Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

J. Buska
Vieras

#951 Re: Re: #943

11.04.2011 23:25

#947: Matti Suopajärvi - Re: #943

"On sitten eri juttu se voiko enää hoitotasolla toimia lääkintävahtimestarin tai lähihoitajan tutkinnon perusteella jos on aiemmin toiminut hoitotasolla. Asetus ei tuohon ota kantaa. Kun en osaa varmuudella vastata, en sitä tee. En tiedä onko tuosta aluehallintoviranomaisen tai lääninlääkäreiden tai VALVIRA:n virallista kannanottoa yksittäistapauksen pohjalta. Luulen että Juha vois tietää ton..."

 

11 §. Voimaantulo ja siirtymäsäännökset

"Tavoitteena on, että tulevaisuudessa viimeistään siirtymäkauden jälkeen ensihoitopalvelussa toimivilta edellytetään alalle suuntautuvaa koulutusta. Siirtymäsäännöksillä turvataan ensihoitohenkilöstön riittävyys siirtymäkauden aikana. Ensihoitopalvelussa ammattimaisesti työskentelevällä henkilöstöllä on vaihteleva koulutustausta ja kaikki ensihoitopalvelussa nykyisin työskentelevät henkilöt eivät täytä tässä asetuksessa säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia. Asetuksen 8 §:n 2 momentissa säädettyjä vaatimuksia ensihoitoyksiköiden miehityksestä ja pätevyysvaatimuksista sovelletaan viimeistään vuoden 2014 alusta." (http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42730&name=DLFE-15436.pdf)

Tässä ei mielestäni ole mitään tulkinnanvaraisuutta...

 

"Sen estämättä, mitä 8 §:n 2 momentin 3 kohdassa ja 10 §:n 2 momentissa säädetään, henkilöt jotka asetuksen voimaan tullessa ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja joilla on riittävä ensihoidon osaaminen ja tehtävän edellyttämä kokemus ja jotka toimivat asetuksen voimaan tullessa hoitotason ensihoidon tai kenttäjohtajan tehtävissä, voivat toimia hoitotason ensihoidon tai kenttäjohtajan tehtävissä. Tämä turvaisi pitkää alalla toimineiden, käytännön työssä ja erilaisilla lisäkoulutuksilla ammatin oppineiden henkiöiden mahdollisuuden jatkaa tehtävissään." (http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42730&name=DLFE-15436.pdf)

 

Tässä on mielestäni hieman tulkinnanvaraisuutta ja minulla on vahva epäilys siitä mihin tällä 11 §:n kohdalla on pyritty... Vaatii hieman lisäselvittelyä...

Henkilökohtaisesti olen varsin tyytyväinen, jopa positiivisesti yllättynyt toukokuussa voimaan tulevan uuden lainsäädännön sisällöstä ensihoitopalvelun ohjaukseen. Kunpa vielä näkisi sen päivän kun varallaolovalmius poistuu totaalisesti ensihoitopalvelusta ja saataisiin lisäksi kitkettyä pois vahvasti "kansan kielessä" vallitsevat termit "sairaankuljetus ja ambulanssikuski"...   ;-)

Nimimerkki "Ammattilainen minäkin" pohti: "Entäs uuden asetuksen mukainen SHP:n oman toiminnan järjestämisen edellytykset?"

Mitä tulee ensihoitopalvelun tuottajatahoihin nyt ja tulevaisuudessa niin ei liene epäselvyyttä siinä, etteikö toiminnan ohjaus ja valvonta olisi toimivinta silloin kun sekä palvelun tuottaja- että valvontataho edustavat samaa organisaatiota. Mitä useamman "johtajan" ja organisaation kautta toimintaa tuotetaan sitä todennäköisempää on laadulliset ongelmat.

