Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Katri Ojaniemi
Tampere

#101

26.05.2007 15:23

Omasta mielestäni susi on hyvin kaunis eläin ja kuuluu oleellisena osana Suomen luontoon. En halua sitä hävitettävän maastamme.

En kuitnekaan usko että virallinen arvio Suomen susimääräsät (n. 200 tai jotain sen suuntaista) pitäisi paikkaansa. Ehdottomasti susia on enemmän ja aiemmin täällä mainittua arviota 700-800 sudesta pidän todenmukaisempana.

Syy, miksi en aio allekirjoittaa tätä adressia on se, että tämä pyrkii lisäämään susien määrää. Ja niitä on jo nyt liikaa. Jokainen susi joka uskaltautuu niin lähelle ihmisten pihoja, että voi napata jopa pienen koiranpennun omistajansa valvonnasta huolimatta, on liikaa.

Mielestäni jokaisella koiralla on oikeus saada edes joskus juoksennella vapaana metsässä. Kaikilla alueilla se ei ole mahdollista. Joissakin paikoissa saa olla varuillaan jo aivan tavallisella lenkillä - susi kun voi tulla ja napata koiran vaikka se olisi hihnassakin.

Muistan myös joksus lukeneeni jutun koiranomistajasta, joka joutui pakenemaan koiransa kanssa susia omaan autoonsa. Sudet olivat tämän jälkeen kierrelleet autoa, joka oli siis parkkeerattuna ihmisen pihassa.

Osoittaako tämä mielestänne ihmisten kunnioittamista?
ilves .
Hattula

#102

26.05.2007 21:55

kirjoitit
"Jokainen susi joka uskaltautuu niin lähelle ihmisten pihoja, että voi napata jopa pienen koiranpennun omistajansa valvonnasta huolimatta, on liikaa."

yksi syy tähän ns. "lähentelyyn" on tässä:

kopioin tämän tunturisuden sivuilta tähän tiedoksi.


IHMISEN OMA MYÖTÄVAIKUTUS VAHINKOJEN SYNTYMISEEN.

Ihminen itse on usein omilla toimillaan vaikuttamassa siihen, että sudet syövät kotieläimiä. Kaksi syytä on syytä erikseen mainita.

Susilaumojen häirintä ja hajottaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että susilauman normaalia elämää häiritään. Usein on ollut kyse viime vuosina siitä, että sutta metsästetään joko luvilla taikka salaa - ja samalla susilauma hajotetaan. Nuorimmat sudet joutuvat tällöin jäämään ilman oman lauman tarjoamaa suojaa ja menestymisen mahdollisuutta. Hyvin usein jopa juuri lauman vanhin ja viisain yksilö ammutaan. Nuorimmat sudet eivät yksinkertaisesti tule vielä toimeen omillaan, ne eivät osaa saalistaa. Tällöin, ne vauhkoina ja nälkäisinä voivat ajautua ja ihan hakeutua ihmisasutuksen lähistölle, jolloinka kohdalle osuvat kotieläimet ovat saalistuskohteita. Toimiva susilauma on etenkin nuorten susien kannalta, menestymisen ja hengissäpysymisen ehdoton edellytys. Ja juuri toimiva susilauma on se susien elämisen muoto, josta ihmisille yleensä on kaikkein vähiten mitään vahinkoa. Siksi susilaumaa, sen eläessä reviirillään jossakin syrjässä, ei tulisi koskaan häiritä. Susilauman häirintä on juuri yksi tehokas tapa saada susiyksilö mahdollisesti käyttäytymään ihmisen kannalta vahingollisesti.

Riittämättömät suoja- ja turvatoimet. Usein, suden aikaansaadessa vahinkoa ihmisen kotieläimille, on kyse siitä, että suoja- ja turvatoimet on tyystin laiminlyöty. Laiminlyönti ei aina ole tahallista. Sen voi aiheuttaa se, että susiin ei seuduilla ylipäänsä ole totuttu, niitä ei siellä mahdollisesti ole vuosikymmeniin ollutkaan - ja siksi ei ole osattu varautua.


toivottavasti tää hieman selventää että häirikkösusia ei ole!!!!!!!
Kalle Kehveli
Kuopio

#103 Tarkista lähteiden oikeellisuus

28.05.2007 14:24

Kirjoitit:
"kopioin tämän tunturisuden sivuilta tähän tiedoksi."

