Maahanmuuttajien tuet

Kommentoitu viesti

hanne lahtela
loimaa

#5 Ei ne nyt niin paljon saa...

21.08.2009 07:29

Maahanmuuttajan toimeentulotuki on 10-15% vähemmän kun meillä suomalaisilla, vaikkei se meilläkään niin iso ole. Tähän adressiin kannattaisi laittaa infoksi jotakin oikeaa faktatietoa, että tässä olisi jotakin järkeä. Muutenkaan tällä ei pysty vaikuttamaan varmasti yhtään mihinkään, sillä jos maahanmuuttajien tuet lakkautetaan kokonaan, millä he silloin elävät? Kielen oppimiseen menee kuitenkin aikaa, eikä ennen sitä pääse kiinni työelämään. Suomi kuuluu eu:hun ja siellähän nämä lait säädetään. Ennemmin pitäisi keskittyä ehkä miettimään niitä suomalaisia työikäisiä joilla olisi täydet edellytykset tehdä työtä mutta jotka makaavat kotisohvillaan. Heidän takia suomeen joudutaan ottamaan monelle alalle ulkomaalaisia työntekijöitä, varsinkin nyt kun suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle.

Vastaukset

Vieras

#27 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2010-09-12 12:29:34

Kuules Hannele,ne maahanmuuttajat eivät halua siivota,niitä paikkoja on paljon haussa.Ne haluaa mukaviin töihin.Ne mieluummin löhöilee kotisohvilla.
Vieras

#29 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2010-09-12 12:49:26

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Etsi itse tietoa maahanmuuttajien tuloista. Etsi myös opiskelijoiden tuloista. Ja sitä sohvalle makaamaan jääntiä kutsutaan työttömyydeksi eikä Suomi oikeasti tarvitse maahanmuuttajia töihin. Suurin osa maahanmuuttajista ei edes halua töihin vaan laskevat jo tullessaan kuinka paljon voivat hankkia tekemillään lapsilla, joita eivät sitten edes hoida kunnolla. Suomalaisten työmarkkina liikkuvuutta vaikeuttaa asuntopula joista maahanmuuttajat eivät kärsi.

Vieras

#31 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2010-09-12 21:34:26

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Minne ne suomalaiset kotimaastaan lähtee,mutta maahanmuuttajat ovat tulleet tänne rahan perässä.Tunnen tapauksen, somaliperheen,jonka mummo asuu edelleen Somaliassa ja muu perhe asuu Suomessa.Perheen äiti matkustaa välillä Somaliaan katsomaan mummoa.Miten hän voi pakolaisena mennä sinne käymään ja miten se mummo pystyy asumaan siellä.Miksi koko perhe mene takaisin mummon luokse ja jäisivät sinne ,koska mummokin pystyy asumaan siellä.Jotenkin ristiriitaista?Pohjois Somaliassa on rauhallista,mutta eihän se käy,koska ei tuu niin hyviä tukia ,mitä Suomessa saa tekemättä töitä.

Vieras

#43 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2010-09-30 18:26:41

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ai ei vai? Kummasti ajokortit ja vielä autot (eikä mitää romuja) maksetaan!! Pitäisikö minunkin köyhänä opiskelijana (pyörällä kuljen) mennä sossuun vaatimaan ajokortin maksua ja vielä autoa päälle? Avaa silmäs idiootti! Nauraisivat minut pihalle moisine vaatimuksieni. Kaverini omistaa autoliikkeen ja sieltä on tultu joka ikinen mamu hakemaan soskan lapuilla autoja..Että semmosta sulle! Herää jo!


Anonyymi

#82 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2010-12-29 00:01:42

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 Kyllä sinullekin sanoisin palkansaajana, että voit itse kyllä osallistua niin paljon kuin haluat näiden paapomiseen!! EI TARVITSE HUUTAA APUUN  meitä muita, jotka yritämme tulla toimeen omilla tuloilla.


Anonyymi

#84 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2010-12-29 00:38:23

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 Taisin sulle jo vastatakin, tarkoittaen, että laita niin paljon kuin haluat auttamiseen tärkeillesi kohteillesi, mutta älä odota. että me kaikki olemme samaa mieltä sinun kanssasi. Hyvää Uutta Vuotta toivottaen Raimo Oikarinen

KT

#93 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2011-02-20 00:25:53

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

Eiköhän muutenkin kannata rajoittaa maahantuloa kulttuurisistakin syistä. Turvattomuus kasvaa jos myös etnisiä välikohtauksia tapahtuu kaduilla. Sitäpaitsi ovatko ''maailmanparantajat'' yhtään ajatelleet sitä, kuinka paljon maahantulijoista kärsii henkisistä ongelmista johtuen vieraasta kulttuurista. Ratkaisu ei ole se että kantaväestön tulisi sopeutua vähemmistön vaatimuksiin, vaan sen tulisi olla juuri toisinpäin. Se on täysin naurettava ajatus jos vain vastaanottavalla maalla ja kantaväestöllä on velvollisuus olla ''suvaitsevaisia''. Suurin vastuu sopeutumisesta uuteen kotimaahan on maahantilijalla itsellään.

mrr...

