Ajohidasteita Simunaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ajohidasteita Simunaan.

Katja
Vieras

#1 Hidasteita

15.02.2011 18:21

Kyllähän ne on ihan hyviä muistuttamaan ihmisiä, myös allekirjoittanutta että eipäs ajella liian lujaa... se on pieni hetki kun lapsi jää auton alle ja se voi olla lopullista. Vaikka ne joskus ärsyttääkin, hidasteet, mut jos sillä yhdenkin lapsen henki pelastetaan, se on jo hintansa säästänyt :)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.02.2011 18:32


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.02.2011 18:32


Vieras
Vieras

#4 Re: Hidasteita

15.02.2011 18:32

#1: Katja - Hidasteita 

 Mä olen ihan samaa mieltä. :)

Miira

"Autolla ajetaan varo varo vasti, ettei kaatuisi kallis lasti..."
Vieras

#5

17.02.2011 22:50

Tässä voisi huomioida myös sen, että Kyrkösjärventien "puhkaisu" lisää läpikulkua, joten hidasteet vähentäisivät asuntoalueen läpikulkua.

Vieras

#6 En allekirjoita

18.02.2011 00:24

Eiköhän se kuitenkin ole niin, että tuonne alueelle EI tule juurikaan ketään ULKOPUOLISTA huvikseen ajelemaan. Toki tilanne voi muuttua mikäli Kyrkösjärventielle tulee läpikulkumahdollisuus.

Omiin muroihin kusette kun saatte harmiksenne hidasteita. Ne eivät estä ajamasta ylinopeutta, päinvastoin suuremmalla nopeudella ne on helpompi ylittää. Ajaako adressin laatija _aina_ 40km/h tuolla alueella?

Kannattaisi varmaan jokaisen pitää _oma_ nopeus kurissa ja valvoa lapsiensa liikkumista tiellä. Tie ei ole mikään lasten leikkipaikka.

Vieras
Vieras

#7 Re: En allekirjoita

18.02.2011 09:59

#6: - En allekirjoita 

 Kyllä ajaa. Ja toivon samaa muiltakin. :)

Uskon myös, että puhkaisu lisää liikennettä.

Mutta pakko ei ole allekirjoittaa kenenkään. Kaikille samat asiat eivät ole tärkeitä, nyt eikä koskaan. Siitä ollaan ihan samaa mieltä, että tie ei ole leikkipaikka. Mutta sen ylittäminen pitäisi olla turvallista.

Vieras
Vieras

#8 Re: Re: En allekirjoita

18.02.2011 10:13

#7: Vieras - Re: En allekirjoita 

 Niin ja piti vielä tulla lisäämään olevani saletti siitä, että jos ja kun tie puhkaistaan läpi niin ajomäärä lisääntyy. Mikäli Kyrkösjärventiellä on hidasteet, vähentää se varmasti läpiajoa. Usein Jalasjärven suunnasta tultaessa Huhtalantien risteys on ihan tukossa ruuhka-aikana (aamu- ja iltapäivällä: koululaisten kulkuaikaan). Se varmasti "kannustaa" ajamaan alueemme läpi. Töyssyt taas eivät sitä tee. :)

Simunan asukas
Vieras

#9 Re: Re: En allekirjoita

18.02.2011 10:23

#7: Vieras - Re: En allekirjoita 

Surullista lukea joitain kommennetteja...Adressin laatija on erittäin hyvällä asialla ja minä ainakin seison allekirjoitukseni takana 100 % Ihmettelen niitä autoilijoita, jotka kaahaavat ko. tiellä niin, että saa pelätä lapsensa hengen puolesta! Tottakai me opetamme, minä ainakin, lapsiemme kulkemaan liikenteessä oikein ja turvallisesti, mutta kukaan ei mahda mitään, jos aikuiset eivät osaa ajaa autoillaan niin, etteivät aiheuta omalla toiminnallaan vaaratilanteita!!! Kyrkösjärven tiellä on lisäksi kaksi ikävää mutkaa, joiden taakse ei näe ja jos auto kaahaa liian lujaa mutkassa, ei ehdi jarruttaa ajoissa, jos lapsi on tietä ylittämässä!!! Luulisi näillä autoilijoilla, jotka ylinopeutta ja laput silmillä ko. tiellä ajelevat, olevan omiakin lapsia?? Mitä ajattelette, kun ette välitä? Miettikää, jos kyseessä olisi oma lapsenne! Toivottavasti tämä adressi tavoittaa mahdollisimman monta Simunan alueella asuvaa autoilijaa ja saisi heidät todella miettimään omaa ajonopeuttaan ja käytöstään liikenteessä!