Tiedoksesi, että tuo mainitsemasi sivusto on pelkästään susien lisäämisen kannalla (keinolla millä hyvänsä) ja tämä adressi on myös tuolta peräisin.

Eli viittaamaasi aineistoon suhtaudun eräittäin kriittisesti. ;-)

Todellisuus on todellakin hyvin erilaista, vaikkapa kun verrataan viimeksi pihapiireistä kaadettujen (Kaavi, Lappeenranta, Haukivuori) häirikköjen taustoja.
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#104

28.05.2007 17:15

Hmm, ensinnäkin haluaisin tietää, pitääkö Katri Ojaniemi esim. karhukannan laskettua määrää todenmukaisena, vai onko sekin "vähätelty"? Tai ilveskanta? Tai ihan mikä tahansa muu eläinkanta joka lasketaan samoilla menetelmillä? Tuo sinun 700 susiyksilöä on kyllä se mukava huhu, jota jotkut haluavat kannattaa, kun joku vanha entinen tutkija on sellaisen luvun heittänyt ilmaan. Olisi todella hienoa jos susia todellakin olisi jo tuon verran, mutta uskokaamme nykyisiä tutkijoitamme ja kantojen laskijoita tuossa n. 250 yksilön arviossa.

Missähän tuollainen tapaus on sattunut, että sudet oikein autolle asti olivat jahdanneet lenkkeilijää?! Onpa tainnut sellaiset uutiset livahtaa silmieni edestä! Kyllähän noita juttuja kuulee, mutta uutisissa sitten ei ikinä!

Ihmisten kunnioitusta ja ihmisten kunnioitusta..ihmisillä on, sanotaan nyt että Hemmetin suuri vastuu tästä luonnosta! Vastuu tulee kantaa! Me tätä planeettaa olemme tuhonneet ja meidän tulee myös pitää huoli siitä, että täällä olisi vielä elämää tulevillekin sukupolville! Ihmisiä kunnioitetaan ihan juuri niin paljon kuin heitä pitääkin, saastuttavina, luontoa pilaavina terroristeina (näin kärjistetysti). Ihmisillä on omat lakinsa ja omat poliisinsa, jotka hoitavat tämän kunnioituskysymyksen. Jos joku kunnioittaa eläimiä ja luontoa, se ei vähennä siinä samalla tuota ihmisen kunnioitusta, vaan molempia voi kunnioittaa yhtä aikaa! En todellakaan käsitä Katrin kunnioituskommenttia..mistä tuollaiset ajatukset voivat olla peräisin? Vai pelkäätkö sinä Katri todellakin susia niin paljon että oletat niiden suojelun olevan pois sinuun kohdistuvasta kunnioituksesta??

Ja Kalle Kehvelille sellainen tiedoksi, että tuolla Tunturisusi-sivuilla on aivan yhtä täydellistä tietoa susista kuin missä tahansa luontokirjassa tai biologin päässä! Taidat tuota kriittistä asennetta pitää ainoastaan sen takia, koska et pidä Tunturisusi-palstan keskusteluista. Keskusteluilla ei ole mitään vaikutusta siihen tietoon ja tekstiin, mikä kertoo sudesta ja sen elintavoista ja uhanalaisuudesta. Ja voin sanoa, ettei siellä ole mitään "keinolla millä hyvänsä"- asennetta, toisin kuin joillakin pentujen valtaamalla metsästysfoorumilla jossa susista pitäisi päästä eroon "keinolla millä hyvänsä"!
ilves .
Hattula

#105

30.05.2007 20:29

Ronja, olen samaa mieltä sun kanssa!
mitä pahaa susi on tehny teille ja kuinka paljon verrattuna ihmisten tekoihin?!!!
eikö ihminen tässä ole se häirikkö?!!! tuhoaa luontoa ja ihmisiä yms! (ONNEKSI ON KUITTENKIN VIELÄ SUOJELIJOITA!)

kaikki eläimet kuuluu luontoon ja niitä pitää kunnioittaa!

