirjoittaneiden määrä suhteessa asukaslukuun / Osuus %: na asukasluvusta:
www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Israelin_tueksi_adressi_kunnat_2

Suomen kunnat aakkosjärjestyksessä:
www.elisanet.fi/juhani.starczewski/Israelin_tueksi_adressi_kunnat_3

Puuttuvat 65 kuntaa:

Maarianhamina (11 139)
Närpiö (9 474)
Tammela (6 598)
Tyrnävä (6 295)
Maalahti (5 589)
Rusko (5 803)
Ylitornio (4 807)
Säkylä (4 755)
Luoto (4 719)
Taivalkoski (4 506)

Vöyri-Maksamaa (4 484)
Ranua (4 404)
Jomala (3 966)
Virolahti (3 535)
Vaala (3 412)
Utajärvi (3 026)
Reisjärvi (3 014)
Perho (2 988)
Lapinjärvi (2 931)
Alavieska (2 777)

Karvia (2 681)
Rääkkylä (2 634)
Kylmäkoski (2 618)
Ypäjä (2 566)
Valtimo (2 489)
Finström (2 487)
Hirvensalmi (2 444)
Vehmaa (2 422)
Isojoki (2 417)
Miehikkälä (2 285)

Yli-Ii (2 168)
Jämijärvi (2 074)
Lavia (2 063)
Marttila (2 029)
Pukkila (2 024)
Pertunmaa (1 988)
Lumijoki (1 976)
Tarvasjoki (1 970)
Kinnula (1 814)
Saltvik (1 780)

Lemland (1 775)
Kannonkoski (1 595)
Karijoki (1 537)
Ristijärvi (1 519)
Artjärvi (1 461)
Kaskinen (1 455)
Hammarland (1 454)
Halsua (1 327)
Utsjoki (1 307)
Merijärvi (1 199)

Savukoski (1 181)
Sund (1 032)
Hailuoto (1 023)
Pelkosenniemi (1 020)
Eckerö (938)
Kustavi (879)
Suomenniemi (803)
Föglö (569)
Brändö (511)
Geta (457)

Vårdö (448)
Lumparland (388)
Kumlinge (371)
Kökar (254)
Sottunga (118)

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 01:43


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 21:08


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 21:19


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 21:34


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 22:00


Tiedoksi:
Vieras

#421 TIISTAI 03.08.10

03.08.2010 22:24

1. EILATIIN JA AGABAAN ammuttiin eilen maanantaiaamuna kuusi Grad-tyyppistä Katjusha rakettia. Yhden jäänteet löydettiin Eilatin pohjoispuolelta, ja turvallisuusvirkailijat tutkivat niitä voidakseen selvittää, missä raketit on valmistettu. Epäilykset kohdistuvat Iraniin.
Vielä ei olla selvillä, mistä raketit ammuttiin ja oliko terroriryhmiä kaksi, kuten eilen muutenkin epätarkoissa uutisissa otaksuttiin.
Tällä hetkellä kuitenkin arvioidaan, että ne ammuttiin Siinailta.
Yksi raketeista putosi Siinaille, toinen avoimelle kentälle Eilatin lähellä, kaksi putosi mereen ja kaksi Agabaan Jordanian alueelle. Agabaan pudonneet raketit surmasivat jordanialaisen turvallisuusvirkailijan ja haavoittivat neljää sivullista Intercontinental hotellin lähellä. Videokuvien perusteella autoja tuhoutui iskussa, yksi niistä taksi, ja lähellä olevat rakennukset kärsivät vaurioita. Israelin puolella raketit eivät aiheuttaneet vahinkoja.