Ensihoitopalvelun ohjauksessa ja valvonnassa on vallinnut monilla alueilla tähän asti jopa täydellinen epäjärjestys, niin terveyskeskus- kuin sairaanhoitopiiritasollakin. Osasyynä tähän lienee aikaresurssien puute, mutta varmasti ongelmaa on edistänyt myös osaamattomuus ja kokemattomuuskin. Asetuksella ensihoitopalvelusta pyritään korjaamaan myös tämä keskeinen ongelma:

9 §. Johtamisjärjestelmä

"Pykälän 1 momentin mukaan sairaanhoitopiirissä tulee olla ensihoitopalvelusta vastaava lääkäri. Ensihoitopalvelusta vastaavan lääkärin tehtäviin kuuluu vastata ensihoitopalvelun kokonaisvaltaisesta suunnittelusta, ohjauksesta ja toiminnan asianmukaisuuden valvonnasta sisäisenä valvontana.

Sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelusta vastaavan lääkärin tehtävän hoitaminen edellyttää laaja-alaista ensihoitopalvelun osaamista ja kokemusta ja riittäviä ajallisia resursseja. Tehtäväkentän laajuus sairaanhoitopiiritasolla edellyttää käytännössä päätoimista työpanosta. Lääkärillä tulee olla soveltuva lääketieteen erikoisalan koulutus sekä hyvä perehtyneisyys ensihoitolääketieteeseen ja kokemusta ensihoitopalvelun toiminnasta." (http://www.epensihoito.net/attachments/article/130/stm_ensihoito_6_4_2011_asetuksen_perustelut.pdf)

 

Tärkeää on ymmärtää, että nyt ja tulevaisuudessa ensihoitopalvelusta vastaava lääkäri on se taho joka määrittelee lain puitteissa suuntaviivat palvelun sisällölle. Ensihoitopalvelun vastuulääkäri määrittelee kuka henkilöstöstä toimii milläkin tasolla ja millaisia ensihoitotyön ohjeistuksia noudatetaan. Epäselvyyksiä tästä ensihoitopalvelun vastuulääkärin ohjaavasta ja valvovasta roolista on ilmeisesti ollut joidenkin palvelua tuottavien organisaatioiden johdossa, joissa on lääketieteellisen koulutuksen edustusta.


Ammattilainen minäkin
Vieras

#952 Re: Re:#948

11.04.2011 23:36

#949: Matti Suopajärvi - Re:#948

Pahoittelen virhettäni. Olet oikeassa että 11§ alkaa noin, ei tämä mainitsemasi kolmanneksi viimeinen kappale. Ymmärtäisin tästä siis että osa (?) näistä kymmenestä mainitusta olisi voinut jatkaa hoitotasolla vielä muutaman vuoden? Moniko heistä olisi täyttänyt hoitotason kriteerit myös siirtymäajan jälkeen ilman lisäkoulutusta?

Matti Suopajärvi
Vieras

#953 Re: Re: Re: #943

12.04.2011 00:00

#951: J. Buska

"Kunpa vielä näkisi sen päivän kun varallaolovalmius poistuu totaalisesti ensihoitopalvelusta ja saataisiin lisäksi kitkettyä pois vahvasti "kansan kielessä" vallitsevat termit "sairaankuljetus ja ambulanssikuski"...   ;-)"

You are not the only one:)

....ja sen kuinka vastuunalaista vaativaa kenttätyötä tekeville alettaisiin maksamaan asianmukaista työn vaativuuteen perustuvaa palkkaa, kuinka kenttäjohtajalle maksettaisiin asianmukaista palkkaa henkilönä jonka vastuu ja toimenkuva vastaa palo- ja pelastustoimen päivystävän p-3:n vastuuta tai sairaalan ylihoitajan vastuuta, kuinka nykyinen vanhentunut yksityispuolen TES poltettaisiin poroksi, kuinka ensihoitajien eläkeiästä alettaisiin edes puhumaan palomiesten eläkeiän tapaan edes etujärjestön taholta, kuinka ensihoitoa alettaisiin pitämään peruspalveluna palo- ja pelastustoimen tai poliisin tapaan ja kuinka sillä rahastus loppuisi, kuinka raskaana oleva naispuolinen ensihoitaja voisi tarvittaessa virallisesti jäädä erityisäitiysrahan piiriin, sairaslomalle jäämisen sijasta, virallisella perusteella "vaaratekijät eivät ole vältettävissä työssä", kuinka lehtijutuissa koskien ensihoitotilanteiden uutisointia edes joka toinen lause olisi oikein...jne...