ja kalle kehvelille:
uskon kyllä mitä tunturisuden ylläpito on kirjoittanut asiantuntuijoina.
mitä tekisit itse, jos perheesi hajotetaan? niinkuin susilla: jos viisain yksilö tapetaan, miten muut selviytyvät? niiden täytyy koittaa pitää itsensä hengissä tavalla tai toisella.

mielestäni kehenkään, niin ihmiseen kuin eläimeenkin pitäisi suhtautua ennakkoluulottomasti ja ystävänä.

uutisiin tulee joskus juttuja susien "tihutöistä" muttta ne on kyl liioteltuja ja reippaasti, jotkut lehtimiehet/naiset kun uskoo punahilkka-satuun ja haluaa pelotella vielä enemmän ihmisiä. se on tosi tyhmää, oikeesti! mä en ainakaa pelkää susia.
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#106

30.05.2007 22:50

Ei villieläimiä tarvitse pelätä, mutta niitä ja niiden voimaa tulee kunnioittaa terveellä järjellä. Eläimen kanssa ei voi olla 100% turvassa, mutta ei ihmisenkään. Kuinka monesti luen lehdestä uutisia, jossa ihmisen seuralainen on pillastunut jostain, puukottanut tai lyönyt, tappanutkin jopa..ihan ilman mitään todellista syytä. Eläin ei kuitenkaan tee niin, onneksi.

Valitettavasti esim tietyt sanomalehdet liioittelevat susiuutisia hiukan liikaa, tarkoituksenaan kenties luoda hysteriaa..tiedä siitä sitten, mutta joka tapauksessa hyvin monella toimittajalla on se oma mielipiteensä susiasiasta ja sen mielipiteen huomaa hyvin helposti uutisia lukiessa. Valitettavasti. Uutisten kun pitäisi olla puolueettomia tiedotuksia, mutta näin ei periaatteessa ikinä ole. Uutisten lukeminen tai katsominen telkkarista pitää tehdä aina hiukan epäillen ja miettien. Ei pidä päätäpahkaa kaikkea uskoa, mitä uutisissa sanotaan. Mielipide kun hyvin paljon vaikuttaa asian ulosantiin. Susien vihaajat liioittelevat tapahtumien kauheutta ja heidän omaa pelkoaan, kun taas osa suojelijoista voivat joskus lipsahtaa vähättelynkin puolelle. Terve järki mukaan ajatteluun ja asiat tärkeysjärjestykseen sekä vaarat ja uhkat järjestykseen myös.
ilves .
Hattula

#107

01.06.2007 18:48

kiitos Ronja tiesin tuon. Susi on peto, mikä peto, arvaamaton ja kiehtova.
Aina on siis syytä olla varoillaan kaikkien eläinten kanssa, kuten kirjoititkin.

En silti ymmärrä mikä saa jotkut ihmiset vihaamaan susia. Satuja ei kirjaimellisesti kannata ottaa todesta ja verrata nykyelämään.
Ymmärrän kyllä, jos susi vie nälissään koiranpennun pihalta (huolimattomasti vartioituna) se ei ole yhtään kivaa.
Kuitenkaan susi ei ole ainoa eläin joka vie pihalta eläimiä.
Myös ilves tekee näin etenkin talvella, jos on nälkä.

Joku kirjoitti:
"Kuinka monen karhun tiedät tulleen pihalle ja vieneen jonkun kissan, koiran tai lampaan?
Entä ilveksen tehneen saman?"

Ilveksenpä hyvinkin. Kissasi voi lähtteä talvi-iltana hyvinkin äkkiä ilveksen hokatessa sen. Huom! ilves ei tule pihoille kuin nälkäisenä muulloin se pysyy kyllä metsässä! sama susilla. Kannattaa siis ite panostaa huolehtimisessa, jos lemmikki on rakas.
Ronja, minne tämä adressi lähtee ja milloin?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.06.2007 14:21


Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#109

04.06.2007 19:18

Vastaus ilvekselle:
"Kun adressissa on tarpeeksi nimiä, lähetämme sen ainakin MMM:öön sekä mahdollisesti metsästys- ja luontoaiheisille lehdille julkaistavaksi.
Toivomme adressin antavan edes jonkinlaisia ajatuksia ihmisille aiheesta!
Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet asiaamme nimensä antamalla. Olemme lyhyessä ajassa päässeet jo tähän asti. Toivottavasti jatko on yhtä hienoa! Nimiä kaivataan vielä!"