Vieras
Vieras

#10 Re: En allekirjoita

18.02.2011 12:07

#6: - En allekirjoita

Kylläpä on surullista luettavaa tuo "en allekirjoita" kommentti.

Valitettavasti toiset lapset joutuvat ylittävät Kyrkösjärventien päivittäin kouluun, kotiin, harrastuksiin ja ystävilleen mennessään. Ei siinä tiellä kukaan leiki.
Lumivallien ja mutkien taakse jää monen pienen pää eikä niitä kovassa vauhdissa huomaa vaikka jotkut muuten varovaisuutta noudattaisikin. Lumivallit ovat tällä hetkellä suuria ja kesäisin puskat. Olen sitä mieltä, että omalla autollani en hidasteita ainakaan kovemmalla vauhdilla ylitä, ehkä toisilla tapansa tehdä sekin vauhdilla.
Itse olen asunut asuntoalueella lapsena jossa oli hidasteet. Ei se ainakaan kaahailua tai läpiajoja lisännyt. Päinvastoin.

Toivottavasti hidasteet saadaan ja kaupunki tarttuisi tärkeään asiaan. Rekat ja autot pyyhältävät tuossa välillä yli 60km/h vauhtia, joten kyllä päätä välillä huimaa näin aikuisellakin.

Olet hyvällä asialla Miira =)

-kk-
Vieras

#11 KÄRKIKOLMIOT KATUJEN PÄIHIN...???

18.02.2011 16:57

miten ois myös kärkikolmiot katujen päihin? huono systeemi ku saa tulla pikkukaduilta alle, varsinki ku on lumivuoria nii ettei mitään näe...ei hyvä. töyssyt+kolmiot nii kyl kelpaa.
Vieras
Vieras

#12 Re: Re: En allekirjoita

19.02.2011 23:58

#7: Vieras - Re: En allekirjoita

Olen täysin varma että mikäli adressin laatija ajaa autolla, ajaa hän varmasti joskus ylinopeutta. Jos muuta väität niin valehtelet.

Kerrotko vielä, että mihin puhkaisu aiotaan tehdä? VT 19:stako?

Eikö teidän kannattaisi antaa ihan omassa keskuudessanne palautetta oman alueenne asukkaille, jotka ajavat ylinopeutta? Säästäisitte ihan autojenne korjauskustannuksissa ilman hölmöilyänne. Toisaalta mulle on ihan sama vaikka muuttaisitte katunne vaikka perunapelloksi...

Vieras
Vieras

#13 Re: Re: Re: En allekirjoita

20.02.2011 00:05

#9: Simunan asukas - Re: Re: En allekirjoita

"Surullista lukea joitain kommennetteja..." Varmaan ihan siksi että taitaa kirjoituksessani olla totuuden siemen. Kyllä ne ylinopeuden ajajat löytyy teidän omasta porukasta. Simunaan kytkösjärventielle EI kukaan tule ajamaan huvikseen rallia. Usein nämä "kyläaktiivit" ovat niitä joiden pitää viedä omia kersoja harkkoihin tuhatta ja sataa ja muut saavat sitten kärsiä hänen hankkimista töyssyistä.

Simunan asukas
Vieras

#14 Re: Re: Re: Re: En allekirjoita

21.02.2011 15:48

#13: Vieras - Re: Re: Re: En allekirjoita 

 Olenko muuta väittänyt, hyvä "en allekirjoita"?!? Juurihan kirjoituksessani mainitsin, että toivottavasti tämä adressi tavoittaa mahdollisimman monta Simunan alueen asukasta ja pistäisi heidät miettimään omaa ajotyyliään ja -nopeuttaan...vai kuinka? Täytyy kyllä tasapuolisuuden nimissä mainita sekin, että paljon alueella ajelee noita rakennuspuolen työntekijöitä maalareista rekkakuskeihin ja myös huvikseen alueella ajavia, jotka ajelevat katsastamassa rakentuvaa aluetta, jotka eivät totisesti ole alueen omia asukkaita! Eikä "kyläaktiivi" yksin töyssyjä aikaan saa alueelle, kyllähän siihen tarvitaan muutaman adressin allekirjoittaneenkin suostumus avuksi ja melko monta alueen asukasta on adressin allekirjoittanut...kiitos siitä heille ja edelleen Miiralle, teet hyvää työtä!

