Aiheettomien lastensuojeluilmoitusten tehtailu lopetettava!


Vieras

#1

17.12.2013 18:13

On todella huolestuttavaa, että lasten ja nuorten terveys turmellaan huonokuntoisilla päiväkodeilla ja kouluilla kosteusvaurio-ongelmineen, joiden olemassaolosta ei tiedoteta lasten vanhempia, vuosia odotellaan varoja korjauksiin ja silmät ummistetaan. Lisäksi koulujen sisäilma on lisääntyneen kemiallisten hajusteiden käytön myötä epäterveellistä kasvavalle lapselle yleensä, mutta erityisesti hengitystiesairauksista ja allergioista kärsiville. Hajusteet aikaansaavat astman pahenemista ja ne tunnetaan migreenin triggereinä, erityisesti aura-migreenissä. Astma-tyyppiset oireet lisääntyvät, syynä hajustekemikaalit ja niiden passiivinen hengittäminen. Vaikka kyse on silmille näkymättömistä pienhiukkasista, terveyshaitta on silti mahdollinen ja tutkimusta aiheesta on jo todella paljon. Itse olen perehtynyt aiheeseen vuodesta 1997 lähtien. Puhdas ilma on parasta kaikille, puhdas ilma ei sisällä kemikaalisoppaa, missä ilmaan haihtuneet kemikaalit lisäksi reagoivat keskenään muodostaen mahdollisesti vieläkin haitallisempia yhdisteitä. Aivot toimivat paremmin puhtaassa ja raikkaassa ilmassa. Tämän voi kuka tahansa itse todeta, ensin lenkille ulos puhtaaseen ilmaan, metsäpolulle, tms. , taas jaksaa opiskella, oli nuori tai vanha.

Vieras

#2

17.12.2013 19:20

Tarpeellinen, kuin Leeni Ikosen kirja!

Vieras

#3

18.12.2013 05:31

Siis sisäilmaongelmatko Suomen lastensuojelun ylikuormituksen ongelmana onkin? Ja miten ns. tavallinen ihminen tai muu kuin tekninen asiantuntija pystyy varmistamaan, että lapsen häiriökäyttäytymisen tai vanhempien alkoholi/huumeongelmien syynä onkin sisäilmaongelma?

Eiköhän niitä lastensuojeluilmoituksia tehdä ihan eri syistä kuin sisäilmaongelmista.

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.12.2013 06:21



Vieras

#5

18.12.2013 06:25

ASIAAAAAA!Kokemusta on miten kunta kohteli törkeästi..MCS+SBS sairastunut.
Vieras

#6 Vieraalle

18.12.2013 07:14

Kommentti #3:

Kun lapsi ei voi käydä koulua normaalisti, kun on sairaana jatkuvasti sisäilmaongelmien takia, eikä syy ole psyykessä eikä vanhemmissa, saatika missään päihteissä tms., mutta asiasta tehdään lastensuojeluilmoitus huostaanottouhkineen, eikö se ole mielestäsi lastensuojelun kuormittamista?

Kun Suomessa lääkäri ei tunne sairautta tai löydä oireille syytä ammattitaidottomuuttaan, potilas työnnetään psykiatriselle useammin kuin jatkotutkimuksiin tai että konsultoitaisiin muita lääkäreitä. Tämä on fakta.

Tässä on nähty, kun useat eri julkisen puolen lääkärit ovat kumonneet yksityisten asiantuntijalääkäreiden lausuntoja, ja sossut sokeana uskovat julkista puolta.

Jos sinun lapsellesi tulisi krooninen pitkäaikaissairaus, eikä pystyisi käymään sen tähden koulua kuten muut lapset, haluaisitko sinä ensimmäisenä siitä lastensuojeluilmoituksen? Vai hänelle psykiatrisen tutkimusjakson, tai haluaisitko, että hänet sijoitetaan kodin ulkopuolelle, koska koululääkäri ei usko että sisäilmasta voi sairastua niin kuin lapsesi on sairastunut?
Vieras

#7

18.12.2013 07:41

Pitäisi nyt kouluttaa ne lääkärit ja muut `asiantuntijat`. Katsoin filmin eräästä psykiatrista ja kyllä muuttui ääni hänenkin kellossa, kun itse oli sairastunut homeista.
Tampereen Vehmaisissa asunut

#8 Re:

18.12.2013 08:32

#3: -

Vanhemmille kerrotaan ja heidän tuskaansa pyritään lisäämään selittämällä, että Lastensuojelun mielipiteen mukaan vanhemmat pitävät lasta sairaanpana kuin tämä on. Sitten lastensuojelun (kaupungin) asianajaja tulee kertomaan, että nyt onkin kaksi vastakkaista mielipidettä lapsen sairaudesta. Toinen on niin sanotun viranomaislääkärin, joka papereita arvoiden tekee vakuutuslääkärimäisiä johtopäätöksiä perheestä ja lapsesta jota ei ole mahdollisesti koskaan edes tavannut.