Tuohon karhukysymykseenkin sen verran, että ehkäpä karhu ei koiraa tai kissaa kovin usein pihoista hae, mutta esim mehiläistarhat ja kompostitkin ovat saaneet uutisten mukaan tässä kevät-kesä vaihteessa jo kovasti kyytiä. Söpöt nallekarhut käyvät ahnaiksi näin kesäaikaan. Ja kävipähän talviuniltaan herännyt karhukin hevosen kimppuun tässä talvella.Että eipä se nallukkakaan niin "synnitön" ole. ;)

Niina Kososelle:
Kiitos allekirjoituksestasi! :D Nimiä kaivataan kyllä vielä lisää! Olet oikeassa tuossa susiasenteessa. Ihmiset kuvittelevat liikoja ja uskomukset pitävät vielä todella tiukasti pintansa..valitettavasti! Mutta ehkä saamme vielä joku päivä asenteet muuttumaan edes hiukan positiivisempaan suuntaan...:D


aino sihvola
helsinki

#110

06.06.2007 15:06

SUSI TAPPAA SUOMESSA PARI KOLME KOIRAA VUODESSA RUUAKSEEN JA SIIT VALITETAAN MUT IHINEN TAPPAA PARI TUHATTA SUTTA VUODESSA TURKIN TAKII NII SE ON IHAN OKEI!
ilves .
Hattula

#111

06.06.2007 17:45

aino sihvola, miten perustelet että

"IHINEN TAPPAA PARI TUHATTA SUTTA VUODESSA TURKIN TAKII NII SE ON IHAN OKEI!"

miten niin ihan okei?!

Kiitos, Ronja, toivottavasti tulee vielä paljon nimiä!! :)
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#112

06.06.2007 17:53

aino sihvolalle, turkkikaan ei tunnu nykyään olevan ihan "okei". Sehän on mennyt jo 90-luvun jälkeen pois muodistakin. Ehkäpä venäläisillä uusrikkailla vielä turkkeja näkee, harvemmin nuoremmilla suomalaisilla..
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#113

06.06.2007 17:53

Niin ja ilves, ole hyvä ja toivotaan todella lisää nimiä vielä! :D
Sonja Mäkipaja
Kirkkonummi

#114 En ymmärrä!

29.09.2007 22:52

En ymmärrä miksen muka allekirjoittaisi tätä. Mielestäni aiheellinen adressi, sillä niin moni on hairahtunut susivihan puolelle ja allekirjoittanut vastapuolen adressin. Se on tietenkin heidän mielipiteeni, mutta koko tuo adressi on väärinkäsitysten levittämistä. Ei susi yritä tuhota ihmistä vaan ihminen suden. Kuten aikaisemminkin täällä on puhuttu, jos metsästäjät jättäisivät suden luontaiset saaliseläimet rauhaan, ei susi nälissään yrittäisi hyökätä karjan kimppuun. Omistan koiran ja sen kuolema murtaisi sydämeni, mutta sellaiseen on varauduttava. Koira on pidettävä sisällä, jos pelkää suden sen tappavan. Itse vastaa kotieläintensä suojelusta ja jos vain seisoo selkä seinää vasten, ei voi susia siitä syyttää, jos ne nälissään syövät pari lammasta.
Jos ihminen tappaa turhaan joka päivä, susi ei tapa lainkaan. Se tappaa, kun sillä on nälkä. Ei huvikseen. Sen elämä on pelissä kiinni.
Sen sijaan ihminen kalastaa kalan, syö sen, tulee kylläiseksi. Sen jälkeen ihminen lähtee vielä metsälle ja ampuu parikymmentä sorsalintua ja asettaa ne ylpeänä riviin.

Se on ikuista, veristä sotaa ihmisen itsensä kanssa.

Allekirjoittakaa tätä adressia, koska nimiä toki tarvitaan. Minä ainakin allekirjoitan.

