Pirkkalan_golf_laajennus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pirkkalan_golf_laajennus.


Vieras

#26

01.06.2011 23:21

Ihmiset rakentaa rauhaisaan paikkaan luonnonläheisyyteen koteja perheilleen siinä uskossa että asia näin on myös jatkossa ja sitten tehdään golf-kenttä! Sekin oli jo huono homma niin sitten pitäisi vielä laajentaaa!? Ei yhtään hyvä!!!
Kuntalainen

#27 Re: Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

02.06.2011 10:13

#21: - Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Osakkaina on varmasti moni valtuutettu. Hallituksessa on tällä hetkellä kunnan "kaavoitusmafiasta" ainoastaan elinkeinojohtaja Erkki Korkala. Antero Saksala on ilmeisesti  halunnut pois hallituksesta tämän kenttähankkeen käsittelyn ajaksi. Ei tarvitse jäävätä itseään poliittisesta päätöksenteosta.

 

polkujen tallaaja

#28 Pirkkala

02.06.2011 11:53

Pirkkala on edelleen hieno kunta ,mutta vauhtisokeus joskus typerryttää.Liekö tilanne ollut sama jo muinoin kun kansanperinteinen aforismi kertoo ,että Tyrvääsä on tyätä ja nälkää ,Karkusa vettä ja vuoria ja Pirkkalasa herroja ja hu...
Toinen kuntalainen

#29 Re: Re: Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

02.06.2011 14:45

#27: Kuntalainen - Re: Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Jos tämä pitää paikkansa, että Golf Pirkkalan hallintoa järjestellään tilanteen mukaan, ei hyvä. Saadaanpahan Pirkkala taas otsikoihin Linnakorven poliisitutkinnan tapaan.

kolmas kuntalainen

#30 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

02.06.2011 21:30

#29: Toinen kuntalainen - Re: Re: Re: Re: Re: Liikaa luontoalueitako Pirkkalassa?

Ne kunnan luottamushenkilöt ja asiaa valmistelevat virkamiehet, jotka ovat golf-yhtiön osakkaita, ovat ilman muuta esteellisiä osallistumaan kentän laajennushankkeen valmistelu- ja päätöksentekoprosessiin sen kaikissa eri vaiheissa. Prosessin etenemistä Pirkkalan kunnan hallinnossa kannattaa seurata myös tältä kannalta. Muistettakoon, että Suomessa joutui jopa ministeri (Suvi Linden) eroamaan virastaan, kun hän ministerinä oli tehnyt sitä oululaista golf-yhtiötä koskevan päätöksen, jonka osakas hän oli.

Mielestäni on myös hyvin kyseenalaista se, että kuuluuko tällaisen yksityisen golf-yhtiön tukeminen (esim. maata edullisesti vuokraamalla) kunnan toimialaan tehtäviin.

Kuntalainen

#31 Re: Kurikkakallio

04.06.2011 13:46

#4: Rauno Pentti - Kurikkakallio

Olen samaa mieltä jokamiehen oikeuksia pitää myös kunnioittaa. Pirkkalan väestön odotetaan kasvavan 30.000 henkilöön ja myös tälle uudelle tulevalle väestölle on oltava mahdollisuus tutustua kotikuntansa luontoon jokamiehen oikeuksien suomalla tavalla. Golf kenttiä on lähiympäristössä riittävästi, mutta Kurikkakallioita vain yksi.


Vieras

#32

06.06.2011 11:22

Viksu addressi, kun sitoutumaton, eikä vastusta ketään eikä liikuntaa tai golfia!
Timo Hoikkala

#33 Re: Re: Kurikkakallio

06.06.2011 11:27

#31: Kuntalainen - Re: Kurikkakallio

samaa mieltä Raunon kanssa. Tiedoksi, että Rauno aikoinaan suojeli eräät männyt Kurikkakalliolla kun tehtiin hakkuita. Sen kallion arvoa ei ymmärrä, ellei kävele sinne ja katsele näkymiä. Olisiko Pirkkalan ainoa "tunturin" näköinen mäki lännestä katsellessa. Nyt on parempi ottaa järki käteen ja se järki ei ole nyt liikemiesjärki. Liiketoimintaa tarvitaan, mutta kaikkea ei tarvitse pistää matalaksi. Mainoksena sanon, että olen yksi 25% syntyperäisistä pirkkalalaisista ja heillä on ehkä pidempi näkökulma näihin asioihin. Kunnioittakaa muutkin Pirkkalaan muuttaneet sitä maata jalkojenne alla ja historiaa!

