Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan


Vieras

#476

09.09.2015 20:11

En hyväksy hallituksen säästötoimia . Hoitotyö on raskasta ja muutenkin pienipalkkaista. Meitä vuorotyöläisiä on paljon.

Vieras

#477

09.09.2015 20:13

Haluan pitää lomani jonka olen ansainnut työvuosieni perusteella.Kansanedustjajilta on myös pudotettava lomat kuten meiltä muilta vain 30 päivään.

Vieras

#478

09.09.2015 20:16

Hallitus ei toimi oikein !
suomalainen

#479 vituttaa

09.09.2015 20:16

  1. Sipilän ja kumppaneiden suurin työnantaja ollaan ME duunarit itse. Arse ruvella teen aamusta iltaan töitä että saan maksettua perheeni elättämisen ja kahta työtä teen ainoastaan viikonloppu lisien ja muidenkin lisien vuoksi että jotain hienoa saisin perheelleni. Sitä samaa hienoa mitä löytyy joka ikiseltä suomeen muualta muuttaneelta ihmiseltä. En oo rasisti enkä turhasta kitisijä mutta kyllä tekee aikuisen miehen melko surulliseksi ku ei tiedä mistä kyntää kohta rahat elämiseen, vaikka ihan äärirajoilla mennään jo. Se pieni palkka minkä oon saanut kovasta työstä on pienentynyt entisestään kun siitä otetaan vero.  ja mihin se käytetään. P***ahousujen palkkaan ja torkkupeittoihin. Ei tätä kukaan itseensä kunnioittava ihminen hyväksy.

Vieras

#480

09.09.2015 20:17

Olen yli 50v vuorotyötä tekevä perushoitaja.Työmme on välttämätöntä,ihmiset tarvitsevat hoitoa ja jotta jaksamme ei sunnuntain 100% korvaus ole edes tarpeeksi perheiltä menetetyn ajan korvaukseksi .palkka muutenkin jo alhainen työn vaatimuksiin nähden .Lomat tukevat jaksamista eikä sitä ainakaan liikaa ole.Sairaus ei ole rangaistava teko,ihmiset jo muutenkin puolikuntoisena tartuttamassa potilaita ja kolleegoja ideanne vain lisää sairaana töissä oloa ja aiheuttaa monenlaisia vaara tilanteita.Odotamme todellakin parempia päätöksiä!!

Vieras

#481

09.09.2015 20:18

Jos näistä palkka asioista antaa nyt myöten, niitä ei koskaan enään saada takaisin. Hoitoalalla ei voi valita onko pyhisin töissä vai, on pakko tehdä pyhisin töitä. Loman pituus on ansaittu 16v työ uralla, ja lomia jakamall pitkin vuotta, mahdollistan oman jaksamiseni raskaassa työssä. Sairauspäivän eka palkaton päivä sopisi minulle, siinä tekisin kompromissin, jos jostakin on pakko luopua.nimimerkki Alan vaihtoa harkitseva

Vieras

#482

09.09.2015 20:19

Törkein esitys hallitukselta mies-ja naismuistiin..

Vieras

#483

09.09.2015 20:21

Hoivatyötä eläkeikään tehneenä, työ on vaativa , raskasta, siinä ollaan paljon vartijana on ihmisestä kysymys, ei koneen sähköisten laitteitten valvomisesta esim..palkka moniin aloihin verraten alipalkattua työn vaativuuteen nähden .....säästökohteet on loydyttävä muualta!

Vieras

#484

09.09.2015 20:24

tein 35 vuotta 3vuorotyötä sairaalassa ja terveyskeskuksen vuodeosastolla.sairaat tarvitsevat hoitoa myös sunnuntaisin ja öisin. eivät ne pyhärahst mitään isoja ole koskaan olleet. hävetkää päättäjät.antakaa joskus omistanne älkääkä aina ottako matalapalkkaisilta hoitajilta.olemme jo vuosia joustaneet palkoissa ja ne lomat ovat todella tarpeen kipeille työssä rasittuneille selillemme.

Vieras

#485

09.09.2015 20:24

Vaikka itse olenkin työkyvyttömyyseläkkeellä, ymmärrän työssäkäyvien huolet,koska nämä leikkaukset ovat aivan naurettavia ja niin väärin. Pienituloiset aina saavat kärsiä ja porhot saavat porskuttaa miten haluavat!