~ S.M, Suden puolesta
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#115

01.10.2007 18:04

Kiitoksia allekirjoituksestasi, S.M.!
On todella hienoa että jotkut ihmiset sentään osaavat järjellisesti ajatella.
Tuosta vastapuolen adressista sen verran, että sehän on pelkkää propagandaa täynnä ja jotkut varmasti vain vitsilläkin ovat sen allekirjoittaneet, tietämättään, kuinka paljon sellainen tekee pahaa..
Lasse Hätinen
Kuopio

#116

27.10.2007 15:39

ei sudet ole mihinkään häviämässä, niitä voisi vielä vähentää. jos kanta pääsee kasvamaan liian suureksi ja muodostuu isoja laumoja esim. 10 sutta, niin mitäs sitten tehdään? ei se susi pelkää hyökätä ihmisen päälle jos se karhuakin uskaltaa takaa ajaa. ja kun täällä puhutaan eläinlajien monipuolisuudesta, niin kannattaisitte minkin ja supikoiran hävittämistä niin silloin ei kuolisi lajeja sukupuuttoon http://www.adressit.com/pienpedot
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#117

27.10.2007 16:07

"ei sudet ole mihinkään häviämässä, niitä voisi vielä vähentää."

On propaganda tainnut saada sinutkin hyvin kiinni tähän uskomukseen..?!

"jos kanta pääsee kasvamaan liian suureksi ja muodostuu isoja laumoja esim. 10 sutta, niin mitäs sitten tehdään?"

Mitä pitäisi tehdä? Kymmenen suden lauma on aivan luonnollinen ja ne pystyvät silloin turvaamaan paremmin laumansa ruuan saannin. Mitä isompi lauma, sen helpompi on kaataa hirvi.

"ei se susi pelkää hyökätä ihmisen päälle jos se karhuakin uskaltaa takaa ajaa."

No niinpä juuri. Pitää luontokuvasta sitten hysteriaa alkaa lietsomaan!

"ja kun täällä puhutaan eläinlajien monipuolisuudesta, niin kannattaisitte minkin ja supikoiran hävittämistä niin silloin ei kuolisi lajeja sukupuuttoon"

No enpä minä minkkiä puolustakaan. Ne eivät kuulu suomen luontoon ja tuhoavat lintukantojakin.
Juha-matti Haikonen
leppävirta

#118

27.10.2007 22:01

huomasin että suurinpiirtein kaikki susien kannattajat asuvat kaupungissa eli heillä ei ole mitään tietoa susista. muuttakaa vaikka kaaville niin ette enää susia arvosta. 5 vuotta sitten sain olla ulkona ja leikkiä pihalla mutta nyt kaikki illat minun täytyy olla sisällä susien takia ja tiedän monia henkilöitä joilta susi on syönyt koiran.
Juha-matti Haikonen
leppävirta

#119

27.10.2007 22:03

ja eniten adressin allekirjoittaneita on helsingissä ei siellä susia tarvi pelätä kun siellä susia on vain korkea saaressa
Sini järvinen
Nokia

#120 Ottakaa koiranne sisälle!

28.10.2007 01:57

Minua ihmetyttää se, että ihmiset jotka tietävät että lähiseuduilla liikkuu häirikkösusia eivät kuitenkaan välitä asiasta ennenkuin tapahtuu ikäviä... Ottaisivat koiransa sisälle eivätkä jättävät ilmaiseksi ruuaksi narun jatkeeksi.
Ollaan vaan niin hirveän huolissaan, mutta ei sitten kuitenkaan ennaltaehkäistä tapahtumia.

-Viisi koiraani nukkuvat sängyssä vieressäni poissa suden kidasta-
Juha-matti Haikonen
leppävirta

#121

28.10.2007 09:55

häirikkösusi??? jos mikä tahansa susi tulee pihallesi ja koirasi on myös pihalla et enää koiraasi näe
ilves .
Hattula

#122

28.10.2007 12:21

"huomasin että suurinpiirtein kaikki susien kannattajat asuvat kaupungissa eli heillä ei ole mitään tietoa susista. muuttakaa vaikka kaaville niin ette enää susia arvosta."