Näin toimien tarkoitushakuisesti ja järjestelmällisesti kiistetään sisäilmaongelmat ja todelliset, ulkoiset syyt mitkä vaikuttavat lapsen hyvinvointiin jätetään ottamatta huomioon.

Muuan lapsien asiaan erikoistuneelta asiamieheltä kysyttiin, valehtelevatko virkamiehet? Vastaus kysymykseen oli yksiselitteinen KYLLÄ.

Miksi viranomaiset toimivat tällä tavoin? Säilyttääkseen asemansa organisaatiossa, työpaikkansa ja turvatakseen etenemismahdollisuutensa. Koulun tutkimista vaativa rehtori saa yhteisössään valittajan maineen.

Kunnat ja kaupungit ovat ajautuneet niin sanottuun luulevaisuuden tautiin, ettei rakennuksilla olisi terveysvaikutuksia. Kuvitellaan ja odotetaan, että kohta tulee joku, joka sanoo ettei tarvitse tehdä mitään. Kuvitellaan, että rakennusten ei tarvitse olla terveellisiä käyttäjilleen. Kuvitellaan että aivan tavallinen koulu Suomessa on tavanomainen homekoulu.

Entä, todetaanko viranomaissairaaloissa sisäilmasairauksia? Otetaan esimerkiksi yksi Suomen suurimmista. Kiinteistön tutkimustuloksista voidaan päätellä, että kosteusvaurioita on. Rakennuksessa kasvavista lajeista voidaan päätellä, että ne aiheuttavat käyttäjilleen mahdollista terveyshaittaa. Osa yhdisteistä on esimerkiksi maksatoksisia, joita sisäilmaan vapautuu.

Henkilökunnalla on oireita sekä poissaoloja. Todetaanko työperäistä sairautta kosteusvaurioista? Tai työperäistä altistumista kosteusvaurioille? Ei todeta, koska sairaanhoitopiiri joutuisi korvaamaan työntekijöilleen heidän sairastumisensa, uudelleen kouluttamisen, mahdollisesti ohjaamaan toiseen työpaikkaan. Voidaanko tuolloin asiakkaalla, esimerkiksi lapsella todeta ko. olosuhteissa sisäilmasta johtuvaa oireilua? Ei voida, koska edellä kuvattu jouduttaisiin korvaamaan myös työntekijöille.

Viimeistään siinä vaiheessa viranomaisten oma mitta täyttyy, kun heidän pitää omalla kustanuksellaan kouluttaa lapsensa. Kaikkien lapsia ei saada mahtumaan siihen samaan kouluun, jossa viranomaisten omat lapset ovat.

Kyse on arvovalinnoista. Yhteiskunta auttaa taloudellisesti diabeteksen tyypin 1 hoitoa Suomessa. Sen sijaan on päätetty korvata myös diabeteksen tyypin 2 korvattavuudestakin -vaikka patofysiologisia perusteita korvattavuuteen ei ole olemassa.

Vain tietoisuus viranomaisten toiminnasta voi johtaa muutokseen.

Entä maksaako Valtio homekoulujen korjauksesta? Ei maksa, jos kunta/kaupunki ei ole tehnyt mitään asian ennaltaehkäisyyn. Rakennuksista puuttuu esimerkiksi huolto- ja ylläpitosuunnitelma. Valtio maksaa sairauspoissaoloina niiden kuntien/kaupunkien välinpitämättömyydestä jotka eivät asioitaan hoida.

Mikään kunta tai maakunta ei saa toista maakuntaa enempää rahaa. On kuntalaisten yritteliäisyyden ja työn aikaansaannosta -jos syntyy ideoita, keksintöjä saada rahoitusta hyväksi havaitulle ideoille. Kuntien toimintatavat eivät tätä rahoitusta ansaitse.

