KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Vieras
Vieras

#76 Re: KKYn sivuilta

08.12.2010 12:31

#64: huiputusta - KKYn sivuilta 

 Kissatila hankittiin laskutilaksi kokeilumielessä nähdäksemme, kuinka se toimisi. Sinne pesiytyi sitten kissarutto, kissat siirrettiin muualle ja paikasta luovuttiin.  Alun alkaen oli pohdittu, saadaanko paikkaan riittäväti hoitajia kissoille, kun kaikki asuvat vähän eri puolilla. Ei ole kovin helppoa olla aina lähtemässä monien kilometrien päähän kissoja hoitamaan, kun on omat kissat ja perheetkin kotona.  Yhdistyksen taipaleen alussa oli myös vuokrattuna kissatila, joka oli vähän isompikin, mutta sinne pesiytyi myöskin tauti, joten palasimme kissojen kotihoitoihin. Se on ainakin osoittautunut hyväksi paitsi nyt kuluvana vuonna, kun yksi ihminen loukutti kissoja noista villeistä laumoista ympäri maakuntaa ja toi 8 ensikotiin kissaruton. Hallitus pohti pitkään, mitä teemme. Saimme myös nuhteita Tuhatjalasta tauteihin erikoistuneelta eläinlääkäriltä huonosta toiminnasta, joten pakkohan oli päätyä johonkin ratkaisuun. Ei kissoja silti jätetä pakkaseen kuolemaan. Se on väärää tietoa, vaan ne korjataan pois luonnosta ja toimitetaan jatkossa kunnallisiin löytöeläintaloihin eikä yksityisasuntoihimme. Siitähän löytöeläintalot saavat palkankin. Me otamme jatkossakin entiseen tapaan yksittäiset kissat ilmoitusten perusteella talteen, ovat ne sitten arempia tai kesympiä. Kaikki varat käytetään joka tapauksessa kissoihin. Itse maksamame bensat, puhelut, bussilippumme ja kestitykset kokousten yhteydessä. Ei niihin kissojen rahoja käytetä.

Vieras
Vieras

#77 Re:

08.12.2010 12:39

#25: Kky aktiivi -  

 On väärää tietoa, että kissoja ei enää autettaisi. Kysymyshän on ainoastaan villikissalaumoista, jotka pitää kyllä kerätä talteen, mutta ei toimittaa yhdistyksen yksityisiin koteihin. Niihin otetaan ilmoitusten perusteella yksittäisiä kissoja, olivatpa arempia tai kesympiä, kuten on aina tehty.  Selvitämme läänineläinlääkärin kanssa tilannetta, onko meillä edes oikeuksia ottaa talteen villikissalaumoja. Siihen asti emme niitä ota ensikoteihin.  Pyrimme leikkauskampanjoilla vaikuttamaan villikissalaumojen vähenemiseen. Jos asioissa on jotain epäselvää, kannattaa ottaa yhteys suoraan KKY:n hallitukseen eikä uskoa kaikkea, mitä kirjoitetaan.

hohhoijaa
Vieras

#78 Mielenkiintoista

08.12.2010 12:42

Eli siis KKY jatkaa yksittäisten löytöeläinten vastaanottoa, vaikkei se heille varsinaisesti kuulu, mutta jättää isommat villipopulaatiot väliin, koska niihin menee rahaa. Toivottavasti KKY ilmoittaa JOKAISEN löydetyn eläimen kunnan löytöelänhoitolaan, jonne se kuuluu. On törkeää kuvitella, että lemmikkinsä kadottanut omistaja joutuisi kyselemään ja soittelemaan löytölän ja poliisin ohella myös KKYstä lemmikkiään, JONNE SE EI LAIN MUKAAN EDES KUULU!

Eikö tätä rahaa ole kerätyy juuri niitä kuluja varten, miksi pantata sitä? Jokainen kentällä työskentelevä tietää paljonko kodittomat eläimet kustantavat, kulut ovat isoja, mutta siksi teillä yhdistyksillä on rahankeräyslupa, jonka varjolla te keräätte ELÄIMILLE rahaa. Ei kai sen ole tarkoitus seisoa pankissa jos eläimet palelevat nälkäisinä tai sairaina ulkona pakkasessa?

Me yksityishenkilöt voimme auttaa vapaaehtoisina, mutta rahaa emme lain nimissä saa kerätä. Käyttäkää se lahjoittamamme raha niihin, joille se kuuluu!

