Adressi lasipajan rakentamiseksi Otaniemeen

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#209

Koska näyttää siltä, että aalto ajaa alas taiteellisen touminnan yliopistolla

(Espoo, 16.12.2016)

#220

Kannatan suomalaista kädentaitoa!

(Virtasalmi, 17.12.2016)

#223

Allekirjoitan opiskelijana, joka haluaa taata tulevaisuuden opiskelijoille yhtä hyvät kouluttautumismahdollisuudet.

(Helsinki, 17.12.2016)

#227

Arts and crafts are not immaterial data that you can just reduce to numbers and theory. I wished that decision makers in Otaniemi would have understood it. It is a shame than such knowledge might disappear especially when you think than Finnish design is so based on the true relation of material, nature and human. I have admired it but now I am so disappointed and sorry for the direction our school might take. I love glass, I admire what talented students do here and having a glass studio in Otaniemi SHOULD NOT be questionable.

(Helsinki, 17.12.2016)

#232

Lasinpuhallusosaaminen pitää säilyttää suomessa!

(Helsinki, 18.12.2016)

#241

Muotoilu ja sen säilyminen on minulle tärkeää!!!

(Oulu, 19.12.2016)

#245

Opiskelen sisustusarkkitehtuuria, mutta haluaisin suorittaa valinnaisina opintoina lasikursseja. Luulen, että sellainen vaikeutuu, jos lasipaja sijaitsee fyysisesti muualla.

(Helsinki, 21.12.2016)

#246

Lasi in sivuaineeni ja haluan jatkaa lasin opiskelua

(Helsinki, 21.12.2016)

#249

Lasiopiskelijat tarvitsevat tilan harjoittaa taitojaan!

(Helsinki, 21.12.2016)

#254

Suomalainen lasidesign on ainutlaatuista

(Turku, 23.12.2016)

#263

Lasi on haastava materiaali ja mielestäni on erittäin tärkeää, että Aallon opiskelijoilla on lasipaja käytettävissään lähellä. Yhteistyö Nuutajärven lasikoulun kanssa sekä Aalto Artsin lasipajan säilyttäminen eivät mielestäni ole lainkaan toisiaan poissulkevia asioita. Näen ne ennemminkin toisiaan tukevina mahdollisuuksina. Lasialan artesaanina en usko, että opiskelija saa kunnollista kosketuspintaa lasiin materiaalina niin sanotuilla intensiivikursseilla. Kun opiskelija ymmärtää materiaaliaan hän kykenee paremmin tekemään toteuttamiskelpoisia suunnitelmia, jolloin yhteistyö lasinpuhaltajan kanssa on hedelmällisempää. Puhumattakaan siitä, että oppilaiden joilla olisi mielenkiintoa ja paloa tätä materiaalia kohtaan olisi mahdotonta perehtyä siihen syvemmin ilman Aalto Artsin omaa lasipajaa.

(Helsinki, 30.12.2016)

#270

Lasipaja heti!

(Helsinki, 30.12.2016)

#272

Itse käsityöläisenä ymmärrän kunnollisen materiaalituntemuksen tärkeyden. Kahden pajan terve olemassaolo ruokkii taiteenalaa, ei sitä syö.

(Tammisaari, 30.12.2016)

#275

Opiskelijoilla on oikeus erilaisten valmistusmateriaalien opetukseen Aalto Yliopistossa. Materiaalien sisaistaminen perustuu "hands on" opetukseen ja kokeiluun.

(Toronto, 31.12.2016)

#276

Lasi on tärkeä materiaali jokaisen elämässä. Ilman sitä meillä ei olisi tietoyhteiskuntaa. Miksi emme antaisi opiskelijoiden oppia lasia materiaalina, tarjoammehan heille puu, metalli jne harvinaisempien materiaalien kokemuksia osana oppimista.

(ESPOO, 05.01.2017)

#280

Monipuolinen opiskeluinfrastruktuuri ja mahdollisuudet kokeiluihin ovat elintärkeitä Aalto-yliopiston dna:lle. Ne ovat tärkeä osa yliopiston vetovoimaa sen kilpaillessa kansainvälisellä kentällä opiskelijoista ja parhaista opettajista. Lasipaja on tärkeä osa tätä kokonaisuutta ja tulevaa Otaniemen kampuksen vetovoimaa.

(Helsinki, 05.01.2017)

#288

Taiteen tieteessä ’käsillä tekeminen’ tulee olla mahdollista ja hyvin saavutettavaa. Digitaalisuudella ei Aalto yo:n pajoja korvata. Sen sijaan pajojen tarjoama materiaalien tuntemuksen oppiminen voi tuoda huimia innovaatioita myös digitaalisiin sovellutuksiin.
Ammattiopisto Tavastia ja Nuutajärvi osaavat varmasti lasin tekemisen ja lasitaiteen opettamisen. Yhteistyö on yleensä hyvä asia. Mutta miksi jättää suomalainen lasiosaaminen ’yhden kortin’ varaan? Aalto ARTS:n lasitaiteen paja ja opetus voinevat tarjota jotain, mitä Tavastialla ja Nuutajärvellä ei ole. Silloin yhteistyökin vasta hedelmällistä olisikin.



Making art science demands hands-on learning and should be easy to access. Digitisation can’t take the place of the Aalto Univ. workshops. But the learning of the materials that workshops offer may promote the digital application innovations.
Ammattiopisto Tavastia and Nuutajärvi surely have the know-how of making glass and the knowledge of teaching glass art. But why should we put all eggs in one basket? Could Aalto ARTS glass workshop offer for education and research something that Tavastia and Nuutajärvi don’t have? Also the collaboration may thus be most fruitful.

(Sipoo, 05.01.2017)

#290

Katsotaan historiaa, millä me vieläkin ratsastetaan! Kaikki muotoilujuiput ovat käsillään tehneet ja muovanneet luomuksiaan. Ei tietokoneen ruudun kautta saada materiaalista tuntumaa. Ilman tuntemusta materiaalin mahdollisuuksista ei voi jyvää luoda. Tieto lisää tuskaa, ei pidä muotoilussa paikkaansa, vaan luo pohjan hyvälle muotoilulle.

(Vantaa, 06.01.2017)