---

#952 Ammattilainen minäkin:

Ymmärtäisin tästä siis että osa (?) näistä kymmenestä mainitusta olisi voinut jatkaa hoitotasolla vielä muutaman vuoden?

Kaikki - tätä Juhakaan siis ei vielä kieltänyt.

Moniko heistä olisi täyttänyt hoitotason kriteerit myös siirtymäajan jälkeen ilman lisäkoulutusta?

Ei yksikään vakituinen.Tilanne on tuolta osin erittäin monessa paikassa tasan sama tai lähes.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä:

a) tullaanko siirtymäaikaa jatkamaan määräaikaisesti, sillä AMK Ensihoitajia valmistuu nykyisellään vain n. 100 / vuosi?

b) hyväksytäänkö aiemmin alalla toimineet perus- ja hoitotasolle lopullisesti jonkun testauksen jälkeen?

c) tullaanko sairaanhoitajille (ja muillekin) järjestämään runsaasti lisää pätevöittävää §:t täyttävää ensihoito-lisäkoulutusta niin että henkilökunnan saatavuus turvataan ympäri Suomen?

d) vesitetäänkö asetus jollain tavoin?

e) En nyt äkkiseltään keksi enempää, mutta vaihtoehtoja on...???

Mikäli asetus tullaan ajamaan läpi nykyisellään näkisin ensihoitaja amk:sta muodostuvan avainryhmän jonka tulevaisuus on asetuksella turvattu ja jonka kannattaisi omia (palkka ym.) etuja ajaakseen tehdä jotain, sillä asetus ei sitä tee...

Asetuksen selitysosassahan jopa kerrotaan ensin kenttäjohtajajärjestelmän kustannuksista 7 100 000 € ja heti sen jälkeen kuinka se ei välttämättä edellytäkään laajamittaista uusien virkojen perustamista sillä toiminta voidaan myös järjestää osoittamalla kenttäjohtajan tehtävät yksikön toiselle ensihoitajalle, kuten useassa kunnassa on jo tehty. Rivien välissä ainakin minä näen mahdollisuuden yrittää jujuttaa innokkaita wanna-be-hoitajia puoli-ilmaiseksi jonkun kivan tittelin kanssa peuhaamaan...

m

 

Ammattilainen minäkin
Vieras

#954 Re: Re: Re: Re: #943

12.04.2011 09:54

#953: Matti Suopajärvi - Re: Re: Re: #943

"Ei yksikään vakituinen. Tilanne on tuolta osin erittäin monessa paikassa tasan sama tai lähes."

Eikös jossain yhteydessä ole mainittu että nämä MG nykyiset 4 täyttävät hoitotason määritelmän siirtymäajan jälkeenkin jo ennen asetuksen voimaan astumista? SPR 10 hoitotasoista olisi muuttunut siis 0ksi parin vuoden kuluessa? Totta on myös se että monessa paikassa tilanne on sama tai lähes. Torniossa ymmärtääkseni ei.

