Sähkösavuketta säädeltävä sen todellisten riskien mukaisesti!

suomalaisuuden puolesta

#501 Re:

08.01.2016 07:06

#495: -  

 itse näen asian että nikotiini aiheuttaa sen riippuvuuden..ei se "sähkörööki" itse imenyt välillä nikotiinitonta ja silloin huomannut että en edes huomaa välillä höyryttelevänikään.. että hyvin se nikotiinin poisjättäminen vaikuttaa..alle viikossa.. itse vähentämällä nikotiinia olen huomannut elämänlaadun paranevan huomattavasti.. mikään ei tule ilmaiseksi, mutta ei onnellisuutta voi v**tu verottaa!

Marko.l

#502 Makunesteet ym.

11.01.2016 18:23

Makunesteistä ollaan löydetty popkornkeuhkoa aiheuttavaa ainetta Diacetyyliä ja joku on kuulemma saanut taudin, mutta sitä seikkaa ei olla sanottu, että tupakassa on yli 100 kertaa sitä Diacetyyliä ainetta joka aiheuttaa tuon taudin, itse tupakoin yli 20 vuotta eikä popparikeuhkoja tullut tupakkayskää vain joka sähkötupakan avulla loppui lähes kokonaan joten sekin saikka joka mtv3:n sivuilla on taitaa olla maksettu, että saataisiin ihmiset jotka poltti tupakkaa pelkäämää sähkötupakkaa.

Tupakassa on yli 4000 vaarallista ainetta mukaan lukien torjunta-aine jäämät ja lannoitusaine jäämät jotka tupakan lehdet ovat imeneet kasvaessaan sisäänsä joten itse pidän sähkötupakkaa loistavana vaihtoehtona tupakan lopettamiseen ja huomattavasti turvallisempana.

EU on myös tutkinut nesteitä ainakin PG ja VG nesteitä ja todennut niitten olevan puhtaita 99,9%:sti joten varmasti myös on makunesteitä tutkittu ainakin mitä Yhdysvalloista tulee sillä neste Capella soveltuu myös drinkkien tekoon ja leivontaan ainakin mitä Youtubessa näkee drinkkien maustamisessa joten leipomiseenkin varmasti kyseinen neste soveltuu ja se puolestaan tarkoittaa, että se on turvallinen ja varmasti nesteet jotka tulee EU alueelta ovat turvallisia sillä EU on todella tiukka ja valvoo kaikkea uutta sekä myö tutkii niitä sillä onhan noita nesteitä ollut olemassa jo monta vuotta ja koko ajan nesteet kehittyy eli luonnosta saadaan paljon vaihtoehtoja mitä nesteissä on ja käytetään niiten valmistamiseen.

Täytyy sanoa lopuksi päättäjille, että herätkää ja lukekaa täällä mitä ihmiset ovat kertoneet sekä muualla sosiaalisessa mediassa siitä miten sähkötupakka on auttanut ihmisiä minä mukaan lukien sillä taitaa olla niin, että nyt jos rajoituslaki menisi läpi niin mennään niin lujaa peffa edellä puuhun kuin olla ja voi sillä sitä ongelmaa se ei poista, että rajoituksista huolimatta ihmiset tilaavat sitten ulkomailta nikotiinia ja makunestettä puhumattakaan isompia tankkeja/Clearoja joten fakta on myös se, että Suomen tulli ei availe joka hemmetin kirjettä tai pakettia sillä niitä tulee jo entisestään Suomeen pilvin pimein, huumeet ainostaan saadaa iosolla todennäköisyydellä takavarikoitua röntgenlaitteiden ja koirien avulla.

 

 


Vieras

#503

12.01.2016 13:50

Höyry on ollut ainoa toiminut keino vieroittautua tupakasta, jonka 14 vuotisen polttamisen vuoksi tuli jo astmakin. Astmalääkityksen tarve on höyryttelyn myötä pudonnut radikaalisti, ja voin taas hengästyä normaalisti kuolemaa pelkäämättä, kuten tehdä lumitöitä ja edes kävellä pakkasessa. Jatkuva yskä on helpottanut ja hajuaisti palautunut. Elämänlaadun tavoittelu jatkuvilla avaavilla, sydämentykytystä aiheuttavilla, astmalääkkeillä on muuttunut normaaliksi elämäksi. Tuskin tarvitsee perustella enempää tätä allekirjoittamista!

Vieras

#504

19.01.2016 11:52

Olen nyt ollut polttamatta tupakkaa melkein puoli vuotta täysin höyryttelyn ansiosta! On ihan järjetöntä, että tällä lailla käytännössä estetään höyryttely, joka ei aiheuta terveyshaittoja ja joka korvaa tupakanpolton. Varmasti joudun taas aloittamaan tupakanpolton, kun joudun alin myötä luopumaan nykyisen mallisesta höyryttelystä. Harmi, että lainsäätäjät eivät tajua tekevänsä tässä suurta palvelusta tupakkateollisuudelle.