RAKETTI-ISKUN kohteena ei ollut pelkästään Eilat, vaan sen tarkoituksena oli aiheuttaa häiriöitä sekä Jordanian että Egyptin hallituksille. Debkafile arvioi sensuroituihin tietoihin perustuen, että neljäntenä kohteena olivat USA:n johtamat kansainväliset MFO-joukot Siinailla, joiden tukikohta joutui myös rakettihyökkäyksen kohteeksi, mistä media vaikenee. Uutinen ei kerro lähemmin, mitä MFO:n Al-Bura tukikohdassa tapahtui, mutta IDF:n ja paikallisten silminnäkijöitten mukaan sitä vastaan hyökättiin, kuten myös El Arishin kaupunkia vastaan. Debkafile lisää, että sekä MFO:n joukot että Israelin turvallisuusviranomaiset työskentelevät yhteistyössä Egyptin turvallisuusviranomaisten kanssa syyllisten etsinnöissä. Viranomaiset pitävät mahdollisena, että rakettiryhmiä oli kaksi, joista toinen toimi Siinailla ja toinen Jordanian alueella. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun ne toimivat yhteistyössä.
http://www.debka.com/article/8944/

TURISMIIN raketti-iskujen ei uskota vaikuttavan eikä Eilatissa ole havaittavissa mitään paniikkia turistien keskuudessa. Lämpötila Eilatissa on pysytellyt yli 40 C-asteen.
Israelissa harkitaan, että Eilatiin asennetaan samanlainen punainen hälytysjärjestelmä, joka on toiminnassa Gazan rajan tuntuman asutuskeskuksissa.
Netanyahu arvioi, että raketti-iskujen kohteena oli Israelin välisten keskustelujen suistaminen oletetulta raiteeltaan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183389

2. PA:N POLIISI jatkaa Hamasin johtajien ja vaikuttajien eliminoimista pidättäen heidän perheenjäseniään ja sukulaisiaan ja vieden myös heidän puolisoitaan kuulusteluihin.
PA:n viranomainen Ramallahissa toteaa, että pidätyksillä pyritään eliminoimaan Hamasin vaikutusvalta Länsirannalla, kuten he Juudeaa he Samariaa kutsuvat.
Viime viikolla PA:n yleinen turvallisuuspalvelu pidätti Hamasin lainlaatijan Samira Halaykan poikia. Halayka pääsi parlamenttiin Hamasin muutos- ja reformilistalta. Halayka ja hänen autonkuljettajansa oli pidätetty jo aiemmin.

HALAYKA kertoi, että osittain kasvonsa peittäneet turvallisuusjoukot olivat tehneet ratsian hänen kotiinsa myöhään illalla ja pidättäneet hänen kaksi poikaansa ensin pahoinpideltyään heitä, mikä näyttää kuuluvan PA:n turvallisuusjoukkojen normaalitoimintaan. Hänen kylästään PA:n joukot olivat pidättäneet 300 nuorta miestä epäiltyinä kuulumisesta Hamasiin tai sen tukijoihin. Samira Halayka kertoi, että hänen puolisonsa on ollut pidätettynä 17 päivää menettäen sinä aikana painoaan puoli kiloa päivässä. Yleisen turvallisuuspalvelun komentajalle Majed Farajille lähettämässään kirjeessä Samira Halayka valittaa, etteivät hänen poikansa tai kyläläiset ole varkaita tai maantierosvoja, ja että Faraj on pidätyttänyt opettajia, imaameja, yliopiston oppilaita, teollisuusjohtajia, liikemiehiä ja vanhuksia; hän on vienyt kuulusteluihin naisia ja lapsia ja odottavia äitejä saadakseen tietoja hänestä, ja samalla nöyryyttänyt kaikkia pidättämiään ja kuulusteluihin vietyjä.

PIDÄTETTYJEN joukossa on tunnettu sheikki Hamed Bittawi, jonka kolme poikaa, insinööri, journalisti ja opiskelija, on myös pidätetty. Bittawi kuuluu muutos- ja reformijärjestöön.
Osa päästetään vapaaksi kuulustelujen jälkeen vain joutuakseen toisen turvallisuusjärjestön pidättämiksi uusia kuulusteluja varten. Myös yliopiston opettajia ja useita luennoitsijoita on pidätetty kuulusteluja varten, joiden epäillään kuuluvan Hamasiin tai tukevan sitä. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=183448

3. HAMASIN johto Gazassa kieltää, että sillä olisi mitään osuutta maanantaiaamun raketti-iskuihin Eilatiin ja Agabaan. ”Israel tietää aivan hyvin, kuka raketit ampui”, sanotaan Hamasin tiedotteessa. Mikään ryhmä ei vielä ole ottanut kyseenalaista ”kunniaa” rakettien
ampumisesta. USA:n ulkoministeriö edustaja Philip Crowley vakuutti vahvojen epäilysten osoittavan määrättyyn suuntaan kuitenkaan yksilöimättä tarkemmin, mutta epäili sen tarkoituksena olleen rauhankeskustelujen häiritseminen.