Ja huomautukseksi, KKY voi mennä yhteistyötahonsa HESYn puheille ja kysyä vaikkapa sieltä neuvoa, miten kissatilan tulisi toimia. Tälläiset kissatilat ja talot eivät todellakaan ole ainutkertaisia Suomessa. Jos eläinlääkäri on huomauttanut tiloista ja rutosta, ei se tarkoita, että hankkeesta olisi luovuttava.
Vieras
Vieras

#79 Re: Eläinten valvonta

08.12.2010 12:49

#3: nikkelinassu - Eläinten valvonta 

KKY on vapaaehtoistyötä tekevä yhdistys. Emme ole mitään viranomaisia emmekä voi mennä määräämään kenenkään kotiin, kuinka kissojansa pitäisi hoitaa. Se on viranomaisten tehtävä. Sen sijaan otamme talteen heitteillä olevia ja kodittomia kissoja ilmoitusten perusteella, olivatpa ne sitten kesympiä tai arempia, kuten olemme aina tehneet. Villikissalaumat ovat nyt kyseessä. Ei niitäkään ole tarkoitus jättää pakkaseen kuolemaan, vaan toki kaikki pitää korjata talteen. Niistä saa jatkossa ottaa vastuun kunnalliset löytöeläintalot, jotka saavat siitä palkankin. Niitä ei tuoda KKY:n ensikoteihin tautivaarankaan takia. Siitähän meillä on nyt karvaita kokemuksia, kun kissarutto levisi 8 ensikotiin. Näin ollen oli tehtävä jokin ratkaisu pitkän harkinnan jälkeen. Neuvottelemme viranomaisten kanssa nyt, onko meillä edes oikeutta ottaa talteen villikissalaumoja. Loukuttaa niitä kyllä voimme ja sen teemmekin. 

Vieras
Vieras

#80 Re: Mielenkiintoista

08.12.2010 12:57

#78: hohhoijaa - Mielenkiintoista 

 Talteenottamistamme löytöeläimistä ilmoitetaan kunnalliseen löytöeläintaloon, vaikka kyseistä eläintä ei toimitetakaan sinne. Siellä tietävät, mistä eläintä voi kysyä.  Kuinka hyvin kirjoittaja on selvillä, onko meillä edes oikeus ottaa talteen villiintyneitä kisslaumoja. Niistähän nyt on kysymys. Ilmoitusten perusteella otamme talteen sekä kesympiä että arempia yksittäisiä kissoja. Ei mitään jätetä hoitamatta. Villikissatkin loulutetaan, mutta niiden osoite ei ole yhdistyksen ensikoti, joka on yksityinen asunto. Lisätietoja voi kysellä KKY:n hallitukselta. Ei tarvitse uskoa kaikkea, mitä kirjoitetaan, pohjautuen enemmän tai vähemmän oikeisiin tietoihin. 

Kirsi
Vieras

#81 Kaikkiko rahat kissoille?

08.12.2010 13:01

Kun kerran taloudenhoitajalle maksetaan vuosittain lähemmäs 20.000€, niin mitenkäs tämä summa menee kissoille? Palkkaa perustellaan sillä, että taloudenhoitaja tekee niiiiiin paljon töitä yhdistykselle vuodessa ja on vähintänkin kullan arvoinen. Olen kysellyt eri yhdistyksiltä taloudenhoitajien palkkaa ja yleisin vastaus on ollut: "Mitä?! Saako teillä taloudenhoitaja palkkaa?"

Vuosikokouksessa EI suostuttu ollenkaan siihen, että näin taantuman aikana olisi hieman neuvoteltu taloudenhoitajan palkasta. Eikä hänen ja ilmeisesti puheenjohtajan kanssa tekemäänsä "työsopimusta" saa edes nähdä. Taloudenhoitaja kuulemma ilmoittaa haluamansa summan ja se maksetaan. Näin hän itse suuttuneena vuosikokouksessa ilmoitti, kun olin hänen palkkaansa ihmetellyt.

Myöskään taloudenhoitajan kilpailuttaminen ei tule kuuloonkaan, koska muihin ei voi luottaa ja kun taloudenhoitaja tekee KKY:n eteen niin paljon töitä. Jopas meillä on käynyt säkä, kun ollaan onnistuttu saamaa koko Suomen ainoa rehellinen taloudenhoitaja.... HUH!