Vieras

#505

20.01.2016 06:18

Jos sähkösavukkeiden nesteiden maut kielletään, varmaan myös muiden nikotiinivalmisteiden maut poistetaan? mm. purukumit ja suihkeet.
Ensimmäistä kertaa elämäni aikana en ole sortunut takaisin tupakkaan.
En haluaisi siirtyä takaisin tupakkaan, mutta jos tämä laki menee läpi, se on väistämätöntä. V*tuttaa.

Vieras

#506

20.01.2016 12:20

Olen saanut itse avun s-tupakasta ja päässyt eroon nuuskasta ja oikeasta tupakasta,

Vieras

#507

20.01.2016 21:53

25v polttaneena ja nyt noin 2v höyrytelleenä ainoa tuote jonka avulla kykenin lopettamaan polttamisen. Nesteiden määrät ja makuaineettomuus ei palvele kenenkään etua ainoastaan vaikeuttaa tupakasta pois siirtymistä ja lisää takaisin tupakkaan siirtymistä. itse olen höyryttelyyn siirtymisestä huomannut useita positiivisiä terveysvaikutuksia joita muutkin ovat jo kommentoineet nikotiini vahvuudetkin ovat laskeneet alun 18mg -> 3mg.

Vieras

#508

21.01.2016 09:33

Minä aloitin tupakoinnin noin 10 vuotta sitten. Muutama vuosi sitten minulle puhkesi astma ja tupakointi astmaatikkona teki elämästä yhtä helvettiä. Kokeilin kaikkea purukumista nikotiinilaastareihin, mutta en koskaan päässyt eroon siitä tupakoinnin halusta. Lopulta päädyin viettämään 3 päivää teho-osastolla nikotiinimyrkytyksen takia jonka olin saanut otettuani yliannostuksen nikotiinipurkkaa koska se nikotiinin himo vaan ei laantunut. Pari vuotta sitten ostin ensimmäisen sähkötupakkani ja se auttoi huomattavasti. Jo parin viikon jälkeen olo oli kuin en olisi koskaan polttanutkaan. Mikäli suomen hallitus aikoo käytännössä kieltää sähkötupakat, ei minulle jää muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa jonnekkin missä ihmisillä on parempi todellisuuden taju ja jossa ei olla lailla kieltämässä terveyttä ja yleistä hyvinvointia edistäviä asioita ajattelematta seuraamuksia. Olen jo aikaa sitten saanut tarpeekseni siitä miten tätä Byroslaviaa johdetaan ja tämä lakiehdotus on taas kerran yksi hyvä esimerkki siitä että Korkeasaaren eläintarhan apinatarha johtaisi tätä valtiota paremmin kuin nykyiset poliitikot. Tämän valtion johto kaipaa kipeästi nykyaikaisia ihmisiä joilla on avoin mieli tämänhetkisten vanhanaikaisten jääräpäiden sijaan sillä kuten on maailmalla jo aiemminkin nähty, kun vanhalle sukupolvelle annetaan poliittiset ohjakset käteen, he valitettavan usein vain jarruttavat kehitystä.

Vieras

#509

21.01.2016 11:06

Tupakoinnin lopettaminen onnistui kertaheitolla sähkösavukkeella, takana tupakointia 30 vuotta. Höyrystely on paljon pienempi paha.

Vieras

#510

21.01.2016 17:27

Yritin yli 10v lopettaa tupakan polttoa kaikilla suomesta saatavilla korvaus tuotteilla, vasta sähkösavuke auttoi irti! Nyt 2v takana ilman savun savua!

Vieras

#511

22.01.2016 11:11

Olen ollut nyt 3 kk polttamatta ja se ei olisi onnistunut ilman sähkötupakkaa. Käyn säännöllisesti työterveyshoitajan kanssa tarkastuksissa ja arvoni ovat paremmat kuin tupakoidessa. Sähkötupakkaa ei saa kieltää.

Vieras

#512

23.01.2016 14:15

Haluaisin jatkaa sähköhöyryttimen käyttöä, aiemmin polttaessani tupakkaa tarvitsin astmalääkitystä päivittäin nyt höyryttelyn myötä olen päässyt lähes kokonaan lääkityksestä eroon ja yleiskunto on parantunut huomattavasti.