Pidän hyvänä että hoitotasolle on tiukat pohjakoulutusvaatimukset jatkossa. Minun nähdäkseni hoitotasolla työskenteleminen vaatii erittäin laajaa teoriapohjaa kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä. Lisäksi se kaikki teoria pitää pystyä soveltamaan käytäntöön sekunnin murto-osassa vielä ehtien punnita potilaan kannalta parhaiten soveltuvaa hoitolinjaa. Temput oppii apinakin, apina ei opi punnitsemaan hyötyjä ja haittoja. Tämä vielä n. kuukauden voimassa oleva ns. hoitotason määritelmä on ihan höpöhöpö-leikkiä ihmisten terveydellä ja hengellä. Uusi asetuskaan ei sitä kaikilta osin paranna (missä ovat käytännön testauksen velvoitteet?) mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Olen täysin samaa mieltä niin sinun kuin Juhan ja monen muunkin alalle työskentelevän kanssa useista epäkohdista alkaen varallaolosta ja palkkauksen jälkijättöisyydestä.

Olette oikealla asialla. Mielestäni tapa jolla sen olette tehneet on tekopyhä, epäkollegiaalinen, muita halveksuva ja sitä kautta väärä.

J. Buska
Vieras

#955 Re: Re: Re: Re: Re: #943

12.04.2011 12:40

#954: Ammattilainen minäkin - Re: Re: Re: Re: #943

Hieman lisävaloa asetuksen 11 §:n muistion kohtaan:

"Sen estämättä, mitä 8 §:n 2 momentin 3 kohdassa ja 10 §:n 2 momentissa säädetään, henkilöt jotka asetuksen voimaan tullessa ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja joilla on riittävä ensihoidon osaaminen ja tehtävän edellyttämä kokemus ja jotka toimivat asetuksen voimaan tullessa hoitotason ensihoidon tai kenttäjohtajan tehtävissä, voivat toimia hoitotason ensihoidon tai kenttäjohtajan tehtävissä. Tämä turvaisi pitkää alalla toimineiden, käytännön työssä ja erilaisilla lisäkoulutuksilla ammatin oppineiden henkiöiden mahdollisuuden jatkaa tehtävissään." (http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=42730&name=DLFE-15436.pdf)

Keskustelin asetuksen siirtymäsäännöksen tästä poikkeuskohdasta erään korkeassa asemassa olevan asiantuntijan kanssa. Tämä poikkeuskohta vaatii tosiaan aukikirjoittamista aluekohtaisesti. Selvää ja yksioikoista tulkintaa siitä ei voida vielä tehdä. Asiaa voi kuitenkin lähestyä työntekijän kannalta miettimällä siten, että mikä organisaatio tulee olemaan yksittäisen työntekijän työnantajana tulevaisuudessa? Tuleeko työnantaja pysymään uuden lainsäädännön myötä samana vai tuleeko työntekijästä työnhakija. "Toimintalisenssit" ovat tähän asti olleet yleensä toimipaikkakohtaisia tai sairaanhoitopiirikohtaisia.

SHP:n vastaava taho joutuu palvelun tuottajana (tai muun palvelun tuottajan kanssa) pohtimaan noudatetaanko asetuksen mukaisia pätevyysvaatimuksia kirjaimellisesti vai jatketaanko saavutetulla mallilla, jossa tunnettujen työntekijöiden kokemus on mahdollisesti se painavampi kriteeri. Merkittävässä roolissa tulee varmasti olemaan myös henkilöstön saatavuus toiminta-alueelle. Epäselvyyttä ei enää kuitenkaan pitäisi olla ensihoidon hoitotason minimikoulutusvaatimuksista.

Asetuksen poikkeuskohdalla on todennäköisesti pyritty turvaamaan henkilöstön asema organisaatioissa, joissa on hyvin pitkät perinteet sekä vakiintuneet käytännöt ensihoitopalvelun tuottamisessa ja jotka ovat määrätietoisesti kehittäneet palvelun laatua. Nämä organisaatiot tulevat hyvin todennäköisesti myös jatkamaan ensihoitopalvelua lainsäädäntömuutoksen jälkeenkin.