Vieras

#486

09.09.2015 20:28

Vääryydet estettävä!
Merja vm.-59
Vieras

#487

09.09.2015 20:28

Olen kymmenisen vuotta ajatellut uravalintaani,ei mennyt ihan oikein. Palkkaus on huono muutenkin, vuorotyö epäasialliset työvuorot jaksamiselle, ikääntyminen tuo haastetta. Nyt kun kuuntelee näitä suunnitelmia, viimeinenkin motivaatio on tullut tiensä päähän. Me vanhemmat perushoitajat jotka olimme vielä jonkin aikaa olimme motivoituneita työhömme emme jaksa morivoida uusia innokkaita opiskelijoita tähän työhön tällä systeemillä. Oliskohan maamme hallitus nyt todella hukassa säästöjensä kanssa. Todella en toivo enempää kuraa tälle sektorille, sillä pohjamudissa jo kylvemme. Ps. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.


Vieras

#488

09.09.2015 20:29

Pienipalkkainen yksinhuoltajaäiti ei selviä ilman nykyisiä tulojaan, jos nekään aina hyvin riittänevät. Omakohtaisen kokemuksen pohjalta säälin em.äitejä, jos Sipilän hallituksen suunnitelmat toteutuvat. Todellisuudessa näin unohdetaan myös kansainvälisesti asetetut Lasten Oikeudet !!!!! Tulevaisuuden Suomessa köyhien perheiden lapset ja nuoret ovat uusi yhteiskuntaluokka!!!

Vieras

#489

09.09.2015 20:34

Teen töikseni henkilökohtaisen avustajan hommia. Ei vammaiset lakkaa tarvitsemasta apua viikonloppuisin. Monien avustajien palkat koostuu suureksi osaksi lisistä. Meneekö Sipilä, Soini ja Stubb pesemään ja ruokkimaan ja pitämään seuraa vammaisille viikonloppuisin?


Vieras

#490

09.09.2015 20:34

En halua, että matalapalkkaisten asema huononee entisestään. Jokainen on palkassansa ansainnut ja mielestäni nyt voitaisiin vähentää kansanedustajien palkoista heidän saamiaan etuuksia.

Vieras

#491

09.09.2015 20:34

Vaalipuheet vain pelkkää silmänlumetta...
Kaikki se täytyyki tavalliselta duunarilta leikata,että viimisetkin etuudet viedään. Pärjäisköhän nämä eduskunnan aatelisto 1600€/KK tuloilla? Olisi mielenkiintoista kuulla tähän vastaus!
Järki nyt käteen! Ihan must allekirjoittaa!

Vieras

#492

09.09.2015 20:34

Palkat huonot muutenkin, lisät on hyvä lisä, niihin ei kosketa.

Vieras

#493

09.09.2015 20:39

Koska itse työskentelen hoitoalalla. Tosin yksityisellä sektorilla. Palkka on työmäärään nähden todella pieni, jatkuvasti mennään alimiehityksellä ja töitä on paljon. Tämä lisää työuupumusta ja on täysin törkeää vähempipalkkaisia kohtaan!!! Lisäksi talous on muutenkin tiukilla ja näin se tiukkenee entisestään. Suomen täytyisi olla hyvinvointivaltio mutta tällä tavoin se menettää ja on menettänytkin merkityksensä. Tämä kaikki lisää ihmisten fyysistä, psyykkista kuin henkistäkin pahaa oloa!
lähellä ihmistä

#494 adressi on hyvä mielipiteiden julki tulla!

09.09.2015 20:42

Hoivatyön tekikijöitä tarvitaan vauvasta vaariin...motivoituneita jaksavia!  Siinä päätäjille pohtimista hekikin jossain vaiheessa elämää heitä tarvitsevat.....

 


Vieras

#495

09.09.2015 20:43

Työssäni lähihoitajana pyhien lisät ovat niin iso positiivinen lisä pieneen palkaani, joten niiden pois ottaminen vähentäisi työmotivaatiota huomattavasti. Jo nyt tuntuu, että suurin osa ajastani menee töitä tehden ja tili on nyt mitä on! Ottaisivat ensin itseltään, kuin meiltä pienituloisilta!