Lisäksi haluaisin kommentoida noita kärkikolmioita, joiden puute on mielestäni vain hyvä asia! Se toivottavasti hidastaa Kyrkösjärventiellä ajavia, kun joutuu sitä oikealta tulevaa väistää! Tämän vuoksi niitä ei katujen päähän varmasti ole laitettukaan, eikä pidäkään laittaa!

Vieras
Vieras

#15 Re: Re: Re: Re: Re: En allekirjoita

22.02.2011 12:08

#14: Simunan asukas - Re: Re: Re: Re: En allekirjoita

simunan asukkaalle...

en kyllä yhdy mielipiteeseesi siitä, että kärkikolmoita ei pidä laittaa. mutta on hyvä, että kaikki eivät ole asioista samaa mieltä. näin saadaan rakentavaa keskustelua aikaan.

asia 1, kärkikolmit:
muutaman vaaratilanteen olen joutunut todistamaan kärkikolmoiden puuttumisen takia. isännät tulee sieltä välillä alle lapualaasella menttaliteetillä "ristus notta son mun vuoro". vielä ärsyttävämpää on se, että isännät meinaa tulla, ei tule, meinaa tulla, ei tule, meinaa tulla, ei tule, tulee. voi toki olla niinkin, että isännillä on suurempi kengännumero kuin äo ja aihettavat siksi vaaratilanteita. eiväthän ne kolmiot kaikkia vaaratilanteita poista, mutta mielestäni niiden olemassa olo olisi ehdottomasti parempi ja selkeämpi kaikille. loppuisi se alle tulemisen arpominenkin.

asia 2, ajohidasteet eli töysst:
pakko sanoa, että en ole ihan  varma ovatko nuo ehdotetut töyssyt välttämättä hyvä asia alueen turvallisuudelle. kuten jo aiemmin joku kommentoikin, että kovaa niistä pääse yli. eikä niistä tarvi mennä yli, jos ne kiertää. kokemuksesta voin sanoa, että esim. tanelinrannassa on töyssyjä ja porukka kiertää ne menemällä toiselle kaistalle (töyssyt eivät siis ole samalla kohtaa molempiin suuntiin). tuostakin syntyy omat vaaratilanteensa. kaikessa on aina puolensa.

ps. kannattaa rajoittaa tuota huutomerkin käyttöä, niin sillä voi olla joku painoarvokin!

Simunan asukas
Vieras

#16 Re: Re: Re: Re: Re: Re: En allekirjoita

22.02.2011 15:52

#15: Vieras - Re: Re: Re: Re: Re: En allekirjoita 

Niinpä, asioilla on hyvät ja huonot puolensa. Tärkeintä minun mielestäni olisi jokaisen mennä itseensä ja miettiä sitä käyttäytymistään liikenteessä ja palauttaa mieliin ne liikennesäännöt ennenkaikkea! Minä toivon vain lapsilleni mahdollisuutta kulkea turvallisesti liikenteessä ja sitä, että aikuiset osaavat kunnioittaa ja vaalia pientä elämänalkua, ettei omalla huolimattomuudellaan tai välinpitämättömyydellään (tuolla sinun mainitsemalla lapualaasella menttaliteetillä) saa aikaan peruuttamatonta vahinkoa!

en allekirjoita
Vieras

#17 Win -win

25.02.2011 21:39

Nyt keskustelu etenee siten ettei selviä kuka on kirjoittanut ja mitä.

Voisitteko pyttää vaikka kaupunkia etteivät tee ollenkaan lumitöitä tuolla alueella, niin töyssyjä ei tarvita sekä kaupunki säästää rahojaan. Jos pomppuinen tie ei miellytä, niin mitään peruuttamatonta ei olla tehty vaan aloitetaan auraus uudelleen.
Aila Ala-Ranta
Vieras

#18 Hidaste Simunaan

28.02.2011 16:26

Vaadin hidastetta Simunaan. Alueella on paljon pieniä lapsia. Autoilijat ajavat hurjaa vauhtia. En halua liikenneuhreja eikä muitakaan vauhdista aiheutuvia vahinkoja.