 

"Ammattilainen minäkin" toteaa:

"Tämä vielä n. kuukauden voimassa oleva ns. hoitotason määritelmä on ihan höpöhöpö-leikkiä ihmisten terveydellä ja hengellä. Uusi asetuskaan ei sitä kaikilta osin paranna (missä ovat käytännön testauksen velvoitteet?) mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa."

OLEN TÄYSIN SAMAA MIELTÄ TÄSTÄ, mutta seuraavaa kommentiasi en kyllä tunnista omaksi tavakseni ja voisin tulkita viittauksesi minuun jopa kunnianloukkauksena:

"Mielestäni tapa jolla sen olette tehneet on tekopyhä, epäkollegiaalinen, muita halveksuva ja sitä kautta väärä."

Olen kuullut eräiden hoitotyön ammattilaisten kertomana, että ensihoidon tietyn koulutusryhmän edustajissa on esiintynyt näkemystä, jonka mukaan sairaanhoitaja-koulutetut eivät kuuluisi ensihoitotyöhön sairaalan ulkopuolella eivätkä sisäpuolella. Mielestäni kyseinen mielipide edustaa erittäin räikeästi epäkollegiaalisuutta ja halveksuntaa. Mitähän mieltä sairaaloiden päivystyspoliklinikoiden henkilökunta on tästä näkemyksestä?

Tähän voisi joku pitkään alalla olleen jälkipolvi todeta, että "meidän äiti / isä on hoitanut teidänkin isää / äitiä".

 

 

Matti Suopajärvi
Vieras

#956 Re : 954 Ammattilainen minäkin

12.04.2011 15:07

Arvelinkin että hait aiemmilla teksteilläsi tuota että pääset sanomaan "SPR 10 hoitotasoista olisi muuttunut siis 0ksi parin vuoden kuluessa?"

Porukan tietäen uskon että moni olisi käynyt päivittämänsä koulutuksiaan tarvittavilta osin.

Tekstistäsi paistaa läpi vankkumaton usko koulutuksen kaikkivoipaisuuteen. Tyypillistä. Ei siinä mitään.

Kuten tiennet, ensihoitaja AMK on hyvä koulu - ehkäpä paras alalle oppimaan valmentava. Unohdat, jäävinä - luulen, kuitenkin sen asian toisen puolen. Vai etkö vielä edes näe sitä? Sen mitä täällä moneen kertaan - jo ihan alusta alkaen on painotettu. Kokemuksen. Sen, että paraskin koulu antaa vain valmiudet päästä hankkimaan kokemusta ja kehittymään työolosuhteissa.

Tuon myöntävät kaikki ensihoitoalalla toimineet lääkärit, asetuskin korostaa sitä kenttäjohtajan osalta. Olen kuullut korkean alaa valvovan viranomaisen sanoneen että vaikka tuota ei ole VALVIRA:n yksityispuolen ohjeisiin kirjattukaan niin tokihan vaativissa paikoissa kuten sydäntehoilla ym. asia tiedostetaan eikä vähäisellä kokemuksella omaavia laiteta vaativimpiin paikkoihin. Niinpä niin...

Olen huomannut - enkä ainoana - ja anteeksi nyt vain jos nyt taas olen mielestäsi epäkollegiaalinen ja halveksuva, sen että ensihoitaja amk-porukasta aika moni uskoo koulusta tultuaan omaavansa lähes epäinhimilliset kyvyt ja taidot ja omaa äärettömän luottamuksen omaan kaikkivoipaisuuteensa. Parissa vuodessa tuo yleensä tasoittuu.

Vaikka tämä on toistoa, en voi olla mainitsematta että näen kyllä vähintäinkin teoriaopiskelun veroiseksi opiksi käytännössä hankitun kokemuksen. Ja tuo kokemus täytyy hankkia ensin perustasolla, sen jälkeen hoitotasolla, lopulta itsenäisesti hoitotason hoitajana toimimisen. Eli vanha jo usein mainittu kisälli-oppipoika-metodi.