VAHVIMMIN uskotaan kansainvälisen Jihadin ampuneen raketit. Tämän järjestön tiedetään soluttautuneen Siinaille ja sillä on asiamiehiä alueella.
Hamasin edustaja kielsi syytökset, että järjestö olisi liittynyt Muslimiveljeskunnan ja Jihadin Siinailla oleviin ryhmiin aiheuttaakseen häiriöitä Egyptin ja Jordanian hallituksille sekä Israelin ja PA:n välisille rauhankeskusteluille.
Egypti kielsi eilen epäilyt, että raketit oli ammuttu sen alueelta. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=183476

4. PA:n pääministeri Salaam Fayad on muuttanut aikatauluaan itsenäisestä Palestiinan valtiosta. Hän ei enää vakuuta, että se syntyy ensivuoden aikana. JP:n asiaa käsittelevästä artikkelista saa jopa kuvan, ettei Fayadilla ole mitään kiirettä muuttaa nykytilannetta aivan lähitulevaisuudessa jos koskaan. Hän näyttää havainneen, että koko ajatusta kahdesta valtiosta Jordanjoen ja Välimeren välissä on pidettävä kuvitelmana, jolla ei ole todellisuus-pohjaa. Tämä siksi, että Fayad on nyt tärkeä mies PA:n huipulla, mutta jos tilanne muuttuu ja Palestiinan valtio perustetaan, hänet syrjäytetään armotta, hän joutuisi ehkä täysin syrjään.

Artikkelin kirjoittaja Felice Friedson yhdessä Benjamin Joffe-Waltin kanssa kertoo Fayadin lausuneen mediatilaisuudessa: ”Mikä idea kahdenvaltion periaatteeseen sisältyy? Me kokeilimme sitä kerran 1988 ja mitä se meille antoi? Ei ole olemassa yksipuolista julistusta valtion perustamiseksi.” Fayad on ponnistellut voimallisesti rakentaakseen valtion tarvitsemien instituutioiden ja yhteiskuntajärjestelmien rakentamiseksi, jonka pohjalta hän ennusti Palestiinan valtion synnyn 2 vuoden sisällä, eli elokuussa 2011 mennessä.
Nyt hän toteaa, että siihen johtava prosessi on pitkä ja vaivalloinen, jossa tarvitaan kaksi polkua: poliittinen ja alhaalta ylös tapahtuva prosessi. Hän sanoo aloittaneensa epäilysten saattelemana, mutta toteaa saavansa yhä kasvavaa rohkaisua nähdessään ihmisten ymmärtävän saatuja tuloksia.

SHMUEL BAR, Herzlian tutkimuskeskuksesta arvioi, että PA:n johtajat ovat aina käyttäneet kahden valtion periaatetta saadakseen kansan taakseen pelotellen, että yhden valtion sekulääri ja demokraattinen ratkaisu hukuttaisi palestiinalaisen vähemmistön Israelin valtioon. Kuitenkin gallupeissa suuri osa kannattaa yhden valtion periaatetta, mutta se on vain osa koko Palestiinan alueen vapauttamisesta, millä ei ole vaikutusta PA:n johdon parissa.
PA:n pääneuvottelija Saab Erekat edustaa tyypillistä PA:n poliitikkoa, joka puolustaa kahta valtiota, mutta asettaa neuvotteluille ehdot, joita Israelin on mahdotonta hyväksyä. Poliittisesti oikealinjaisena hän vakuuttaa etsivänsä ratkaisua saadakseen konfliktin lopetettua.