Ja aikas monta tuntia saa tuon vuositulon eteen tehdäkkin töitä, vaikka sitten tienaisi 50€/tunnissa. Sehän olisi karkeasti alakanttiin laskettuna 10.000€/50€=
200 tuntia. Mikäli nyt lasketaan läheltäkään pankin tuntihintoja, niin se olisi 10.000€/20€=500 tuntia!!! Kyllä nyt 500 tunnissa luulisi ehtivän kotoaan laittamaan silloin tällöin rahaa ensikodeille ja käymään 3-6 kertaa vuodessa pankissa tilejä ammattilaisen kanssa kattomassa? Tai no tuleehan taloudenhoitaja aina välillä kissanpäiville seinään nojaamaan. Ja maksetaanhan me tietysti siitäkin.

Ettei nyt kyllä ihan kaikki rahat lyhentämättömänä kissoille mene. Ja kyllähän taloudenhoitaja kissojen rahoja paimentaa, muttei kyllä pelkästään rakkaudestaan kissoja kohtaan. ENSIKODIT TEKEVÄT RANKKAA TYÖTÄ 24H KISSOJEN ETEEN SAAMATTA SIITÄ PESOAKAA. Ne tekevät työtä kissojen eteen, taloudenhoitaja tekee työtä rahasta.

Ja jos jollekkin jäi epäselväksi, niin kuulun tuohon vieras #75 mainitsemaan "yhdistykseen pesiytyneeseen oppositioporukkaan". Me täälä "oppositiossa" uskallamme nostaa kissan pöydälle ja kertoa ongelmista ääneen, joten olemme "oppisitiota", koska emme ole hiljaa ja vain kyselemättä niele kaikkea pas.... KKY:stä on karkoitettu vuosien aikana kymmeniä aktiiteja pois kissoja auttamasta, niin järkyttävillä tavoilla, ettei ole hyvä tosikaan. Nämä oikeasti kissarakkaat ja pyyteetöntä työtä kissojen eteen tehneet, ovat tehneet vain yhden virheen: olleet jostain asiasta eri mieltä. Me "oppositiossa" olemme vuosikaudet koittaneet hoitaa yhdistyksen ongelmat hyvässä hengessä siististi yhdistyksen sisällä, jotta KKY:n maine pysyisi hyvänä. Mutta nyt on mennyt tämän tynkähallituksen käytös niin törkeäksi, että nostetaan se tai oikeastaan ne kissat pöydälle julkisestikkin. Eiköhän kaikki jäsenet antsaitse tietää totuutta?!

Ja minulle on turha tulla itkemään, kun joutuu pakkasessa rahaa kissoille keräämään. Useampaan otteeseen kerroin, että voisin järjestää keräyksiä sisätiloihin esim. kauppojen auloihin. Muttei kelvannut puheenjohtajalle. Joten omapa on valintansa. Kissat eivät kuitenkaan ole valinneet tänäkään talvena hangessa oloa, joten muutetaan päätös ja haetaan raukat pois hangesta!


Vieras
Vieras

#82 Re: Kissan elämällä arvoa??

08.12.2010 13:08

#5: - Kissan elämällä arvoa?? 

Miksi luulisit, että yhdistys perustettiin v. 1979? Olemme  siitä lähtien pelastaneet kissoja vuodesta toiseen keskimäärin 500 kissaa vuosittain. Kissoja on otettu talteen ilmoitusten perusteella ja niin teemme jatkossakin. Ei tässä mitään uutta ole tapahtunut paitsi se, että villikissalaumojen tuontia ensikoteihimme  pyritään rajoittamaan tautivaaran takia, koska kissarutto saastutti 8 ensikotiamme kuluneen vuoden aikana. Selvitämme viranomaisten kanssa myöskin, mitä oikeuksia meillä on ottaa metsästyslain alaisia villikissalaumoja koteihimme. Emme halua rikkoa lakia. Jos emme välittäisi kissoista, luulisitko meidän jaksavan tehdä tätä vaikeata työtä ja sen lisäksi kuunnella hyökkäyksiä meitä kohtaan. Meidän voimavarojamme kuluu ihan riittävästi varsinaiseen työhömme eli kissojen auttamiseen, johon liittyy paljon muutakin kuin pelkkä kenttätyö. Jos hallitus ei hoitaisi ajallaan tehtäviänsä, yhdistyksen toiminta kuivuisi ajan oloon kokoon eikä sitten enää tarvittaisi kenttätyötäkään aiakaan yhdistyksen puitteissa.