#104 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2011-05-03 16:57:10

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ne sais rahhaa sillä et hommais töitä tai menis koulun penkille niinku me kaikki muutki!

kyllästynyt

#149 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-05-04 18:12:57

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

suomalaiset työikäiset makaavat siellä sohvanpohjalla maahanmuuttajien takia. Tutuntuttu oli töissä,sai potkut siksi kun otettiin venäläinen siivooja tilalle, joka ei osannut eikä edes vaivautunut puhumaan suomea. Maahanmuuttajia otetaan suomeen töihin siksi,koska heille ei tarvitse maksaa niin paljon palkkaa,urakkahommat ja kaikki tuleveat niin paljon halvemmaksi,mutta jälki onkin iha toista.

Taavi Tallaaja

#159 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-05-04 20:26:34

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Kuulutko sinäkin Hanne siihen hyysääjien suureen joukkoon, joka uskoo sen "totuuden" mitä Astrid Thors yms. hyysääjät kertovat... Opettelehan kyseenalaistamaan asioita ja ottamaan itse selvää!

Tämäkään ei varmaan ole sinun mielestäsi faktatietoa: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014

Kyseisestä vapauttavasta päätöksestä kaiken lisäksi puuttuu kotouttamistuki (tuolloin) 25,74€ / päivä + asumisen kustannukset ko. kokoiselle perheelle Itä-Helsingissä ainakin 1200€ / kk.

Kun lasketaan summia, niin onpa tainnut saada lähemmäs 4000€/kk käteen. Koitahan itse saada työnteolla sama!

Tässä ote Karjalainen -lehdestä. Luehan siitä: http://imageshack.us/photo/my-images/594/mamukrjln2.png/

 

Lieksassahan kaiken lisäksi vielä maksetaan maahanmuuttajanuorille AUTOKOULU ja tuntien ajaksi tulee aina Helsingistä tulkki kun eivät toki suomea osaa. Mitäs kun se kortti on maksettu? Turhaahan kortti on maksaa, jos ei osteta autoa???!!!

http://aijaa.com/v.php?i=004267983333.jpg

http://aijaa.com/v.php?i=007457983339.jpg

Suomalaiselle sanotaan suoraan, että "myy auto, et tarvitse sitä, tai et saa meiltä mitään" tai ainakaan missään tapauksessa suomalaiselle ei makseta MITÄÄN autoiluun liittyvää, vaikka perusteina olisi se, että 2-vuotiaan lapseni isovanhemmat asuvat paikassa mihin ei pääse julkisilla ja ovat siinä kunnossa etteivät itse pääse lähtemään. Eihän isovanhempien tarvitse lapsenlapsiaan nähdä.

Mamut taas saavat jopa (olikohan max 2 krt vuodessa) matkoja kotimaahan sukulaisia katsomaan, mikä on mielestäni sotaa ja vaarallisia olosuhteita pakoon lähteneille kummallista... Miten voi mennä kyläilemään maahan missä on niin vainottu ja vaaralliset olosuhteet, ettei siellä voi asua????!!!?? HMMMM???

"Eivät ne nyt niin paljoa saa" Niin, jos uskoo niitä virallisia aivopesulausahduksia. Tai sitten niissä puhutaan aina ovelasti vain pienestä osasta tuloja...

 


Vieras

#164 Työttömistä sohvaperunoista..

2012-05-04 22:04:04

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ei se kyllä niinkään oo, ettei voimissaan olevat työttömät (mm. juuri ammattiin valmistuneet) tee asian eteen mitään ja vain makaavat sohvalla. Ei vaan ole töitä, koko ajan pistetään porukkaa ulos ja/tai uusia ei sitten oteta tilalle vaan eläkkeelle jäävän työt jaetaan omalle porukalle. Oma mies ettiny töitä AKTIIVISESTI jo vuoden, kun ei vaan oo kellään antaa töitä.

Työttömille pitäis järjestää sijoitus koulutuksia, niinkuin s-ryhmä on joskus tehnyt nuorille. Järjestetään porukka yhteen, koulutetaan ja pistetään töihin, vaikka aina ei vastaiskaan omaa ammattia. Mutta minkäs teet, jos ei kukaan ota töihin tai järjestä tommosta? Ja totta, työttömyydelle pitäis tehä nopeasti jotain!

Usko Teppo

#171 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-05-05 10:44:57

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

"Muutenkaan tällä ei pysty vaikuttamaan varmasti yhtään mihinkään, sillä jos maahanmuuttajien tuet lakkautetaan kokonaan, millä he silloin elävät?"

 

 

Millä ne siellä kotona on eläneet ilman näitä tukia? millä ihmiset muualla maailmassa elää ilman tukia?

 

tekemellä töitä?

 

aasi....


Vieras

#204 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-05-06 16:03:39

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 Ei tänne ole pakko tulla.

 

Järjetöntä  se on kuinka vaikeaa tavallisen suomalaisen on saada  mitään tukea. Nämä "kunniakansalaiset"  ovat etusijalla...kaikessa. Jos jotain jää niin suomalaisille jaetaan rippeet.