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#34 Re: Re: Re: Kurikkakallio

06.06.2011 19:38

#33: Timo Hoikkala - Re: Re: Kurikkakallio

Olen sitä mieltä, että "Pieni on kaunista ja kestävä kehitys on taloudellista".

 

Golf Pirkkalan kentän laajennushanke ei osu ollenkaan tähän haarukkaan. Timo perustelee hyvin, miksi argumentit eivät toimi tässä golf-kentän laajentamishankkeessa. En ole syntyperäinen pirkkalalainen, mutta olen asunut Pirkkalassa yli 50 vuotta. Omat kulttuuriin sidotut juureni ovat syvällä Pirkkalan savessa.


Vieras

#35 Re: Re: Re: Kurikkakallio

07.06.2011 22:51

#33: Timo Hoikkala - Re: Re: Kurikkakallio

Timo tietää mistä puhuu. Varmaan me täällä syntyneet ja metsiä ikämme kolunneet osaamme arvostaa luontoamme enemmän kuin tänne vasta muuttaneet. Tai siis sitä vähää mitä siitä on enää jäljellä. Lisäsin Kurikkakallio.fi sivustolle Raunolta saamani tarinan kelojen suojelusta. Sillä oli surullinen loppu vaikka yritys oli hyvä:(

Vexi

Läheltä asiaa seurannut

#36 Kähmintää gol-hankkeen ympärillä

14.06.2011 19:40

Golfkentän laajentamishanketta on pieni joukko kuntapäättäjiä valmistellut salaa viralliselta päätäntäkoneistolta jo pidemmän aikaa. Valmisteluun on liittynyt mm. salaisia sopimisia ja kaavaillun golf-alueen luontoarvojen suunnitelmallista heikentämistä. Vahva lobbaus on kuulunut myös näiden henkilöiden toimintatapaan ja se jatkuu edelleen. Golfia ja kenttää esitellään innokkaana kaikille, jotka voivat vähänkin vaikuttaa hankkeen päätöksenteossa, joko suoraan tai mediavallan kautta. Toiminnallaan nämä henkilöt ovat vahingoittaneet kunnan sekä oman puolueensa mainetta. Oli todella ikävää kuulla entiseltä kaavajohtajalta, että hänen työhön perehdyttämisensä oli aloitettu viemällä hänet golfkentälle ja kertomalla, että "Pirkkalassa kaavajohtajan pitää pelata golfia". Green cardin suorittaminen oli siis esimiehen mielestä tärkein tehtävä kaavajohtajalle hänen hoitaessaan virkaansa. Mahtoiko tämä "avauslyönti" olla onnistunut ja rakentava ja saavutettiinko sillä vahva luottamus esimiehiin? Ainakaan henkilö ei pysynyt työssään. Mielestäni kyseinen käytös kuntajohtajan taholta osoitti moraalittomuutta ja erittäin huonoa johtamistapaa. Uusi kaavajohtaja pitäisi nyt perehdyttää virkaansa, hoidetaanko homma nytkin samalla tavalla?
On ikävä huomata, että valtakunnanpolitiikasta tuttu oman edun tavoittelu on adoptoitu nyt myös pienen Pirkkalan kunnan yhteisten asioiden hoitoon. Uusin esimerkki tästä lobbaamisesta sattui eilen (13.6), kun kunnanhallituksen piti mennä tutustumaan Linnakorven alueeseen. Porukka ajettiinkin ensin kuulemaan Golf Pirkkalan presentaatiota laajennushankkeesta. Asiasta ei tietenkään kerrottu kenellekään etukäteen. Ja sitten vielä joku ihmettelee, että miksi ihmiset eivät äänestä, tai miksi ne äänestävät perussuomalaisia.