Julkinen keskustelu on tarpeen. Se on tarpeen siksi, että vanhemmat eivät veisi lapsiaan sisäilmaongelmaisiin kouluihin / tiloihin. Oman lapsen sairastumista ei voida korvata mitenkään. Kuntien työntekijöillä on työterveydenhuolto ja mahdollisuus kouluttautua uuteen ammattiin. Lapsille tällaista vakuutusta ei ole. Kunnat tietävät tämän. Korvausvelvollisuutta ei synny -koska syy-yhteyttä ei voida osoittaa. Pahiten saastuneet rakennukset puretaan ja syy-yhteyden osoittaminen käy mahdottomaksi.

Kunnat kiistävät ihmisten sairastumisen tiloissa. Aluehallintovirasto toteaa, ettei ole sairautta. Hallinto-oikeudet eivät tutki päätöksiä oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin mukaisesti. Poliitikoille välitetään väärää tietoa rakennusten todellisesta kunnosta. Lääkäreille opetetaan väärää tietoa rakennusten terveysvaikutuksista.

Kuitenkaan asiassa ei ole kysymys biologiaa kummallisemmasta asiasta.


Vieras

#9

18.12.2013 08:33

Loppu vääryydelle...

Vieras

#10

18.12.2013 15:14

Lastensuojelun kiristystoimet koulukiusattujen ja homesairaiden ja kemikaaliherkkien vaientamiseksi ovat varsin raakaa ja estotonta touhua eräissä kunnissa. TARKISTA, mitä lapsestasi ja perheestänne on kirjoitettu lastensuojlelun ja muun sosiaalitoimen asiakastietoihin, samoin terveyskuksen ja koulutoimen asiakaskertomuksiin, lausuntoihin ja muistioihin. Tarkista myös asiassa tehdyt konsultaatiot ja ilmoitukset. Varaudu yllätyksiin, sanon monien vuosien kokemuksella.
Valheen jäljet

#11 Hätähuudot kansissa - Virkavalta jyrää meitin

18.12.2013 15:22

Tilaa kirjastoosi nämä kirjat:

Leeni Ikonen: Salassa pidettävä. Suojeleeko laki lasta vai lastensuojelijaa.
Maria Syvälä: Hukassa huostassa - kertomuksia lastensuojelun runtelemista perheistä.
Marleena Kajasta: Revitty elämä - erityislapsen matka aikuisuuteen.

Kustantaja kaikilla Radium Kirja.
Puoskaroinnille stop!

#12 Nimet julki

18.12.2013 18:24

Näiden lastensuojeluilmoituksia tehtailevien amatöörien nimet julkisuuteen!!
Vieras

#13 THL kertoo,

18.12.2013 21:13

THL kertoo, että lastensuojelun asiakasmäärät ovat jatkuvasti kasvussa. Tämä voi osaltaan johtua siitä, että ilmoituksentekokynnystä on madallettu. Hallitusohjelmaan 2011 on kirjattu, että kaikki toimenpiteet huostaanottojen määrän laskuun tulee tehdä. Suurin osa huostaanotoista ovat olleet kiirreellisiä. 2010 kiirreellisten huostaaottojen osuus on ollut 86%. Huostaanottojen määrän kasvu keskittyy lähinnä teini-ikäisiin.
Perheet huutaa Apua!

#14 Nykyinen käytäntö polkee ihmisoikeuksia!

18.12.2013 22:25

Olen toiminut tukihenkilönä perheille jotka joutuvat turhien lastensuojeluilmoitusten kohteeksi. Koulujen käytäntö näyttäisi olevan ylhäältä ohjeistettua. Valitettavaa on se, ettei koulu edes yritä asiaa korjata muulla keinolla kuin kirjoittamalla lastensuojeluilmoituksen ja siihenkin kirjataan puolitotuuksia. (puolitotuus=vale) Koulu pyrkii poistamaan vastuunsa opetusvelvoitteestaan tekemällä lastensuojeluilmoituksen? Miksi koulun ja kodin viestitys ei toimi vaikka Wilmat on käytössä. Esim. perhe tekee joka poissaolosta ilmoituksen ja koulu väittää, että on epäselviä poissaoloja. Kuitenkaan kukaan ei ole mitään lisäselvitystä pyytänyt kodilta! Lapselle/kodille ei kerrota mitä on läksyt, milloin on kokeet,yms. Jos lapsi on infektio kierteessä niin, että sairastaa kuumetauteja 3/4 kouluvuodesta. Mutta loma ajat on terve(kuumeeton) voiko suoda ajatuksiinsa aatoksen, että onko koulussa jotain vikaa? TIEDÄN, että voi!