 

Ensin suomalaisten asiatt kuntoon.

just joo

#246

2012-05-10 22:25:10

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Eiköhän kaikki ketkä tähän adressiin nimensä laittavat, tiedä mistä puhutaan sen suurempia faktoja. Ja tosiasia on että tietenkin maahanmuuttajat tänne suomen tulee kun niitä täällä nin hyysätään. En tiedä millä pyhällähengellä elät vai oletko muuten vaan kultalusikka "pyllyssä" syntynyt, sillä minulla ja varmasti aika monella muulla on niin katkerat kokemukset kun ei saa rahaa edes elämiseen ja sossusta lähtee maahanmuuttajat hienoine autoineen, saavat parhat asunnot ja ajokortit kaupanpäälle. Ei minulla olisi ikinä ajokorttiin tai autoon rahaa, ei edes ruokaan, lainaa joudun ottamaan, kun sossussa olen suomalainen enkä saa mitään rahaa. Ja en tiedä missä tynnyrissä olet kasvanut vai vieläkö se kultalusikka siellä "pyllyssä" pilkottaa, kun luulet ettei suomalaiset halua töihin, jos et ole huomannut niitä töitä EI oiekin OLE.. Pointti on että kyllä meitä suomalaisia pitäisi ennen auttaa ja meidän asiat saada kuntoon ennen kuin hyysätään muita.. Et taida edes tietää mitä opiskelijat tai peruspäivärahalaiset saa rahaa kuussa ja mitä eläminen nykyään maksaa..

niin

#274 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-05-23 23:41:30

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

älä jauha baskaa. painukoot takas sinne mistä ovat tulleet, mikseivät mee johonki muuhun maahan, meidän sinivalkoinen suomi on kohta liianki värikäs.

Jonne

#307 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-06-16 11:37:07

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Maahanmuuttajan toimeentulotuki on 10-15% vähemmän kun meillä suomalaisilla,

Ei ole totta ja tämä ei tarvi perusteluja

KANERVAHATTU

#319 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-06-22 23:51:21

totuus

#324 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-07-25 00:10:53

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...


Missähän ne sun fakatat on. Puhut jostakin EU säännöistä vaikka kuitenkin kaikki muut EU maat maksaa pakoloisille vähemmän ja esim Espanja maksaa tukea vain 3 kuukauden ajalta.  Mites tän selität.
Ei tänne ketään jouduta ottamaan.... työttömiä ja työhalukkaita riittää. Kokoomus vaan hverorahat valuu ulkomaillealuaa halpaa työvoimaa. Raksoillakin kaikki ulkolaiset tekee hommat ku palkkaa ei tarvi maksaa kun murto osa siitä mitä suomalaisille.
Ja nekin verorahat valuu ulkomaille.


Vieras

#346 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-08-08 07:06:00

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Eipä ole faktatietoa neljän vuoden aikana tullut.


Vieras

#348 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-08-08 10:36:20

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ja oletkohan ihan varma, että kiinnostusta työelämään edes löytyy vaikka kielen oppii... Stadissa ainakin notkuvat ja nostavat tukia eikä vähäisintäkään kiinnostusta töihin... Ladontaakse tai kotimaahan...

Arja-Liisa Kangas

#379 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-08-13 23:59:36

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Kuulehan nyt! Miksi kuvittelet, että suomalainen ei tekisi työtä, jos siihen tarjoutuisi mahdollisuus? Miksi suuri osa suomalaisista on suorastaan "koulutettu" olemaan työtön? Tiedätkö, että riittävän pitkä aika työttömyyskortistossa koulii ihmisestä toimettoman ja vie kaiken yrittämisen halun?

Paltamon kunnassa viime keväänä tehtiin kokeiluprojekti, jossa jokaiselle kuntalaiselle oli järjestetty työtä ja heille maksettiin palkkaa koko kokeiluprojektin ajan. Siis Paltamossa ei ollut projektin aikana ainoatakaan työtöntä.

Projektin jälkeen haastateltiin kunnanjohtajaa ja kysyttiin hänen mielipidettään siitä, voisiko tämä onnistua pidemmällä aikavälillä ja olisiko mahdollista työllistää näin jokainen kunnan työtön.

Tiedätkö mitä kunnanjohtaja vastasi?

MEILTÄ LOPPUISIVAT VALTION TUET ja kunta elää niistä, joten se ei onnistuisi!!

Koko yhteiskuntajärjestelmä on vääristynyt. Vuosikymmeniä on kaunisteltu työttömyyslukuja kurssittamalla työttömiä aloille, joilla ei ole työtä. Vahtimestarit, merkonomit jne. jne. Joku vetää valtiolta koulutustukea suomalaisia työttömiä kouluttaessaan ....mihin ....... takaisin työttömiksi!

Mm. Tampereen illassa tapahtuu jatkuvasti seuraavaa. Suomalainen työtön kerää tölkkejä jatkaakseen kapeaa leipäänsä. Maahanmuuttajapoika kulkee uudet kuteet päällä, puhuu uuteen kännykkään ja juo kävellessään siiderinsä loppuun. Kun hän heittää tyhjän tölkin nurmikolle, suomalainen työtön tai eläkeläinen kumartuu sitä ottamaan, vaan somalipoikapa potkaisee purkin korkeuksiin jotta työtön suomalainen joutuu hakemaan tölkin kauempaa.

