Ala-Keiteleen musiikkiopiston toiminta säilytettävä Laukaassa!

Kommentoitu viesti


Vieras

#7 Mistä sitten voisi säästää?

29.11.2013 08:25

Kaikkihan normaalit hyväntahtoiset ihmiset (jopa kunnan päättäjät) haluaisivat lähtökohtaisesti säilyttää kaikki kyläkoulut, kirjastot ja tämän musiikkiopistonkin Laukaassa. Tietenkin kaikki kunnan palvelut olisi hyvä säilyttää mutta kun jostain pitäisi niitä säästöjä saada.
Kyllä sitä on helppoa nousta barrikadeille näiden palvelujen säilyttämisen puolesta mutta silti ei oikein mistään nouse kehittämisideoita tai vaihtoehtoja, joissa saataisiin kunnalle säästöjä.
Laukaan kunta täyttää tällä hetkellä jo kahta vailla kaikki kriisikunnan kriteerit. Mikäli säästöjä ei saada, tulee kunta kriisiytymään jolloin Arkadianmäeltä lähetetään työryhmä kuntaan sanelemaan, mitkä kaikki kunnan palvelut lakkautetaan ja mistä leikataan. Nyt oikeasti pitäisi "sydämellisen Laukaan" kuntalaisten vetää yhtä köyttä ja aktiivisesti osallistua näihin säästötalkoisiin nyt, kun vielä voidaan laukaalaisten kesken itse asioista päättää.
Jos musiikkiopisto tulee säilyttää niin... Mistä Sinä sitten olisit valmis leikkaamaan? Mikä palvelu Sinun mielestäsi voitaisiin lopettaa tai mistä voitaisiin säästää?

Vastaukset


Vieras

#8 Re: Mistä sitten voisi säästää?

2013-11-29 09:50:17

#7: - Mistä sitten voisi säästää?

Sivukirjastot ja kirjastoauto voidaan lakkauttaa,ihmiset voivat käyttää pääkirjastoa kaupoilla käydessään. Kansalaisopiston liikuntaryhmät ja musiikin opetus voidaan lopettaa, ne palvelut voi ostaa kaupallisilta toimijoilta kuten Peurunka ja Musiikkikoulu Rauhala. Vanhusten hoitotuki päiväsairaalan käyttöön voidaan lopettaa, palvelu on halpaa käyttäjille. Jos Ala-Keiteleen musiikkiopisto lopetetaan, ei mikään toimija korvaa sitä palvelua, kansalaisopisto tai Rauhala ei osaa eikä pysty antamaan pitkälle menevää musiikinopetusta!

kotikuntaansa pettynyt

#9 Re: Mistä sitten voisi säästää?

2013-11-29 11:26:29

#7: - Mistä sitten voisi säästää?

Mielestäni kunnalliveroprosenttia olisi tullut korottaa. Tuskin kunnan taloudellinen tilanne kenellekään on yllätyksenä tullut. Mitään ennakointeja ei kuitenkaan ole tehty. Nyt ollaan suossa. Yritetään juustoa höylätä kaikilta sivuilta ja vielä kulmistakin. Veroprosentin nostolla olisi voitu turvata ainakin osa nykyisestä palvelutasosta ja saatu aikaa miettiä niitä innovaatioita rauhassa. Jos kunnassa on yhtään poliittista tahtotilaa turvata niin vanhusten loppuelämän palvelut kuin lasten ja nuorten tulevaisuuden näköalat, niin nästä karsimiseen ei päädytä. Vaan toteutetaan jo aiemmassa kommentissani mainitsemaa visiota "Sydämellisestä Laukaasta". Minä, yli 50 vuotta Laukaaseen syntyneenä ja perheeni täällä kasvattaneena ja kouluttaneena, voin luopua omaan ikäluokkaani kuuluvista palveluista. Mutta lasten-, nuorten ja vanhusten puolesta tulen pitämään ääntä.


Vieras

#12 Re: Mistä sitten voisi säästää?

2013-11-30 08:24:44

#7: - Mistä sitten voisi säästää?

On ajattelematonta lopettaa toiminta, jota valtio tukee hyvin voimakkaasti. Ja myös perheet maksavat opetuksta osansa. Saatu säästö on niin pieni, että sen vaikutus Laukaan kunnan kriisiytymiseen on ihan 0. Pitkän aikavälin säästöt on kaikissa kunnissa saatava kuntoon. Ei politiikka ole sitä, että tuosta vaan lopetaan kuntalaisilta joku asia, vaan sitä, että haetaan ratkaisu toiminnan jatkamiseen. Kuntapoliitikot voisivat opetella ajattelemaan piktkälle tulevaisuuteen ja unohtaa nurkkakuntaiset kyhnäykset.

Musiikkiopiston toiminta on halpaa nuoriso- ja kulttuurityötä kaikillle kuntalaisille huippuammattilaisten voimin toteutettuna.