Vieras

#496

09.09.2015 20:44

Olen kaikin puolin vastaan pakottavaa lainsäädäntöä. Jos huonopalkkaiselta alalta viedään viimeisetkin porkkanat, kiristetään ansaituista vapaista ja siitä jos menet vielä sairastumaan niin tulee sanktiota niin alkaapa monilla loppua kiinnostus tulla töihin. Siitä voi sitten jokainen miettiä miten se elämä jatkuu, kun elämästä lähtee maku...vaikkapa ne leikkeleet leiviltä. Ja kuka niitä meidän vanhuksis jaksaa hoitaa kun oma henkinen vointi palaa jatkuvasti säästöliekillä.

Vieras

#497

09.09.2015 20:49

Haluan tehdä omalta osaltani selväksi, että pieni palkkaiset ihmiset, jotka tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää ja infran kannalta tärkeää työtä saavat siitä myös täyden korvauksen myös sunnuntaityöstä. Samantien voisi vaatia, että kaikki virastot, pankit, valtionpalvelut ja muutkin voisivat palvella kaikkia kansalaisia 7 päivänä viikossa. Onko hallituksen tavoite se, että pienentämällä ihmisten palkkoja luodaan uutta kysyntää palveluille ja tavaroiden ostamiselle. Itse elän yksin, mutta tiedän, että lähihoitaja työkaverini, joilla on perhettä ovat jo nytkin toimeentulon ÄÄRIRAJOILLA. On myös vaihtoehtoisia taloustieteilijöiden tapoja esitetty nk. kestävyysvajeesta selviytymisestä. Infranrakentaminen, työllisyysrahojen lisäys, ym.. Lukekaa vasemmistoliiton viikkosanomia. Siellä on esitelty erilaisia kansainvälisten asiantuntijoiden lausuntoja myös tästä nk. Suomen kestävyysvajeesta ja mihin sillä tullaan pyrkimään.
Halutaanko, että tätä työtä tehdään?

#498

09.09.2015 20:50

En missään nimessä suostu tällaiseen yksipuoliseen, tosiasioita huomioimattomaan, seurauksista piittaamattomaan saneluun. En ymmärrä, mikä hallitusta vaivaa, on kuin olisi järki paennut lopullisesti. Mitä auttaa, että vuoronperään kaikki pienituloiset laitetaan entistä ahtaammalle, kun jo nyt on olevinaan ongelma, että ostovoimaa ei ole?? Eikö ymmärrys sano, että se tästä tulee vain pienenemään edelleen?

-eikö ymmärrys sano, että näin tehdään myös lisää vihaisia, katkeria, kapeakatsantaisia ihmisiä, jotka tulevat itse tarvitsemaan yhä enemmän palveluja ja auttamista pärjätäkseen edes itse, kun uupuvat ja sairastuvat... ja heidän odotetaan yhä uhrautuvan, hoitaakseen toiset?

Esitykset ovat todella tyhmiä. Niiden seurauksia ei ole harkittu. En ole korkeakoulutettu, mutta laskupää riittää kertomaan, että löysää rahaa on riittämiin tässä maassa, otettavissa milloin vain mutta siten, että se jolta otetaan, sitä tuskin edes huomaa.

Raskasta, likaista, terveyttä monin tavoin uhkaavaa työtä, kuten hoitotyö tänä päivänä on, jos sitä vielä joku suostuu tekemään, pitää päättäjien tajuta siitä kiittää jos jotain, ei rangaista tai viedä viimeistäkin työmotivaation ripettä. Ja pitää tajuta, että tästä työstä tarvitsee palkan. Tarvitsee loman, tarvitsee sunnuntailisät. Tähän työhön ei huvikseen kukaan käytä sunnuntaipäiviään.

Millaisella palkalla Sipilä itse kaapisi ulosteita ihmissuolesta ja sen ympäriltä (vaatteista, koska ne on esipuhdistettava, ennenkuin ne voi laittaa pesulaan) vuoteesta, lattialta yms., päivittäin, mistä hinnasta rauhoittelisi deliriumhuuruissaan tappelevaa, itseään puolitoista kertaa suurempaa oman turvallisuutensa vaarantaen, tai valvoisi yönsä vuotavan leikkauspotilaan vieressä, huomiokyvyn hetkeksikään voimatta herpaantua, sillä potilas voi mennä vuotoshokkiin hetkessä, ja ellei siihen reagoi, potilaan käy huonosti. Mitä maksaisi Sipilälle tällainen yksi sunnuntaiyö, minkä arvoinen se hänestä olisi?  