Tampereen lääkärikeskuksiin nämä, ei työperäiset maahanmuuttajat, pääsevät yksityislääkäreiden vastaanotolle milloin vain ja Suomen valtio maksaa heille käynnistä tutkimuksiin ja kaiken siltä väliltä.

Suomalainen veronmaksaja joutuu itse jonottamaan tuntikausia terveyskeskuksiin tai päivystyspoliklinikoille ja lopulta pääsee milloin minkäkinlaisen lääkärin huoneeseen. Suomen kansalainen joutuu maksamaan oman käyntinsä yksityislääkärille ja vieläpä pitämään pystyssä alati kasvavaa maahanmuuttajalaumaa valtion kiristäessä koko ajan hirttonuoraa suomalaisen veronmaksajan kaulalla.

Romanialainen kerjäläinen kilisyttää vaativasti pahvimukiaan suomalaisen nenän edessä ja puhuu samalla kännykkään. Kuka maksaa kännykkälaskun, jos elämä on kerjäämisen varassa? Kuka osti kännykän romanialaiskerjäläiselle?

Tampereen keskustorilla näkee päivittäin järjestäytynyttä rikollisuutta, jossa romanialaiskerjäläiset istuvat kuppeineen keskustan kaduilla ja heidän kuppinsa käydään säännöllisesti kokemassa pakettiautoista, jotka seisovat torin reunassa sijaitsevalla parkkipaikalla ja joiden rekisterinumerot eivät ole suomalaisia. Romanialaiskerjäläiset välittävt myös huumeita suomalaisnuorille.

Mikään näistä ei kiinnosta Tampereen poliisia. On aivan kuin jossakin olisi tehty sanaton sopimus näiden kerjäläisten oikeudesta toimia vastoin Suomen lakia.

Ei siitä ole kauankaan, kun kerrostalojen käytävissä oli kerjäämiskiellosta kertova kyltti. Miksi nyt on oikeus sotkea siisti katukuva ja pitkä kulttuurimme kerjäämällä täällä julkisesti? Miksi nyt on oikeus virkavallan ummistaa silmänsä järjestäytyneeltä rikollisuudelta kun sen tekee ulkomaalainen? Miksi kerjäläisillä on oikeus pilata lastemme elämä huumeita välittämällä? Tällaisen toiminnan tukeminen julkisen vallan taholta on tehnyt mm. romanikerjäläisistä suorastaan häikäilemättömiä suomalaista kohtaan. He ovat tietoisia siitä, että olemme kädettömiä heidänkanssaan ja että suomalainen juristi on pelkästään mielissään heitä puoltamassa, kun joku maksaa heille siitä hyvän hinnan. Ulkomaalaisellahan ei ole varaa palkata juristia, mutta valtio tai suomalainen hermonsa menettänyt itse maksaa hänelle siitä.

Missä on se maa, johon suomalaisen työttömän onnistuisi lähteä heiluttamaan kuppiaan jokaiseen kadun kulmaan, saatikka toimia sellaisen maan lakia vastaan?

Polle on karannut myös tässä asiassa valtion pilttuusta!


Vieras

#435 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-08-30 11:21:05

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Juuri näin! Hyvä Hanne! Enemmän olisin huolissani syrjäytyvistä ja kaltoinkohdelluista nuorista ja  lapsista, joiden vanhemmat eivät kanna kasvatusvastuutaan, ja valitettavasti niitä tässä maassa riittää. Meillä on kadonnut yhteisöllisyys ja vahvat perhesiteet; vain oman navan ympäristö kiinnostaa.

Elina

#494 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2012-09-23 20:02:01

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Hyvä Hanne! Kerrankin tosiasioita eikä mitään propagandaa maahanmuuttajia vastaan!

m

#595 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-02-25 19:55:20

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

aika monet suomalaiset haluaisivat töitä mutta eipä ole.

Mikado

#615 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-02-26 19:38:13

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

2 Suomenkielen kurssia vailla kirjoja tai mitään muutakaan. Ne eivät kauaa kestä..


Vieras

#643 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-02-27 18:20:03

Puhut asiaa, joka täysin totta..Jos laittas omalle kohalle lähteä toiselle mantereelle osaamatta kieltä ilman rahaa sen takia,että ei ole maata jossa elää ja tuntisi omaksi maaksi jälleen jossa elää. Voin varmasti sanoa sen että maahanmuuttajista jokaisella on tarkoitus saada töitä ja kukaan ei varmasti jää sohvalle makaamaan. pienimmissä kaupungeissa kuitenki pelätään ottamaan töihin ulkomaalaisia heidän huonon soumen kielen taidon takia.kaikkihan on koulussa lukenu englantia ja eleillä pärjää. suomi on vaan surkeaa junttia kansaa joka ajattelee vaan itseään,ja kirveelläkään halua hyväksyä mtään erilaisuutta,joka vois tuoda rikkautta ja uutta kulttuuria..