HILLEL FRISH, Harry S Truman instituutin professori Jerusalemissa, toteaa, että PA:n johtajat menettäisivät etuoikeutetun asemansa yhden valtion toteutuessa. Siksi he puhuvat kahdesta valtiosta. ”Fayad on nyt ”valevaltion” pääministeri. Siksi hän ja PA:n johtajat panevat toivonsa kahteen valtioon, koska kahden kansan valtiossa he menettäisivät etuoikeutetun asemansa ja syrjäytyisivät vähemmistön johtajiksi Israelin valtiossa. Fayadilla on oikeus päästä Obaman vastaanotolle, yhdessä valtiossa hänet syrjäytettäisiin.”
Hän uskoo Fayadin myös havainneen, että kysymys yhdestä valtiosta kahdelle kansalle on koodi väkivaltaan, koska israelilaiset kammoavat ajatusta siitä. Se voisi toteutua vain väkivallan kautta, Frish analysoi.
Frish argumentoi edelleen selittäen, että sekä Israelin että PA:n johtajat ovat (salaisesti) sopineet rauhanprosessin hidastamisesta, sillä sekä he että USA tarvitsevat aikaa Hamasin aiheuttaman suon kuivattamiseksi. ”Israel on pidättänyt 5000 Hamasin jäsentä, minkä ratkaiseminen järkevästi vaatii aikaa. Siksi heillä ei ole kiirettä tämän hetteikön kuivattamiseksi.” Frish sanoo yhteenvedossaan, että tukeva palestiinalaisenemmistö tukee kahden valtion periaatetta, mutta pieni osa uskoo sen toteutuvan. Hän sanoo, että meidän tehtävämme on opettaa kansa uskomaan sen välttämättömyyteen. http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/Entertainment/Article.aspx?id=183403
5. UUTISOTSIKOITA
- Israel suostui YK:n pääsihteerin vaatimaan ”flotilla välikohtauksen” tutkimukseen uskoen sillä tasoittavansa Turkin kanssa syntyneitä ristiriitoja. (JP)
- Jerusalemin kaupunki hyväksyi 40 uuden asuntoyksikön rakentamisen Pisgat Zeevin lähiöön neljään rakennukseen. Sekä PA että USA ovat vastustaneet uusien rakennus-lupien myöntämistä Jerusalemin itäosiin. http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/Entertainment/Article.aspx?id=183403
- Peace Now ilmoittaa saaneensa selville, että 295 uuden kodin rakentaminen aloitettiin Juudeassa ja Samariassa viime vuoden syyskuusta lähtien. Tuntuu oudolta, miten suurta palstatilaa JP antaa tällaiselle äärivasemmistolaiselle painostusjärjestölle.
- Apulaisulkoministeri Danny Ayalaon uskoo, ettei Hizbullah halua aloittaa sotaa Haririn murhatutkimusten vuoksi, joissa ovat Hizbullahin jäseniä todetaan syyllisiksi. (JP)
- IDF salli eilen 250 rekallista tarvikkeita Gazan kaistalle. Israel on järjestelmällisesti höllentänyt aiempia rajoituksiaan Gazan tarpeitten tyydyttämiseksi. (JP)
- Israel aikoo saada kirkkolaitokset maksamaan omaisuuksistaan veroa kuten muutkin sekä maksamaan myös muista palveluksista. Siten Pyhän Haudan Kirkko joutunee maksamaan käyttövetensä, mistä se on ollut tähän saakka vapautettu. (JP)
- Ahmadinejad haluaa mitellä yliluonnollisia voimiaan Obaman kanssa, joita kumpikin ovat väittäneet omaavansa. Hän haluaa julkista TV-väittelyä Obaman kanssa. (JP)
- 230 uutta kansalaista saapui Nefesh-BeNefesh lennolla Amerikasta tänä aamuna. 85 heistä on menossa suoraan IDF:n asepalvelukseen. Vuonna 2009 maahan saapui 3 814 siirtolaista, suurin määrä sitten 1983. http://www.haaretz.com/jewish-world/230-immigrants-from-north-america-arrive-in-israel-on-nefesh-b-nefesh-flight-1.305570
- Oppositio hyökkää rajusti Livnin johdolla Netanyahuan päätöstä vastaan sallia YK:n tutkimukset IDF:n toimista ”flotilla välikohtauksesta”. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/opposition-fury-after-netanyahu-accepts-un-s-gaza-flotilla-probe-1.305713
- USA:n joukkojen vetäytyminen Irakista voi alistaa Irakin Iranin vaikutuksen alaiseksi, sillä maasta puuttuu vahvistettu hallitus 5 kuukautta äänestyksen jälkeen. Iranin tukemat ja kouluttamat äärijärjestöt uhkaavat aloittaa hyökkäykset USA.n poistuvia joukkoja vastaan saadakseen sen näyttämään hävinneen armeijan pakenemiselta. Vetäytymisen pelätään vaarantavan sekä Saudi Arabian että Israelin aseman. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/analysis-u-s-withdrawal-from-iraq-threatens-saudi-arabia-israel-1.305718
- Jihadin tilaama piirretty video kuvaa Obaman kaulan katkaisemista. Muita ehdokkaita ovat Robert Gates, David Petraeus ja paavi Benedict. Video sisältyy websivuun, jonka joku ”Sama Bagdad” niminen julkaisi maanantaina, käännös on MEMRI:n. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138920
- Jerusalemin juutalaiskorttelissa asuu nyt lähes 1000 juutalaista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138908