"Sekunnin murto-osassa vielä ehtien punnita potilaan kannalta parhaiten soveltuvaa hoitolinjaa" juttujen hallinta silkan teoriaopiskelun ja lyhyiden kouluaikaisten harjoittelujaksojen pohjalta ei minusta ole riittävä. Väitän. Katson että tuon omaksuminen vaatii pikkuisen käytännön työtäkin ja satojen ja satojen potilastapausten näkemistä ja kokemista.

Ensihoidon kenttätyössä joutuu oikomaan ja lipsumaan annetuista hoitoprotokollista jonkin toisen vielä olennaisemman seikan vuoksi. Ratkaisut ovat jokapäiväisiä. Ilman laajaa käytännön kokemuspohjaa luova protokollakohtien yli hyppiminen ei ole helppoa, luotettavaa eikä välttämättä johda positiiviseen lopputulokseen.

Kannattaa, ihan ilman sarvia ja hampaita, epäkollegiaalisuudesta ja halveksunnasta syyttämisestä nyt puhumattakaan, lukea noi Bennerin määritelmät ja miettiä millä tasolla

a) On itse.

b) Millä tasolla tulisi olla, perustason hoitajan, hoitotason hoitajan, kenttäjohtajan? Minusta jo noviisi voi aloittaa toimiessaan ohjauksessa....

BENNER (1984) ”From novice to expert”
1989 Aloittelijasta asiantuntijaksi. WSOY

1. NOVIISI
Ei kokemuksia
Tarvitsee perehdytystä
Säännöt ohjaavat toimintaa

2. EDISTYNYT ALOITTELIJA
Kohdannut todellisia tilanteita
Havaitsee tilanteiden yleisominaisuuksia

3. PÄTEVÄ
Havaitsee tilanteiden yleisominaisuuksia
Ongelmanratkaisun perustana tietoinen käsitteellinen ja analyyttinen pohdinta

4. TAITAVA
Tarkastelee työtään kokonaisuutena
Osaa asettaa työhön liittyvät tekijät tärkeysjärjestykseen

5. ASIANTUNTIJA
Valtava määrä kokemuksia
Kokonaisvaltainen intuitiivinen ote työhön

m

 

 


Vieras

#957 EI

13.04.2011 21:47

http://www.aikio-tallgren.fi/

jos ei kykene huolehtimaan kunnialla oman kaupunkinsa asioista, ei pysty huolehtimaan myöskään valtakunnan asioista...

Vieras

#958 Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943

14.04.2011 15:48

#955: J. Buska - Re: Re: Re: Re: Re: #943 

 Ei Juha täyty kunnianloukkauksen tunnusmerkistö.  Olet itse kirjoittelullasi asettanut itsesi arvostelulle alttiiksi, se nyt vaan pitää kestää ja varmaan kestätkin.


Vieras

#959 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943

16.04.2011 13:26

#958: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943 

 Onhan täällä arvosteltu raskaasti mm. Omaria ja Palosaarta.  Väitetty valehtelijoiksikin, joka on kyllä kova väite.  Eivät ole asiaa sen kummemmin noteeranneet ja se on kypsän poliitikon ja johtajan merkki.


Vieras

#960 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943

16.04.2011 13:51

#959: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943 

 Jos ei kunnalispoliitikko noteeraa millään tavalla kuntalaisten mielipiteitä hänen päätöksenteostaan, kertoo se ihan jostain muusta kuin kypsyydestä..


Vieras

#961 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943

16.04.2011 19:16

#960: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943 

 No joo. Mitähän siitä tulisi, jos alkaisi kaikkiin huuteluihin vastailemaan.  Kyllä se määrätynlaista kypsyyttä on, että kestää paineita,  eikä ala kilpahuuteluun mukaan.


Vieras

#962 Täysin samaa mieltä!