Jäsen edelleen
Vieras

#83 Kissoja loukutetaan edelleen KKY:ssä

08.12.2010 13:14

Kyllä villiintyneitä kissoja otetaan edelleen talteen KKY:ssä.
En siis ymmärrä, mitä adressin laittaja ajaa takaa....
Te KKY:en entiset jäsenet voitte ihan vapaasti perustaa oman yhdistyksen ja toimia siellä miten haluatte.
Yhdistyksen puheenjohtaja ja moni muu on tehnyt yksistään huomattavasti enemmän työtä kissojen hyväksi kuin te mustamaalaajat yhteensä. Eipä teitä valittajia näy edes missään talkoissakaan.
Vieras
Vieras

#84 Re: yhdistyslaillisesti laiton päätös?

08.12.2010 13:21

#7: tyrmistyttävää - yhdistyslaillisesti laiton päätös? 

Olet saanut ilmeisesti tietoa juuri hallituksen jäseneltä, joka on ollut oppositiossa alusta alkaen. Jos ihminen kuuluu hallitukseen, hänen velvollisuutensa on myös osallistua hallitusvastuuseen eikä valittaa neljan jäsenen päättäneen asiosita.  Väärää tietoa on se, että kissojen auttaminen olisi jotenkin jätetty taka-alalle. Kysymyshän on vain tauteja levittävistä villikissalaumoista, jotka kuuluvat metsästyslain piiriin. Otamme edelleen, kuten ennenkin talteen ilmoitusten perusteella sekä aremmat että kesymmät yksittäiset kissat. Villikissa laumojakin loukutamme, mutta niitä ei toimitetaan enää yksityisiin asuntoihimme tautivaarankaan takia, josta meillä oli karvaat kokemukset viime vuoden ja tämän vuoden alkupuolella, kun kissarutto levisi 8 ensikotiin.  Järjestämme myös suhteellisen laajoja leikkauskampanjoita jatkossa saadaksemme estettyä tällaisten laumojen kehittymisen. Siihen asiaan tulemme panostamaan entistä enemmän jatkossa. Yhdistyksemme ottaa vain poikkeuksellisesti kotikissoja, joista omistajat haluavat luopua. Niitä ottaa lähinnä kollegayhdistys. 


Vieras

#85

08.12.2010 13:22

Älkääs nyt kky:n "johto" pyörtäkö sanojanne! Hallitus ON PÄÄTTÄNYT että villejä eikä puolivillejä kissoja oteta yhdistyksen hoitoon. Halukkaat jäsenet ovat oikeutettuja näkemään kokouspöytäkirjat.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 13:24


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 13:26


Vieras
Vieras

#88 Re: Villi ei aina olekaan niin villi

08.12.2010 13:34

#86: Katja Vanhatalo - Villi ei aina olekaan niin villi 

 Kissa, jonka otin omakseni, koska se oli niin arka, että piti loukulla ottaa Nekalasta, kesyyntyi monen kuukauden kuluttua aivan sylikissaksi. Se oli ulkona niin peloteltu, että kesti kauan kesyttää enkä voinut sitä eteenpäinkään sijoittaa. Kissa oli alunperin peruskesy.  Niistä tuleekin kesyjä uudelleen, kun pääsevät kotioloihin ja alkavat uudelleen luottaa ihmisiin. Kyseinen kissa oli koditta vuoden päivät ulkona. Löysin sen omistajan myöhemmin, mutta hän oli ottanut jo uuden kissan eikä halunnut tätä enää takaisin. Toista on aikuisen, villiintyneen, ulossyntyneen kissan kohdalla. En usko niistä saatavan kotikissaa. Kissallekin on kärsimys ottaa selaisia pieniin kaupunkiasuntoihin sisäkissoiksi.

Vieras
Vieras

#89 Re:

08.12.2010 13:38

#85: -  

Nyt on taas ymmärretty väärin koko asia. Kysymys on villikissalaumoista. Niiden kohdalla selvitämme viranomaisten kanssa tilannetta, onko meillä edes oikeutta ottaa talteen näitä metsästyslain alaisia kissoja. Loukuttaa ne kyllä voimme ja sen teemmekin, mutta niitä ei toimiteta yksityisiin koteihimme tautiepidemioiden välttämiseksi. 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 13:45


soppa
Vieras

#91 Puurot ja vellit

08.12.2010 14:46

Täällä taa puhutaan omiaan.