Ei näitä hoitohenkilökunnan "saavutettuja etuja" ole tyhjän takia "saavutettu", eivätkä ne ole ollenkaan niin erinomaisia, että niistä voisi ottaa mitään pois, jos vähänkään ajattelee työn luonnetta ja vaativuutta. Ei kertakaikkiaan. Hoitajat eivät myöskään istahda työmatkoillaan mersun takapenkille. Raskaan, vastuullisen ja yksinäisen yövuoron  jälkeen yleensä mennään vielä kolmella eri bussilla kotiin, ennenkuin päästään nukkumaan. Vaikka tuli miten kohdelluksi työpäivänsä aikana sekavien hoidettavien taholta, on kotona jaksettava vielä olla ihminen läheisilleen, sietää heidätkin.

Jos nämä esitykset toteutuvat, taitaa moni hoitaja jäädä sunnuntaisin kotiin, viitsimättä vaivautua ollenkaan, ellei tämä nähty vaiva ja yritys tehdä hyvää  työtä, edes tämän maan päättäjille mitään sen enempää merkitse.

Yrittäkää nyt siellä hallituksessa säilyttää joku käsitys moraalista ja työnteon arvostamisesta, yrittäkää!!!

Jos tällaiset esitykset toteutuvat, ei tarvi ihmetellä työhaluttomien määrää. Kyllä se niin on, että jos haluaa jotain tehtävän, on siitä maksettava. Mitään liikaa eivät nämä pienipalkkaiset raatajat pyydä. Jos raataa, on vastapalvelukseksi saatava itselleen toimeentulo. Yhtälö on hyvin yksinkertainen. Hoitajille sunnuntailisät ovat niin iso osa palkkaa, että ne ovat se toimeentulo. Jos ne poistetaan, voi sairaalat ainakin minun puolestani laittaa kiinni sunnuntaisin.

Mutta onko Sipilä ajatellut, miten tämä on toteutettavissa? Ottaako hän ne potilaatkin kotiinsa, aina sunnuntaisin? Anteeksi typerä sävyni, pyydän todella anteeksi. Mutten pysty osallistumaan tähän todellisen ja tarpeellisen työnteon arvostamisen mätäojaan astumaan, en millään.

Kommenttini lienee malliesimerkki siitä, millaiseen mielentilaan ihmisen saa, kun sille jotain näin ajattelematonta ehdottaa. Kysymys ei ole edes pelkästään itsestä, suuttumus tulee kaikkien osapuolien puolesta. Hoitaja suojelee työllään potilasta. Hänen on voitava, kyetäkseen sen tehdä, suojella myös itseään. Saatava ruokansa, lääkkeensä, leponsa, jopa sunnuntailisänsä, että pystyy perheen yhteisen ajan uhraamaan vieraiden ihmisten hoitamiseen. Ei se voi tapahtua ilmaiseksi, tai niin, että sen arvoa aletaan nyt tieten tahtoen polkea.

Kun hyvä Sipilä ja muut, emme edes ymmärrä, minkä tähden. Mihin nyt rahaa köyhältä kansanosalta kerätään, mitkä ovat ne lopulliset tarkoitukset?  Meiltä, isolta kansanosalta jos kysytään, tiedämme paljon kohteita joista luopuisimme ilomielin. Lapsellisen jälkeenjääneet sotaleikit,  älytön ihmisen itsensä levittäminen kaikkialle luontoon, hirvittävä materiaalin tuhlaus, loputon joukko "asiantuntijoita", jotka lausuvat itsestäänselvyyksiä, esimerkiksi, kaikkea tätä voisi rutkasti vähentää, ainakin lakata maksamasta tällaisesta tuholaisuudesta ja turhanpäiväisyydestä palkkaa.

Sille, joka on valmis hoitamaan sairasta ihmistä ja luopumaan sen vuoksi monesta omasta mukavuudesta, kuten illuusiosta, että elämässä on aina kivaa - täytyy maksaa oikea palkka. Hoitajia ei voi asettaa enää ahtaammalle, kuin mitä he jo ovat, jos haluaa heidän yhä kykenevän työhönsä.

 

 


Vieras

#499

09.09.2015 20:53

He, jotka ovat tämän maan talouden tähän tilaan saaneet, tulisi myös saattaa vastuuseen. Sellainen laki voimaan, jotka ovat miljoonansa verottajalta pimittäneet Sveitsin pankkiin on varat palautettava heti!

Vieras

#500

09.09.2015 20:56

Ehdotukset ovat täysin kohtuuttomia ja törkeitä!