16.04.2011 20:26

Hyvä kannanotto.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.04.2011 23:17


Matti Suopajärvi
Vieras

#964 Re:#959

16.04.2011 23:39

Väitteisiin voi vastata vastaväitteillä. Faktoihin ei. Selittely ko. tapauksissa kääntyisi vain itseä vastaan....

m

 

 


Vieras

#965 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943

18.04.2011 16:14

#961: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943 

 olisit katsonut spotlightin ohjelman sairaankuljetuksista, niin olisit voinut avata siniset silmäsi. SiinäKIN tuli esille miten valehdellaan silmää räpäyttämättä. Jos olisit aktiivisesti seurannut keskustelua ja siihen liittyviä asioita ja mediakirjoittelua, tietäisit mistä tässä puhutaan. Joillekin valehtelu on helppoa kuin heinänteko. Ja eipä valehtelulla mitään seuraamuksia tunnu olevankaan, ehkäpä se on jopa keskustalaisten linja. Näissä vaaleissa näytettiinkin mitä mieltä asioista ollaan, kunnalisvaaleissa vielä tulos paremmaksi.

EI
Vieras

#966 yritystä maineen puhdisteluun...

19.04.2011 09:13

http://www.lounaislappi.fi/uutiset/henkilokunta-oli-kovilla

Missä kertomukset epäoikeudenmukaisista henkilöstövalinnoista, valitun henkilöstön irtisanoutumisen syistä, puolueellisista lupauksista, "nuoleskelusta" ym....?

P. Ilmarinen
Vieras

#967 Kepulointia

19.04.2011 12:42

Lankilakin osoitti todellisen kepulaiskarvansa Lounais-Lapin haastattelussa. Niin on hänkin luvannut selvittää kaikki epäkohat mutta eipä niitä nyt siten ole olemassakaan hänen mielestään. Ei tuossa kyllä mitään yllättävää ollu, normaalia kepulointia.

Vieras

#968 UUSINTA 28.4. klo 21.30 YLE FST5

19.04.2011 18:25


Vieras

#969 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943

19.04.2011 20:06

#961: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #943 

 Siinä vaiheessa kun "huutelijoita" löytyy jo yhdestä adressista 2545 kpl kannattaisi ehkä poliitikkojenkin kaivaa vaikut korvista ja kuunnella kansalaisia...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.04.2011 23:20



Vieras

#971

20.04.2011 18:15

Onhan jotkut kunnallispoliitikot kuunnelleet ja ottaneet kantaa ! Kapraalin Ilkka ainakin ja kyllä tuo Lankilan Matin Lounais-Lapin kirjoituskin oli selvä kannanotto. Johtopäätöksiä on hyvä tehdä, kun näin selvää tekstiä Mattikin pudottelee. Vastaan tai puolesta, se on jokaisen omassa harkinnassa.

Vieras

#972

20.04.2011 20:20

Ottihan Keinäsen Outikin kantaa jossakin vaiheessa. Nyt olis varmaan aikaakin käytettävissä, kun tuo kansanedustajan orastava ura karahti pahasti kiville. Mutta, mutta, myöhäistä on kaikki nyt tämän ensihoidon suhteen. Näillä mennään, juna meni jo !
JB
Vieras

#973 Re:

20.04.2011 22:04

#972: -

Pakko myöntää, että juna taisi tosiaan mennä jo... torniolainen ikivanha "lättähattu"...

Nyt on kuitenkin niin, että uusi juna on tulossa ja se taitaa olla nykyajan "luotijuna"... ja siihen ei eräille, vielä hetken aikaa puuhasteleville politiikoille "myydä lippuja..."


Vieras

#974 Voi yhen kerran.

24.04.2011 14:35

Ei muuta ku kontuktooriksi vaa.Paitti että juna meni jo.

Vieras

#975 Re: Voi yhen kerran.

25.04.2011 01:25

#974: - Voi yhen kerran. 

 Jollakin on vara vielä ilkkua, ei taida tietää mistä asioista tässä on kyse.