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 22:33


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.08.2010 22:38


Tiedoksi:
Vieras

#424 UUTISKATSAUS 03.08.2010

03.08.2010 22:38

IDF:n sotilaat olivat asentamassa valvontakameraa Libanonin turva-aitaan, kun Libanonin armeijan sotilaspuvuissa olevat vaativat heitä lopettamaan ja palaamaan omalle puolelleen rajaa. IDF:n sotilaat totesivat olevansa omalla puolella rajaa ja että operaatio oli sovittu YK:n UNIFIL-joukkojen kanssa. Libanonilaiset avasivat yllättäen tulen kiväärein ja panssari-ohjuksin, mihin IDF vastasi panssarien tykkitulella ja myöhemmin helikopterin ohjuksin. Tilanne kehittyi siihen, että molemmat puolet tulittivat toisiaan tykeillä. Välikohtaus sattui lähellä Misgav HaAm juutalaiskylää vastapäätä Adeileh libanonilaiskylää.

LIBANON sanoo kolmen sotilaansa kuolleen, myös yksi journalisti menehtyi. Uutiset eivät mainitse haavoittuneista, mutta niitäkin varmaan oli. Ulkomaiset lähteet mainitsevat uhreista myös IDF:n puolella, mutta IDF ei ole antanut tietoja heistä.
Libanonin presidentti kehotti asukkaita seisomaan lujina Israelin 1701 sopimuksen rikkomista vastaan. Pääministeri Netanyahu kutsui turvallisuusneuvonantajansa kiireiseen istuntoon.

IDF:n taholla epäillään, että libanonilaiset sotilaat olivat sotilasasuihin pukeutuneita Hizbullahin pyssymiehiä, jotka asuvat kylissä lähellä rajaa, ja laatii valitusta YK.lle.
Tilanne rajalla ei ole vielä ohi, kertovat uutislähteet, vaikka YK vaatii molempia osapuolia osoittamaan hillintää ja lopettamaan vihollisuudet.
Hizbullah voi etsia syytä rajakahinoihin saatuaan tietää, että Bashar Assad on siirtymässä Iranin sidoksista Saudi Arabian leiriin.
http://www.debka.com/article/8947/
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/3-lebanese-soldiers-journalist-killed-in-clash-on-israel-lebanon-border-1.305734 Myöhempien tietojen mukaan eversti-luutnantti Dov Harari sai surmansa ja toinen komentaja haavoittui vaikeasti sirpaleista. Syyria sanoo olevansa Libanonin tukena tässä "Israelin rikollisessa hyökkäyksessä".

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.08.2010 00:12


Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…