Itsekin vähäosainen

#37 Liikuntapaikkoja vähäosaisille

17.06.2011 21:53

Nyt kun meillä alkaa olemaan uusi hallitus kasassa, on hienoa huomata että sen painopiste on asetettu yhteiskunnan eriarvoistumisen pysäyttämiseen eli tuloerojen kaventamiseen. Niinpä onkin perusteltua, että Pirkkalassakin nämä samat puolueet ovat päättäneet vahvasti lähteä tukemaan juuri liikuntapaikkojen rakentamista näille vähäosaisille. On todella tärkeää että tämä ilmeisesti pääosin työttömistä muodostuva ryhmä pääsee edes joskus nauttimaan liikunnan riemusta eli pelailemaan Kolffia.

Jaakko Pitkänen Pirkkala, Toivio

#38 Nollatoleranssi golf-kentän laajennukselle

06.07.2011 23:25

Pirkkalan omakotiyhdistysten yhteistyötoimikunta (TOKYT) on laatinut erinomaisen KANNANOTON GOLF PIRKKALAN LAAJENNUSSUUNNITELMAAN.

Suurin huoleni veronmaksajana Golf Pirkkalan hankkeeseen liittyy maa-alueen vuokran suuruuteen. On erittäin tärkeää, että kovalla rahalla kunnan omistukseen ostettu alue poikii verotuloina, ellei aluetta pidetä virkistysalueena. Alueen käyttö kuntalaisten virkistykseen poikii joka tapauksessa eniten hyvinvointia kunnan asukkaille. Alueen luontoarvot ovat keskeiset.

Toinen huoleni on, että asiaan perehtymättömät päättäjät kunnassa ovat manipuloitavissa. Tämä puoli asiassa ei ole ollenkaan vähäpätöinen. EU- ja valtakuntatasolla tällaisesta toiminnasta on paljonkin esimerkkejä mm. Turun seudulta. Oikeudellinen puoli monissa hankkeissa on noussut avainasemaan.

Kunnan imago on mielenkiintoinen täky, jota golf-kentän laajentajat käyttävät. Olen toista mieltä. Pirkkalan imago saavutetaan aivan toista tietä. Kunnan strategia antaa tähän vastauksen.

http://pirkkala-fi-bin.directo.fi/@Bin/d2dda61d896148249012d0648c8f99d9/1305915451/application/pdf/1557601/strategia.pdf

Vieras

#39 Re: Nollatoleranssi golf-kentän laajennukselle

07.07.2011 16:46

#38: Jaakko Pitkänen Pirkkala, Toivio - Nollatoleranssi golf-kentän laajennukselle

Vuokran suuruus (myös nykyisen golf-alueen osalta) on todella tärkeä asia niin taloudelliselta kuin oikeudelliseltakin kannalta. Myös EU:n valtiontukisäännöt vaikuttanevat asiaan. Kysymyshän on pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta koskien aluetta, jolla yksityinen yritys tekee bisnestä. Lisäksi kaavoittamalla alueen golf-alueeksi kunta on antanut ja antaisi laajennuksen myötä tälle yritykselle monopoliaseman. Vuokratasossa ei saa olla minkäänlaista subventiota ja vuokraa määrättäessä on otettava huomioon maa-alueesta kunnalle tulleet ja tulevat kustannukset mukaanlukien sijoitetun pääoman korko ja ne tuotot ja muut hyödyt, jotka ko. alueesta saataisiin jossain vaihtoehtoisessa käytössä. Luulenpa, että virkistysalueena golf-alueesta saadaan Pirkkalan kuntalaisille sellaiset hyödyt, joiden menetys oikealla tavalla maanvuokraan diskontattuna nostaisi vuokratason sen verran korkeaksi, ettei laajentaminen taitaisi enää kiinnostaa golf-yritystä.

Jaakko Pitkänen Pirkkala

#40

14.07.2012 15:00

Nyt on golf-kausi parhaimmillaan. Mitä uutta kuuluu Pirkkalan toiselle golf-kentälle?