Postitorven palauttaminen postin symboliksi

Kommentoitu viesti


Vieras

#2

11.11.2014 08:45

Posti jaettiin minun nuoruudessani kaksi kertaa päivässä perille asti. Oli "aamukanto" ja "päiväkanto". Joskus kun aamulla lähetti kirjeen, saattoi vastauskirje tulla jo iltapäivällä.

Sen jälkeen on tehty "uudistuksia" toinen toisensa jälkeen, joiden seurauksena posti jaetaan entistä harvemmin johonkin tienhaaraan ja henkilökuntaa potkitaan pois. Paras uudistus on, että postimerkkiä ei tarvitse enää nuolla.

Vastaukset


Vieras

#3 Re: Kehitys ja perinteet

2014-11-11 09:08:56

#2: -  

 Kehitystä ei tietenkään voi estää nykyään, mutta valitettavasti kehitys monessa asiassa on usein tarpeettoman nopeata. Perinteet jäävät vauhdin huumassa jalkoihin. Ennen oli junissa keltaiset postivaunut ja postisäkit pudotettiin asemalaitureille, joista postit edelleen lajiteltiin talokohtaisesti. Itse muistan nämä postinjakotilaisuudet paikallisesti pikkukylän merkittävinä sosiaalisina tapahtumina. Kylän väki kokoontui hakemaan päivän posteja hartaina ja tietysti silloin myös tarinoitiin naapurien kesken ajan tapahtumista. Oli herkkä hetki, kun asemamies huuteli talojen asukkaiden nimiä postia jakaessaan. Tällaista oli ennen maaseudulla postin saapuessa junalla. Saataisiinpa edes ripaus noista perinteistä takaisin. Esimerkiksi postitorvi, joka ennen koreili postisäkkien kyljessäkin.

L.R.

luuttu

#19 Re:

2015-01-09 12:09:43

#2: -  

 Sillo ei ollukaan mitää verkkokauppoja niin paljoa mitä nyt. Eikä siitä johtuen tavaroiden kierrättämistä nettikirppiksillä joka on tuonu postille enemmän lajittelutyötä ja siitä johtuen kun porukkaa lentää pois niin sehän on mahdoton yhtälö.