1. en asu missään kaupungissa.
2. susista tietääkseen ei tarvi asua missään susialueella. tää hairitsee tosi paljon,ku alennetaan ihmisiä noin. Tietoa on kyllä tarjolla.
3. arvostan kyllä susia asuin missä vaan.
Sudet pitää hirvet kurissa lauman avulla, hirvikolarithan on melko yleisiä.
Lasse Hätinen
Kuopio

#123

28.10.2007 12:33

kyllä se susi ennemmin lammastarhaan menee syömään kun rupeisi itse saalistamaan, olis ainaskii varma saalis. ja tässä vielä lehtijuttu savon sanomista 28.10

Kaksi susilaumaa liikkeellä Ylä-Savossa
Ylä-Savossa tehtiin loppuviikosta havaintoja kahdesta susilaumasta.
Iisalmelaisen hirviseurueen passiketjuun ilmestyi perjantaina kuuden suden lauma Jyrkän takana, Lokinsuon turvealueen tuntumassa.
Sudet pysyttelivät rauhallisesti paikallaan kahden passimiehen välissä noin 50 metrin päässä lähimmästä metsästäjästä.
Hirviseurue ehti saada koirat pois metsästä ennen kuin sudet pääsivät niiden kimppuun.
Loppuviikosta nähtiin seitsemän suden lauma talaskankaalla lääninrajan tuntumassa. Sudet olivat pyörineet pitkään paikallisen koneurakoitsijan metsäkoneen ympärillä. Molemmissa tapauksissa huomiota on herättänyt se, että sudet ovat käyttäytyneet harvinaisen pelottomasti ihmisiä kohtaan.

totuushan on kuiteskin se ettei suomessa ole tapahtunut kuin pari tapausta, jolloin susi olisi hyökännyt ihmisen päälle. mutta intiassa sudet ovat hyökänneet vuosina 1996-1997, jolloin 74 ihmistä kuoli tai vammautui. syynä tähän oli susien tottuminen ihmisiin. toivottavasti opimme tästä jotain
Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

#125

30.10.2007 11:18

Mistähän aloittaisin..

Asuinpaikka ei määritä ihmisen tietoutta. Oletko koskaan pohtinut, mihin esim maalta muutetaan? Kaupunkiin! Kaikki kaupungeissa asuvat henkilöt eivät ole välttämättä siellä asuneet koko elämäänsä, samoin myös maalla asuvista. On typeryyttä tuollainen ajattelu ja luulo. Se ei perustu mihinkään todellisuuteen vaan harhakuvitelmiin.

Helsingissä on enemmän ihmisiä kuin esim pohjoisempana pienemmissä kaupungeissa tai kylissä. Siellä on siis enemmän sellaisiakin, jotka allekirjoittavat. Ja hyvä niin. Kyllä myös pääkaupunkiseudulla asuvilla ihmisillä on oikeus antaa äänensä kuuluviin luontoa koskevissa kysymyksissä.

"kyllä se susi ennemmin lammastarhaan menee syömään kun rupeisi itse saalistamaan, olis ainaskii varma saalis."

Mietitäänpäs lasse vähän tarkemmin. Susia on suomessa parisensataa. Lammastarhoilla sattuvia susivahinkoja on vuodessa kuinka monta? Alle kymmenen tai ainakin lähelle. Luuletko, että sudet syövät niin harvoin? Ettei hirvi maistu? Tuo on yksi huvittavimmista kommenteista ikinä.

Myös intiaan vertaaminen on outoa, sillä otetaan tässäkin huomioon pari seikkaa. Ihmisten olosuhteet ja elintaso intiassa ja suomessa: Kuinka monta koditonta lasta näet suomessa kaduilla keräämässä roskia jotta saisi rahaa ruokaan sisaruksilleen ja/tai perheelleen? Kuinka monta koditonta, nälkää näkevää lasta näet kuolemaisillaan olevana ojanpientareilla tai kaatopaikoilla suomessa?
Tällaiset pienet seikat aiheuttavat sen, että ihmisiä kuolee "minne sattuu"..ja koska susi myös syö raatojakin, se voi syödä ihmisruumiita kaatopaikoilla yms. Myös heikossa kunnossa olevat katuihmiset ovat aika helppoa saalista.
Jos satut huomaamaan, suomessa on ihan eri olosuhteet. Ja olosuhteetkin ovat asia, joka vaikuttaa hyvin paljon tähän asiaan. Sitä vain monet eivät halua tajuta, vaan käyttävät propagandana näitä intian susijuttuja.