Vieras

#513

24.01.2016 20:07

sähkötupakka tavallaan pelasti terveyteni.
teen henkisesti rasittavaa 3 vuorotyötä, enkä päässyt tupakasta eroon muuten kuin sähkötupakalla, eikä sen jälkeen hengen ahtautta ole juurikaan ollut. jos olisin saanut tämän tuotteen käsini aikasemmin, ni mulla ei olisiinyt lievää keuhkoauhtaumaa minkä sain normaalitupakasta. normaalitupakka kieltäkää lailla ja sähkötupakki selkeesti esille joka paikkaan, muttei ala ikäsille myyntiä.
pahemmaksi ei ole muuttunut kun alotin sähkötupakan (nyt polttanut tätä jo n 3 vuotta enkä ikinä koske normaalitupakkaan enää, paitsi ehkä joudun sitäkin vetämään jos tätä ei ole enää saatavilla ni huonosti käy.

Vieras

#514 Re: Sähkötupakka laki 2016

25.01.2016 13:01

#324: marko.l - Sähkötupakka laki 2016 

 Niin hirveää tekstiä että ei tuota lue edes sokea apina. Vaikka sähkörööki löytyy, en allekirjoita noin noin junttia tekstiä.


Vieras

#515

25.01.2016 16:35

Olen pystynyt olemaan tupakoimatta yli 3kk sähkösavukkeen avulla. En aio aloittaa tupakointia uudelleen ellei tämä idiootimainen lakiluonnos astu voimaan ja estä sauhutteluani. Minulla on myös astma ,kun vielä tupakoin happisaturaationi oli 92/huono 2kk jälkeen aloitettuani vapottelun se oli noussut jo 95 ,eli huomattava parannus. Minulla on huomattavasti helpompi hengittää nykyään vaikka sauhuttelisin paljonkin ,vielä en ole päässyt astmalääkkeistä eroon (eikä astma varmaan häviäkkään) ,joka tapauksessa on paljon parempi hengitellä nykyään.Toivotaan ettei laki estä minua hengittämästä!!! Make
Saa vapaasti lainata vaikka nimen kanssa. Markku Honkanen 0400341707
Kiukkuinen

#516

26.01.2016 09:51

Taas terveysfasistit koitaa tehdä kaikesta helvetin asioista jööttiä!


Vieras

#517

28.01.2016 15:31

Asia on itselle erittäin tärkeä koska lähipiiristä kuollut kolme ihmistä normaalin tupakan aiheuttamana ja itselle sähkösavuke oli ainoa toimiva vaihtoehto päästä eroon tupakasta.

Vieras

#518

29.01.2016 08:31

todella laadukas adressi #vape4life

Vieras

#519

29.01.2016 08:31

Koska #vapeforlife

Vieras

#520

29.01.2016 19:53

Aloite on ajankohtainen ja kansantaloudellisesti erittäin järkevä.

Vieras

#521

30.01.2016 23:18

Lakihan olisi voimaan tullessaan aivan järjetön ja tekisi terveestä harrastuksesta miltei mahdotonta!!

Vieras

#522

31.01.2016 19:54

Koska itse olen ollut ilman tupakkaa viime elokuusta höyrykkeen ansiosta. Alkuperäinen nesteen nikotiinipitoisuus oli 18mg/ml ja nykyisin 0-3. Ja suunta pitoisuudella on sen suuntainen että tämän kevään aikana saan koko höyryttelyn nikotiinit täysin nollaan!! Tavallinen rööki alkoi jopa haista viikon jälkeen niin pahalta, etten suostu moista häkäpötköä suuhuni enää laittamaan. Päättäjät: ottakaa silmälaput pois ja perehtykää asioiden todelliseen laitaan. Tämä "sähkötupakointi" joka siis ei ole TUPAKOINTIA, jonka ansiosta sitä ei tulisi rinnastaa soihen, tulee esim terveydenhuollollisesti pitemmän päälle varmasti monta kertaa edullisemmaksi, kuin letkuttaa tuhansien ja tuhansien keuhkoahtauma yms muiden röökitautien sairastajien neniä verorahoilla. Vai pyöriikö koko eu tällä tasolla marlboromiesten rahoilla?! Koska tuntuu että kunhan se "sähkörööki" maistuu, näyttää ja maksaa saman kuin analoginen savuke, niin kaikki on eu.n mielestä hyvin. Voi voimasana sentään

Vieras

#523

01.02.2016 22:24

Onneksi tuohonkin lakiin on olemassa jo porsaanreiät.

Vastustan tälläistä Pohjois-Korea tyylistä lakien säätämistä ilman että edes annetaan mahdollisuus tutkia haitat ja hyödyt.

Isoin haitta tällä hetkellä taitaa olla että valtio ei tienaa joten kiellettävä. Se vain ei toimi.

Vieras

#524

03.02.2016 09:47

Onnistuin lopettamaan vihdoin ja viimein tupakoinnin sähkötupakan avulla! Jos typerä lakialoite menee läpi niin joudun taas tyytymään tupakointiin. Tupakointi on paljon vaarallisempaa!

Vieras

#525

03.02.2016 11:54

Mikäli sähkötupakka kielletään, palaan todennäköisesti takaisin tavalliseen.