 

 

Laura

#658 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-02-28 13:52:27

tasa-arvoa huono osaisille

#719 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-03-07 12:41:46

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

En ole rasisti mutta kiinnitti huomiota, kun kaverin luona käydessäni näin Somali perheen mies ja nainen tuli kaupasta taksilla kotiin. "Vähävaraisille" oli jaettu 70€ lahjakortti markettiin niin Maahan muuttajat tuli sinne sankoin joukoin ja täyttivät kärryt sipseillä ja muilla herkuilla, mutta ruokaa ei kärryihin eksynyt.

Erkki

#725 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-03-07 15:47:58

"Heidän takia suomeen joudutaan ottamaan monelle alalle ulkomaalaisia työntekijöitä, varsinkin nyt kun suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle" Kyllä se johtuu ihan täysin kilpailuttamisesta eikä mistään muusta! Halvempaa työvoimaa virosta yms

Ritari

#780 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-03-21 12:03:56

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Kuka puhui mistään lakkauttamisesta? Kyse oli tukien järkeistämisestä samalle tasolle kantasuomalaisten kanssa.

kokemusta ulkomailla asumisesta

#801 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-03-24 09:13:16

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Juuri noin Hanne! Näen ympärilläni paljon maahanmuuttajia, jotka tekevät töitä, opiskelevat ja etenevät jopa vaativiinkin asemiin. Entäs meidän omat oloneuvokset? Jos meidänkin joutilaat ryhdistäytyisivät ja yrittäisivät, missä on se suomalainen sisu? Helppo on syyttää maahanmuuttajia kaikesta, se on hengen köyhyyttä. Kuinka moni edes todella tietää maahanmuutajien saamien tukien määristä, kunhan vain puhuvat. Ei todellakaan ole helppo lähteä omasta kotimaastaan ja muuttaa johonkin niin erilaiseen maahan kuin Suomi on. Vaatii pitkään ymmärtää olosuhteita, tapoja ja ihmisiä puhumattakaan suomen kielestä. Eletään sovussa ja otetaan maahanmuuttajista se anti, mitä he meille voivat antaa. Tutustutaan ensin kunnolla.

 

 

 


Vieras

#834 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-02 20:43:18

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

niinpä... sos. minimia vähemmän, sen takia en ymmärrä miten joku voi keksii tämmösii väitteitä koko ajan... kuinka tyhmiä jotkut  ihmiset voi olla.. sitä p. ekat 3v., kunnes se kotiutumisprosessi on ohi, maahaanmuuttajientukirahat tulee EU:lta eikä suomen veronmaksajilta...

Artsi vain :)

#839 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-03 12:58:47

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Otappas selvää asioista. En tiedä mistä sinä noita prosentteja vedät mutta mitään tekemistä niillä ei todellisuuden kanssa ole. Jos pidät näistä maahanmuuttajista niin yritä tukea heitä joillain muilla keinoin mutta älä sekaannu fiktiivisten mielikuvien kanssa aloitteeseen, jolla oikeasti yritetään saada ihmiset elämään maassa maan tavalla.

Suomalainen

#867 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-08 14:54:08

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

On se vaan hyvä että jollain täällä on jopa aivot ja tietoa asioista .:)

Tarkoittamani ja Hannen tarkoittama tieto on julkisesti saatavilla, jos vaan vaivautuisi etsimään.

muhki

#913 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-09 19:05:44

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 

MIKSI KAVERINI POIKA YSTÄVÄ SITTEN ASUU KAMPIN VIERESSÄ JA TUKEA TIPAHTAA 2000€ kk:ssa ILMAN MITÄÄN TYÖNTEKOA? RYYPPÄÄ JA KATTOO TV:TÄ PÄIVÄT PITKÄT
ei kateellinen

#964 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-16 11:30:45

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Olisipa enemmän näitä, jotka tietää mikä on fakta tietoa. Hyvä hanne, kun tuot oikeita lukuja/tietoa esiin. Luulo ei ole tiedon väärti. Ottakaa ensin selvää mistä puhutte ja mikä on todellisuutta. Kateellisuus, sitä suomalainen osaa. Olipa ruotsissa meillä suomalaisilla eri hyvät oltavat, ottakaa oppia sieltä.

kilnigga

#975 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-17 22:33:34

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

työnnä sormi peppuusi mustan melan imijä

älä höpötä

#997 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-04-25 19:50:54

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

no kyllä vaan saa.

Saavat netin kotiin, puhelimet, lastenrattaat, asunnon (halvan tai ilmaiseksi), sossu maksaa laskuja ja pääsevät esim. päiväretkille johon sis. lounas! Kuka suomalainen saa ???

Itse olen ns paluumuuttaja ja minulle sanottiin ettei asuntoa heru koska jonossa yli 20 000, sain asumistuen + työttömyystuen - yht. 800 eur kk ja se mun asunto oli jo 750kk. Eli 50 eur miinuksella ja lähes 8kk työttömänä!! En löhöillyt sohvalla vaan hain töitä päivittäin! Kaverit maksoivat ruokani ja laskuni ja tänä päivänä olen vieläkin velkaa siitä 8kk kun elin heidän kustannuksella- suurimman osan olen jo maksanut takaisin. Onneksi.  En kertaakaan käynyt sossun luukulla! Eli tosiaankin miksi heille annetaan eikä vaadita mitään?  Heitä se työnteko ei tosiaankaan kiinnosta kun ei edes huonekaluja tarvitse ostaa kun sossu hoitaa nekin!