Villiintyneen kissan, joka ei asu kenenkään nurkissa ja on selvästi irtokissa, VOI ja PITÄÄ ottaa talteen, tai LOPETTAA! Se on eläinsuojelua.

Toki on helpompi poimia ne karanneet kotikissat ja etsiä niille koti, ne kun ovat monesti hyväkuntoisempia ja jopa rokotettuja, mutta nämä kissat kuuluvat löytöeläinhoitoloihin, eivät KKYhyn.

Kenelle Boondockisssä KKY ilmottaa Tampereen ja lähikuntien alueella löydetyt kissat, kuka ilmoittaa, kenelle ilmoittaa ja kuinka? Saisiko tähän vastauksen hallitukselta.
Hallituksen valitsee YHDISTYKSEN jäsenet, menkää nyt ihmeessä äänestämään sinne toimiva ja avoin hallitus, ihme touhua.


Huomautuksena, että myös tautiset kissalauamt tulisi hoitaa, jos niille ei ole tilaa/taloa tai muuta paikkaa, ne tulisi lopettaa. Sen vuoksi kai vapaaehtoisyhdistys on olemassa, että se tekee yhteistyötä eri instanssien kanssa ja auttaa tarvittaessa?

Ihan turha vedota siihen, ettei lain mukaan saisi kissolaumoja auttaa, ja on keskityttävä karanneisiin irtokissoihin.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 14:48


Ea
Vieras

#93 Rahat varainhoitajalle

08.12.2010 14:49

Eli lahjoittamani juolurahat kissoille menevätkin itseasiassa osittain varainhoitajalle?

Eikö KKY ole vapaaehtoisyhdistys, ei kai siellä toimijat saa palkkioita toimistaan, kun on VAPAAehtoisyhdistys? Melkonen summa rahaa täytyy olla noilla palkoilla.
Vieras
Vieras

#94 Re: Puurot ja vellit

08.12.2010 14:53

#91: soppa - Puurot ja vellit 

Ei kukaan ole sanonut, ettei villiintyneitä kissalaumoja pitäisi auttaa. Tottakai pitää. Niiden toimittaminen KKY:n ensikoteihin on toinen asia. Laki ei myöskään määrää, että yhdistys ei saisi ottaa talteen karanneita ja heitteillä olevia kissoja, mutta tieto niistä pitää toimittaa kunkin kunnan löytöeläintalolle. Näin sanoi valvontaeläinlääkäri, kun asiaa selvitimme hänen kanssaan. Ei pidä levittää vääriä tietoja. 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 14:57


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 15:06


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 15:14


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.12.2010 15:22



Vieras

#99 Perustehtävä hukassa?

08.12.2010 16:47

KKY:n jäsenenä on surullista todeta, että sille asetettu perustehtävä on unohtunut ja toiminnasta on tullut vain vallankäytön väline. Kissaparoista tuntuu tulleen löymäase tällä temmellyskentällä. On hyvä muistaa miksi tätä työtä tehdään. Tämän jälkeen harkitsen tarkkaan lahjoitanko enää rahaa yhdistyksen toimintaan. Tälläkin hetkellä kentän riidellessä moni kissa jää vaille tarvitsemaansa hoitoa.
Vieras
Vieras

#100 Re:

08.12.2010 17:11

#30: Kolikot jää omaan pussiin toistaiseksi -  

Hallitus laatii toimintasuunnitelman esitettäväksi vuosikokoukselle, jossa se hyväksytään. Toimintasuunnitelmaehdotus on kaikkien jäsenten luettevissa jo ennen vuosikokousta, koska se julkaistaan jäsenlehdessä, joka toimitetaan kaikille jäsenille. Hän joka ei lehteä saa, on ilmeisesti jättänyt viestipuolelta nimensä ja osoitteensa pois. Hyväksyttyä toimintasuunnitelmaa noudatetaan alkaneella hallintokaudella. Ei ole hallituksen vika, jos jäsenet eivät kommentoi mitenkään toimintasuunnitelmaa vuosikokouksessa.