Vieras

#15

19.12.2013 09:30

Ennen homekatastrofiaan heillä oli kaikki hyvin.
olen homepakolainen itsekin! 1999 ei helppaa!
-lastensuojelu ei ole lasten suojelua! mitään asumiseen tukea tai muuta sen asiakkuuden aikana ei ole perheelle tullut, sijoituksia ja väsymisen kirjaamista omasta tahdosta (kirjattu) vuosi kaudet.

"
Mutta koska tapaus ei ole Suomessa todellakaan ainoa, ja tämä koskee kaikenikäisiä lapsia, yhdistys laati aiheesta adressin, jolla saisimme asialle lisänäkyvyyttä ja julkista keskustelua. "

Vieras

#16

21.12.2013 20:27

Kokemusta on, Ikävä kyllä!!! Ja Ihan turhasta!!!
www.homeleaks.fi

#17 Re: Re:

07.01.2014 19:37

#8: Tampereen Vehmaisissa asunut - Re:

Olipa hyvä kirjoitus.

Käykää lisäämässä homekoulut ym. tänne: www.homeleaks.fi

j

#18 Noh

25.01.2014 17:21

Tuon lastensuojeluilmoituksen pitää mennä lasten sairastumistapauksessa mennä toisin päin. Kodista kouluun. Meillä ei lapsi pysty menemään koulurakennukseen. Katson, että mahdollinen lastensuojeluilmoitus oman lapsen (ja niiden, jotka edelleen tilassa altistuvat) terveyden pilaamisesta ei ole turha ilmoitus. Se on välttämätön.
Masaimies

#19 Lasten suojelun ongelmat vähä muussa ku sisä ilmassa

25.01.2014 19:32

Ei hemmetti
ite asuna hometalossa ja käänä 70 luvul rakeennetuist kouluis, hemmetti ongelma on siinä että lapsien ei anneta normaalisti altistua millekkään vaan vedellään nii bakteerittomasti et ei oo rajaa..
Kokemusta on

#20 Re: Edellä tietämättömyyttä asiasta

28.02.2014 10:01

#3: - Apua saatava sisäilmasta sairastuneille lapsille

Olen ollut yli 10 lastensuojelu tapaamisessa ja niissä kaikissa tapauksissa on ollut sisäilmaongelmista sairastunut lapsi kohteena. Perheessä EI ole alkoholi ongelmaa eikä huume ongelmaa! Jos koulu ei halua tunnustaa koulun sisäilmaongelmia vaan kieltää ne ilman tutkimuksia, on perheellä ainoana keinona tehdä koulusta terveystarkastajalle tarkastuspyyntö kunnan kirjaamon kautta Terveysvalvontaan osoitettuna. Tätä pyyntöä ei tavallinen matti meikäläinen uskalla tehdä yksin. Ihmiset pelkää seuraamuksia. Mutta käytäntö on osoittanut, että koulun suhtautuminen jotenkin muuttuu jos mukana on terveystarkastaja.

Valitettavaa on kuntien harrastama sisäilmanäytteiden manipulointi. Ensin homeenpoisto aineilla desinfioidaan koulu ja sitten sanotaan, että näytteet ovat puhtaat. Joissakin kouluissa tämä toiminta on saanut kasvuun pahimman luokan myrkyntuottaja homeet esim Chaetomium homeen kasvua. Sitä yritetään hillitä kaasutuksilla aika ajoin. Kuinka suhtaudutaan lapseen joka ei tätä ympäristöä kestä vaan saa jatkuvia infektioita ja kuumeita päivittäin? Vanhempien on ratkaistava vaihtaako koulua(katkaistako lapsen sosiaaliset suhteet) vai antaako lapsen sairastua niin, että ei enää pysty normaaliin elämään. AINA HÄVIÄJÄNÄ ON LAPSI!

Tällaisissa tapauksissa koulu tekee lastensuojeluilmoituksen kun lapsi on liikaa pois koulusta! Onko järkee vai ei? Miksi koulu ei anna tukiopetusta? Miksi kotiin ei ilmoiteta tehtäviä? Ei ole koulukaverien asia huolehtia kaverista jatkuvasti viikoittain. Kyllä opetusvastuu on koululla ja kunnalla sairaankin lapsen osalta! Jos koulu ei voi kotiin opettaa voi lähetteen aina tehdä sairaalakouluun. Sieltä saa keinoja joilla lapsi saa oikeutensa opetukseen.