MURUNEN

#1030 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-05-31 11:04:12

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Otahan ny ite selvää, kyl nyt pompas toi sun ilmotus!! Mun mielestä painukoot helvettiin suomesta, niistä ei oo ku riesaa! Asun pienellä paikkakunnalla ja täällä oottavat josko saavat kansallisuuden suomeen, sit vasta lähtevät muualle!! Niistä ei oo ollu ku HARMIA!! Vanhukset ja TYTTÖLAPSET vaarassa kokoajan!!! Ajaisin kaikki kumoon, mut v.i.t.

t.u

kun niistä saa saman ku ihmisestä!!!!

Lakritsa

#1034 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-06-11 09:33:33

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Hanne sinulle aplodit. Itse ulkomaalaisen vaimona tiedän miten hankalaa ulkomaalaisen on päästä töihin ilman Suomen kieltä. Eipä me Suomalaisetkaan päästäisi ulkomailla töihin ilman Englannin tai kyseisen maan kieltä.
Ja kielen oppiminen esim. arabialaisia aakkosia käyttävillä on vielä hankalampaa. Täytyy myös opetella kirjoittaminen kokonaan alusta. Jos tukisimme vaikka vapaaehtoisina heidän kielen oppimista esim. kerhoissa tai ryhmissä, voisi se olla eriasia kokonaan.
Suomalaiset pitävät vain itsestään selvyytenä että ulkomaalaiset tulevat tänne Suomeen käyttämään verorahat. Tottakai kaikista ei voi sanoa että he olisivat täysin rehellisiä. Mutta entä he jotka eivät vaan pysty jäämään kotimaahansa syystä tai toisesta.

kai

#1061 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-07-26 16:18:50

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

kyllä ne saa enemmän kuin suomalaiset että tuo on vittu puhetta että ei muka saa!

harasoo

#1100 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-13 14:22:57

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

sun kannattais itse hankkia sitä fakta tietoa se kun nyt vaan on sellanen homma että mahmudit saavat huomattavasti enemmän rahaa kuin normaali suomalainen ja mitä noihin töihin tulee niit jos et vielä tiennyt niin nykyään on hyvin vaikea saada töitä ilman ammattia ja kouluunkin pääsy on nykyään hyvin vaikeata kun hakijoita on enemmän kuin paikkoja ja näistäkin paikoista menee suuri osa maahanmuuttajille sama koskee myös aikuiskoulutusta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2013-08-22 16:09:54


kapitalismi jyllää

#1240 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-24 17:21:31

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ulkomaalaisia ei muuten jouduta sen takia ottamaan, että osa suomalaisista makaa kotisohvilla. Kotisohvilla makaa niitä työttömiä suomalaisia siksi että tänne on otettu ulkomaalaisia työntekijöitä polkupalkoilla tekemään töitä ja siksi koska tuotantoa on siirretty halpamaihin, missä tuotteet tehdään halvalla ko. maan työväestön selkärangasta repien nälkäpalkalla.

Filosofi74

#1277 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-27 09:42:33

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

No, tuohon sinun kommenttiin, jossa suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle, niin sitähän opettajat yms ovat meille toitottaneet, jos viimeisen kymmenenvuoden ajan.. Kysymys kuuluu, millonhan ne jää eläkkeelle ja työpaikkoja on jokaiselle, jotka haluavat töitä tehdä? Oikea vastaus on ei koskaan. Työttömyys vaan kasvaa yms, että sitäkun aletaan miettimään, millaisessa valheessa tässäkin yhteiskunnassa eletään, niin pahaa tekee.. kannattaa asiaan syventyä.

 

No, minä en tiiä mitä ne ulkomaalaiset saavat, mutta mielestäni ketään ihmistä ei voi pulaankaan jättää. Tosin lääketieteen ja muun mukavan avulla, maailma ylikansoittuu jne, että onko sekään hyvä asia? että julmasti aateltuna, kaikkien pitä tulla omillaan toimeen? niinkuin se jossain vaiheessa on, ellei joku keksi riistokapitalismin tilalle uutta mainiota ratkaisua.

mimi

#1333 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-29 12:16:33

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Tänne tulee Virosta ym. halpamaista niin paljo porukkaa töihin,ettei Suomalaisia täällä kuule enää palkata,mukavampi ottaa rajanaapurin asukki,niitä kun voi potkia sitä mukaa ulos kun ne tajuu millaisia liksoja niiden pitäs saada,sit Suomalainen kantaväestö seisoo kortistossa,ni kyl se vituttaa kun muualta tulleet saavat enempi,eivätkä ees yritä saada töitä. Se joka luulee että tää pätkätyö pomputus ja kilpailu vieraan työvoiman kanssa on kivaa,kokeilkaa ite,jos ootte kateellisia,Suomalaisen työttömän "etuuksista"

kaikki ulkomaalaiset karkotukseen

#1335 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-29 12:27:28

Terve vaan, mulla on hattu, jossa on kukka.

#1341 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-29 16:48:15

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

He saavat KELA:n ja sossun tuet yhtäaikaa, sekä heille maksetaan ajokortit yms., eikä heiltä vaadita edes työllistymistä 2kk välein.

 

Minun mielestäni on täysin rationaalista vaatia suomenkielen (edes heikkoa) taitoa ennen "turvapaikan" myöntämistä, ja jatkuva kehitys pitää näkyä, tuet olisivat sijoituksen ensimmäiset 6kk, jonka jälkeen täytyy olla työharjoittelussa/työllistettynä tai voi mennä kerjäämään torin kulmalle, niinkuin suomalaisille käy.

 

On kaunista katseltavaa kun suomalaiset laittavat hra. Abdullahin oman kansalaisensa edelle.

Ok?

#1342 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-08-29 17:16:29

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

"Kielen oppimiseen" - P:n marjat, tiedän monia jotka on asuneet Suomessa lähes 10 vuotta eikä vieläkää taita ees muutamaa virkettä suomeksi. Tästä päätellen monet muutkin sielunveljet lojuu täällä vaa ehkäpä paremman hyvinvoinnin takia. En yleistä, mutta näin se vaan on.

Ihan turha lähteä vertailemaan Suomalaista työikäistä ihmistä mihinkään ulkomaalaiseen, kyse ei aina ole siitä etteikö työt maistu. Töitä ei vaan riitä kaikille, se on fakta. Mitä keskittymiseen tulee, mitäpä jos keskittyisit siihen, että menisit jonnee muualle jauhaa tollasta sontaa. Ei tää o mikään pakollinen adressi, mikä jokaisen tulee allekirjoittaa. Kun nimet saadaan, asia käsitellään ja siellä ne faktat todennäköisesti tiedetään.


Vieras

#1503 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-09-24 13:55:16

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

5 vuoden koe aika jonka aikana on opittava suomen kieli ja ammatti, sen jälkeen max vuoden liukuma ja jossei saa aikaseks verotettavaa tuloa sen jälkeen, nii ei muuta ku ulos maasta. Ihan tarpeeks onnenonkijoita ja siipeilijöitä + valtio rokottaa joka vuos verotuksella.

 

zezzeeni

#1528 Re: Ei ne nyt niin paljon saa... Ai ei vai.

2013-09-25 18:06:02

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Aika paljo suomalaiset allekirjoittanu tätä. Taidat olla näitä ulkomaalais faneja. Tässä sulle faktoja. 1 Mitä töitä ne ulkomaalaset tääl muka tekee ? Jollei raiskauksia ja pahoinpitelyitä lasketa. 2 Kyllä ulkomaalanen saa paremmin ku suomalainen. 3 Jos ne sais vähemmän ni millä ne ostaa kämpät hienoks ja yli 10tonnin autot vaihka asunu suomes kuukauden työttömänä ...? Sanoppa näihin sit faktoja ku olet tollane kaikki tietävä.

Annika P

#1575 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-09-27 20:10:03

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 Kiitos! Että edes joku järjen ääni tässä katkeruden ja kateuden adressissa.

entinen maahanmuutto virkailija

#1625 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-10-02 12:52:06

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

kyllä vain nämä mamut saavat niin paljon, mutta minusta suomessa pitäisi olla samanlainen maahan muutto metodi kuin hollannissa; jos sinulla ei ole asunto et saa töitä - Jos sinulla ei ole töitä et saa asuntoa. koska mamut muuttava suomeen vain rahan takia eikä minkään pakolaisuuden takia. (tiedän koska työskentelin maahanmuutto virastossa vuoden)

Viljonpoika

#1637 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-10-03 05:35:23

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ootkohan ottanut huomioon H? Ilmainen hammashuolto.ARKINNAN varaiset tuet? Millä rahoilla maksetaan jatkuvat puhelut kotimaahan. Ilmainen hammashuolto! Vaateavustukset, (kansallispuvut) 1000€ Emaljung lastenvaunut, ym,y Eihän ne näy kun ovat salaisia siis harkinnanvaraiset, avustukset + Tulkkipalvelu. (asianhoitajien) palkkiot.

ÄRSYYNTYNYT

#1654 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-10-03 14:39:55

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Kuule en minä missää kotisohvalla makoilisi jos OLISI TÖITÄ MUT KUN NE MAAHAN MUUTTAJAT VIE KAIKKI TYÖPAIKAT KUN NE TEKEE KAIKEN HALVEMALLA... PITÄIS JOLLEKI EU:n JÄSENELLE LYÖDÄ 2000e kuussa miinus verot ja muut. Ja vielä kaupan päälle 2mukulaa nii katotaa olisko niillä hauskaa kun rahat ei riitä mihinkään helppo niitten on siellä tuolilla istua ja vetää sen 10000 kuussa...

sossu

#1830 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-10-23 05:34:44

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 Naurettava tämä adressi =D Ei mitään faktatietoa ja ,elkeen 50.000 allekirjoittanutta =D  Ei ne maahanmuuttajat einakaan meidän kunnassa saa yhtään sen enempää rahaa kuin muutkaan. Ja tilastollisesti ainakin täällä vähemmän sosiaalietuuksia hakevatkin kuin kantaväestö.

Tapio Laihinen
Rusko

#2067 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2013-12-16 13:15:09

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Monella alalla työnantajat myös ottavat suoraan ulkomaalaisia töihin halvemman hinnan vuoksi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2014-01-08 18:52:37


lopeta pakolaisten hyysääminen

#2297 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-02-14 06:49:09

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

ja se on vale että maahan muuttaja  ei muka saa kuin perustoimeen tulotuen perus osan  maahan muuttajille maksetaan kaikki harkinnanalaisista toimeen tulo tuesta otappa selvää ennen kuin alat puolusteleemaan maahan muuttajia  kortsuista autoihin ja lomiin asti maksetaan maahan muuttajille miten suomalaisille häpeä maahan muuttajien hyysääjä

ja suomalaiset kyllä tekee töitä jos siitä maksetaan sellaista palkkaa joka kuuluu maksaa  ,maahan muuttajientakia olemme palkka kuopassa ja ulkomaailaisten työn tekijöiden takia

suomalaisille sama palkka kuin austraaliassa ja arvostus työn tekijöitä kohtaan  mitä ei nykyään ole suomessa  ja rajat kiinni ja samanlainen  laki kuin austraaliassa  ei töihin ilman työ lupaa tai oleskelulupaa

ei ole suomalaisten velvollisuus elätää maahan muuttajia jos sosiaalitantat haluaa maahan muuttajia hyysätä muuttakoon niiden koti maahan asumaan

ja tiettävästi maahan muuttajien koti maassa on monessa maassa sodat loppu MIKSI PAKOLAISET JA MAAHAN MUUTTAJAT  EIVÄT MENE KOTIMAAHANSA    KOSKA TÄMÄ SAATAN MAA HYYSÄÄ NIITÄ

suomalaiselle samat edut kuin muille

#2298 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-02-14 08:18:30

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

mites harkinnan alainen toimeen tulo tuki maahan muuttajille    millä luulet että lomilla käydään kotimaassa millä autokoulua käydään melkein joka kolmas autokoululainen om maahan muuttaja ja älä väitä että soppala ei maksa niitä se makasaa myös autot niille ja kaiken muun

ja siiihen että suomessa ei muka ole työ voimaa kannataa miettiä mitä sanot suomalaiset kyllä tekee mutta siitä pitää saada palkkaa ja kunnolla  eikä silläkeinolla että olet töissä ja ja katsot vuoden lopussa mitä olet hyötynyt vero mätkyjä   palkka sinne minne se kuuluu 30-40 euroa tunti niin katsotaan kuinka moni menee töihin aika moni ja osa aikaiset työt pois ja koe aika kolme kuukautta sitten vakinaistettava  ja yt neuvottelut työn antajille maksulliseksi vähintään kolmen vuoden palkka irti sanotulle jokaiselle

Kiesus

#2315 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-02-25 11:40:27

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Ei tarvitse tulla tänne niin ei tarvitse itkeä minkään tukien perään. Jääkööt sinne mistä tulivatkin. Ei kaikkia voi auttaa.

pelle

#2318 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-03-13 05:34:08

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

kuka helvetti on sanonu että kokonaan pois, allennettas vaan samalle tasolle ku normaalille suomessa syntyneelle suomalaiselle perkle, 10-15% vähemmän ? mitä sä sönkötät ota ite ne factat käteen

Fakta

#2344 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-04-10 05:54:23

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

Äläpäs puhu soopaa maahanmuuttjat ja pakolaiset saavat huomattavasti enemmän tukia ja muita kun suomalaiset. kukaan suomalainen ei saa sossun luukulta 1300 joka kuukausi ja parhaimmillaan 7000 euroa kuukausi ja siihen lisätään vielä noi auto edut ja kodinirtaimisto, vaatteet eli kaikki muu päälle ja suomalaiset ei saa tuollaisia summia sossusta se on varma joten ehkä sun Hanne Laitela kannattas tarkistaa oma tietolähteesi paremmin. Nämä tiedot  on faktoja olen itse nähnyt kyseiset summat ja autoedut  ihan paperilla monelta pakolaiselta ja maahan muuttajalta jotka sitä saavat. siksi ne tänne suomeen tulevatkin kun täältä saa helppoa rahaa.

latexi

#2387 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-06-15 16:01:27

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa...

ja kyllä saa ei siis toimeentulotukea vaan muita tukia

Kreatori

#2394 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2014-07-02 09:24:40

tuure

#2445 Re: Ei ne nyt niin paljon saa...

2015-02-15 08:24:13

#5: hanne lahtela - Ei ne nyt niin paljon saa... 

 Kannattaisko oikeasti tutustua aiheeseen itse paremmin, ennen kuin tulet laukomaan tuollaista  tänne ja puolustamaan sosiaalipummeja.